Bakıcı Sorunsalı...

Çalışma saatleriniz gece mi? İşi bırakma imkanınız da yok o zaman? Maddi sıkıntı mı var?

Çalışma saatleriniz gece mi? İşi bırakma imkanınız da yok o zaman? Maddi sıkıntı mı var?
08:00 , 18:00. Ama büyük şehirde yaşadığımız için kreş saatlerine uymuyor. Kreşler genelde 07:30 - 18:30 saatleri arasında çalışıyor. Ben eve 19:00'da ancak gidebiliyorum ki iş yerim evime yakın. Sabah da 07'de evden çıkıyorum...

İşi bırakamam. Hem evliliğimdeki problemlerden hem de mevkiimden dolayı. 8 yıldır aynı şirketteyim, patron ihbar süresini kullandırmadan bırakmaz. Çok fazla sorumluluk var üstümde. Birden bırakıp gitmemi istemez... Dediğim gibi evliliğim de garanti değil...

kreşlerde nöbetçi öğretmen kalıyor. 18.30 diye ille o saatte almak gerekmiyor . siz gidip görüşün.

Evliliği sallantıda olan,iş hayatında mevkisi yüksek olan çalışan bir anneye nasıl işini bırakıp da çocuğuna bakması tavsiye edilebilir anlamıyorum. Sürekli yeni konular açılıyor evliliğim böyle şöyle boşanamıyorum, şiddet görüyorum boşanamıyorum maddi durumum yok vs... Zaten kötü bir tecrübe yaşamış bir anneye üstüne bu derece vicdan yaptırmak yanlış değil mi?

Ne kadar zor bir durum ya! Nasil kiyiyolar yavrulara anlamiyorum ! Allah ellerini kollarini kirsin insallah. Akrabaniz yok mu genc biri ? Universiteye hazirlanan biri olsa bile bebek uyurken ders calisabilir. Hem para da kazanmis olur.

NE kadar soru sorarsanız sorun çocuğunuzu emanet edince herşey önemini yitiriyor
Bence dinlemeye devam edin
Bizde yaşadık bakıcı sıkıntısı ki kadın 4 yıl bir çocuğa bakmış kadını bulup görüştüğümde hiç şaşırmadı bizim olayımıza ve bana ben sert bir anneyim göz yumdum demişti
Yani her aile farklı oyüzden siz bakın duruma beğenirseniz başlatın ama mutlaka dinleyin ve ona göre devam edin

Dedeye bakıcı tutup bebeği annene bırakma fikrine ne dersin?

Bu mantıklı geldi ama öncelikle annem ile bu konuyu görüşmem gerekiyor. Annem de kabul ederse ki büyük ihtimalle edecektir, bunu tercih edeceğiz o zaman...

Ne kadar zor bir durum ya! Nasil kiyiyolar yavrulara anlamiyorum ! Allah ellerini kollarini kirsin insallah. Akrabaniz yok mu genc biri ? Universiteye hazirlanan biri olsa bile bebek uyurken ders calisabilir. Hem para da kazanmis olur.

Maalesef bize yanık oturan kimse yok çevremizde. Aslında yakın kv ve çevresi de işte kendi aracımızla yakın. Otobüsle 2 vesait yapmanız lazım ve o kadar erken saatte bize gelemezler maalesef

Ben sert bir anneyim ne demek yaaa!!! Kadının evladına şiddet uygulamasına göz mü yummuş!!! Sonra o çocuğun iyi bir birey olmasını bekleyin... Çocuk ne görürse onu kopyalar. Bu bakıcıyı kovmadan önce oğlum başını vurmuştu koltuğun kenarına, ağlamaya başladı. Bakıcısı hemen "gel dövelim koltuğu dedi" Benim verdiğim tepki "Abla böyle şeyler söyleme, öğretme çocuğa. Şiddeti öğrenmesin " dedim. Sen minicik 14 aylık bir bebeğe şiddet uygulamayı öğretiyorsun böyle bir tavırla. Yarın o çocuk bana ve çevresindekilere de vurmaya başlar... Ne kadar sevgi verirsen çocuğa, o kadar sevgi dolu ve saygılı bir birey yetişir diye düşünüyorum...

Bi dk bi dk sadece kovdunuz mu ağzını burnunu kormadınız yani o saçları ağzına sokmadınız yani adresi verin o kadının bana acil sinirden elim titredi düşman çocuğu olsa tüm çocukları bağrıma basmak isterken ben o derece çocuk severken şu pislikler nasıl var olabiliyor allahım

Olayın üzerinden 10 gün geçmesine rağmen hala ilk günkü gibi sinirim, öfkem. Kadını dövemedim diye içimde kaldı, geçmiyor öfkem. Kamera kayıtta olmadığı için kanıtımız yoktu, o yüzden eşim yatıştırdı beni dövmeyeyim diye. Ben de dövmemek için oğluma sarıldım sıkı sıkı, ortamda o var diye tuttum kendimi. Ama öfkem geçmedi hak ettiği muameleyi göstermediğim için...

Yemişim kamerayı kaydını evime geldi beni tehtid etti bende saldırdım der geçerim hodri meydan

Bakabilecek sevecen tanidigin bir akraba falan yokmu halasi teyzesi yada senin halan teyzen onlara baktirsan el kadar yavru bir yabanciya teslim etmek kolay degil Allah yardimcin olsun insallah

İşten çık demek ne kadar kolay arkadaşlar sonra iş bulmak kolaymı
Birde bende anneyim hassasiyetiniz anlıyorum ama inanın öyle yada böyle bebek çocuk büyüyor
Başınıza bu geldi diye başka olacak hali yok
Kv baktırmak yansa bakıcıya baktirdik daha iyi
Benimki sana para verecegim bak desem bakmaz zaten
Bence bakıcı ayralayin yine ve işinize gidin ve aklınıza kötü bişey getirmeyin
Allah korusun çok ciddi bir zarar vermedikçe yani düşürmek vurmak vs..
Bazen kizsada çalışmaya mecbur sana dayanacaksuniz
Yoksa çalışmasını hayat sizede zehir olur
Ve sürekli bakıcı degistirirsinz

Harikasiniz
Kadinin dusmani yine kadin
Her turlu yükün altina biz girelim hep kendimizden fedakarlik edelim ama yine suclu biz olalim
Sinirlerim bozuldu okuyunca

İşten cik demek ne kadar kolay, sanki kadin bir tek kendi icin calisiyor. Hos oyle de olabilir buna kimsenin dil uzatmaya hakki yok.
Ben su an ucretsiz izindeyim ama maddi olarak zorlaniyoruz. Yine de hakkim olan yasal surede cocugumu 2 yasina kadar buyutecegim insallah. E peki sonra??
Burasi cok kucuk bir sehir, 2 yasinda krese alan bir kurum varsa bile ne kadar guvenilirdir tartisilir. Ki zaten ben 4 yasina kadar evinde bakilmasi taraftarıyım.
Babanne de bakmak istemiyor ne yapalim?
Isi mi birakayim?
Komik olmasin kimse artik elbette bakıcıya baktiracagiz. Insanlari bu sekilde psikolojik baski altina aliyorsunuz.

Savcı arkadaşımla görüştüm kamerayı koymadan önce, bebek bakımı için suç değil....

Hata gizli kamera koymanız da. Bakıcı izlendiğini bilse sinirlerine hakim olurdu. Evin her yerine kamera taktirin. Görsün bilsin kameraları. Bunlar haraketli kamera oluyor zaten izlersiniz bol bol. Sesi açık olur ağlama sesi duyarsanız bakarsınız. Savcı arkadaşınız yalan söylemiş bence. Suç suçtur. Kadın belki üstünü değiştiriyor kameranın önünde.

evet burada hep ilk yazılan şey işten çık
herkesin işi öyle hop diye çıkılacak iş değil.
ara ver diyolar
yıllarını verip bi işe girmişsin, emek vermişsin belirli bi pozisyona gelmişsin nasıl çıkarsın
özellikle kamuda çalışanlara işi bırak demek istifa et demek.
bu insanlar da keyfinden çalışmıyor.
para yetmiyor diye çalışıyosun.
profesyonel olarak bakıcılık mesleğini yapanlar bir denetim altına alınsa, belli ajanslara bağlı çalışan eğitimli kişiler olsa böyle sorunlar yaşanmayacak ama işte...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…