Babamla yaşamaktan çok yoruldum

Ben babama bira icecem diyecem de ben alırım diyecek ha! Dayak sarhoşu yapardi

yani şimdi böyle babalar da var diye halime şükretmem gerekiyor olabilir böyle şeyler yaşamadığıma şükürler de olsun ama mutlu olamıyorum malesef.

Merhabalar
sanırım yanlış anladınız, pandemi olmadan da bu önceden yaptıklarımı annemden sonra yapamamaya başlamıştım babam sebebiyle. Pandemi de iyice tuzu biberi oldu tüm gün evde olunca daha çok kontrol edebilme imkanı oldu babamın diyorum. Yoksa pandemi yüzünden yapamadıklarımı babama yüklemiyorum tabiki :)

tekel olayında konu tamamen “kız başıma” tekele yollamak istememesi yoksa nezaketen değil. Eve döndüğümde camdan bakıyordu başıma bir iş gelir mi diye, neden çünkü alkol almaya gittim. Ama markete gitsem böyle baktığı asla yok. Bu zihniyetten bahsediyorum.

kalma muhabbetinde de basit bir merak değil, teyzemleri arayıp demiş ki “takip edesim geliyor geldi çok rahatsızım bu durumdan” yani çok huzursuz edici bir düşüce tarzı.

Düşünce yapınızı normalleştirerek kurtulabilirsiniz .
Sizin yadirgadiginiz hayat normal olan

kime göre normal olan hayat? Ben geleneksel bir insan değilim böyle yetişmedim bu yaşıma kadar da böyle yaşamadım benim normalim bu değil, size normal olan bu geliyor diye bana normal gelmek zorunda da değil..

Başınız sağ olsun...
Elimden geleni yapmaya çalışıyorum...

Baba hic klasik Turk babasi degil..acaba sizin nasil bir ozgurluk talebiniz var...adam gayet relax
Sevgilimde gideyim kalayım sonra babamın evinde kalayım ama babamın evinin kurallarini takmayayim. Allah adama sabır versin, bence o evden çıkmaktan başka çaren yok çünkü o adamın evi ve onun kuralları!

Rabbim sen evlatlarımızı hayırlı eyle

kime göre normal olan hayat? Ben geleneksel bir insan değilim böyle yetişmedim bu yaşıma kadar da böyle yaşamadım benim normalim bu değil, size normal olan bu geliyor diye bana normal gelmek zorunda da değil..
O adamcağızin çık o zman ne yük oluyorsunuz??

O adamcağızin çık o zman ne yük oluyorsunuz??

Yük mü? Maddi olarak destekliyorum yük olmuyorum. Ayrıca evden gidiyorum ben diyip babamın kalbini de kırmak hiç istemem!!
Bir de çok dar bir bakış açınız var hanımefendi, benim geçmişte yaşadığım hayatı yazdım özgürce istediğim gibi davranabildiğimden bahsettim, şuan niye böyle baskıda hissettiğimi açıkladım empati yapıp ona göre fikirler vereceğiniz yerde siz yadırgayıp hala kendi doğrularınıza göre yorumlar yapıyorsunuz hiç yapmayın daha iyi

Ruh sağlığı bozuk insanlarla uğraşmak çok zor, insanlar ruh hastası babalarla uğraşıyor maalesef şiddet görüyor. Bu bile yoksa tabi ki şükret haline değil, ülkede insanlar böyle ama yine de iyi bile sayılır. Gerçekten çok zor hayatlar var, ya ayrı eve çıkmak yada sınır çizmek gerekiyor.

Evet dar gorusluyum..kalp kırmayacaksın ama şikayet edeceksiniz???? O zaman bu evin kurallarına uyacaksiniz!

evet çok şükür çok arıza bir babam yok buna da şükür her zaman..

Canım ben anladım seni ama ben kendimi anlatamadım muhtemelen:)) Misal ben de bira alacaksam marketi tercih ederim tekeli değil,özellikle saat geçse..Bu hoşuna gitmeyen zihniyet maalesef yaşadığımız toplumun doğal getirisi.Hepimiz en modern şekilde yaşamak istiyoruz ama ülkemizin genel profili belli, değil mi?? Baban bu profili düşünürsek çok da geri kafalı durmuyor. Evet pek modern,arzu ettiğin kafada bi baba olmayabilir ama yetiştiği ve aldığı ahlaki eğitimi ve ülkeyi düşünürsek hiç de fena değil bence.

Sen başkasında kalınca rahatsız olması da aynı şey. Tek kusuru teyzenleri araması bence. Ama annen olsa aramazdı,sıkıntısını onla paylaşırdı. Ki büyük ihtimal annen yaşıyorken durum böyleydi ama arada annen olduğundan sana yansımıyordu.(Allah rahmet eylesin bu arada).Ben de 30 küsür yaşındayım,gece gidip bir arkadaşımda kalsam annem endişelenir. Bana güveni tamdır evet amaa kalayım istemez kimsede.Baban da belki kafanda olması gereken ideal baba olmayabilir ama genel profili düşünerek ve kuşak farkını da hesaba katarak daha anlayışlı yaklaşabilirsin diye düşünüyorum. Bazı şeyleri görmemezliğe gelirsen çektiğin sıkıntı geçecektir.Örneğin bira meselesi mesele bile değil aslında ama sen meseleleştiriyorsun.Gülüp geçebilirsin

Çözüm babana yaşını ve kuşak farkını da hesaba katarak anlayışla yaklaşman,böyle olay bile sayılmayacak şeyleri görmemezliğe gelmen.Kardeşin olmasa ayrı eve çık, kafan rahat etsin derdim ama kardeşin de senin peşinden gelirse aile boşu boşuna dağılır.Baban kötü biri değil belli,boşuna aileni dağıtma ama bunu bir sorumluluk gibi yüklenerek kendini de stres altına sokma.Kardeşin kaç yaşında? Belki üniversite çağındaysa okula gidince falan düzenini kurarsın ama yine de böyle eften püften sebeplerle babanı yalnız bırakmaya değer mi bilemedim, zaten kendi aileni kurarsan bi süre snra ordan ayrılacaksın ister istemez.

Evet dar gorusluyum..kalp kırmayacaksın ama şikayet edeceksiniz???? O zaman bu evin kurallarına uyacaksiniz!

1.5 sene öncesine kadar bu evin farklı kuralları vardı ben ona göre yetişip karakter sahibi oldum sorun da bu işte
Gelmişim 28 yaşına kişiliğim ona göre oluşmuş ama bu yaşımdan sonra bu yaşıma kadar yaşamadığım kısıtlamalarla uğraşmaya başladım sorun bu
Sizin görüşlerinizle benim hayat görüşüm hiç uyuşmuyor o yüzden dedim empati yapıp ona göre yorum yapılamayacaksa hiç yapmamak daha iyi çünkü dediğiniz şeyler sadece sinirimi bozuyor çünkü anlamıyorsunuz
Çok teşekkürler

Vay bee.. Benim için bira almaya giden bir baba Gerçi benimki de yaşasaydı o da alırdı

Adamcağız yıllardır kuramadığı ilişkiyi kurmaya çalışıyor ve yönünü nasıl bulacağını bilmiyor. Siz alıştıracaksınız yavaş yavaş.

Evliyim, babamla aynı binada yaşıyoruz, ailemle bir yere gidiyoruz, sürekli anneme daha gelmediler mi diyormuş, ablamlar gitse onları da bana soruyor. Geç gelirsek surat yapıyor. Daha da bişey demiyorum

pandemi yokken de bahsettiğim şeyleri artık yaşayamıyordum sorunun nerede olduğu ayrımını yapabiliyorum yoksa pandemi kısıtlamalarını babama yükleyecek değilim
Pandemi kısıtlamaları değil mevzu
Siz o zaman konu acmamissiniz
Biraz karar almadan önce bekleyin normalleşme olsun o zaman hala aynı düşünüyor iseniz adım atın
Mesela erkek arkadaşım olsa gidemeyeceğim vs demişsiniz daha böyle bı şey yokken.takili kalmayın.akisa bırakın şu an herkes tahammülsüz zaten.anneyi kaybetmissiniz başınız sağ olsun.babayi da üzmeyin yok yere.yavas yavaş

Evliyim, babamla aynı binada yaşıyoruz, ailemle bir yere gidiyoruz, sürekli anneme daha gelmediler mi diyormuş, ablamlar gitse onları da bana soruyor. Geç gelirsek surat yapıyor. Daha da bişey demiyorum
Ben de arkadaşlarımla cafeye falan giderdim .Gece 12 gibi eve gelirdim,ev karanlık herkes yatmış falan..Annem snradan derdi ki dedem meğersem ışıklar açık beni beklermiş ama kapı sesini duyunda kapatırmış ışığı ( bende baba yok dede vardı nur içinde yatsın)

Anormal bir durum göremedim ben hatta bence normal dışı alkol bile içebliyorsnz birz fazlamı abatttmz acaba? Yurtdşna gitmek derken dünya koronadn kırılıyor sanırım yurtdşnda herhangi bir ülkede sizi beklemiyordur bavuluyla gelsn işi evi hazır diye. Bunlar çok radikal kararlar aniden babaya kızıp ev terkedilmez

Kıyamam yaa, mekanı cennet olsun

Kıyamam yaa, mekanı cennet olsun
Çok teşekkür ederim Allah razı olsunKonu dışı oldu tabi ama babaları görünce dedemi anımsadım ben de:)) Ki yaşı da olduğu için arkadaşın babasına göre çok daha tuhaf halleri vardı dedemin.Niyetini bildiğimden güler geçerdim ben.Ki 85 yaşındaki haliyle ve yetiştiği koşulları da düşünürsek gece 12'ye 1'lere dek dışarda olmamı kabullenmesi de onun açısından büyük adımdı örneğin.Bu işler karşılıklı anlayışla ve akran olmadığınzı ,kuşak farkını da kabul ederek davranmakta yatıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…