Öyle de bizimki biraz komık duruma düşüyor
kış gunu askılı badi ile bize gelıyor oturmaya falan
heryerı ortada
aynalı gözluk falan takmaya baslamıs yagmur yagarken
simli rüküş platform botlar almıs
bir acayip olmus yanı
bakımdan ziyade kendını ispatlamaya calısıyor gibi
ve bu çok bariz belli
göbeğe kadar inen kruvaze bluzlar almıs
heryerı ortada
eskıden boyle değildi
kış gunu bir acayip gorunuyor
bir de emzırıyor
heryerını ailecek goruyoruz
eşim babam kaynım falan
Geceleri ben ve eşim bakıyoruz. Annem de gündüzleri bakıyor,genelde yemeğimizi de yapıyor ama o uykusuzluk var ya zaten yeterince perişan ediyor.. Kayıvalidem zaten çalışıyor, uydukça yardımcı olsa da biz pek istemiyoruz. Anne olmak kolay değil gerçekten. Sonucunda bunların olması çok normal yani.. Ben o halimden memnun olmadığım ve depresif bir hale girdiğim için kendime özen gösteriyorum.. Bir de uzun boylu olduğum için kiloevet ben de işe başlayınca fazla kilolar kendilinden gitti Allahtan vücut yönünden sorunum yok eskiden beri minyon zayıf tipliyim o avantajım.
aslında omuz veren var. geçen gece sabah 4 e kadar bebeğimi uyutmaya çalıştım hasta kendisi. 4 ten sonra eşime verdim biraz sen ilgilen diye o da baktı sağolsun ama niye anneme vermedin ikimiz de işe gidiyoruz onu çok dışlıyosun dedi (annesi çok yakın oturuyor çağırsam gelir bakar gerçekten de) ama annesi ile sorunlar yaşadık çok karıştırmak istemiyorum denge kuramaz bu sefer çok karışacak eskisi gibi, bide gece ona versem aklım kalacak zaten de uyuyamıcam , eşime vemek istiyorum bu durumlarda eşim de hemen gidip annesine veriyor ben de annesine vermesin diye hep ben bakmaya çalışıyorum bu da nası bi saçmalık. psikolojimde bir sorun var heralde bu da ayrı bir başlık konusu..
Bakiciniz hergun iyi yemek yapiyomus gene bebekle.. ben yapamiyorum hic birsey mesela.. ev de daginik yemek de bazen var bazen yok..kendim paspalim.. calismiyorum gene de yetisemiyorum.Kızlar merhaba 13 aydır anneyim, ondan önce de çok bakımlı olduğum söylenemezdi ama aşırı derecede saldım gitti saçlarım salkım saçak işe gidiyorum duş almaya vakit bulduğumda saçımı doğru düzgün yapmadan, kurutmadan öyle bırakıyorum o nedenle bakımlı durmuyor.
Makyaj yapmayı geçtim sabah yüzümü zor yıkıyorum her daim makyajsız saçı bakımsız biri olarak işe gidiyorum. Giyimim güzel çünkü gardrobum zengin yılların birikimi ile. Eskiden uygun takılar takardım şimdi onu bile seçmiyorum bişeyler giyip gidiyorum.
Günlük rutinim şöyle sabah 7.30 da evden çıkış, 6.50 de uyanıyorum kahvaltı hazırlıyorum o arada 7 gibi bebek uyanıyor hem onunla ilgilen giyin eşimle kahvaltı yap o hengamede 7.30 da çıkıyorum (ben çıkmadan bakıcı geliyor devir teslim yapıyoruz). Akşam eve gelişim 7-7.30 arası. Yemek genelde oluyor bakıcımız yapıyor masayı kurup yiyoruz bebekle oyna peşinden koştur 9-10 gibi o uyuduğunda ben de sızıyorum yada tv karşısına geçip yarım saat tembellik yapıyorum. Yani ev işi yemek fln yaptığım yok haftaiçi. Ama bu kadar da bakımsız olmaktan bıktım. Akşamki vakitlerimi bebeğimden çalmak istemiyorum çalıştığım için bütün vaktim onun olmalı ne kadar çok annelik yaparsam o kadar içim rahat, bi gün az ilgilensem eşime emanet edip iş vs yapsam sonra kendimi kötü hissediyrm yani.
süt izni kullanıyorken ev işi fln biraz yapmaya çalışıyordum ama artık onu da iyice bıraktım evde geçirdiğim vakit 2 saat hatfaiçi onda da iş yapamıcam bakıcı olmasa bittim yani ben mi çok rahata alışkınım ki.
Benimle aynı koşullarda olan anneler nasıl organize ediyosunuz vaktinizi?
Ben işe giderken olan bakımsızlıgımdan bahsettimBu ne ? Zevkine uymuyor diye dediklerine bak...her tarafıni açiyormuş...kime ne ?
Once aynaya baksaydin keske sonra diger aynalara da göz atardın...
Derdim kavga falan degil ha...ama sen bakimsızlıgından bunca dem vurup bakımlısina laf soyleme bence...
Delirdiniz mi sizniye komik duruma düşsün gelininiz neden ispatlama derdine girsin ki. Bence biraz kıskançlık var yanii. Ne güzel salmamış kendini çocuk var anne oldum diye. Daha da bakımlı olmuş ondan salar kendini artık diye bekleyen siz ve sizin gibilere karşı da cevap vermiş olmuş.
Çalışan bir kadın kendine bakmalı zaten dekolte giyiyor diye komik duruma düşmüyor tam tersi işine ve kendine saygısını gösteriyor. Anne olmuş ama bakımlı ve güzel gerçek bu bence bunu kabullenin eminim kardeşinizde bundan çok memnundur ama siz kendini salıp bakımsız olup kardeşinin ondan soğumasını beklerdin ama hayal kırıklığı olmuş sizin için. Eğer kendini salıp bakımsız olsaydı bu seferde bizim gelinde hiç bakmadı kendine paspal dolaşıyor derdiniz bence komik olan sizsiniz.
Nooluyi genclerBen işe giderken olan bakımsızlıgımdan bahsettim
O işe nasıl gidiyor bilemiyorum
Bakımlı olmak kayınpederinin
Görümcesinin kocasının
Memem uçlarına kadar görmesini sağlamak mi?
Ben bunu vurguladım
Eskiden tarzı olmayan seyleri biranda giymeye basladıgıni
Tarzını değiştirdiğini ve cok göze battıgıni vurguladım
Ha bu aradadarkmore bilir beni
Çok görmüşlüğü var
Sana anlatsın bakımlı miyim değil miyim:)
Aaaa konu sizin gelin miydi? Simdi anladim gecmisi okuyunca. Aman sizinki zaten oldu olasi bir garipti. Dogumdan sonra o kadar feminen giyinmesindeki amac kocasinin kendisinden sogumamasini saglamak bence. Sahsi fikrim. Dogumdan sonra kadinlar da erkekler de tuhaflasiyor. Erkekler bakimsizligi bahane edip eslerinden soguyor,kadinlar da bunun onune gecebilmek icin sacmaliyorlarDelirdiniz mi siz
Çocukları olmus
Bu mutlulugu tatmıslar
Niçin kardesimin eşinden sogumasını bekleyeyim
Ben de evliyim barklıyım
Bilip bilmeden konusmayın
Bakımlı olmak ayrı birsey
Ben sadece eskiden olan giyim tarzının cok ötesinde cok uç giyinmeye basladıgıni vurguladım
Babam kackere dedi
İnsan konusmaya cekiniyor kac kere camasırını gördüm diye
Yeni dogım yapan bir anne
Kış günü evine cagırıp corapsiz mini etek ve büstiyer giyer mi evinde misafir davet edince
Ayagına da platform topuk
Kocasına giysin
Ben babamdan eşimden utanıyorum
Açmak bakımlı olmak değil
Bakimsizim bakimsizm diyip duran sensinBen işe giderken olan bakımsızlıgımdan bahsettim
O işe nasıl gidiyor bilemiyorum
Bakımlı olmak kayınpederinin
Görümcesinin kocasının
Memem uçlarına kadar görmesini sağlamak mi?
Ben bunu vurguladım
Eskiden tarzı olmayan seyleri biranda giymeye basladıgıni
Tarzını değiştirdiğini ve cok göze battıgıni vurguladım
Ha bu aradadarkmore bilir beni
Çok görmüşlüğü var
Sana anlatsın bakımlı miyim değil miyim:)
Tartışma degil de...anne olduk diye o gobek o bacak niye kapansin veya niye acilmasın? Kişi boyle uygun göruyorsa kendini...Nooluyi genclerKova hatunu gorucu mu lazim? Ben gordum bu hatuncagizi. Bu cevrede daha bakimlisi da yoktur hatta.
İkiniz de cok hos hatunlarsiniz hem kafa yapisi hem dis gorunus olarak yapmayin ya tartisma cikmasin yok yere. Konuyu da bilmiyorum bu arada bir okuyayim
Ya normalde tamam haklisin da soz konusu aha bu dream cimcimesinin gelini olunca is degisiyi bende. Valla o gelin catlak. Dogumdan sonra iyice fittirmis allah kocasina yardim etsin.Tartışma degil de...anne olduk diye o gobek o bacak niye kapansin veya niye acilmasın? Kişi boyle uygun göruyorsa kendini...
Vhalla işin inciğini cinciğini bilemem ama yüzeysel görünen bu :)Ya normalde tamam haklisin da soz konusu aha bu dream cimcimesinin gelini olunca is degisiyi bende. Valla o gelin catlak. Dogumdan sonra iyice fittirmis allah kocasina yardim etsin.
Şöyle oluyorBakimsizim bakimsizm diyip duran sensin
Hem bakim bir butundur...ise giderken bakimsiz işte degilken bakimli nasil olunuyor :)))...
Tarz degistirmis olmasini bu kadar yermeni anlayamadim yani...
Burda bakimsizim diyen bir profili dusun sonra gelip gelini cekistiriyor tarzi konusunda...uzaktan bak bi
Ben sanırım anlatamadımTartışma degil de...anne olduk diye o gobek o bacak niye kapansin veya niye acilmasın? Kişi boyle uygun göruyorsa kendini...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?