Bakire olmayip evlenen var mi?

ama tartışma herkes kendi fikirlerini söylediği sürece gerçekleşebilir. ama siz fikir beyan edenleri ban lıyorsunuz gibime geldi. mesela bana gerçekten çağdışı geliyor bu fikir. banlanmamak için susmak mı gerekiyor. çağdışı olduğunu söylediğimde kimseye hakaret ettiğimi aşağıladığımı düşünmüyorum açıkçası. ama karşıt fikir genelde şu şekilde oluyor: " bakire olarak evlenmediysen namussuzsun" olayın özeti bu. asıl hakaret burada. he eğer eleştiremeyeceksek dini gerekçeleri var diye, burada tartışma da olmamış oluyor. başkalarının hassasiyetlerine dokunuyor diye eleştiri yapılmayacaksa burada sadece dini hassasiyetleri olanlar fikir beyan etsin.konu kapansın.:)

Kimseyi yargılamadım bu konuda şimdiye kadar ama allah aşkına madem korkuyorsunuz,pişman oluyorsunuz neden yapıyorsunuz? Ah bilemedim evlenecektik ayaklarını da geçin bir zahmet. Kimse size bakiretiniz karşılığı senet imzalamıyor.

İnsanları bakire ya da bakire değil olarak ayırmak yerine
İyi huylu, kötü huylu diye ayırsak dünya daha güzel bir hale gelirdi.

Bu konuda evlilik öncesi sevişen ya da sevişmeyen taraflar neden kendilerinin en iyi şeyi yapmış olduğunu karşı tarafa alaycı ve aşağılayıcı bir şekilde kabul ettirmeye çalışıyor? Çünkü insanlar olarak kabul görmek ve evlenmek istiyoruz. Evlenmek gibi bir planınız var ise ülkenin profiline bakacaksınız öncelikle ya diyeceksiniz ki "ben dini inançlarım gereği nikahsız sevişmem" ya diyeceksiniz ki "benim için dini inanç önemli değil ama toplumun geneli bakireliğe önem verdiğinden evlenmem sorun olur ben sevişmeyeyim" ya da şunu diyeceksiniz "toplumun değer yargıları ben ilgilendirmiyor ben sevişmek istiyorum sevişirim" bu aşamada önünüze iki yol çıkacak ya açık açık seviştiğinizi gizlemeyecek bu aşamayı takıntı yapmayan biri ile evleneceksiniz ya da amiyane tabirle "diktireceksiniz". Daha bu konu üzerinden ne tartışması yürütülüyor anlamış değilim. Bu toplumun içinde olup toplumu mu tanımıyorsunuz? Ya da tanımadığınız kişi kendiniz mi?

Bakireydim, bakireliğe de önem veriyorum evet. Ama bakire olupta yapmadıkları şey kalmayan insanlar da var. O yüzden net olmalısın ilerde evleneceğin kişiye karşı. Hee bir kere oldu hataydı diyip devamını yapmamalısın. Eğer devam edersen hatadan çok tercih olur.

Şoklardayimmmm...

Yorumlari okudum da @Paticiktekirim adli arkadas ma cevap vercem diye gece gece beyniniz yanmis. Ben konuyu bastan beridir takip etmiyorum sadece sizin diyaloglariniza takili kaldim.

El insaff ..!!
Kadincagiz orda diyor ki sadece vajinal surtunme ile degil eliyle diliyle beyniyle de herseyi yapar bi insan diyor.

Galiba sizin gibilerin beyni sadece iki bacak arasinda kalmış
Gerci arkadas cevap vermitir konunun devamini okumadim ama neysee

Neden anlatsın ki evleneceği kişi ondan önce neler yaptığını anlatacak mi bence geçmişi kapat ve önüne bak eminim evleneceğin kişide oturup geçmişte neler yaptığını anlatmıyor hayır sen bir anlatasin onu anladım bu benim düşüncem

Kimse dini konulara giremez yasak, eleştirmekle kavga etmeyi karıştırıyorsunuz bence ve bir konuyu tartışıyoruz adı altında alttan alta giydirdiğiniz sözleri (genel olarak tüm üyeler için diyorum) eleştiri olarak tanımlıyorsunuz, üsluba dikkat ederek yapılan hiçbir eleştiri uyarı almaz.

Site kuralları dahilinde yorum yapılmalıdır, kurallar tartışmaya açık değildir

Tatlım sadece ben değil herkes o üyeye tepki gösterdi . Hepimiz karşı çıkınca gitti ve ban yedi zaten. Sende onun gibi bel altı vuruyosun aynı zihniyet... Ayrıca o arkadaş savunulmaya ihtiyaç duyacak kadar aciz mi bilemiyorum. Tüm yazışmaları okursan o üyenin bize ne kadar hakaret ettiğini eşlerimize kadar çocuklarımıza kadar cinsel hayatımıza namusumuza kadar laf ettiğini görürsün. Öğle arası mola verdim siteye gireyim dedim polemik yaşamak istemiyorum. Hadi size o üyeyle iyi sohbetler. Polemik yarattığın için seni kibliyorum. Ayrıca ne yazarsan yaz senin gibi bel altı vuran bir zihniyetin seviyesine düşüp cevap vermeyeceğim

ama bekaret konusu daha çok dini gerekçelerle önem atfedilen bi konu zaten. konunun açılmış olması te en başından bu konuya yorum yapıldığında işin dini boyutuna dokunacak birşeyler olacağı bilgisini bize veriyor zaten. bu konuya nasıl yorum yapılabilir? 1. bekaret önemsizdir, 2.bekaret önemlidir. kimisinin dini değerleri ön plandadır bu kişilerin fikri diğerlerine dokunabilir(hakaret içermese de) kimisinin dini duyguları zayıftır veya yoktur. onun fikirleri de diğerini rahatsız edebilir. bu anlamda bu tür konulara müsade edilmemesi gerekiyor o zaman. çünkü tartışmayı bilmediğimiz için ille bi laf birine dokunuyor. siz daha çok görüyorsunuz zaten.
buarada kesinlikle bakireliğin önemli olduğunu düşünen kadınları aşağılamayı normalize etmeyi yada bakire olmayan kadınları namussuzlukla yaftalamayı savunmuyorum.ama hakaret eden tarafı karıştırıyorsunuz gibime geliyor. benim kızdığım nokta kişilerin kendileriyle ilgili tasarrufları değil asıl konu bekaretin saflık, temizlik, namus timsali gibi gösterilerek diğer kadınlara bayağı muamele edilmesi,alenen hakaret burada bence. çağdışı olmak mı hakaret yoksa namussuzsun demek mi hakaret? buna karşın hem kendilerinin hem de hakarete uğrayanın ceza alması. bence ilginç bi yaklaşım.

Benim için önemli değil . Çevremde bakire olmadan evlenen çok var . Ve çok da mutlular .
Kendi şahsım adına konuşayım bana evlenmeden önce "bakire misin?" diye sorabilecek adam gitsin rapor gösterenini alsın :)

Bakire değildim, sorunsuz evlendim. 5 yıllık evliyim ve konu bir kere bile gündeme gelmedi, gelmeyeceğine de eminim.

Şimdi bir çok insan beni linç edecek ama takma kafana bekaretin önemli olmadığını düşünen bir çok erkek var. Önemli olan sevmek ve kafa yapısı.

Gerçekten ciddi bir ilişki düşünmediğin sürece bakire olmadığını hiçbir erkekle paylaşma.
Birliktelikte az çok karşındaki adamın nasıl bir kafada olduğunu anlayabiliyorsun. Ciddi olduğun adama daha sonra uygun bir dille anlatırsın.

Evleniliyor, canını sıkma

Tatlım sadece ben değil herkes o üyeye tepki gösterdi . Hepimiz karşı çıkınca gitti ve ban yedi zaten. Sende onun gibi bel altı vuruyosun aynı zihniyet... Ayrıca o arkadaş savunulmaya ihtiyaç duyacak kadar aciz mi bilemiyorum. Tüm yazışmaları okursan o üyenin bize ne kadar hakaret ettiğini eşlerimize kadar çocuklarımıza kadar cinsel hayatımıza namusumuza kadar laf ettiğini görürsün. Öğle arası mola verdim siteye gireyim dedim polemik yaşamak istemiyorum. Hadi size o üyeyle iyi sohbetler. Polemik yarattığın için seni kibliyorum. Ayrıca ne yazarsan yaz senin gibi bel altı vuran bir zihniyetin seviyesine düşüp cevap vermeyeceğim[/QUOTE]

Tatlim
(sen dedigin icin diyorum yoksa adetim degildir)
Ben kimseyi savunmuyorum ki bananee
Ama dikkat ettim o uye ne yazarsa yazsin hep baska yonlere cekmissin. Onun dediklerini nasil yanlis anlarim nasil carpitirim diye ugrasmissin. Cocuguna yada esine hakaret ettigini de gormedim ki ornekler vermis sadece
Zaten onu da carpitmissin :)
Bide kendi yanina bir yandas uye bulmussun ha bire cirpinip durmussunuz nasil ban yedirtiriz yok efendim nasil baska yonlere cekeriz vs vs vs bir birinizin yorumlarini begenip begenip durmussunuz sizden baska kimseyi gormedim o kisiyle uğraşan.

Ya merak ediyorum gunluk hayatta da boyle herseyden bisey cikariyormusunuz. Etrafinizdakilerin allah yardmcisin olsun zor bir durum.

Ha bu arada aman benim seviyeme dusme bencede sen nirvanadasin ya bide oglen arasi sakin polemik yasama senin polemik saatlerin gece 2 civarıydı yanlis hatirlamiyorsam

yetişkin kadınların böyle bir sorunu olmaz,saçma : ( cinsellik eşiniz varsa başkasına sorumlu olabileceğiniz bir edimdir ve yoksa bu irade sadece size aittir zannımca.

:)))) yok biz birşeyi karıştırmayız.
Bu konuya pekala inanca girmeden de yorum yazılabilir, burada bir A4 boyutu bekaret üzerine yazarım, hiçbir lafım bir diğerinin hassasiyetlerine dokunmaz, inanca atıf yapmaz.
Çağdışı kelimesi de yerine göre çoook güzel hakaret olarak kullanılabilir, cümlenin gelişinden gidişine bakılır, hakaret midir değil midir, ironi midir anlaşılır, yalnız siz bu topikte kim ne sebepten uyarı aldı, bu topikte gördüğünüz her banlı üye bu topik yüzünden mi uyarı aldı bilmeden konuşuyorsunuz :))
Neyse merak ettiğiniz konular için özelden ulaşabilirsiniz.

Boşuna bukadar lafı sarfretmişsiniz. Çağ uzay çağı. Bilim çağındayız. Bu işlere bukadar vakit ayırmak bile olmayacak yani. Sizin adınıza üzgünüm.

Konu hortlamış cidden hala bu mu tartışılıyor yıl kaç oldu ben erkeklere 1 kızıyorsam kadınlara 2 kızıyorum. Yaşarken güzel de evlenince mi kötü o modern insan nereye gitti çat diye? Erkek ırkına koz vermeyin artık...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…