İnsanoğlu geç kalma, acil durum olur eyvallah. Ama suistimal edildiği ortada ben olsam güvenip bırakmazdım. Aklım kalır yani. Gün içinde de çıkıp gidiyor mu diye aklıma takılırdı.Merhaba arkadaşlar, kısaca sorunumdan bahsedeyim
2 kızım var 7 ve 8 buçuk yaşlarında. Okul döneminde günde 3 saat bakan bir bakıcımız vardı okul tatil olunca da tam gün şeklinde anlaştık. Dedim sabah 8 de burda ol.
İlk gün 8 de geldi sorun yok. Öğle arası eve gittim saat 12 de (işim evime 5 dk.). Ben eve gidebilirmiyim dedi. (onun evide yakın) tamam dedim ama 1 de burada ol. Saat 1'i 20 geçe geldi. Ertesi gün saat 8 i 5 geçiyordu yok hala ortada ben çıkıp gittip kaçta geldi bilmiyorum. Bu arada kızlar evde yalnız kalabiliyorlar bir iki saat. Öğle arası yine yok ortada ben yine çıktım. Sabah yine yoktu...
Ben bir şey demedim ama içten içe sinirlendiğimi hissediyorum. Çocuklar evde yalnız kalabiliyor nasılsa 10-15 dk. Lafını etmiyeyim mi. Ben arada evde tek bıraktığım için ona haksızlık mı olur bilemiyorum.
Birde öğle araları ben market pazar işlerimi hallederdim şimdi bu ilk gün git deyince hep gidecek anladığım kadarıyla. Tavrım ne olmalı sizce, siz olsanız ne yaparsınız...
sizin evde namaz kılınmıyor muymuş ne alaka şimdi
ipin ucu kaçmadan söyleyin "x hanım her öğlen çıkma bence burda da kılabilirsin namazını. benim de öğlen bir çok işim var." v.s.
bakıcı işi çile işi gerçekten
Ee tabi ki tüm gün zorlanıryordur ,boşuna üzülüp kasılmayın belki normalde sabah geç kalkıyordu uyanamıyordur ,tatlılıkla çözün bakıcısız kalmayın
Neden öğle arasında gidiyor ki?
Sonuçta orası bir ev ortamı, sandalye tepesinde oturduğun bir şirket değil. Pekala istediği zaman çay kahve molası verebilir.
5-10 dakika geç kalınabilir de bence ortada bir savsaklama var.
He dışarıda işi olur sizden gelmenizi rica eder gidersiniz ama bu şekilde biraz durum çok lakayıt hale gelmiş..
İnsanoğlu geç kalma, acil durum olur eyvallah. Ama suistimal edildiği ortada ben olsam güvenip bırakmazdım. Aklım kalır yani. Gün içinde de çıkıp gidiyor mu diye aklıma takılırdı.
Haklısınız, sene başından biraz gevşek başladık biz. İşte şu gün gel çocuklar evde, şu gün gelme kursları var evde yoklar şeklinde belli bi gün ve saatleri yoktu. Ben bazen geç gidiyordum hiç sorun etmiyordu. Ne zaman lazımsa arayın gelirim diyordu.
Öğle arası evine namaz kılmak için gidiyor. Bizim evde de kılabilir aslında ama evinde rahat olmak istiyor sanırım.
Iyi bari gün içinde gitmiyorsa. Ama geç kalmaları devamlı bir hale getirmemesi lazım uyarın 1 kezYok gün içinde gitmiyor, gitse çocuklar söylerdi.
İşi ne olursa olsun maaşlı çalışandır ve çalışma şartlarına uymak zorundadır. İş hayatında kimseye "yazık" demeyin. İş ahlakı her meslek grubuna mensup insanlar da bulunmalıdır. Sizin dediğiniz saatte gelmeyecekse ve çok acil durumlar dışında da izin alıyorsa (namaz sizin evinizde de kılınabilir), neden para ödüyorsunuz? Benim arkadaşım yanımda işe başlamıştı. Samimiyetimize güvenerek işe gelme saatlerini sürekli daha geç saate almaya başladı. Bir kaç ay dayanmaya çalıştım ve defalarca kibar bir şekilde uyardım. En son saat 8'de gelmesi gereken iş yerine 10'da gelmeye başlamıştı. Artık iş yerini de ben açmaya başlayınca, aklım başıma geldi ve başka bir iş bulmasını söyledim. İyi niyetinizi kullanmaya çalışan insanlara müsaade etmeyin derim.
Evde çocuğu eşi vs var mı
Yani öğlen yemek yapmaya vs mi gidiyor
Ya da sizin evde yemek yer mi sizde yememek gibi bir tavrı var mı
Bana çok ilginç geldi öğlen eve gitmek sadece namaz kılmaya
Siz annesiniz o bakıcıları. İşi karşılığında para alıyor. Ayrıca olmaz diye bir şey yok ya bırakıp gittiğinde bir şey olsa Allah korusun. Çocuklar o kadar da büyük değil. Ben o yaşta evde yalnız kalınca yemediğim nane kalmıyordu iyi ki evi filan yakmadımEvet olabilir aslında normalde alışveriş gibi işlerimde bende bırakıp çıkıyorum, o nedenle ben bıraktığım için kadına haksızlık mı ediyorum diye düşünüyorum.
Yalnız yaşıyor, evimde yemek yemiyor hiç. Belki de yemek yemeye veya yapmaya gidiyor olabilir bilemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?