Bakıcı ücreti

Günde 10 saat haftada 6 gün çalışma karşılığında asgari ücret alınıyor olması o işin ederinin asgari ücret olduğu anlamına gelmediğini ve bakıcı gibi durumlarda kıyası kazandığımız ücret üzerinden yapmamız gerektiğini kavrarsak, ülkece daha ileriye gidebiliriz...

Ama 3 çocuk bakımını üstlenecek . Yemek yiyecek kirlenecek üstü başı değişecek oyun oynayacak oynatacak tuvaleti gelecek ellerini yıkatacak ağlayacak birinin çişi birinin su isteği gelecek belki.bunları örnek olarak veriyorum çocuk kendi de yapabilir ama hepsi ilgi ve takip ister . 2x asgari ücret de verseler 3 çocuğa bakamam .

Anaokullarındaki yardımcı teyzeleri düşün günde 10 saat bu işleri yapıyorlar hem de onlarca çocuk ancak asgari ücret alıyorlar. Bakıcılar da bu teyzelerle aynı kapasitede hangi bakıcı kuş konduruyor ki muhtemelen ortalama yurdum teyzesi

Anaokullarındaki yardımcı teyzeleri düşün günde 10 saat bu işleri yapıyorlar hem de onlarca çocuk ancak asgari ücret alıyorlar. Bakıcılar da bu teyzelerle aynı kapasitede hangi bakıcı kuş konduruyor ki muhtemelen ortalama yurdum teyzesi
Anasınıfındaki yardımcıların asgari alması evdeki bakıcıya niye kuş kondurmak olsun . Onların da Hakkı asgari değil ki daha fazla alması lazım kolay mı onca çocuğa bakmak . Bu durum evdeki bakıcının asgariyi haketmediğimi göstermez bence .

Evinize alıyorsunuz, yetmez mi?
Bu bile karşılıklı güven için yüksek ücrete tabidir.
Sapık mıdır sayko mudur ya da aynı şeyler işveren için de geçerli, kıtır kıtır tenhada keser mi ne yapar bilinmez.
Bu sebeple bakıcı ücretleri çok çok olmalıdır.
Çünkü bu dünya üzerinde çocuklarımızdan öte değerli bir şeyimiz yok, can emanet ediyoruz.

Anasınıfındaki yardımcıların asgari alması evdeki bakıcıya niye kuş kondurmak olsun . Onların da Hakkı asgari değil ki daha fazla alması lazım kolay mı onca çocuğa bakmak . Bu durum evdeki bakıcının asgariyi haketmediğimi göstermez bence .

Yahu sistem belli çalışan kadının aldığı maaş belli evdeki çalışan bakıcı kadar o evdeki çalışan anneyi düşünen var mı, burası Türkiye çalışan kadın 10 bin mi alıyor ki beş saate asgari ücret versin.

Evinize alıyorsunuz, yetmez mi?
Bu bile karşılıklı güven için yüksek ücrete tabidir.
Sapık mıdır sayko mudur ya da aynı şeyler işveren için de geçerli, kıtır kıtır tenhada keser mi ne yapar bilinmez.
Bu sebeple bakıcı ücretleri çok çok olmalıdır.
Çünkü bu dünya üzerinde çocuklarımızdan öte değerli bir şeyimiz yok, can emanet ediyoruz.

Siz çalışmıyorsunuz bildiğim kadarıyla , çalışmayı sevmiyordunuz hatta, bir ay çalışıp kazandığınızın paranın tamamını üstüne ekleyerek bakıcıya verin sonra gelin konuşalım, kk da yorum yazmak çok kolay.

Selam hanımlar
Virüs dolayısı ile çocuklarımı okula yollamayacağım.
Çocuklar ikizler 5 küçük 2 yaşında
9.00 14.00 çalışıyorum bakıcı da bu saatlerde çalışacak.Toplamda 5 saat.
Geçen sene bu bakıcıya bir tek bebek bakıyordu 1400 TL veriyordum. 5 saat için ve bebek uyuyunca ufak tefek ev işi yapıyordu. Arada yemek yapıyordu. İkizler kreşe gidiyordu.

Bu sene 3 çocuk bakacak sadece zor olacak biraz ama öyle çok yaramaz değil çocuklar ondan zaten kabul etti üçünü bakmayı ücret ne kadar istediğini sordum ama bir şey söylemedi sen belirle dedi sizce ne kadar ücret vermeliyim hakkı kalsın istemem kimsenin istanbulda yaşıyoruz buarada.
Bence yine siz belirlemeyin.. Madem hakkı kalsın istemiyorsunuz söyleyin ona o belirlesin.. Belli ki zaten iyi biri..

Ikizler 5 yasinda demissiniz. Yemegini kendi yiyip, kendi giyinebilir, tuvaletini kendi yapabilir. Yani özbakım icin yardimci ablaya cok ihtiyaç duymazlar diye düşünüyorum.

2 yaşındaki de eminim gecen seneye gore kendini geliştirmiştir, gecen sene bakan bu sene daha kolay bakar. Oglen uykusu da uyur muhtemelen.

Ustelik gunde 5 saat, kendi evine varsa coluk çocuğuna vakit ayırabilir, hayati tamamen kisitlanmiyor bakan kişinin.

Yani burada gecen rakamlar bana biraz fazla geldi açıkçası.

En önemlisi guvenilir birini bulmuşsunuz gecen sene de memnun kalmışsınız, onu kaybetmeyin

Yahu sistem belli çalışan kadının aldığı maaş belli evdeki çalışan bakıcı kadar o evdeki çalışan anneyi düşünen var mı, burası Türkiye çalışan kadın 10 bin mi alıyor ki beş saate asgari ücret versin.
Peki ne kadar olmalı 3 çocuğa bakma ücreti sizin için

Konu sahibi arkadaşım devletin ev işlerinde çalışan kişiler için sigorta prim desteği var ..bunu araştirin derim. Ben geçen yıl başvurdum ve bir buçuk sene için çıktı destek ..5 ayda bakicimla yolları ayırdık ama devam etseydik ilk 3 ay sigorta primi (o da ayda 700 -civariydi diye hatırlıyorum ) ödedikten sonra size hiç ödeme çıkmıyordu
Bir şey soracağım.bu sigortayı yaptığımızda maaşın ne kadar olduğu önemli mi?

Siz çalışmıyorsunuz bildiğim kadarıyla , çalışmayı sevmiyordunuz hatta, bir ay çalışıp kazandığınızın paranın tamamını üstüne ekleyerek bakıcıya verin sonra gelin konuşalım, kk da yorum yazmak çok kolay.
Ben çalışmazken de bakıcım vardı:)
Düşünün benimle beraber bir bakıcının kendi gözümle ne yaptığına şahidim, yan odadayken bile yaşanan güvensizliğin hiçbir bedeli olmadığını en iyi bilenlerdenim.
Kaldı ki bakıcı özel hizmettir.
Kuaförde pedikür 100 tl dir, eve isterseniz pedikürü 200 olur, bu böyledir her daim ve her sektörde.
Eve söylediğiniz yemek bile üzerine restoran fiyatına eklenerek gelir.

Ama çalışmayı sevmiyorum diye beyanımı bana çıkarın, o zaman konuşalım.

Ayrıca burada ‘bakıcı’lık yapmadan atıp tutmak çok kolay, gelin benim iki çocuğuma bakın tam zamanlı, 3bin de şuan maaş.
Ama kaçmak yok, birkaç haftaya terketmek yok, anlaştık mı;)

Peki ne kadar olmalı 3 çocuğa bakma ücreti sizin için

Konusahibinin aldığı ücretin yarısını geçmeyecek şekilde bir düzenleme yapılabilir bana göre, eğer emekli değilse mutlaka sigorta primi ödensin istiyorsa fiyat üzerinde biraz daha oynanabilir. Anamnezin dediği gibi sigorta teşviğinden yararlanabilir.

Ben çalışmazken de bakıcım vardı:)
Düşünün benimle beraber bir bakıcının kendi gözümle ne yaptığına şahidim, yan odadayken bile yaşanan güvensizliğin hiçbir bedeli olmadığını en iyi bilenlerdenim.
Kaldı ki bakıcı özel hizmettir.
Kuaförde pedikür 100 tl dir, eve isterseniz pedikürü 200 olur, bu böyledir her daim ve her sektörde.
Eve söylediğiniz yemek bile üzerine restoran fiyatına eklenerek gelir.

Ama çalışmayı sevmiyorum diye beyanımı bana çıkarın, o zaman konuşalım.

Ayrıca burada ‘bakıcı’lık yapmadan atıp tutmak çok kolay, gelin benim iki çocuğuma bakın tam zamanlı, 3bin de şuan maaş.
Ama kaçmak yok, birkaç haftaya terketmek yok, anlaştık mı;)

Mesele bakıcının yaptığını küçümsemek değil mesele annenin aldığı para aşağı yukarı tahmin edilebilir seviyedeyken bakıcıya beş saat için asgari ücret teklif etmekte bana göre. Hele Türkiye gibi şartları belli bir ülkede yaşarken.

İki çocuğum var bakıcılık yapmak istemem,bakıcılığı da biliyorum şuan ücretsiz izindeyim ve yapıyorum tam zamanlı olarak zaten. İki adet de yardımcım var çocuk bakımında hatta. Ona rağmen zorlanıyorum. Çalışan kadına bu kadar yüklenilmesini tüm maaşını bakıcıya vermesini beklemelerine şaşırıyorum sadece.

Mesele bakıcının yaptığını küçümsemek değil mesele annenin aldığı para aşağı yukarı tahmin edilebilir seviyedeyken bakıcıya beş saat için asgari ücret teklif etmekte bana göre. Hele Türkiye gibi şartları belli bir ülkede yaşarken.

İki çocuğum var bakıcılık yapmak istemem,bakıcılığı da biliyorum şuan ücretsiz izindeyim ve yapıyorum tam zamanlı olarak zaten. İki adet de yardımcım var çocuk bakımında hatta. Ona rağmen zorlanıyorum. Çalışan kadına bu kadar yüklenilmesini tüm maaşını bakıcıya vermesini beklemelerine şaşırıyorum sadece.
Yaptıklarınızla söyledikleriniz çelişiyor . İki bakıcım var ona rağmen zorlanıyorum diyorsunuz ama 3 çocuğa bakan bakıcıya asgari ücreti çok görüyorsunuz . Enteresan . Bütün maaşını versin demiyoruz Hakkını versin eğer kazandığı paranın çoğu bakıcıya gidecekse o paraya gönlü razı değilse çalışmayabilir bu da bi seçenek .

gunluk 5 saat cok degil ama 3 cocuk ve istanbul gibi yerde her gun git gel yol uzunlugu parasi vs dusunmek lazim. fikrim yok Allah kolaylik versin demeye geldim.
peki hanimlar ben de ankarada 2 yasindaki oglumu akrabamiza sabah 7de birakip aksam 18.30da alacagim haftaici hergun.kendi evinde bakacak yani yol parasi ev isi yapmasi vs durumu dogal olarak olmayacak.ama nerdeyse 12 saat cocuk onda kalacak.ucret ne kadar uygundur ankara icin?
1200 net çok iyi canm.. Üstü fazla olur.. Altı da olursa biraz ucuza bakıyorum gibi düşünebilir

Hem bakıcı çalıştırıp, hem çocuk bakıp hem de verilen ücreti fazla bulmak, ironi değil mi?
Ülke gerçekleri diye bir şey var evet ama sizin mantığınıza göre 15 bin maaş alan kadın 10 bin mi verecek?
Bunun maaşla orantısı hiçbir zaman olamaz, bir hizmetin ‘asgari’ ederi vardır.
Asgari ücret de budur zaten.
Bir garsonun günlük yevmiyesi 90 130 bandında iken, o da 5 saatlik gibi bir mesai ile; sizce garsondan daha mı az almalılar?

Aşırı saygı duyduğum bir iştir garsonluk, hizmet sektörünün tamamı öyle.
Ve bu kişiler sırf ‘e biz o kadar kazanmıyoruz’ un ardına sığınarak emeklerini çöp etmemeliler.

gunluk 5 saat cok degil ama 3 cocuk ve istanbul gibi yerde her gun git gel yol uzunlugu parasi vs dusunmek lazim. fikrim yok Allah kolaylik versin demeye geldim.
peki hanimlar ben de ankarada 2 yasindaki oglumu akrabamiza sabah 7de birakip aksam 18.30da alacagim haftaici hergun.kendi evinde bakacak yani yol parasi ev isi yapmasi vs durumu dogal olarak olmayacak.ama nerdeyse 12 saat cocuk onda kalacak.ucret ne kadar uygundur ankara icin?
Kelin ilacı olsa kendine sürer hesabı😂😂😂

1200 net çok iyi canm.. Üstü fazla olur.. Altı da olursa biraz ucuza bakıyorum gibi düşünebilir
İyi mi, 1,5 sene oldu bakıcı meselesini bırakalı.
Haftada 4 gün 1800 tlye çalışıyordu ki azdı, 2bin olacaktı devam etseydi.
Ben evdeyim, iki çocuk var, düşünün siz:)
Ben çok veriyorum diye anlatmıyorum bunu, bilakis ücretlerin altında veriyor, başka şekilde telafi ediyordum.
Bakıcı yerine kreşi tercih edip, büyüğü kreşe başlattık, bırakma sebebimiz bu.
Yani bir kreş ücretidir aslında bakıcının ücreti.

Back
X