ama bilgisayar başından çalışıyorumHerşeyi anlarım da interneti çocuğa tercih edip ihmal etmeyi anlamiyorum...
Kapatın interneti, kökten çözüm size...
bi tek instagram var, onu da kapatırım,denedim de o zaman da buralara sarıyorum daha çok. yani oradan kalan boşluğu yine internetle dolduruyorum. (bir ara alışverişe sardım mesela, ama param bitince o bağımlılığın bitmesi kolay oldu :))Ben tum sosyal medya hesaplarımı kapatarak çözüm buldum. Sadece burası var. Burda da cok fazla takılmıyorum. Ilk on gün kadar boşluğa düştüm ama sonradan resmen kafam rahatladi. Hatta bir ara tekrar açtım o kadar boş geldi ki kapadım. Hesaplarınızı silerek baslayabilirsiniz.
çocukla 7/24 beraber olunca internette dolaşmak sürekli sürekli sürekli çocuğumla oynamaktan bir kaçış noktası bir dinlenme gibi geliyor.
başta whatsapp sonra sosyal mecralar geliyor.
FOMO diye bir şey var, gündemi kaçırma korkusu olarak geçiyor. sabahları kalkınca bile bu hisle uyanıyorum.
mesela işyerine geldim şu an, telefonumu evde unutmuşum bugün ve elim kolum yokmuş gibi oldu.
gerçekten kendime aşırı kızıyorum.
eşim sigara kullanıyor. defalarca bırakmayı denedi, bir süre sonra hep geri başladı. ona diyordum ki paketi çöpe at olsun bitsin.
o iş öyle olmuyormuş işteadama da yıllarca haksızlık ettim iradesine hakim olamadığını söyledim.
Ben de benzer belirtiler veriyorum ama sizim gibi kapatirim diyemiyorum yabi tek instagram var, onu da kapatırım,denedim de o zaman da buralara sarıyorum daha çok. yani oradan kalan boşluğu yine internetle dolduruyorum. (bir ara alışverişe sardım mesela, ama param bitince o bağımlılığın bitmesi kolay oldu :))
siz kalan zamanlarınızda neler yapmaya başladınız?
Benim içinde internet kaçış yolu ama o zamanımı değerli seylere vermeye çalışıyorum. Kitap okumaya başladım, boyama yapıyorum, spor yapıyorum yada daha bilgilendirme yapan videolar izlemeye çalışıyorum. Ki benim boş vaktim çok çok fazla. Siz hem çalışıyormussunuz hemde çocuğunuz varmış. Sizin zamanınızi doldurmanız daha kolay.bi tek instagram var, onu da kapatırım,denedim de o zaman da buralara sarıyorum daha çok. yani oradan kalan boşluğu yine internetle dolduruyorum. (bir ara alışverişe sardım mesela, ama param bitince o bağımlılığın bitmesi kolay oldu :))
siz kalan zamanlarınızda neler yapmaya başladınız?
evet sephorayı aynı şekilde ben de merak ediyorumzaten olay bu
bak mesai saati hepimiz buralardayız
örneğin ben evdeyim Marttan beri
online yaşarken burada takılınca sanki farklı bir yaşam ile bir araya geliyormuşum hissi oluyor
mesela senin başlığını görünce aaa neye bağımlıymış ki diye girdim
yani arkadaşım X ile sohbet eder gibi
aslında sıkıntımız sadece bu son süreç değil her ana dair
internet kolay erişiliyor
kitap okuyunca da farklı hayatlar var denilecek de 200 sayfalık kitabı okuyunca ancak onu anlayacağım ama bak burada 3-5 satırda ben senin derdini anladım
ben bir ara buradan da gitmiştim girmiyordum
hatta bir iki merak edene yoğunum takılamayacağım diye yazmıştım zira özelden ne oldu diye panik olan insanlar oldu
sonra düşündüm bak bu insanlar ile arkadaş olmuşum beni merak etmişler dedim
bir ara @sephora vardı çok severdim, yok mesela artık hep merak ederim onu
ama önemli olan süreyi sınırlamak
ne bileyim ben pek akşam girmiyorum
sendeki çocuk küçük ve hep onunla olunca yetişkin hayatından mahrumiyet hissi artıyor bu da nete yönlendiriyor
saat aralıklarını netsiz yap
mesela dersin bitti 16 da diyelim 18 e kadar netsiz 19 dan sonra netsiz gibi
evet sephorayı aynı şekilde ben de merak ediyorum
burdan çok güzel dostluk kurduğum ve sonrasında dışarıda buluşup görüştüğüm insanlar oldu bunlar da artısı işte bence.
o zaman napiyim ekran limiti koyayım ben kendime. o saatlerde açamayayım
ya sorma 2 tane çok büyük grup var. çocuğu olan annelerin grubu. malesef yazılan her şeyi okumak gibi bir huyum var.watsapp ta nasıl geçiyor zaman
yani iş ile ilgili bana yazı geliyor onu okuyorum vs de bunu zaman geçirmek olarak görmüyorum o işin parçası ha mail ha watsapp
mesela bende face instagram yok hatta watsapp çok durum yapan numaraların bir kısmını siliyorum hatta arayınca bunun numarasını neden kaydetmemişim ki deyip kaydediyorum sonra çılgın durumlarını görünce haa deyip tekrar siliyorum
ya sorma 2 tane çok büyük grup var. çocuğu olan annelerin grubu. malesef yazılan her şeyi okumak gibi bir huyum var.
gruptaki arkadaşların bazıları da bana faydası olan kişiler. güzel arkadaşlık kurduk, o yüzden çıkamıyorum da.
2 yaş çocuğunun ilgi süresi gerçekten çok kısa. gün içinde onunla boyama (sulu boya + pastel vs), dans etme, trambolinde beraber zıplama, evcilik, saklambaç vs vs. sürüyle şey yapıyoruz. sonra da internete sarınca bu defa ev işi yemek yapamıyorum.Bir el işi hobi edin. Hatta çocuğunla beraber yapabileceğin bir şey olsun. Boncuk dizmek, kumas boyamak gibi seyler geldi aklima. Ama eminin ilgini çekecek şeyler muhakkak vardır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?