Bacılar gelin hele ...

Of onu sana demedim ya. Konuna gelecek olursam bizim anadoluda maalesef kız çocukları baskı ile büyür , erkekler düşman gibi gösterilir. İlkokula başlarken erkeklerle konuşma tembihi verilir. Ama gel gelelim dezavantajı da fazladır. Karsi cins ile iletişim kurmazsın, sağlıklı bir iletisimin olamaz. Benim tavsiyem öncelikle ne istediğini belirlemen. Sonrasında o karaktere uygun kişiyi

Söylediğiniz replik miydi anlamamisim sorry
Aynen iyi özet böyle geçti , gitti çocukluğum, üniversitede kendimle tanıştım gizemli takıldım hep pasif biri değilim ama bilmiyorum haklısınız düşünmeliyim dediginizi

Gönül penceremi kimseye açmadım , kimse de çalmadi belki de ben fırsat vermedim böyle devam etti şimdi de zor geliyor
Bu normal değil ama. Karşı cinsi hiç tanımıyorsunuz hiç tecrübeniz yok bu konuda. Muhtemelen yarın öbür gün ilgi gördüğünüz ilk adama aşık olduğunuzu sanıp yanlış bir evlilik yapacaksınız. Eğitim sadece okulla olmaz, insan sosyal alanda da kendini eğitmeli. Hayatın binbir türlü yönü var, siz tek yöne yoğunlaşmış diğer yönleri es geçmişsiniz. Halbuki insan hepsini aynı anda yönetebilecek kapasitededir.

Bu normal değil ama. Karşı cinsi hiç tanımıyorsunuz hiç tecrübeniz yok bu konuda. Muhtemelen yarın öbür gün ilgi gördüğünüz ilk adama aşık olduğunuzu sanıp yanlış bir evlilik yapacaksınız. Eğitim sadece okulla olmaz, insan sosyal alanda da kendini eğitmeli. Hayatın binbir türlü yönü var, siz tek yöne yoğunlaşmış diğer yönleri es geçmişsiniz. Halbuki insan hepsini aynı anda yönetebilecek kapasitededir.
Napmaliyim peki

E bi yerden başlayın. Görücü olur, arkadaş tanıştırması olur birileriyle görüşün. Her görüştüğünüz insanla evlenmek zorunda değilsiniz. İnsan tanıyın, nasıl davranmanız gerektiğini keşfedin. Bir erkekte aradığınız özellikleri kendinizde değiştirmeniz gereken yönleri de bulmaya çalışın. Bunlar kitaptan öğrenilecek ya da başkalarının tecrübelerinden faydalanılacak şeyler değil. Yaşamalısınız.

E bi yerden başlayın. Görücü olur, arkadaş tanıştırması olur birileriyle görüşün. Her görüştüğünüz insanla evlenmek zorunda değilsiniz. İnsan tanıyın, nasıl davranmanız gerektiğini keşfedin. Bir erkekte aradığınız özellikleri kendinizde değiştirmeniz gereken yönleri de bulmaya çalışın. Bunlar kitaptan öğrenilecek ya da başkalarının tecrübelerinden faydalanılacak şeyler değil. Yaşamalısınız.
Haklısınız

Evet o halde siz istediğiniz zaman kendi anlasabiliceginiz birisi karşınıza çıktığı an
Degerlendirtirsiniz. Görücü usulü tarzında hazır değilseniz yani talip adaylarına
Düşünmediğini zi söylersiniz.

Birini çok beğendim ay tam bu dedim, tamam buldum dedim noldu husran karşı taraf karşılık vermedi bir üzüldüm bir üzüldüm niye böyle, niye şöyle ,niye olmadı ,kendimi çirkin buldum, kusur aradım hep tecrubesizlik , halbuki karşı tarafla duygu alisverisi yaşamadım sadece ben yaşadım içimde kendimi yiprattim bu duyguları yaşamış olsam yıpranmayacaktim olağan bir durumdur deneyimleyen için ama ben hep bir abartı icindeyim

Valla bende artık nerdeyse 30 yaşıma geldim kesinlikle evlilik düşünmüyorum. Hele aşk meşk böyle şeylerle asla işim olmaz. Benim de annem artık yaşın geldi evlen deyip duruyor ama hiç oralı olmuyorum. Siz de kulak asmayın nasıl mutluysanız öyle yaşayın.

İşinizde gücünüzde bir kadınsınız. 26 yaş ayrıca küçük bir yaş yani. Siz nasıl yaşamak istiyorsanız öyle yaşayın

Hanımlar ben 26 yaşında bekar bir öğretmenim, çevremde bana talip olanlar oluyor görücü usulü ( hiç bir erkek karşıma çıkıp beğendiğini demedi) çünkü erkeklere karşı sertim , kendimi hep bir koruma mekanizmasıyla büyüdüm. Büyümeden büyümek zorunda olanlardanım, hep yaşımdan daha büyük sorumluluklar aldım , evin küçük annesi gibi o yüzden kendimi yaşlı hissettiğim zamanlarda oldu . Gelgelelim evlilik meselesine artık zamanın geldi ,görüş, konuş, evlen deyip duruyor annem ama ben hiç evlilik kafasında değilim .peki evliliği kaldirir miyim? Beni ev sorumluluğu ,yemek ,temizlik korkutmuyor çekip çevirim sıkıntı es kişisi ben kimseyle yaşayacak hazırlıkta değilim ,buna da gerek duymuyorum . Ben şimdiye kadar kimseyle de gönül munasebeti kurmadım düşüncem şuydu önce mesleğim olsun , aklim karışmasın , küçük dünyamda dostlarımla güzel günler geçirdim hiç de bir eksikligini hissetmedim. Gelelim asıl meseleye ben evlenmek istemiyorum çevreden bana talep çok gorüssem bile evlilik düşüncem yok ,annem bana bir şey sormadan kabul ediyor insanları napayım ben siz söyleyin , evliliğe zamanım var içimden gelmiyor benim bu yola adım atmak.
canım istemiyorsan evlenme kimseye ihtiyacın yok

Evlenmek zorunda değilsiniz ki. Mutsuz olacaksınız gibi duruyor evlenirseniz. Turkiyede pardon orta doğuda olmasaydım sevgilimle sonsuza kadar evlenmeden yaşardım.

Kesinlikle ya ama bu içimden gelmemesi de sıkıntı değil mi yani bu gönül işleri bana çok yabancı geliyor hiç kimseyi sevmem gibi geliyor yalnızlıkla mutlu olmak doğal mi ne düşünüyor sunuz?
Görücü usüllerinde içinden gelmez tabi.iş görüşmesi gibi seni çekecek, motive edecek birşey yok ki.

yaşın çok genç, akıllı bir kadınsın evlenme yaşı için 29 30 çok daha iyi biraz daha gezin yeyin için

Aşk demeyelim bir beğeni oldu ama karşı taraf buna karşılık bir adım atmadi ben de uzaklaştım tabi olmadı , bunu dışında beğeni duyduğunu söyleyen biri olmadı güzel olduğum yorumlarini alırım fiziğim boyum ideal bununla ilgili değil galiba bu teklifin olmaması sorun sert bir duruşta olmam
Kısmet işte.sertlik yumuşaklık falan boş bence.bazı kişiler güzel/yakışıklı olsa da kısmetleri çok açık olmayabiliyor.insanlar ne yakışıklı adam çevresinde kızlar vardır falan diyor ama alakası yok bence.herkesin doğuşan gelen bir kısmet skalası olduğunu düşünüyorum ben.ve bu hiçbir özelliğe bağlı değil.

Birincisi evlenmek için yaşınız çok genç.

Hele ki siz hiç gönül ilişkisi yaşamadım diyorsunuz. Bu evleneyim dediğiniz zaman bile problem olur. Çünkü ne kendinizi tanıyorsunuz ne de bir insan nasıl tanınır biliyorsunuz. O yüzden kabuğunuzu kırın ve sosyalleşin.

Öğretmenim dediniz Kasım ara tatili geliyor. Ayarlayın bi gezi turu. Yeni insanlar tanıyın. Derslerinize arta kalan zamanlarda toplu aktiviyelere katılın. Açılım biraz. Gerisi gelir.

Back
X