- 30 Haziran 2015
- 617
- 693
- 53
ama tartışma herkes kendi fikirlerini söylediği sürece gerçekleşebilir. ama siz fikir beyan edenleri ban lıyorsunuz gibime geldi. mesela bana gerçekten çağdışı geliyor bu fikir. banlanmamak için susmak mı gerekiyor. çağdışı olduğunu söylediğimde kimseye hakaret ettiğimi aşağıladığımı düşünmüyorum açıkçası. ama karşıt fikir genelde şu şekilde oluyor: " bakire olarak evlenmediysen namussuzsun" olayın özeti bu. asıl hakaret burada. he eğer eleştiremeyeceksek dini gerekçeleri var diye, burada tartışma da olmamış oluyor. başkalarının hassasiyetlerine dokunuyor diye eleştiri yapılmayacaksa burada sadece dini hassasiyetleri olanlar fikir beyan etsin.konu kapansın.:)Evet lavanta'm, bir de üye kendisi kapattırmamış oluyor, demek ki sonrasında yazacak ya da konu kişiselden çok genel oluyor, mesela bu konu evlilik öncesi cinselliğe kadınların bakış açısını soran genel bir konu aslında, tartışmayı aşağılama, küçümseme, hakaret edip hor görmeye meyletmeden başarabilsek gayet konuşulması gereken bir içerik çünkü günümüzde gençlerin çoğunluğu kendi bedenini bile tanımadan cinsellik yaşıyor ve sonrasında pişmanlıklar, gebelik korkuları oluyor, birlikte olan namussuzdur, olmayan geri kafalıdır demeden gençlere doğru tavsiyelerde bulunmak, ileri de pişmanlık duymamaları için böyle konuları tartışmamız şart.
Birliktelik yaşayacaksa arkasında durmayı da bilmeli kızlarımız, ya pişman olmayacakları adımlar atacaklar, ya pişman olacakları birşey yapmayacaklar.
Şoklardayimmmm...sene 2018. hala kadinlara imza karsiligi sevisme hakki dagitan insanlar var.
yahu bi kadin kendi kendine " seks yaptim oh tanrim bu bir utanc " diye dusunurse tum dunyasi bundan ibaret olur zaten.
ya da kendini anca bununla degerlendiriyorsa degeri o kadar olur. yapana kadar. bence cok sacma bunlar.
ben arkadas cevremde bile bekaret takintili insan bulundurmuyorum. tek tuk var mecburiyetten. onlar da baska seyler yapiyor ama seks yok sorsan tabii.
kendim henuz yapmadim mesela, firsat olunca yaparim ama yani. sonra da pisman olmam. niye olayim? seks ya alt tarafi. dunyada cok daha onemli seyler var.
yani diyecegim o ki benimle bakireyim diye evlenmek isteyen birinden kosarak uzaklasirim zaten ( cevremde bulundurmuyorum nerden sevgili olacaksam ) hatta bi sorunun mu var derim, ben doktorum bana anlatabilirsin derim
Yorumlari okudum da @Paticiktekirim adli arkadas ma cevap vercem diye gece gece beyniniz yanmis. Ben konuyu bastan beridir takip etmiyorum sadece sizin diyaloglariniza takili kaldim.Yani demek istediği bir kız bir erkeğe bekaretini verir namussuz olur. Ama başka bir kız yirmi erkeğe kendini sürttürür hatta ters ilişkiye girer vücudunda göstermediği yer kalmaz ama bekaretini vermemiştir namusludur!
ama tartışma herkes kendi fikirlerini söylediği sürece gerçekleşebilir. ama siz fikir beyan edenleri ban lıyorsunuz gibime geldi. mesela bana gerçekten çağdışı geliyor bu fikir. banlanmamak için susmak mı gerekiyor. çağdışı olduğunu söylediğimde kimseye hakaret ettiğimi aşağıladığımı düşünmüyorum açıkçası. ama karşıt fikir genelde şu şekilde oluyor: " bakire olarak evlenmediysen namussuzsun" olayın özeti bu. asıl hakaret burada. he eğer eleştiremeyeceksek dini gerekçeleri var diye, burada tartışma da olmamış oluyor. başkalarının hassasiyetlerine dokunuyor diye eleştiri yapılmayacaksa burada sadece dini hassasiyetleri olanlar fikir beyan etsin.konu kapansın.:)
Tatlım sadece ben değil herkes o üyeye tepki gösterdi . Hepimiz karşı çıkınca gitti ve ban yedi zaten. Sende onun gibi bel altı vuruyosun aynı zihniyet... Ayrıca o arkadaş savunulmaya ihtiyaç duyacak kadar aciz mi bilemiyorum. Tüm yazışmaları okursan o üyenin bize ne kadar hakaret ettiğini eşlerimize kadar çocuklarımıza kadar cinsel hayatımıza namusumuza kadar laf ettiğini görürsün. Öğle arası mola verdim siteye gireyim dedim polemik yaşamak istemiyorum. Hadi size o üyeyle iyi sohbetler. Polemik yarattığın için seni kibliyorum. Ayrıca ne yazarsan yaz senin gibi bel altı vuran bir zihniyetin seviyesine düşüp cevap vermeyeceğimYorumlari okudum da @Paticiktekirim adli arkadas ma cevap vercem diye gece gece beyniniz yanmis. Ben konuyu bastan beridir takip etmiyorum sadece sizin diyaloglariniza takili kaldim.
El insaff ..!!
Kadincagiz orda diyor ki sadece vajinal surtunme ile degil eliyle diliyle beyniyle de herseyi yapar bi insan diyor.
Galiba sizin gibilerin beyni sadece iki bacak arasinda kalmış
Gerci arkadas cevap vermitir konunun devamini okumadim ama neysee
ama bekaret konusu daha çok dini gerekçelerle önem atfedilen bi konu zaten. konunun açılmış olması te en başından bu konuya yorum yapıldığında işin dini boyutuna dokunacak birşeyler olacağı bilgisini bize veriyor zaten. bu konuya nasıl yorum yapılabilir? 1. bekaret önemsizdir, 2.bekaret önemlidir. kimisinin dini değerleri ön plandadır bu kişilerin fikri diğerlerine dokunabilir(hakaret içermese de) kimisinin dini duyguları zayıftır veya yoktur. onun fikirleri de diğerini rahatsız edebilir. bu anlamda bu tür konulara müsade edilmemesi gerekiyor o zaman. çünkü tartışmayı bilmediğimiz için ille bi laf birine dokunuyor. siz daha çok görüyorsunuz zaten.Kimse dini konulara giremez yasak, eleştirmekle kavga etmeyi karıştırıyorsunuz bence ve bir konuyu tartışıyoruz adı altında alttan alta giydirdiğiniz sözleri (genel olarak tüm üyeler için diyorum) eleştiri olarak tanımlıyorsunuz, üsluba dikkat ederek yapılan hiçbir eleştiri uyarı almaz.
Site kuralları dahilinde yorum yapılmalıdır, kurallar tartışmaya açık değildir
ama bekaret konusu daha çok dini gerekçelerle önem atfedilen bi konu zaten. konunun açılmış olması te en başından bu konuya yorum yapıldığında işin dini boyutuna dokunacak birşeyler olacağı bilgisini bize veriyor zaten. bu konuya nasıl yorum yapılabilir? 1. bekaret önemsizdir, 2.bekaret önemlidir. kimisinin dini değerleri ön plandadır bu kişilerin fikri diğerlerine dokunabilir(hakaret içermese de) kimisinin dini duyguları zayıftır veya yoktur. onun fikirleri de diğerini rahatsız edebilir. bu anlamda bu tür konulara müsade edilmemesi gerekiyor o zaman. çünkü tartışmayı bilmediğimiz için ille bi laf birine dokunuyor. siz daha çok görüyorsunuz zaten.
buarada kesinlikle bakireliğin önemli olduğunu düşünen kadınları aşağılamayı normalize etmeyi yada bakire olmayan kadınları namussuzlukla yaftalamayı savunmuyorum.ama hakaret eden tarafı karıştırıyorsunuz gibime geliyor. benim kızdığım nokta kişilerin kendileriyle ilgili tasarrufları değil asıl konu bekaretin saflık, temizlik, namus timsali gibi gösterilerek diğer kadınlara bayağı muamele edilmesi,alenen hakaret burada bence. çağdışı olmak mı hakaret yoksa namussuzsun demek mi hakaret? buna karşın hem kendilerinin hem de hakarete uğrayanın ceza alması. bence ilginç bi yaklaşım.
Boşuna bukadar lafı sarfretmişsiniz. Çağ uzay çağı. Bilim çağındayız. Bu işlere bukadar vakit ayırmak bile olmayacak yani. Sizin adınıza üzgünüm.Vay canına!!! Kk nın ana sayfamda açılan öneri üzerine buraya gelmekle şok olmam bir oldu. İnsanların ne kadar halden anlamadığını büyük bir kaygıyla fark etmiş oldum. Görüyorum ki türk kadınının 21. Yüzyıl karakteri nedir diye bir soru sorsam bundan daha yüklü doneler elde edemezdim. E tabiki burası kadınlar kulübü aramızda 17 lik yeni yetmeler de var 65 lik teyzeler de. Hiç sakıncası yok.
Yalnız üzüldüğüm çok şeyler var . Mesela sık sık namus iki bacak arasında değildir diye bir tanım kullanılmış . Hayır efendim tam olarak ta namus insanın hem iki bacağının arasında hem iki gözünün hem iki elinin hem dilinin hem de yüreğinin ortasındadır. Hepsini birden koruyan erkek veya kadına namuslu hiçbirini korumaya na da namussuz denir. Tabiki küçük yaşlarda evlilik ümidi ile hafhata yapıp b bundan pişman olan insan namussuz değildir. Onada tövbe etmiş pişman olmuş denilir. Unutmayın ki bir günah işleyip bunu bir daha yapmayıp ve de yürekten pişman olan bunu yapmamış gibidir. Ha birde ne vardı yeni yetme bir arkadaş ta ( ne yani ömür boyu seviseceğimiz insanı hiç sevişmeden mı seveceğiz) yazık dedim. Senin zaten evlendikten sonra da tek kişi ile yetinmen mümkün değil. Sonra diyorlar ki aşk kalmadı. Kalmaz tabiki ahlaki boşalan bir toplumun tüm kadın ve erkekleri namus u da aşkı da para için sattılar.
Birde ne vardı bunları düşünme hayatına bak kendi paranı kazan kariyer yap diyenler. Yahu kadın nacizane sormuş tecrübe eden vard mı fikir ver en var mı diye hayat önerisi istemiyor ki. Hem o kadar haklı ki düşünün bir kere bol keseden atıyorsunuz. Bir tanıdık vs bir beyle tanıştırmak isterse arkadaş gerçeği söyleyince sadece o beyin vaz gecmesine üzülmeyecek acaba herkes duyacak mı diye de tedirgin olacak tanıdıklar vs. Abla sizin bulduğunuz kız vardı ya çok iyiydi k anlasiyorduk da ama onun önceden ilişkisi olmuş ya haberiniz olsun da başka kısmet filan bulmayın. Ne kadar çirkin ama içi boşalan ahlaksız edepsiz günümüz türkiyesinde çok beklenen bir olay.
Birde benim bedenim benim duygum canım istedi yaptım diyerek tepeye çıkan lar var onlara diyecek hicbir sözüm yok zaten. Sorulanı anlamak bu kadar zor mu diye düşünüyorum. Haaa birde şey diyenler var ya ay yalan söylemektense.... . Herşeyi yapıp yalan söylemeye haya edenler vay be ne yüce...
Burdaki hicbir kadını kendi inancı anlayışı hayat tarzı için eleştirmem normalde birşey yazana neden niye diye sormam ama bir insan bir soru sormuş diye alakalı alakasız herkesin sorulan sorunun cevabından farklı içerikli akıl verici mesajlar yazması saçma oluyor helede normal hayatta çoğunu kendileri yapamıyorken.
Ama haklarını yemeyim güzel cevaplar veren arkadaşlar da oldu çok şükür.
Sevinç arkadaş öncelikle geçmiş olsun. Aklı başında hicbir insan başka bir insan tarafından kaldırılmak istemez.hemde hicbir konuda sen büyük bir sınav vermişsin o yüzden geçmiş olsun. Ne mutlu sana ki bu yaşadıklarından ders almissin önemli olan bu. Sen yüreğinin sesini dinle senin yuregin buraya sordugun sorunun cevabını zaten biliyor. Ve emin ol çok değerlisin. Seni değerli kılan kadın olman değil vicdan sahibi olman o yüzden gün gelecek ve mutlaka kazanacaksın. Evrenin seni bir aşk ile bulusturmasını diliyorum. Hayata pozitif bak. Kötüden korkma, korkarakk kötüyü cagirirsin. Ve günün birinde güzel bir insan bulup tanıyınca ne yapacağına o zaman karar ver. Toplum etkisinde kalmamak için görücü usulü ve konu komşu aracılığı ile tanışmayı tercih etme . İlişkin ilerleyip bu benim ömür boyu tüm dünyanın yükünü taşımak istediğim insan olabilir dediğin kişi yi bulduğun zaman da yüreğinin sesini dinle. O ses sana söyle derse söylersin ister yola devam desin ister bitirsin kendini üzme. Sen doğru olanı yaptıktan sınra seni hak eden seni kazanacaktir bunu unutma. Ha içindeki ses söyleme derse söyleme. Bazen bazı doğruları söylememek insanı yalancı yapmaz bunu unutma. Bu dünyada sadece insanın Rabbi ile arasında olan şeyler vardır bu seni suçlu yapmaz seni o kişiye ihanet etmiş yapmaz. Bazen bazı şeyler sonsuza kadar unutulur tercih sana kalmış. Eğer böyle karar verirsen de ilk gece için endişe duyma erkeklerin çoğu bunu çokta anlamazlar bir halt bildikleri yok. İlk gecede hiç kan gelmeyen de var bir iki damla gelen de çok gelende sonuçta bunu biliyorsa sormaz bile. Ama sana bir abla tavsiyesi
Derdini hicbir zaman hicbir derdini kimseye söyleme hele kadınlara hele arkadaşlara. Unutmaki kadının asıl düşmani kadındır. Sana Allah tan güzel insanlarla mutlu bir yaşam diliyorum. İsmin gibi sevinç olsun hayatın...
Bu arada üstünden çok geçmiş ama okuyunca yazmadan edemedim saygılar...
Böyle düşününce gericilikmi oluyor sanki bizler doğru düşünüyoruz.Bunu yaşamadan evlendim.
Gerici biri değilim fakat evlenmeden doğru bulmuyorum, ha olmuş yapacak birşey yok,
Önünüze bakın artık unutun geçmişi.
Söyleme boşver git diktir madem öyleAma boyle bisey yasadim zaten anlattim ve kabul etmedibunu baskalarina anlatip sirrima ortak edip gitmelerini mi izlicem hep? cok kisi de gordum evlendikten sonra basa kakmislar filan. Bilmiyorum kizlar cok kotuyum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?