Bakıcı Sorunu

Pipet

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2008
3.338
3.939
698
Merhaba arkadaşlar, kısaca sorunumdan bahsedeyim

2 kızım var 7 ve 8 buçuk yaşlarında. Okul döneminde günde 3 saat bakan bir bakıcımız vardı okul tatil olunca da tam gün şeklinde anlaştık. Dedim sabah 8 de burda ol.

İlk gün 8 de geldi sorun yok. Öğle arası eve gittim saat 12 de (işim evime 5 dk.). Ben eve gidebilirmiyim dedi. (onun evide yakın) tamam dedim ama 1 de burada ol. Saat 1'i 20 geçe geldi. Ertesi gün saat 8 i 5 geçiyordu yok hala ortada ben çıkıp gittip kaçta geldi bilmiyorum. Bu arada kızlar evde yalnız kalabiliyorlar bir iki saat. Öğle arası yine yok ortada ben yine çıktım. Sabah yine yoktu...

Ben bir şey demedim ama içten içe sinirlendiğimi hissediyorum. Çocuklar evde yalnız kalabiliyor nasılsa 10-15 dk. Lafını etmiyeyim mi. Ben arada evde tek bıraktığım için ona haksızlık mı olur bilemiyorum.
Birde öğle araları ben market pazar işlerimi hallederdim şimdi bu ilk gün git deyince hep gidecek anladığım kadarıyla. Tavrım ne olmalı sizce, siz olsanız ne yaparsınız...

Bence sorun etme, oglen arasında ıslerını halledebılırsın her gunde alısverıs ısın olmaz nasılsa.
Cocuklar cok kucuk degıl nasılsa.

Neden öğle arasında evine gidiyor , bunu düzenli hale getirmemeli bence
Siz istisnasınız kim öğle saatinde evine gidip geliyor ki o gitsin. Geç kalma durumları tamamen suistimal. Çocukların evde yalnız kalabildiğini hiç bilmeseydi keşke .
Bu süreyi nasıl olsa yalnız kalıyorlar diye düşünerek abartmasından korkardım ben olsam
Ciddi bir şekilde uyarın. Nasıl diğer tüm çalışanların bir mesaisi , geliş gidiş saati varsa bakıcının da olmalı. Evde ve mesai sırasında iş veren olmadan çalışıyor olmak bazılarında rahatlığa yol açıyor

Kimse robot değil, geç de kalinir, izin de istenir. Ama burada biraz suistimale kaymış. Geç kaliyorsa haber vermeli mesela.

İşten çıkarmak istemem aslında okul zamanı günde 2 saat bakacak güvenilir birini bulmak zor gerçekten. Biraz beni yumuşak yüzlü buldu sanırım.

bakıcı işi biraz sıkıntılı, onların iş disipliniyle bizim normal beyaz yakalıların iş disiplini bir olmuyor maalesef.
başka bakıcı bulmadan bırakmayın derim ben, çünkü bakıcı bulmak dünyanın en zor işi.

Bence sorun etme, oglen arasında ıslerını halledebılırsın her gunde alısverıs ısın olmaz nasılsa.
Cocuklar cok kucuk degıl nasılsa.

Evet olabilir aslında normalde alışveriş gibi işlerimde bende bırakıp çıkıyorum, o nedenle ben bıraktığım için kadına haksızlık mı ediyorum diye düşünüyorum.

Haklısınız, sene başından biraz gevşek başladık biz. İşte şu gün gel çocuklar evde, şu gün gelme kursları var evde yoklar şeklinde belli bi gün ve saatleri yoktu. Ben bazen geç gidiyordum hiç sorun etmiyordu. Ne zaman lazımsa arayın gelirim diyordu.

Öğle arası evine namaz kılmak için gidiyor. Bizim evde de kılabilir aslında ama evinde rahat olmak istiyor sanırım.

Evet olabilir aslında normalde alışveriş gibi işlerimde bende bırakıp çıkıyorum, o nedenle ben bıraktığım için kadına haksızlık mı ediyorum diye düşünüyorum.
Bende kadını ellemeyın oglenlerı cıksın sadecec sabahları gec kalmasın. Cocuklar uyuyor oluyor uyandıklarında korkabılırler dıyebılırsınız. Buarada araları cok azmıs. Bu zamana kadar getıren Rabbım bızıde oraya getırır mı acaba 9 yas ve 19 aylık bebe , yorgunuz

İşten çıkarmak istemem aslında okul zamanı günde 2 saat bakacak güvenilir birini bulmak zor gerçekten. Biraz beni yumuşak yüzlü buldu sanırım.
O zaman baştan şartları çizin. İlerde daha gevşek davranır yoksa.

Sabah konusunda evet uyarmalıyım bu sabah ikiside uyurken çıktım anahtarı ayakkabının içine bıraktım mesela.

Ahhh çok zor büyüdüler ne günlerdi hortlak gibi geziyordum resmen
Büyüyorlar bir şekilde zaman hızlı akıyor...

Bakıcısı olan insanlara Allah kolaylık versin ya.
Şimdi insan diyor ki, sen benim maaşlı çalışanımsın, ne için para alıyorsan onu yapmak zorundasın. 8'de burada olman gerekiyorsa, 8'de burada ol. Çok zor bir şey değil. Kızların büyük ya da küçük olması bundan bağımsız bir durum. Önemli olan hangi şartlarda anlaştığımız. Uymuyorsan, herkes yoluna.
Ancak diğer yandan düşününce, düzgün bakıcı bulmak, uzaylılarla karşılaşmaktan daha zor. O yüzden en azından kızlara iyi bakıyor, azıcık geç kalması dışında bir sorunu yok, bu geç kalmalar benim işlerimi de aksatmıyor diyebiliyorsanız, ufak bir uyarıda bulunup, bu bakıcıyla devam edin.

Evet aynen böyle yapacağım.

sizin evde namaz kılınmıyor muymuş ne alaka şimdi
ipin ucu kaçmadan söyleyin "x hanım her öğlen çıkma bence burda da kılabilirsin namazını. benim de öğlen bir çok işim var." v.s.

bakıcı işi çile işi gerçekten

Ee tabi ki tüm gün zorlanıryordur ,boşuna üzülüp kasılmayın belki normalde sabah geç kalkıyordu uyanamıyordur ,tatlılıkla çözün bakıcısız kalmayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…