- 1 Aralık 2017
- 288
- 330
- 53
- 45
- Konu Sahibi birgaripask35
-
Bence yanlış düşünmüşsünüz, bakıcının gerçek yüzünü görmek çocuğun dayak yemesi ile olacaksa olmaz olsun. Bakıcı kameranın görmediği hiçbir noktaya çocuğu götürmeyecek belli odalarda oynayacak, tutup da yatak odasında veya tuvalette pışpışlamayacak.Çok teşekkür ederim. Yaaa kadın görüşmeye geldiğinde benim ailemden annem, babam, ablam ve eniştem de vardı. Hepsi çok iyi şeyler kadınlar ilgili. Ve çocukla da çok ilgilenmişti, bıcır bıcır sevmişti. Ama işte iç sesim nedense hep güvenmemem gerektiğini söylüyordu. O kadar referansa rağmen de o yüzden gizli kamera koymuştum. Kamerayı bilerek söylememiştim gerçek yüzünü görebileyim diye. Çünkü kameranın olmadığı yerlerde de kızıp, bebeğime zarar verebilir diye düşünmüştüm...
Bence yanlış düşünmüşsünüz, bakıcının gerçek yüzünü görmek çocuğun dayak yemesi ile olacaksa olmaz olsun. Bakıcı kameranın görmediği hiçbir noktaya çocuğu götürmeyecek belli odalarda oynayacak, tutup da yatak odasında veya tuvalette pışpışlamayacak.
Benim de bebeğim sizinki kadar ve bakıcı bakıyor. Peki bebeğin bakıcıya yaklaşımı nasıl di yani merak ettim. Benim bebegime de bakıcı bakıyor. Araları iyi ben memnunum ama insanın aklında hep bu soru işareti oluyor. Okuyunca gerçekten çok üzüldüm
Sakın olun. Bakıçı bulun ve kamera koyacaginizi baştan söyleyin. Böylece bilerek hareket edecektir. Ben öyle yaptım gizli kamera neye yarar ki olan olduktan sonra. Tamam gizli olmasa da isteyen yapar ama delil olacagi için cesaret edemez. En kötü annenizi de dedenizi de getirin başka çare yok
Canım ya İzmir de olsan getir ben kendi oğlumla bir bakar yedirir içiririm dicem.. Allah hayırlısını versin, zor durum...
Kv nin bırbırı mı, çocuğumun güvenliği mi diye düşündüm. Çocuğumun güvenliği derdim. Bir de bakıcı dövmüş çocuğunuzu offff çok kötü. O kalkan eli kırarım ya. Ben öğretmenim daha öğrenci dövmüşlüğüm yok, çocukluğumda kimseyle saç saça girişmedim. Şiddet öyküm yok. Ama kamerada çocuğumun dövüldüğünü görürsem kendime engel olamam saçlarını elime geçirir parçalarım. 10 aylık bebeğim, offf oğlum offf dan başka söylediğim sitem cümlesi yok çocuğa, bırak bağırmayı. İçimdeki ptlamaları yazdım engel olamadım valla.Merhaba kızlar,
Eski konularımdan beni tanıyan arkadaşlar vardır aranızda. Maalesef geçen hafta şöyle bir problemle karşılaştım ve şu an ne yapacağımı bilemiyorum...
14 Aylık bir bebeğim var, ben de çalışan bir anneyim. Bebeğime bir süre annem baktıktan sonra bazı sorunlardan dolayı 2 aydır başka biri bakıyordu. Geçen hafta tesadüf eseri koyduğum gizli kamerayı izlerken bakıcının bebeğime bağırdığını fark ettim maalesef... Sonra eşimi aradım ben bu kadını istemiyorum, işine son vereceğim diye... Neyse harıl harıl başka bakıcı ararken, tanıdıklara haber salarken eşim aradı çabuk eve git diye. Dedim ne oldu? Bakıcı yemek yedirirken oğlumuzu tartakladı dedi. Ben o an sinir krizi geçirdim. Arkadaşların yardımıyla biraz toparlanıp eşimle beraber eve geçtim. Kadını kovduk tabii apar topar... Bir de o kadar çok araştırmıştım ki kadını, herkes çok iyi referans vermişti kadınla ilgili...
Şuan bebeğime k.v. bakıyor. Haftaya da ben izin alıp ben bakacağım bir süre ama acil bir çözüm bulmamız lazım bebeğim için...Annem gelemez, gelebilecek durumda değil çünkü alzheimer olan dedeme bakmak zorunda, başka bakacak kimse yok. Biz kv.lerden uzakta oturuyoruz. Bebeğime kv baksın desem kv.yi çalıştığı işten çıkarttırıp, evi oraya taşımam gerekecek. Hadi evi oraya taşıdım diyelim, eşimle evlilik durumumuz karışık, işin içinde kv sorunları da var ve şu an çift terapisi alıyoruz. Sonumuzun ne olacağı belli değil yanii...
Başka bir bakıcı bulsam nasıl güveneceğim? Kv.de ye de baktırmak hiç istemiyorum evlilikteki problemlerimden dolayı. Kadın zaten oğlu üzerine hüküm sürmüş durumda, bir de bebeğime de bakarsa iyice her şeye karışmış olacak ve en kötü tarafı da çocuğuma baktığı için ne yaparsa yapsın ses edemeyeceğim. Bir olasılık da şu var, kv.ye yakın taşınıp, eşimin akrabalarından birine baktırmak...
İşten çıkıp ben bakmayı çok isterdim ama sadece eşimin maaşı ile geçinemeyiz maalesef...Ne yapmalıyım bilemedim kızlar... Bana bir akıl verin ne olur...
Zaten tehlike ‘’geliyorum’’ demiş. Haklısın.Bu konuyu dünden beri aklımdan çıkartamıyorum ne iğrenç bir toplum olduk her yerinden şiddet istismar fışkırıyor. Kimse olabileceklerden korkmuyor çünkü kanun ceza hak getire. Benim de 1 yaşında bebeğim var evdeyim bırakacak kimsem olmadığı için geçen aylarda çok iyi bir yerden teklif aldım ama gidemedim. Yazıldı mi bilmiyorum ama dedeye bakıcı tutun anane gelsin sizin çocuğa baksin. Ya da tekrar bakıcı bulacaksanız bu sefer kayıtlı olduğunu bakıcıya söyleyeceksiniz.bu işler ihmale gelmez ilk bagirdiginda kayıda alsaydınız çocuğu tartaklayamazdi.boylelerini toplumda barındırmamak lazim iste
Kv nin bırbırı mı, çocuğumun güvenliği mi diye düşündüm. Çocuğumun güvenliği derdim. Bir de bakıcı dövmüş çocuğunuzu offff çok kötü. O kalkan eli kırarım ya. Ben öğretmenim daha öğrenci dövmüşlüğüm yok, çocukluğumda kimseyle saç saça girişmedim. Şiddet öyküm yok. Ama kamerada çocuğumun dövüldüğünü görürsem kendime engel olamam saçlarını elime geçirir parçalarım. 10 aylık bebeğim, offf oğlum offf dan başka söylediğim sitem cümlesi yok çocuğa, bırak bağırmayı. İçimdeki ptlamaları yazdım engel olamadım valla.
Kesinlikle kv diyorum. Zaten çocuk hırpalanmış. Bırak karışsın kv. Sonsuza kadar değil ya, büyüyecek bu çocuk. Hele bi sağlıklı büyüsün, sonra bakarsın çaresine. O çocuğun psikolojisi kötü olduktan sonra sen çalışmışsın, kv dırdır yapmış, eşin bunu yapmış ne önemi var. Sabret bacım sabret. Kolaylıklar dilerim.
Konunuzda tartaklamış yazınca dayak yedi sandım ama çocuk zaten psikolojik şiddete maruz kalmış. Bilmiyorum ya, çok zor. Empati kurdum. Ben çocuğu feda etmektense, anlaşamamazlık dışında psikolojik ve fiziki şiddet yoksa kendimi feda ederdim, sallantıda olan şeyleri askıya alırdım. Kv e he der geçerdim. Çocuk işi ‘’ben yaşamadım, sen yaşa’’ olayı. Bunu kabul ettim belki de ondan. Belki 3-4 ay beklersin. Sonra tekrar gözden geçirilir bakıcı işi. Çocuk bu, büyüyecek, kendini ifade edecek. 2 yaşında ‘’anne gitsin’’ der mesela bakıcı için. Kelime haznesi gelişir. Bence verme bakıcıya. Çocuk için de travmatik. Temel bakımını yapan kişi değişiyor sürekli. Biri zaten kötü davranmış. Üzüldüm valla.Evliliğim sallantıda. Çift terapisine de gidiyoruz. Eğer bir şeyler düzelmezse evliliğimde boşanacağız... O sebeple kv.li bir düzen de kurmak istemiyorum...
Bebeğim dayak yemedi çok şükür... Bağırıp, çağırmış. Bir de sıcak ye de ağzın yansın demiş. Cildi çok hassas, en ufak bir şeyde hemen kabarır, kızarır... O derece bir şiddete maruz kaldığını düşünmüyorum...
Konunuzda tartaklamış yazınca dayak yedi sandım ama çocuk zaten psikolojik şiddete maruz kalmış. Bilmiyorum ya, çok zor. Empati kurdum. Ben çocuğu feda etmektense, anlaşamamazlık dışında psikolojik ve fiziki şiddet yoksa kendimi feda ederdim, sallantıda olan şeyleri askıya alırdım. Kv e he der geçerdim. Çocuk işi ‘’ben yaşamadım, sen yaşa’’ olayı. Bunu kabul ettim belki de ondan. Belki 3-4 ay beklersin. Sonra tekrar gözden geçirilir bakıcı işi. Çocuk bu, büyüyecek, kendini ifade edecek. 2 yaşında ‘’anne gitsin’’ der mesela bakıcı için. Kelime haznesi gelişir. Bence verme bakıcıya. Çocuk için de travmatik. Temel bakımını yapan kişi değişiyor sürekli. Biri zaten kötü davranmış. Üzüldüm valla.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?