Tüp Bebek Merkezleri Bahçeci Fulya Tüp Bebek Merkezinde Tedavi Görenler

Sağlıkla kucağına al insallah bebişini..az kalmış ..Peki transfer opu vs için..nereyi .kullanıyor ..benim az yumurta çıkıyor gelişmiyor vs..hoş 5.güne giden tedavimde oldu ama hani biraz uğraştırıcı bir hasta olabilirim .sizin kaçını denemede geldi bebiş....insallah aklımda olsun eşimle bu gecede biraz baktık doktor beye ...eskiden Bahçeci de mi çalışıyordu ...

Merhabalar oncelikle iyi dilekleriniz icin tesekkur ederim elmaziye arkadasimizin da dedigi gibi ucretleri ayni oluyor yalnizca ilk muayenesi farkli. Benim toplamda 4 bahceci de 2. Denememdi. Biz de eaimde azospermi oldugu icin aslinda benim icin extra bir tedavi uygulanmadi ama sonuncuda ben biraz bitkindim bir onceki 6. Haftada kalbi atmadigi icin aldilar cok uzgundum ne gerekiyosa yapalim dedik. Genetik incelemeye gonderdiler embriyolari bana cd56 diye bir test yaptilar faln yani akla gelen her ihtimali degerlendiriyorlar ben memnun kaldim ama tabiiki hersey Allah in ol demesiyle oluyo onlar sadece araci.
Sonuc olarak ben teknolojisine guvendim mustafa hoca kubra hoca ve ekibini sevdim insAllah sonunuz da guzel olur bu hafta kesenin yaninda bir kanama gordu kubra hoca ve ilac verdi istirahat et dedi bakalm bekliyoruz hayirlisiyla. Sizin icin de hayirlisi olsun insAllah..

Çok teşekkürler insallah bakalım ..,merkez seçimi zor gerçekten,.bebeğini sağlıkla kucağına almanı diliyorum...bol bol istirahat et..Bazen böyle minik kanama alanları görülebiliyor bende yaşadım önemli olan kesenin dış duvarına yakınlığı , sonra kendiliğinden kayboluyor ..benim de olmuştu sonra kayboldu ..istirahat meselesini ciddiye alman lazım gerçekten kendini yoracak seyler yapma ..sevgiler...

Canlar ben bahcecide mustecep beye gittim, erken dogum tehtidim vardi 1 ay hastanede yattim hergun geldi hergun..asistani kader aradi.. asiye hemsire keza aradi. Valla hepsi de ilgili vicdanli bilgili insanlardi. Sadece tup bebek tedavimi degil gebeligimide takip etti dogumuda yaptrdi 1.5 yilin 1 gunu bile kendimi yalakalik yapilir gibi hissetmedim. Yumurtam buyumedi iptal oldu, diger ay genetige gitmedi , erken dogum tehtidim oldu. Rahim agzim acildi..bi suru sey.. hicbirinse de ilgisiz degillerdi... Allah razi olsun. Herkese tavsiye ediyorummm... caycisindan hasta bakicisina kadar hepsi benimle ilgilendi

ya şu sahneler yalan olamaz ya. Bakar misiniz su ictenligeee yaaaaaaa... vallahi duygulandim ya.. rabbim isteyen herkese nasip etsin

Benimde ayni problem vardi yumurtalar az ve gelisimi azdi 2 kez opu oldum.fulya acibademi kullaniyor islemleri icin hemen karsisinda zaten hastane yakin.onceden bahcecideydi gecen sene ayrilmis ordan zaten onun hastasi coktu.ben arastirarak gitmedifim icin guvenc beye gitmistim.sonra olumsuz olunca erbil beye gittim bahceciden yeni ayrilmisti o zaman.bahcecide 1 negatif erbil beyde 1.denememde tuttu.size tavsiyem gidin hem bahceciyle hem erbil beyle gorusun hangisi kadaniza yatarsa en dogru karari siz verirsiniz.reklama kanmayin yaziktik gunahtir o kadar maddi manevi yipraniyoruz zaten en dogru karari siz verirsiniz

Evet dediğiniz gibi yapmak en mantıklısı çünkü yurtdışından geleceğim birkaç yerle öngörüşme yapıp ona göre karar vermem lazım..Tedavi yaklaşımları vs bir fikir verir diye düşünüyorum..bahçeci de 2 yumurtada olsa 5 güne bekletiyorlarmış sanırım 3. Gün transferi pek olmuyor herhalde..gelişim durursa tekrar tedavi tekrar opu vs..ve muhakkak genetiğe gönderiliyormuş..ama Bunuda anlamış değilim.. 3. Günden yada 2. Günden sonra Anne rahminde tutunabilecek embriyoyu neden 5 güne zorluyorlar oda ilginç..
Fiyatları Türkiye’de pek bilmiyorum ama sanırım bana 1 tedavinin maliyeti 13 vs 15 bin lira arası filan olur hani çok ekstra birşey cıkarılıyormu bilmiyorum merkezler arasında çok fiyat farkederiyormu bilmiyorum ..Birsürü şeyi hesaplamak lazım..beynim yandı yaaaa Erbil beyde kaç yumurtanız oldu nasıl yaptı ..

Yani 5. Gune giden embriyolarin tutunma sansi daha yuksek oldugu icin genelde 5. Gun emb sunu tercih ediyorlar.eger 5. Gune gidecek gibi degilsr zaten hangisi iyiyse onu transfer ediyolar.bide ucretler 15 bin tl ile sinirli kalmiyor ekstra seyler cikiyor.benim sizinle rahatsizligimiz ayni muhtemelen sizdende 2 defa yumurta toplarlar.bahceci rahim dinlendirme adi altinda havadan 900 tl aliyor ki sizden de 2 defa alirlar erbil bey bu parayi almiyor.yum toplandiktan sonra 15 gun bekliyoruz onun parasini istiyolar sacma sapan seylere para aliyoelar.erbil beyde spermcip diye bi uygulama yapiyor yani hersey tam olsun istiyosun kromozom testleri o bu derken 15bini geciyor arkadasim bu arada benden 1.toplamada 7 2.toplamada 6 yum toplandi en iyi 2 tanesi transfer edildi 5.gin embsu digerleri cozdurme surecinde dayanmadi.

.
Anladım mesela burda 2 yumurta topladılarsa direk 2 yada 3 .Gün transfer yapıyorlar ama 4 yada 5 yumurtan varsa 5. Güne gidiyorlar..öyle çok ekstra seyler yok o zaman orada 1 tedavinin maliyeti toplam 20 bini bulur o geçer bile uçak otel vs birde süreç 2 yada 3 ay sürer git gel derken 20 binide binide geçebilir lawinyaaa elden birşey gelmiyor verilecek bir şekilde.., allahım daha ciddi sağlık sorunları olan ameliyatlar için para sıkıntısı yaşayan insanlara şifa versin bolluk ve sabır versin...bizlerde. Emeklerimize sağlıkla kavuştursun..

Aynen oyle canim yani fazla yumurta olmasi cok daha iyi.senin kac yumurta oluyor?2 defa toplanacagi icin cok olur bu defa bide benimkilerde gelismiyordu ari sutu ictim 1 ay faydasini gordum.valla ameliyatlik bir durumun olmazsa 20 25 civari gider.ilaclar tesler tahliller dahil.mecbur veriyorsun arkadasim olsunda ne olursa olsun diyosun artik.

Mecbur aynen bakalım daha ne kadar sürecek bu yolculuk ...ama insan boşuna para vermek istemiyor neyse o beni 3 kez filan opu yaparlar herhalde ..

Bu arada tüp bebek öncesi ilk Denemede 5 günlük klomen tedavisi ile 3 tane büyük yumurtam olmuştu doğal yolla ilişki sonrası tutmuştu hoş dış gebelik yaşadım ameliyat vs tüplerim alındı vee tüp bebek macerası başladı..

1. Tedavi 2 yumurta..Ivf oldu döllenmedi transfer YÖK
2; tedavi 2 yumurta Ics (mikroenjeksiyon)2. Gün transfer tutmadı
3.tedavi 4 yumurta 3 tane 5. Güne gitti 2 adet blastokist transfer tuttu 9. Haftada kaybettim
4.tedavi 1 yumurya ( bu arada catlıyor sanırım yumurtaların 1 yada 2 sine hep bir ulaşamadık diyorlar nasıl oluyor bilmiyorum 3 tane 18 mm 20 mm aralığında yumurta vardı bir iki küçük varmı elde 1 tane kıytırık kaldı onuda döllemediler bile )
5.tedavi 2 yumurta gelişimi ilerlemedi transfer olmadı iptal mesela son tedavide 18 mm den büyük 4 vardı ulaşamadılar herhalde nedende söylemiyorlar ulaşamadık diyorlar)
Bilmiyorum ya ...
Toplam 5 tedavi 2 transfer 1 gebelik aslında transfer başarı oranına bakarsak %50 fena değilmiş ama kucakta çocuk yok o ayrı

Of canim ya cok zorlu sureclerden gecmissin arkadasim peki bunlarin hepsi yurt disindami oldu.bide hamile kaldigindaki tedavide neden bebek yasamadi oda onemli sen gelirken onceki tedavilerinin butun dosyalarini getir ona gore incelesinler muhtemelen genetik testide yaparlar sana bu arada yas kac?

Dış gebelik olası birşey maalesef basıma geldi diğer gebeliktede haftası ile uyumlu değildi 1 haft geriden ilerliyordu ve gelişimi durdu aslında sebepler belli hani nedensiz kayıplar değil .. Tedaviler yurtdışında oldu yasta 37 ..yani aslında klinik olarak bakıldığında doğal gebeliğim var ve transfer sonrası yine gebelik var bu ikinci kayıp tekrarlarsa endişe uyandırıcı olur....ve genetik vs benim içinde öncelikli olur ama embriyo sağlıksız ise vücut bir sekilde atıyor doğanın kanunu bu..evet dosyalar hazır aklımda onlar lazım olur dediğin gibi..
Senin opularda kaç yumurta oldu canım...süreç nasıldı..

hamile kalabiliyorsun bu guzel bisey iste bebislere ne oluyorda boyle oluyoru arastiracaklar buyuk ihtimal.benim 1.opuda 7 2.opuda 6 tane yum toplandi.2 tane 5.gun embriyosu oldu onlar transfer edildi.1 tanesi tuttu.benim hic gebeligim dusugum olmadigi icin daha once genetige giden embryom olmadi benim tedavi ekimde basladi ocakta transferim oldu.bu arada bazi vitaminler var once onlari kullandirtti erbil hoca yani ben temmuzda on gorusmeye gittim 2 ay vitamin kullandirtti sonra baslatti sureci

Bu iki opuyu birleştirip öyle mi transfer yaptı ..masallah yine yumurtalar iyi olmuş canım Beterin beteri var sen toplam kaç tedavi oldun canım bahçeci dede olmuştun .

Evet sanırım bir genetik test isterler ama dış gebeliğin genetik bir durumu yoktu 100 kadından 1 inde olurmuş tabii dış gebelik vs belli sebeplere baglı ama genetik değil düşükte sağlıksız embriyo işte o tekrAr ederse sıkıntı ama cözüm yok ki şimdi 5 embriyom olsa onların içinden iyisini seçmek için genetiğe yollarlar sma benim hepi topu 2 tane oluyor o da olursa ne ala ....,onuda genetiğe yolluyorlar herhalde iyi sonuç çıkmazsa da transfer olmuyor ...ama o kadar ilaç zaten yumurta genetiğini bile etkiler valla ben hep yüksek doz tedavi oldum ...senin toplam 3 opu mu oldu şimdi bahçeci ile 1 de transfer in mi oldu..

Canim 1.denemem bahcecide oldu ilk denemem diye beni sallamadilar bile olursa olur olmasa olmaza getirdiler.yani 1 opu oldum 7 tane yum toplandi ama yumurtalarin kalitesi hakkinda o kadar sormama ramen bilgi verilmedi yani bana hangi kalite transfer edildi bilmiyorum.neyse bahceci olumsuz oldu.bir kac ay sonra erbil hocaya basladim once 2 ay vitamin baslatti sonra ilaca basladik 20 gun falan kullandim tumurta gelistiriciler opu oldum 7 tane toplandi.sonra bir adet gecti yine yumurta gelistiriciler 20 gun falan yine bir opu daha oldum 6 tane toplandi yani 2 opu 11 adet yumurta toplandi dollendi 2 tane 5.gun 4 tane 10 hucreli 2 tanede 8 hucreli oldu sanirim bunlar tekrar donduruldu.bu sefer transfer icin hazirliga basladik 2 hafta ilac kullandim yine sonra transferden 3 gun once hepsi cozduruldu en iyi 2 taneyi transfer ettiler digerleri yasamadi geri dondurulmadi.

Canim bide ari sutunu mutlaka kullan yumurta cogaltmiyor ama olan yumkarin kalitesini arttiriyot aklinda bulunsun

O kadar embriyodan sadece 2 tane transfer oldu yani..Hiç başka kalmadı bu durumda.. ayyy mesela bu yaklaşımına anlamadım o embriyonun kalitesini dondurmadan önce anlamıyorlarmı ,burada benim 5. Güne giden 1 embriyom kalmıştı 2. Tane transfer olmuştu direk dediler bunu dondurmayalım uygun değil çözülünce iş görmez dediler..
Tabii yaklaşımlar farklı neyseki hamilelik olmuş sen bebeğine odaklan iyi beslen ohh hamileliğin tadını bu arada arı sütünü bende kullanıyım..transfer hazırlığı öncesi ne ilacı kullandın canım..hormon ilacımı vitamin mi...

Canim cozdurunce de gelisimine bakiyorlar o acidan sen bi geldiginde herseyi sorarsin zaten .vitamin baslatti canim krilom ve regesis max diye iki vitamin baslamistik bunlar turkiyede cok pahali birden bire zamlandi hangi ulkede yasiyosunuz ordan daha uygun olabilir

elmaziye benim de daha önceki denemelerimde yaşamadı hatta sonuncuda ultrasonda bile gördük sonra kalbi atmadığı için alındı. Bu sonuncusunda Bahçeci de , embriyolardan hücre alınıp genetik analize gönderildi ispanyaya gönderdiler. 5.güne 7 yumurtam kaldı ve hepsi kaliteliydi ama genetikten sadece 2 tane normal geldi.
Böyle olunca daha önceki 3 denemede genetik sorunlu embriyolar transfer edildiği ve bu nedenle olumsuz sonuc aldıgımızı yorumladık. Biz bu genetik inceleme sayesinde güldük sizin de gebelik olur ama bebek devam edemiyorsa bence bunu denemelisiniz. İhmal etmeyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…