Babamla yaşamaktan çok yoruldum

bogakizii

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2015
1.319
1.020
133
Kızlar merhaba

Başlıktan da anlaşılabileceği üzere derdim babamla yaşıyor oluşum. 1.5 sene önce annemi kaybettik. Kız kardeşim ben ve babam yaşıyoruz. Annemi kaybetmeden önce babam varla yok arası bir şeydi bizim için, nereye gittiğimiz nerede kaldığımız konularını tamamen annemle hallederdik. Annem özgürlükçü bir kadın olduğu için ve bize güveni tam olduğu için bizi hiç kısıtlamadı, annem varken kendimi hiç baskılanmış hissetmedim. Annemi kaybettikten sonra ise bu konuları babamla halletmek zorunda kalmaya başladık doğal olarak ve annemden çok farklı bir profil kendisi. Bir yerlere giderken geç kalırsam laf eder mi diye ya da istediğim yerlerde istediğim kadar kalamıyorum diye çok bunalmaya başladım. Şimdiye kadar o kadar özgürken şimdi böyle olması beni çok bunaltıyor. Geçen gün evde bira içesim geldi “sen dur tekele kız başına gitme ben gideyim” dedi düşünün artık. Bu pandemi dolayısıyla da her şey daha da kötü oldu, önceden işim uzadı mesaideyim diyip arkadaşlarla görüşebiliyordum ya da 10da eve gelirim demem yetiyordu şimdi tüm gün evdeyim, nereye kimlerle gittiğimin hesabını veriyorum. Arkadaşlarıma kalmaya gidiyorum diye huzursuzlanıp teyzemleri aramış çok sık gidiyor niye arkadaşları bize gelmiyor erkek arkadaşına falan mı gidiyor falan demiş...

Mayıs’ta 28imden gün almaya başlayacağım yaşım gereği de yapım gereği de artık bu durumları kaldıramıyorum. Sevgilim olsa rahat görüşemeyeceğim rahat gidip kalamayacağım resmen.

Yurtdışında mı iş bulsam taşınsam diyorum (böyle bi ihtimalim var) ama aklım kardeşimde kalacak. Bilmiyorum bu durumdan nasıl kurtulabilirim önerileriniz var mı?

Yurtdisina gitme ihtimali varsa gidin ve bir zaman sonra kardeşinizi de yanınıza alırsınız. Mesela okulu bitirdikten sonra, sizin kaldığınız yere önce au pair olarak gelir ve bir sene sonra üniversiteye başlar orda dış memlekette. Yada üniversiteyi turkiyede bitirir, sonra senin yanına gelir.

Gayet tatlış düşünceli bi baba, burdan bakıldığında.

Evet kesinlikle kötü biri değil elinden geleni yapıyor bunu görüyorum ancak eskisine göre özgürlüğüm çok kısıtlandı ve kendimi bu yüzden çok mutsuz hissetmeye başladım psikolojim bozuluyor hesap vermeye alışık biri değilim

Bana abarti gelmedi babaniz ki caniniz bira istedi diye kendisi gidip alan bir babadan bahsediyoruz.

Nesil farkini goz ardi etmeyin ve kucaklayin babanizi. Cok kiymetliler ve zor aninizda yaninizda olacak kisi babaniz.

Evet abartı kısıtlamaları yok ama kendi düzenim olmasına kendi kafama göre yaşayabilmeye çok açım işte... ben pandemi öncesi sık sık yurtdışına falan gidiyordum iş dolayısıyla, her gittiğimde 2-3 hafta kalıyordum yani yılın yarısı kendim yaşıyormuşum gibiydi... buradayken sık sık dışarılardaydım, cuma geceleri eğlenmeye giderdik dansa vs, gece 2de falan dönerdim arkadaşlarımla koskoca bir haftasonu geçirirdim hiç sorun etmezdi annem. Şimdi bunların hepsi hayal oldu.

ama onun da kalbini kırıp kendim eve çıkacağım Diyip çekip gidemiyorum tabiki tam da dediğiniz sebepten...

Pandeminin etkisi buyuk bence ve bunalmis gibisiniz.

Babanız çalışıyor mu eğer çevresi yoksa hergün evde olmanın etkisiyle odağının siz olması çok normal. bence zamana bırakın özellikle pandemiden sonra ailesiyle yaşayan birçok kişide benzer sıkıntılar var emin olun.. Bende geçenlerde o tarz düşüncelere dalmıştım zaman zaman oluyor yani çok kafaya takmamaya çalışıyorum yoksa çığ gibi büyüyor.. Ailemden uzakta olunca da kimsem yok çok yalnızım moduna giriyordum.. İnsanoğlu nankör gerçekten hep bazı şeylerin kıymeti yokluğunda anlaşılıyor..

Çalışıyor ama önceden haftasonları falan ya da bazen işten sonra mahalledeki çevresiyle kahveye falan takılırdı şimdi pandemi sebebiyle onlar da kalmadı iyice bize sardı... evet haklısınız tek olsam bu sefer de kesin yalnızlıktan kötü hissederim ah ah yapacak bir şey yok

Bu yazdığınızı bir daha okuyun isterseniz..Şu an bu kadar kısıtlanmış hissetmenizin sebebi babanız değil pandemi..Cuma geceleri çıkamamanızın,haftasonları arkadaşlarınızla takılamamanızın hatta büyük ihtimal yurtdısına sık sık cıkamamanızın sebebi de pandemi. Günah keçisi olarak babanızı seçmeyin derim.

Babanızın size bir baskısı olsa arkadaşlarınızda kalamazdınız.Siz sürekli kalırken sizde kimse kalmayınca adam merak etmiş acaba erkek arkadaşına mı gidio die ki sırf bu şüpheyle kızını öldürenleri biliyoruz bu ülkede..Onunkisi merak ve iyi olduğunuzdan emin olma isteği..Tekel olayında ise olay sizi tekele yollamaması değil sizin için gidip bira alacak nezakette olması.Burası Türkiye,nie bu kadar ince düşünmüş ki ne gerek var diyemeyeceğim maalesef.

Yurtdışı olayında ani karar vermeyin bence.Şu an gitseniz de çok özgür bir ortam karşılamayacak sizi.Hepimiz bi şekilde depresif ruh halindeyiz ve bu durum çok normal .Umarım şu salgın ve kısıtlamalar biter gider de normale döneriz hepimiz.

Kızına bira almaya giden baba Bence çok sıkı değil. Nerede kaldığınızı merak etmesi gayet normal. Ebeveyn bu sonuçta. İstediğiniz gibi de kalıyormuşsunuz

Ben de annemi 20 yaşımda kaybettim. Benzer durumlar yaşadım. Babalar bocalıyor. Bence babanız kendisini sorumlu hissediyor ve sizi korumaya çalışıyor. Babanızla vakit geçirin. Onunla sohbet edin. Sizin artık büyüdüğünüzü ve doğruyu yanlışı ayırt edebileceğinizi, kendinizi koruyabileceğinizi hissetmesini sağlayın derim.

Sorun babanız değil sorun pandemi.

Düşünce yapınızı normalleştirerek kurtulabilirsiniz .
Sizin yadirgadiginiz hayat normal olan

Ben 30 yasindaym hala ayni mevzular. Alkol kullaniyorum ben hala bilmiyor bilse beni iki adim salmaz.Yani onlar cok gecmiste kalmis duzelmiyorlar.Annemde ozgurlukcudur hep idare eder.Allah sabir versin benim basimdan eksik etmesin.Evlenememde bu dusuncelerle en iyisi kendi hayatini kurmak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…