Ben babama bira icecem diyecem de ben alırım diyecek ha! Dayak sarhoşu yapardi
Bu yazdığınızı bir daha okuyun isterseniz..Şu an bu kadar kısıtlanmış hissetmenizin sebebi babanız değil pandemi..Cuma geceleri çıkamamanızın,haftasonları arkadaşlarınızla takılamamanızın hatta büyük ihtimal yurtdısına sık sık cıkamamanızın sebebi de pandemi. Günah keçisi olarak babanızı seçmeyin derim.
Babanızın size bir baskısı olsa arkadaşlarınızda kalamazdınız.Siz sürekli kalırken sizde kimse kalmayınca adam merak etmiş acaba erkek arkadaşına mı gidio die ki sırf bu şüpheyle kızını öldürenleri biliyoruz bu ülkede..Onunkisi merak ve iyi olduğunuzdan emin olma isteği..Tekel olayında ise olay sizi tekele yollamaması değil sizin için gidip bira alacak nezakette olması.Burası Türkiye,nie bu kadar ince düşünmüş ki ne gerek var diyemeyeceğim maalesef.
Yurtdışı olayında ani karar vermeyin bence.Şu an gitseniz de çok özgür bir ortam karşılamayacak sizi.Hepimiz bi şekilde depresif ruh halindeyiz ve bu durum çok normal .Umarım şu salgın ve kısıtlamalar biter gider de normale döneriz hepimiz.
Sorun babanız değil sorun pandemi.
Düşünce yapınızı normalleştirerek kurtulabilirsiniz .
Sizin yadirgadiginiz hayat normal olan
Başınız sağ olsun...Ben de annemi 20 yaşımda kaybettim. Benzer durumlar yaşadım. Babalar bocalıyor. Bence babanız kendisini sorumlu hissediyor ve sizi korumaya çalışıyor. Babanızla vakit geçirin. Onunla sohbet edin. Sizin artık büyüdüğünüzü ve doğruyu yanlışı ayırt edebileceğinizi, kendinizi koruyabileceğinizi hissetmesini sağlayın derim.
Sevgilimde gideyim kalayım sonra babamın evinde kalayım ama babamın evinin kurallarini takmayayim. Allah adama sabır versin, bence o evden çıkmaktan başka çaren yok çünkü o adamın evi ve onun kuralları!Baba hic klasik Turk babasi degil..acaba sizin nasil bir ozgurluk talebiniz var...adam gayet relax
O adamcağızin çık o zman ne yük oluyorsunuz??kime göre normal olan hayat? Ben geleneksel bir insan değilim böyle yetişmedim bu yaşıma kadar da böyle yaşamadım benim normalim bu değil, size normal olan bu geliyor diye bana normal gelmek zorunda da değil..
O adamcağızin çık o zman ne yük oluyorsunuz??
Baba hic klasik Turk babasi degil..acaba sizin nasil bir ozgurluk talebiniz var...adam gayet relax
Evet dar gorusluyum..kalp kırmayacaksın ama şikayet edeceksiniz???? O zaman bu evin kurallarına uyacaksiniz!Yük mü? Maddi olarak destekliyorum yük olmuyorum. Ayrıca evden gidiyorum ben diyip babamın kalbini de kırmak hiç istemem!!
Bir de çok dar bir bakış açınız var hanımefendi, benim geçmişte yaşadığım hayatı yazdım özgürce istediğim gibi davranabildiğimden bahsettim, şuan niye böyle baskıda hissettiğimi açıkladım empati yapıp ona göre fikirler vereceğiniz yerde siz yadırgayıp hala kendi doğrularınıza göre yorumlar yapıyorsunuz hiç yapmayın daha iyi
Ruh sağlığı bozuk insanlarla uğraşmak çok zor, insanlar ruh hastası babalarla uğraşıyor maalesef şiddet görüyor. Bu bile yoksa tabi ki şükret haline değil, ülkede insanlar böyle ama yine de iyi bile sayılır. Gerçekten çok zor hayatlar var, ya ayrı eve çıkmak yada sınır çizmek gerekiyor.
Canım ben anladım seni ama ben kendimi anlatamadım muhtemelen:)) Misal ben de bira alacaksam marketi tercih ederim tekeli değil,özellikle saat geçse..Bu hoşuna gitmeyen zihniyet maalesef yaşadığımız toplumun doğal getirisi.Hepimiz en modern şekilde yaşamak istiyoruz ama ülkemizin genel profili belli, değil mi?? Baban bu profili düşünürsek çok da geri kafalı durmuyor. Evet pek modern,arzu ettiğin kafada bi baba olmayabilir ama yetiştiği ve aldığı ahlaki eğitimi ve ülkeyi düşünürsek hiç de fena değil bence.yani şimdi böyle babalar da var diye halime şükretmem gerekiyor olabilir böyle şeyler yaşamadığıma şükürler de olsun ama mutlu olamıyorum malesef.
Merhabalar
sanırım yanlış anladınız, pandemi olmadan da bu önceden yaptıklarımı annemden sonra yapamamaya başlamıştım babam sebebiyle. Pandemi de iyice tuzu biberi oldu tüm gün evde olunca daha çok kontrol edebilme imkanı oldu babamın diyorum. Yoksa pandemi yüzünden yapamadıklarımı babama yüklemiyorum tabiki :)
tekel olayında konu tamamen “kız başıma” tekele yollamak istememesi yoksa nezaketen değil. Eve döndüğümde camdan bakıyordu başıma bir iş gelir mi diye, neden çünkü alkol almaya gittim. Ama markete gitsem böyle baktığı asla yok. Bu zihniyetten bahsediyorum.
kalma muhabbetinde de basit bir merak değil, teyzemleri arayıp demiş ki “takip edesim geliyor geldi çok rahatsızım bu durumdan” yani çok huzursuz edici bir düşüce tarzı.
Evet dar gorusluyum..kalp kırmayacaksın ama şikayet edeceksiniz???? O zaman bu evin kurallarına uyacaksiniz!
Evliyim, babamla aynı binada yaşıyoruz, ailemle bir yere gidiyoruz, sürekli anneme daha gelmediler mi diyormuş, ablamlar gitse onları da bana soruyor. Geç gelirsek surat yapıyor. Daha da bişey demiyorumKızlar merhaba
Başlıktan da anlaşılabileceği üzere derdim babamla yaşıyor oluşum. 1.5 sene önce annemi kaybettik. Kız kardeşim ben ve babam yaşıyoruz. Annemi kaybetmeden önce babam varla yok arası bir şeydi bizim için, nereye gittiğimiz nerede kaldığımız konularını tamamen annemle hallederdik. Annem özgürlükçü bir kadın olduğu için ve bize güveni tam olduğu için bizi hiç kısıtlamadı, annem varken kendimi hiç baskılanmış hissetmedim. Annemi kaybettikten sonra ise bu konuları babamla halletmek zorunda kalmaya başladık doğal olarak ve annemden çok farklı bir profil kendisi. Bir yerlere giderken geç kalırsam laf eder mi diye ya da istediğim yerlerde istediğim kadar kalamıyorum diye çok bunalmaya başladım. Şimdiye kadar o kadar özgürken şimdi böyle olması beni çok bunaltıyor. Geçen gün evde bira içesim geldi “sen dur tekele kız başına gitme ben gideyim” dedi düşünün artık. Bu pandemi dolayısıyla da her şey daha da kötü oldu, önceden işim uzadı mesaideyim diyip arkadaşlarla görüşebiliyordum ya da 10da eve gelirim demem yetiyordu şimdi tüm gün evdeyim, nereye kimlerle gittiğimin hesabını veriyorum. Arkadaşlarıma kalmaya gidiyorum diye huzursuzlanıp teyzemleri aramış çok sık gidiyor niye arkadaşları bize gelmiyor erkek arkadaşına falan mı gidiyor falan demiş...
Mayıs’ta 28imden gün almaya başlayacağım yaşım gereği de yapım gereği de artık bu durumları kaldıramıyorum. Sevgilim olsa rahat görüşemeyeceğim rahat gidip kalamayacağım resmen.
Yurtdışında mı iş bulsam taşınsam diyorum (böyle bi ihtimalim var) ama aklım kardeşimde kalacak. Bilmiyorum bu durumdan nasıl kurtulabilirim önerileriniz var mı?
Pandemi kısıtlamaları değil mevzupandemi yokken de bahsettiğim şeyleri artık yaşayamıyordum sorunun nerede olduğu ayrımını yapabiliyorum yoksa pandemi kısıtlamalarını babama yükleyecek değilim
Ben de arkadaşlarımla cafeye falan giderdim .Gece 12 gibi eve gelirdim,ev karanlık herkes yatmış falan..Annem snradan derdi ki dedem meğersem ışıklar açık beni beklermiş ama kapı sesini duyunda kapatırmış ışığıEvliyim, babamla aynı binada yaşıyoruz, ailemle bir yere gidiyoruz, sürekli anneme daha gelmediler mi diyormuş, ablamlar gitse onları da bana soruyor. Geç gelirsek surat yapıyor. Daha da bişey demiyorum
Kıyamam yaa, mekanı cennet olsunBen de arkadaşlarımla cafeye falan giderdim .Gece 12 gibi eve gelirdim,ev karanlık herkes yatmış falan..Annem snradan derdi ki dedem meğersem ışıklar açık beni beklermiş ama kapı sesini duyunda kapatırmış ışığı( bende baba yok dede vardı nur içinde yatsın )
Çok teşekkür ederim Allah razı olsunKıyamam yaa, mekanı cennet olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?