Bakıcı Sorunsalı...

Bu arada benim 1 arkadaşım 10 11 aylıkken kreşe verdi abisi 4 yaşındaydı aynı sınıftalardı onun gibi bir bebek daha varmış ortalıkta emekliyormuş 3 gibi geliyorlardı servisle. Tabi cesaret işi. Ama evde bir yabancıyla kalmasından daha iyi gibi...

Gerçi en iyisi kendi annen .

Ben anlamıyorum siz neden kamera koyup bunu bakıcıya söylemiyorsunuz da kovmak için dayak yemesini bekliyorsunuz çocuğun.
Kamera sistemi olduğunu bilsin ona göre davransın, neden yani bakıcıyı pusuya düşürme işleri. Ben kamera sistemini kurdum bakıcıya da söyledim iki odadan dışarıya çıkmıyorlar ve ben full gözlemliyorum size de bunu tavsiye ederim.

Bence yanlış düşünmüşsünüz, bakıcının gerçek yüzünü görmek çocuğun dayak yemesi ile olacaksa olmaz olsun. Bakıcı kameranın görmediği hiçbir noktaya çocuğu götürmeyecek belli odalarda oynayacak, tutup da yatak odasında veya tuvalette pışpışlamayacak.

Benim de bebeğim sizinki kadar ve bakıcı bakıyor. Peki bebeğin bakıcıya yaklaşımı nasıl di yani merak ettim. Benim bebegime de bakıcı bakıyor. Araları iyi ben memnunum ama insanın aklında hep bu soru işareti oluyor. Okuyunca gerçekten çok üzüldüm

Bu konuyu dünden beri aklımdan çıkartamıyorum ne iğrenç bir toplum olduk her yerinden şiddet istismar fışkırıyor. Kimse olabileceklerden korkmuyor çünkü kanun ceza hak getire. Benim de 1 yaşında bebeğim var evdeyim bırakacak kimsem olmadığı için geçen aylarda çok iyi bir yerden teklif aldım ama gidemedim. Yazıldı mi bilmiyorum ama dedeye bakıcı tutun anane gelsin sizin çocuğa baksin. Ya da tekrar bakıcı bulacaksanız bu sefer kayıtlı olduğunu bakıcıya söyleyeceksiniz.bu işler ihmale gelmez ilk bagirdiginda kayıda alsaydınız çocuğu tartaklayamazdi.boylelerini toplumda barındırmamak lazim iste

Bir de imkanınız varsa yatılı yabancı alin inanın onların iş ahlakı bizimkilerden yüksek. Gündüz çocukla ilgilenir gece evin işini yapar

bence kreşe gönder ne kadar küçük bebekler gönderiliyo artık büyümüş seninki bakıcıyla uğraşacağına hem paran gitsin hemde aklın güvende olur bence

o pisliğin varya....... çok şeyler söylerdim de
Allah bildiği gibi yapsın

konu sahibi arkadaş sizin için en iyisi bakıcı görünüyor..
yalnız gizli kamera koymayın evin hemen hemen heryerine koyun (Banyo vs hariç) ve bildirin

bizde de bakıcı var bizde bu şekilde çalılıyoruz

Dun internette de 9 aylik bebegi doven bakici kadinin videosu vardi.
Ben her zaman kv anne hala teyze nin bakmasindan yanayim.
Su durumda kv en dogrusu.

Sakın olun. Bakıçı bulun ve kamera koyacaginizi baştan söyleyin. Böylece bilerek hareket edecektir. Ben öyle yaptım gizli kamera neye yarar ki olan olduktan sonra. Tamam gizli olmasa da isteyen yapar ama delil olacagi için cesaret edemez. En kötü annenizi de dedenizi de getirin başka çare yok

Bu arada o kadinin saçını basinı yolar öyle gonderirdim evden. Kendi suçu da olduğu için şikayet de edemezdi

merhaba,
benim oğlum da 14 aylık, iş bulursam kreş düşünüyorum.
bakıcı bulması ve güvenmesi çok zor geliyor.

Canım ya İzmir de olsan getir ben kendi oğlumla bir bakar yedirir içiririm dicem.. Allah hayırlısını versin, zor durum...

Evden bahsetmiyorum zaten. Oğlum dışarı çıkmayı çok sever. Sosyal bir bebek. Mesela hava her güneşli olduğunda bakıcısına söylerdim abla oğlumu dışarı çıkar da biraz hava alsın diye... Benim korkum evde kötü davranması değil ki, kameradan dolayı onu yapamaz. Dışarı çıkınca, asansörde vs kötü davranmasıydı. İlk çalışmaya başladığında defalarca izlemiştim ama işim yoğun olduğu için sürekli izleyemiyorsun maalesef. Sürekli izleyebileceğim bir işte çalışmıyorum. Çalışma saatimin yarısı üst yönetimle toplantılarda geçiyor. Eşim de sürekli sahada. Ancak bir boşluk bulabilirsek 2-3 saatte bir 5dk, 10dk izleyebiliyordum. O zamanlar da hep iyi zamanlarına denk gelmişim demek ki. Sesini bile yükselttiğini duymamıştım. Zaten aynı gün bağırdığını duyduktan sonra kadın bebeğime hadi aşkım şunu yapalım, hadi aşkım bunu yapalım demeye başladı. Dengesiz bir kişilik yani... Demek ki diyorum daha önce de hep böyle iyi zamanlarına denk gelmişim

İlk zamanlar çok iyiydi. O geldiği zaman gülerek karşılardı. Ben evden çıkarken bana gülerek bye bye yapardı. Ama son 2-3 haftadır benim gitmemi istemiyordu. Ağlıyordu odadan çıktığımda. Her seferinde kucağıma alıp "Annecim ama seninle bunu daha önce konuştuk, anneler çalışmak zorundalar. Annen senin için çalışmak zorunda. Gitmem gerek" diye konuşuyordum. Susuyordu. Ama giderken bye bye yapmıyordu bana, küsüp kafasını çeviriyordu. Diğer arkadaşlara da sormuştum bunu arkadaşlarında da benzer davranışlar varmış, 1 yaş sendromuymuş. Ben de öyle düşünüp, çok karıştırmamıştım aklımı. Ama öyle değilmiş maalesef

Dedem şuan yatalak değil ama bir kaç aya yatalak olacaktır. Annem o zaman ikisine birden nasıl bakabilir ki? Sonuçta annem de genç değil, 60 yaşında kadın. Baş edemez ikisiyle Bakalım, bir çaresine bakacağız artık...

Canım ya İzmir de olsan getir ben kendi oğlumla bir bakar yedirir içiririm dicem.. Allah hayırlısını versin, zor durum...

Sağol canım benim... Rabbim hayırlı insanlarla karşılaştırsın inşallah...

Bugün 3 tane bakıcı adayı gelecek eş dost tavsiyesiyle... Sizce ne gibi sorular sormalıyım? Nelere dikkat etmeliyim? Beynim durdu benim bu olaydan sonra... Yardım edin ne olur kızlar...

Kv nin bırbırı mı, çocuğumun güvenliği mi diye düşündüm. Çocuğumun güvenliği derdim. Bir de bakıcı dövmüş çocuğunuzu offff çok kötü. O kalkan eli kırarım ya. Ben öğretmenim daha öğrenci dövmüşlüğüm yok, çocukluğumda kimseyle saç saça girişmedim. Şiddet öyküm yok. Ama kamerada çocuğumun dövüldüğünü görürsem kendime engel olamam saçlarını elime geçirir parçalarım. 10 aylık bebeğim, offf oğlum offf dan başka söylediğim sitem cümlesi yok çocuğa, bırak bağırmayı. İçimdeki ptlamaları yazdım engel olamadım valla.

Kesinlikle kv diyorum. Zaten çocuk hırpalanmış. Bırak karışsın kv. Sonsuza kadar değil ya, büyüyecek bu çocuk. Hele bi sağlıklı büyüsün, sonra bakarsın çaresine. O çocuğun psikolojisi kötü olduktan sonra sen çalışmışsın, kv dırdır yapmış, eşin bunu yapmış ne önemi var. Sabret bacım sabret. Kolaylıklar dilerim.

Zaten tehlike ‘’geliyorum’’ demiş. Haklısın.

Evliliğim sallantıda. Çift terapisine de gidiyoruz. Eğer bir şeyler düzelmezse evliliğimde boşanacağız... O sebeple kv.li bir düzen de kurmak istemiyorum...

Bebeğim dayak yemedi çok şükür... Bağırıp, çağırmış. Bir de sıcak ye de ağzın yansın demiş. Cildi çok hassas, en ufak bir şeyde hemen kabarır, kızarır... O derece bir şiddete maruz kaldığını düşünmüyorum...

Konunuzda tartaklamış yazınca dayak yedi sandım ama çocuk zaten psikolojik şiddete maruz kalmış. Bilmiyorum ya, çok zor. Empati kurdum. Ben çocuğu feda etmektense, anlaşamamazlık dışında psikolojik ve fiziki şiddet yoksa kendimi feda ederdim, sallantıda olan şeyleri askıya alırdım. Kv e he der geçerdim. Çocuk işi ‘’ben yaşamadım, sen yaşa’’ olayı. Bunu kabul ettim belki de ondan. Belki 3-4 ay beklersin. Sonra tekrar gözden geçirilir bakıcı işi. Çocuk bu, büyüyecek, kendini ifade edecek. 2 yaşında ‘’anne gitsin’’ der mesela bakıcı için. Kelime haznesi gelişir. Bence verme bakıcıya. Çocuk için de travmatik. Temel bakımını yapan kişi değişiyor sürekli. Biri zaten kötü davranmış. Üzüldüm valla.

3-4 ay bekleyebilecek bir durum yok maalesef Kv çalışıyor.Bizim evler çok uzak. Evi oraya taşıyıp, kv.yi işten çıkartıp aaa anne olmuyor biz bakıcı bulacağız diyemem. Kreş için çalışma saatlerimiz uymuyor Ayrıca kv.nin evinde de bebeğime bağırılmayacağının garantisi yok çünkü k.p. çok huysuz ve sabırsız biri... O da illa oğlum mızmızlandığında sesini yükseltecektir... Offf çok sıkışık durumdayım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…