Kızlar selam,
Daha önce de bakıcı ile ilgili konu açmış herkesler bakıcıya çok para verdiğimden bahsetmişti. Ama günler geçti bizim rakam asgari ücretin altında kaldı bile.
Ocak 2022’de 5000 tl ye başladık. Aynı devam ediyor. Ama asgari altında kaldığı için kendimi kötü hissediyorum.
Eşime zam yapalım dedim. Kabul etmiyor. Çünkü dışarıda çalışsa 3000 vermezler bizim iyi niyetimizden bu parayı alıyor kafasında o.
Bu arada bu kadın haftada bir fix hasta olur kocası hasta olur. Gelmez. Çocuk hastalansa bakmak istemez sorumluluk almaya korkar. Sürekli ben izin almak durumunda kalıyorum.
Daha yeni taşınma geçirdik. O dönem ona güvendim çocuğu tutar ben evi toplarım diye. Ama kocam hasta dedi kaçtı işten. Annem bakmak zorunda kaldı.
Şimdi bayram öncesi eşine stent takıldı gelmedi. Sonra hastanede kovid kaptılar bir hafta karantina. Sonra Bayramı birleştirdik izin kullandık biz. Yine gelmedi. Bu kadın Temmuz ayında ilk kez bugün işbaşı yapmış oldu.
Eşim de diyor ki bu ay yarım maaş verelim. Ben de kıyamıyorum.
Sizce yarım maaş vermek etik midir bu durumda?
GÜNCELLEME : ben arada kalmışken eşimle tartışıyorken hakka girmeyelim vs diye kadın bir daha izin istedi çok zor bir zamanımda yine. yarım maaş verdi biz de artık. Bu ay yollarımızı ayırdık yeni bir bakıcı ile devam edeceğiz