Bağımlılığımdan nasıl kurtulurum?

allahım bunu ben mi yazdım diye okudum. aynı işte. derinlerdeki sorunu bulamıyorum.

Eşim de aşırı şikayetçiydi. Ev işlerini ihmal etmiyordum ama genel olarak günün %70 i sosyal medyaydı. Ve çokta paylasm yapıyordum. Nazara inanırmısınız bilmem ama nazara geldim bildiğiniz. Sonra önce instagramı kapattım . Tüm paylasımları sildim boş hesaptan çok çok sıkıldğmda keşfete bakıyorum şimdi. Vee en önemlisi tuşlu telefona geçtim. laptoptan giriyorum birşey araştırcağm zaman şuanlık çalışmadğm için bu şekilde. İşe geri dönersem akıllı telefona geri döneceğim tabii mecburen

faydalı işlere çalıştırmak istiyorum şu kafamı ben de. bi işi yaparken gerçekten kendimi vermek istiyorum. bunu itiraf etmek üzücü ama dediğin gibi çocukla oynarken bazen arkaplanda bitse de telefonu elime alsam gibi şeyler oluyor.
bişey okurken de öyle. benim derinlerde bi sorunum var. o da boş boş işlere yönelme eğilimine neden oluyor galiba.

yine de bizden öndesin, bak biz öbür tarafta kedileri çekiştiriyoruz, sen bu saate kadar girmedin

bizim bağımlılık daha fena

acaba çalıştığım halde internet bağlantısı olmayan bir telefona geçsem nolur
bugün telefonum evde kalmış öğlen baktım işyerime eşim geldi.
beni merak etmiş.
dekan yardımcısı bi iş için aramış ulaşamayınca yukarı ofise kadar gelmiş
ama yine de özgür hissettim bugün

Aynı dertten muzdaribim fakat ben aslında şu durumdan şikayetçi değilim bana bir şeyler katan hesapları da takip ediyorum ama durum öyle bir hal alıyor ki netten online ders dinlerken bir bakmışım instagramda dolanıyorum. Zaman zaman etkili kullanıyorum fakat zaman sınırı yok bende de.

Dün mesela online ders dinliyorum 23.30 da uyku bastırdı dersi yarıda bıraktım, elime teli aldım sözde uyuyacağım. Uykum kaçtı bu kez. tam 1 saat insta da dolandım durdum eeee o 1 saatte ders çalışabilirdim

Kitap okumayı çok seven biriyken kitaba kendimi veremiyorum. Kitap okurken genelde teli şarja takıyorum (malum şarj dayanmıyor:)) 2 sayfa kitap okuyup tekrar aklım tele gidiyor. Bir de benim öyle watsapta yoğun mesaj trafiğim de yok. Gereksiz uygulama vs de yok. Facebook silmiştim zaten bir tek instagram o da kendi adımla bile kayıtlı değil, tanıdık akraba, arkadaş bile ekli değil sadece takip ettiğim hesaplara sürekli bakıyorum, onlar bitiyor postlara onlar bitiyor keşfete :)) bu döngü sürekli devam ediyor. Hatta bu mesajı yazarken bile instagrama bakıp çıktım Çözüm ya hesabı silmek ya da telefonu uzak bir yerde tutmak.

Ben de ayni durumdayım. Biraz bosluktan oluyor. Insta ve twitter da anonim hesabim var. Twitter giriyorum sürekli gündemde ne olmuş diye bakmaya.. Bakmazsam geri kalmış hissediyorum..Insta da yine kiyafet vs sayfaları var kesfette fln bi dünya vaktim gidiyor. Youtube da sevdiğim youtuberlar var onları izliyorum. Gün boyu tv açmam mesela aklıma gelmez. Ama bilgisayar telefon elimde hep. Evden çalışıyorum onda da bilgisayar başındayım. Bir işe verince kendimi elime almıyorum o kadar. Ama her güne yapacak iş lazım. Örgü vs deneyeyim dedim olmadi bıraktım. Yemek yapmayı severim iki kişiyiz her güne çeşit çeşit yemek yapmam gereksiz oluyor hem kilo alıyoruz. Dışarı yürümeye çıkıyorum onun dışında dışarıda isim olmuyor. Açıkçası daha faydalı ilgimi çeken şeyler bulmak gerekli.
Bu pandemi döneminden de sıkıldım. Cocugum fln olsa daha iyi vakit geçiririm diyordum bazen.
Insanlar daha fazla telefon bilgisayarla vakit geçirmeye başladı..

Evet o özgürlük hissini ben yaşıyorum 1 aydır. Hem çevremdeki insanların paylasımlarını da görmeyince rahat gibi hissediyorum . Sizin işiniz nedeni ile çok zor olabilir . Belki hafta sonları deneyebilirsiniz ama alışkanlık işte

ahhh o pişmanlık hissi...
kızım uyuyunca diyorum ki ben de uyuyup dinleneceğim.
sonra çok uykum varken hadi 10 dk telefona bakayım derken bir bakıyorum 1 saat olmuş uykum kaçmış. bu defa zamanım boşa gitti, dinlenemiycem diye üzülüyorum.
ben de okumayı çok sever(d)im. etkin okuma yapamıyorum hemen aklım telefona gidiyor çok haklısın.
instagram gibi mecralar hakkında bir şey okudum. sürekli arka arkaya yeni bir içerik görmek haz almayı çok hızlandırıyormuş. bu da bizi tatminsiz yapıyormuş. yani şöyle düşün sigara içen biri ilk başlarda 1 sigara ile belli bir tatmine ulaşırken daha sonraları sık sık bu hissi yaşamak için daha fazla sigara içiyor. yani giderek biz de daha bağımlı oluyoruz.

ya valla instagram fenomenlerini ne halt var da takip ediyorum ben anlamadım kendimi. bana neyse milletin hayatından. kadın orada yılbaşı ağacı süslemesinin videosunu paylaşıyor ben oturup izliyorum. evde ağacım bile yok.

Telefonunuzda uygulamalar kisitlanabiliyorsa kisitlayin.
Belli bir süre koyuyorsunuz o süre geçince uygulamaya giriş yapamıyorsunuz.
Ayarlardan değiştirilir tabi ama o da artık sizin elinizde dayanmaniz gerek.

O vakitlerin yerine istediğiniz başka şeyler koyarsanız ve vakit kaldığını görürseniz belki yardımcı olur.

Birde cezalar olmalı.
Mesela o gün çok fazla vakit gecirdiyseniz sevdiğiniz bir yiyeceği yemeyin ya da sevdiğiniz şeyi yapmayın. Belki caydırıcı olabilir.

Heh tam da mesele bu. Bende de şöyle bir huy vardı atıyorum kuzenim yılbası ağacı süslemiş ''bende yapayım paylasayım'' biri yemek yapıp koymus '' bende yemeklerimin resmini paylasayım'' olmustu. Artık bundan cok cok sıkıldım eşimde fark etti tartışmalar olunca verdim telefonumu artık kimseye bakmıyorum hastalık gibi birşey bu

bende de şöyle bişey oldu, bunlar neler yapıyor ben hiçbirini yapamıyorum hissiyatı
bugün buraya açıkça yazarak ilk kez kendime bu kadar dürüst oldum. umarım devamını getiririm. yeni yılda kendime bu iyiliği yapıp kendimi kurtaracağım.
bir de bu kadar kolay ulaşılabilir olmak canımı sıkıyor. öğrenciler falan gece 23 te whatsapptan yazıyor. saçma sapan işler. bu kadar iletişim fazla

İsterseniz bırakmak değil ama minimuma indirebilirsiniz.. Bebeğim olmadan önce boş zamanımı burda veya başka platformlarda geciriyordum.Tabi işlerimi, düzenimi aksatmadan..

Bu saate kadar işlerimden yeni fırsat buldum kk yı açtım sizin konunuzla karşılaştım..

Açıkçası önem sıranız önemli Çocuğumu ve evimin düzenini sanal bir ortam için aksatamam..

valla bu konuda ne dersem diyeyim yalan olur çünkü bende böyleyim.
sadece arkadaşlarımla vakit geçirirken ve eşimle bir şeyler izkerken telefonu bırakabiiyorum.
kitap okumaya kalkıyorum üç sayfadan sonra aklıma bir şey geliyor telefonu alıp kitabı bırakıyorum bir daha da kitap almıyorum
birazcık online alışveriş batağımda var.. almasam bile sürekli bir şeylere bakıyorum.
instagrama girmeyince bir şeyler kaçırıyormuşum gibi
şimdi bir de buraya başladım bi kaç gündür de burdayım
ne bileyim bırakmak için bir cabam yok ama insan zaman zaman rahatsızlık duyuyor bu durumdan
evdeki işleri aksatmıyorum, yine de çok zaman geçiriyorum internette

Çocukla boş vaktiniz oluyor mu mesela bugün ben daha ilk kez buraya girebiliyorum çünkü çocuk uyudu. Arada Instagram a girdim sevdiğim birkaç kişi var hikayelerine baktım . Onlarda da yemeğin pişmesini beklerken filan. Diğer türlü ben telefonu elime aldığım gibi kızım da gelip bakmak istiyor haliyle istesem de giremiyorum. Ama boş vaktim olsa 10-15 saat internette dolaşabilirim.

Yoğunluk lazım ama bir de sevdiğimiz işi yapmak lazım.
Okuldayken telefon aklıma gelmez.
Ama evden ders verirken aralarda telefon hemen elimde, çünkü o sırada form doldurmam lazım, sevmiyorum ve ne yapabiliyorum ne kalkıp dolaşabiliyorum.
Onu ötelemek için telefonu kullanıyorum.
Bi evrak işi olsa yine telefondayım, stresimi bastırmaya çalışıyorum çünkü sevmiyorum.
O sırada işe yarar bir şey yapabilirim ama aklım yapmak istemediğim işte olunca kalkıp başka şey de yapamıyorum.
Gibi gibi bilmiyorum ne kadar anlatabildim.

Hicbir sosyal medya hesabim yok whatsapp haric.
Bir de burasi var.
Kus gibi rahatim.
Whatsappdan esim arar arada goruntulu cocuklari gorur isteyken. Konusuruz.
Arada bi iki arkadasim yazar, onlar da pek rahatsiz etmemek adina yazmazlar. Kendilerini bilen insanlar...
Kk'ya gelince bos vakitlerimin mesgalesi olarak goruyorum.
Ama mesela surekli girince de bayiyor. Bir ara uyuyamadım , esimde sabaha karsi gelmisti isten; hep kk'daydim inan baydi. Demekki dedim cok fazlasi bana yaramiyor.

Iki cocugum var.
Buyuk kizimin dersleri kendine ait artik onun dersleri ile benim pek alakadar olmama gerek kalmadi ama oglum 1'e basladi ders , odev derken hep başındayım.
Ev benim ustumde, temizlik ,yemek vs
Tum bunlala beraber kendime de bakim yapmam gerekiyor bos vaktimde..
Yani ne kadar cok mesguliyet o kadar az internet ister istemez giremiyorsun.
Su da var ki cocuklarla veya evle ilgilenemedigimde, yani sorumluluklarimi astigimda icimde inanilmaz bir sucluluk duygusu oluyor. O nedenle olabildigince herseye yetmeye ama kendime de vakit ayirmaya calisiyorum.
Bu bir oncelik meselesi.
Dengeyi kurarsaniz sorun kalmayacaktir.
Gun icinde kendinize degisik meguliyetler bulursaniz internete vakit kalmaz

İşte neden izliyorsun kaynağını bul

Mesela ben o tarz şeyler izlemem takip etmem

Bu sıralar burada aktifim ama sosyal medya vs yok gün boyu iki gazete bir de buraya girdim iş dışı zamanımda

Mesela o video izleme işi de beni sarmıyor o esnada da bir şey yapmam lazım
Burada yazarken ya da okurken izleyebilirim en fazla

Başka insanların mutlu hayatı sana iyi mü geliyor

Burada dertleri dinleyip aman ben iyiyim diye kendimizi tatmin ediyoruz da ağaç süsleme videosu izleme sebebi bulunmalı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…