Babamla nasıl konuşmalıyım?

Babama karşı aşırı yüzsüzüm :KK70: bunları okuyunca utandım. Babam diyor ki; kızını sevmenin dakikası 100₺ :KK70: ondan dolayı 5 dk tutmuyorum elimde diyor hzhshd
Babam da benim gibi kafası değişik çalışıyor. Beni linçleyenler genlerimi sorgulasın plsss !
Benim kizkardesim de sizin gibi 😁 bence en guzeli sizin gibi olmak 🤭bende cok sklirim isterken birsey. Halbuki herseylerine ben kosar ben ararim hep 😂

Peki bu para ne kadar ve ne için?
Ben muhtemelen istemezdim bu tarz bir ilişkide. Cocugumun hayati saglik sorunu vesaire olur ancak o zaman gözüm hic bir seyi görmez.

Benim kizkardesim de sizin gibi 😁 bence en guzeli sizin gibi olmak 🤭bende cok sklirim isterken birsey. Halbuki herseylerine ben kosar ben ararim hep 😂
Herkesin aile arası ilişkisi farklı :D
Abim tam tersimdir mesela. Hayatta söyleyemez. Onun yerine de ben söylerim. Şu garibana biraz para ver diye :D

Bu arada babamın evli kadın, kocası var hala babadan para mı istiyor gibi bir saçma düşüncesi de var arkidişler 😞 ne mana acaba. @Nooption @Strobe

Ya para cok mu lazim? Acil bir durum mu, ödemeleri yapilandirip vesaire halledemez misiniz? Bu yapidaki birinden asla bir sey isteyemem.

Ya para cok mu lazim? Acil bir durum mu, ödemeleri yapilandirip vesaire halledemez misiniz? Bu yapidaki birinden asla bir sey isteyemem.

Evet lazım malesef ama haklısın, düşündükçe benim de aklıma yatmıyor. Bana vereceği tek bir ters cevap bütün köprüleri yıkmak demek olur. Aslında bir yerde istiyorum da bunu çünkü bu duruma anlam veremiyorum.

Annem ben yardım ediyorum, bir dediğin iki olmuyor ya diyor. Tamam da babam ulan o! Madem herşeyime sen koşacaktın sperm bankasından hamile kalsaydın neden evlendin?

Peki bu para ne kadar ve ne için?
Ben muhtemelen istemezdim bu tarz bir ilişkide. Cocugumun hayati saglik sorunu vesaire olur ancak o zaman gözüm hic bir seyi görmez.

Bana yapılan mobbing neticesinde işten çıktım, epey de açılmıştım, üstüne de Ares hastalandı veterinerdeyiz her gün falan derken 20.000 isteyecektim ki bu kendisinin doların yükselmesiyle bir haftada kazandığı rakam….

Bana yapılan mobbing neticesinde işten çıktım, epey de açılmıştım, üstüne de Ares hastalandı veterinerdeyiz her gün falan derken 20.000 isteyecektim ki bu kendisinin doların yükselmesiyle bir haftada kazandığı rakam….
Borç olarak iste, ise girince odeyebilirsen ödersin odeyemezsen o düşünsün

Evet lazım malesef ama haklısın, düşündükçe benim de aklıma yatmıyor. Bana vereceği tek bir ters cevap bütün köprüleri yıkmak demek olur. Aslında bir yerde istiyorum da bunu çünkü bu duruma anlam veremiyorum.

Annem ben yardım ediyorum, bir dediğin iki olmuyor ya diyor. Tamam da babam ulan o! Madem herşeyime sen koşacaktın sperm bankasından hamile kalsaydın neden evlendin?

Bence dusuncelerinde haklisin ama yıllardır ertelenmis bağı 42 seneden sonra kurmaya calismazdim. Tabi bu benim yapimla alakali.

Benim de babamla hic bağım yok. Yasim 30. Evlendim esimle tanismayi "gerek var mi yaa" diye gecistirdi. Bu saatten sonra koptu butun baglar. Imkani yok daha ugrasmam, ben istesem de esim arıza cıkarir cünkü beni cok üzdü. Allah beni ona, onu bana muhtac etmesin tek duam bu.

Ani gelisen iki durum üst üste sizi sarsmis ama esiniz asgari ucret civari almiyorsa ben asla babamdan istemezdim. Bir yil tüm keyfi seyleri keser yoluma devam ederdim. Tabi ki bu benim yapimla alakali, dogrusu bu demiyorum asla.

Baba kız ilişkimiz yok. Hiç olmadı, bir çöp aldırmadım 15 yaşımdan sonra. Hala daha bana aldığı tek bir şey yoktur bende. Ama bir keresinde para istemek durumunda kaldım. Geçtim karşısına dedim ki, "Benim su kadara ihtiyacım var, sana geri öderim. Ben bu parayı bir şekilde bulurum ama önce sana sormak istedim." Ay adam verdi parayı bir de bazı konularda yardım lazımdı, onları da hiç sormadan halletti. Süreçte ekstra masraflar çıkmış onları da ödemiş, bana söylemedi bile ben şu masrafı yaptım diye. Ben şok. Tabi parayı geri ödedim durumum müsait olunca.

Bu arada biz de küs değiliz. Vicdan azabı olduğunu söylese de annem, ben pek inanmıyorum. Umursamiyorum da. Sadece yarın bir şey olur da ömürlük vicdan azabı kalır bana diye kötü davranmiyorum, küs kalmıyorum. Sıradan bir ilişki ışte. Yani demem o ki, direkt geçin karşısına söyleyin. Sonuçta babanız, geri odeyemeseniz de yapmadiklarina saysin.

Bence hic lafı dolandırmadan, kısa ve net şu kadara ihtiyacım var,ilk sana sormak istedim,uygunsan verirmisin diyebilirsiniz. En kötü veremem der ,yada tamam der verir.
Uzun uzadıya birşey anlatmaya,söylemeye gerek yok kısaca ve dogrudan talep edin.

Vazgeçtim bile inan 🥺
O kadar iyi anlıyorum ki hislerinizi su an yemek yerken bogazimda kaldı desem inanın abarti değil bugün ölüyor olsam gidip beş kuruş isteyemem vermez de zaten
Aldiği tereyagin hindistan cevizinin ve ya bulgurun dahi parasını isteyen birinden bahsediyoruz anneme gidince dondurmaya kadar alıp dolaba koyarım düşünün acı maalesef ama gerçek bu
Siz karşısına geçip isteseniz saçma sapan birşey söylerse işin içinden çıkılmaz kredi çekme durumunuz yok mu

Güncelleme: Annemlere işten çıktığımı söylememiştim üzülmesinler diye bir de bu tepkiyle karşılaşacağım için. Dün annemle konuştuk, buna mecbur bırakıldığımı ve psikolojimin çok kötü olduğunu söyledim. Babamdan biraz istesem dedim konuşsam dedim veeee bomba : babam bana kızgınmış! Bu TR şartlarında iş mi bırakılırmış, hem de iş bulmadan. Acele etmişim kızgınmış bana.

Kolay ağlayan bir insan değilim ama hüngür hüngür ağlamak istiyorum. Baba ya ne zaman arkamda durdun, empati yaptın anlamaya çalıştın ne zaman? Beğenmediğim kayınvalidem bile sağlık daha önemli dedi.

Neden her yaptığımda ben suçluyum ya? Neden ben babama gidip anlatamıyorum şımaramıyorum hadi şımarmayı geçtim o çağlar geçti şımaramadan ama neden ya? 🥺

Despot bir babanız var. Kendi başınızın çaresine bakmak zorundasınız.
Bence ana-babalar evlat sahibi olmadan önce çocuklarının hayatlarını garantiye alabilirler mı ona bakmalılar. Dünyaya gelmeyi biz tercih etmedik. Neden parasızlıktan mücadele etmek zorunda olalım.
Ben babamdan hiçbir zaman para istemedim. Ama o da yaşadığı müddetçe beni hiçbir şeyden mahrum bırakmadı Allah razı olsun. Kocalarım dahil beni kimseye muhtaç ettirmedi. Baba evin direği olmalı. Gölgesi yetmeli.

Merhabalar, herkese iyi Pazarlar. Hemen konuya gireceğim, konu hayatımda ilk kez babamdan para isteyeceğim ve bunu nasıl yapacağım. Para benim ödemelerim için lazım, onu zorlamayacak bir rakam ve şu an parası var. Ama ben babamdan 42 sene boyunca bırak parayı tuzluk bile isteyemedim.

Babamla ergenliğimden beri sorunlar yaşadım, kendisi iyi bir baba değildi malesef. Şimdi onun yaşlanması benim de artık kendi hayatım olması sebebiyle eski defterleri kaptsak da bende açtığı yaralar çok büyüktür. Benim finansemi de anneme yıktı zaten, bana bir kalem almışlığı yoktur. Klasik baba kız ilişkimiz yok anlayacağınız, sadece kavga gürültü ve bana ettiği manevi işkenceler.

Şimdi diyeceksiniz ki bu adamdan para isteme hatta görüşme ama mevzu annem arkadaşlar, kadın zaten senelerdir arada kalmaktan kalp hastası oldu bir avuç hap alıyor her gün. İşin kötüsü evi geçindiren olarak annemin birikimi yok, hepsi babamın üstüne ve ben işten ayrıldım kredi vs. alma durumum da yok. Babam yahu düşmanım değil ki neden istemeyeyim? Böyle düşününce de çok zoruma gidiyor.

Ama nasıl konuşup ne diyeceğim? Cümleye nasıl girebilirim? İlk kez sana ihtiyacım var desem iyi bir giriş olur mu damardan ? :confused:

Bana bir el atın ne olur.
Bence çok dramatize etmeden konuşmalısın şu kadar paraya ihtiyacım var verme durumun nedir diye söylerdim ben olsam

Bir tanecik çocuğuna kuruş vermeyip napıyor bu parayı?

Back
X