• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

bakici ve kar tatili

Ama ben kadin resmen cani istemediginde gelmiyor dvlet memurlari boyle rahat degil diye dusunuyorum. İcten ice enayi miyim ben diyorm

Şimdi bugün Ankara'da da okula gidicem. Minibüs geçmiyor ee takside en az 15 kişilik sıra var ama bir tane taksi yok. Arada gelene de sıradaki Biniyo. Baktık olmayacak arabayı çıkardık yolda kaldı bildiğin. İyi kötü park ettik yürümeye başladık. Anayola çıktık şans eseri taksi bulduk bindik. Ee iki saat geç kaldım ama ki her zamankinden kırk dakika önce çıktım. Sizin orda da böyle bi durum varsa kadına yazık değil mi? Bir de biz tatiliz ama gayet ek dersimizi verecekler. Bu neyin hiddeti memuruZ biz o değil diye mi. Bari biz özel sektör çalışanı standartlarına çekmeyelim işi. Korktum sizden büyük patron olsanız ne olurdu acaba

Bunu esim kabul etmiyor iste olmaz oyle sey diyor
tatil günlri kesmeniziyi niyetsizlikolur.illa gel de diyemezsiniz. zaten iki gün üç gün olur böyle ratil. kısaca kızınızla iyiyse göz yumun. bakıcı kolay bulunmuyor. soğukluk girerse olan size olur.

Merhabalar be ogretmenim ve bir yasindaki kizimin bakicisi var. Biz bakiciyla hafta ici her gun diye anlastik. Fiyati.buma gore ayarladik. Fakat hanimefendi simdi benim dersimin bos oldugu zamanlarda ve hatta kar tatili oldugu zamanlarda resmen gelmek istemiyor. Resmi tatillerde milli bayramlarda zaten gelmiyor. Fakat bugun zayen kar var diye erken gonderdim ve yarin da gelmek istemiyor.. Yerimde olsaniz ne yaparsiniz.. Kiza bakmasa yaptigi is hassas olmasa bilirdm diyeceklerimi de konu kizimin da icinde oldugu bi durum olunca ne yapacagimi sasisrdim yerimde olsaniz ne yaparsiniz

sonraki yorumlarınızda maaşının düşük olmadığını ve yol ücreti ödediğinizi de yazmışsınız
eğer bakıcınızın evi sizinkine çooook çooook uzak değilse

bu durumda bu kadar ufak hesaplar yapan bir bakıcının 1 yaşındaki bir çocukla siz yokken nasıl ilgilendiği şüphe yarattı açıkçası bende.
evde kamera veya ses kayıt cihazı var mı?
benim arkadaşlarım çok çekti maalesef bakıcılardan...

Hocam, kar tatili diye gitmediğimiz günlerin ücreti bizden kesilmiyor. Bu durumda siz de kesmeyin ücreti.

İyiniyet suistimali başka ama. Evladını emanet ettiğin insana nazik olursun, bir sıkıntı durumunda yardımcı olursun. Ben bu tarz insanların çocuğa da çok iyi bakacaklarını düşünmüyorum. Zaten 2 gün gelme demişsiniz halen neden 3. günü istiyor. Ben olsam keserdim eğer cızırdarsa da başka bakıcı bakardım.

evet bende arkadaşlara katılıyorum.gelmediği günlerin parasını asla vermeyin.bence eşinide ikna et bu konuda.
sonuçta herkes parayı oturduğu yerden kazanmıyor.sizde öyle.
kadın hem gelmesin hemde parasını alsın.yok öyle bir dünya.
kaldı ki sizin evde olduğunuz günlere.yine aynı söylenen şeyleri söyliycem.bence siz evde olduğunuz zamanlarda bakıcıya lüzum yok.siz ilgilenin kızınızla.

sonraki yorumlarınızda maaşının düşük olmadığını ve yol ücreti ödediğinizi de yazmışsınız
eğer bakıcınızın evi sizinkine çooook çooook uzak değilse

bu durumda bu kadar ufak hesaplar yapan bir bakıcının 1 yaşındaki bir çocukla siz yokken nasıl ilgilendiği şüphe yarattı açıkçası bende.
evde kamera veya ses kayıt cihazı var mı?
benim arkadaşlarım çok çekti maalesef bakıcılardan...
cihaz var ecde her zaman olmsa da bi iki kez dinledik cok sukir sikinti yoktu. Evi de cok uzak degil kaldi ki ostanbul da sabah kar dahi yoktu ogleden aonra da erken cikti

aslında güler yüzle tamam gelme diyeceksin... ay başı gelincede eksik para vereceksin görecek o zaman da ama neyse.... neticede en hassas tarafımız olduğu için bir şey dememek lazım... Kendisine okul tatil dahi olsa evde yapacağınız birsürü iş olduğunu sınav sorusu hazırlayacağınızı, yada sınav sonuçları okuyacağınızı falan söyleyerek bir şekilde gelmemesini engelleyebilirsiniz... ama bu şekilde işinden 1 gün dahi olsa kaçma gibi bir durumu olan insanın işini severek ve isteyerek yaptığını da düşünmüyorum... neticede siz daha iyi bilirsiniz....

Bence sabredin şunun şurasında kar tatili en fazla kaç gün olabilir ki? Eğer bu durumu da suistimal etmeye başlarsa o zaman başka şeyler düşünürsünüz. Aranız açılmasın, çocuk emnaet ediyorsunuz. Bir de şöyle düşünün, siz bugün gitmediniz ama paranızı alacaksınız.

O zaman siz de gelmediği günlerin ücretini keseceğini söyleyin,neticede devlet size okula gitmediğiniz günün ek dersini ödemiyor.İş arayan çok bunu da belirtirsiniz...

Gelmediği günlerin ücretini kesersiniz en fazla olur biter, ben evdeyken kendim bakıcıyı gönderiyordum zaten. Siz evdeyken bakıcıya gerek olmaz diye düşünüyorum ama sizin tercihiniz tabi.. Sonuçta ona da gelmek zor olacak. Parayı tam istiyorsa onu bilemem.

Allahım konuyu benmi açtımacaba diye soyşöyle bi baktım. Fazla nezaket iyi niyet maalesef bi süre sonra suistimal ediliyor

Ben cocuk emanet ettiğiniz kişinin gönlünün hoş tutulmasi taraftariyim. (Eğer iyi bakiyorsa bebeginize.)

İse gelmek istememesi normal bir istek. Hepimiz tatil olduğunda seviniyoruz ama bu işimizi kötü yaptigimiz anlamına gelmiyor. Sadece kendimize evimize sevdklerimize biraz daha zaman kaldi diye mutlu oluyoruz doğal olarak ve boyle firsatlari değerlendirmek istiyoruz.

Bu gibi tatillerde para kesilmemeli bunu yila yayarak özel durumlar oluştuğunda ekstradan cagirarak esitlemelisiniz.

Aklina estiginde gelmiyorsa haklisiniz. Ancak resmi tatillerde falan sigortali her elemanin ozel sektor olsun devlet olsun tatilleri var. Karda size yol gitmek nasil zorsa ona da zor. Zaten evdesiniz neyi dert ettiniz ki bu kadar ? Yani resmi tatilde gelmemesi sizin lutfettiginiz, naziklik yaptiginiz seyler degil. Normalde evlere alinan temizlik yapan kadinlara dahi sigorta yapilmasi gerekiyor aslinda. Yazik bu sekilde calisan insanlara, patron kahri cekmek zor is. Ve aylik anlastiysaniz parasini kesmemelisiniz. Anlasmaniz saat hesabiysa kesersiniz.

Parasını kesmeniz etik olmaz. Eşiniz haklı.

Fakat bu durumda, haftasonu özel bir işiniz olduğunda, çağırabileceğinizi, ve gelmediği günlerden düşeceğinizi söyleyin. Eşitlenmiş olur, sorun kalmaz.

benim komşumda çocuk bakıyor
böyle durumlarda anne bakar çocuğa
tabi ki ev işi yapmıyorsa

Back
X