https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/istimnayi-nasil-biraka-bilirim.999619Bir insan nefsini tutamıyorsa bence onun sevmeye ve sevilmeye hakkı yok .
Yazmasina gerek yok, konu direkt nefis-nefse sahip olma temasinda. Ben bir sey demedim, kendiniz demissiniz. Soylediklerinizi yutmak istememeniz ise cok dogal. Bana gore saglikli bir kadinsiniz, hepsi bu; konu umrumda bile degil. Ama 'degerlerinizle' yasadiginiz hayat tutarli olsun mumkunse, sonra boyle aciklama yapma gayretine girmenize gerek kalmaz en azindan.Orada birisi ile birlikte olunduğu yazıyor mu ?
Bence dini konulara girmeyin cikamazsiniz burda:) bu gosterdigin linkte masturbasyondan bahsetmis arkadas. Eger zina yapacaksan masturbasyon yapmak vaciptir. Yani farza yakin yani Allahin kesin emrine yakindir.
Size gore. :) Ben cok baska sekilde ogrendim bunu mesela. Arkadas da rahatsiz olmus, "nefsine sahip cikamamis" ki gelip burada yardim istemis.Bence dini konulara girmeyin cikamazsiniz burda:) bu gosterdigin linkte masturbasyondan bahsetmis arkadas. Eger zina yapacaksan masturbasyon yapmak vaciptir. Yani farza yakin yani Allahin kesin emrine yakindir.
Bana gore degil! Islama gore bi aciklsma yaptim ben ki inanmayana istedigin kadar bu acidan yorum yap ikna olmaz.Size gore. :) Ben cok baska sekilde ogrendim bunu mesela. Arkadas da rahatsiz olmus, "nefsine sahip cikamamis" ki gelip burada yardim istemis.
Islamin cok farkli yorumlari var, bilmiyor olamazsiniz. Ayni ortamda buyumedik, benim ailem sizden cok farkli sekilde bakiyordu dine demek ki, bunda sinirlenecek bir sey yok.Bana gore degil! Islama gore bi aciklsma yaptim ben ki inanmayana istedigin kadar bu acidan yorum yap ikna olmaz.
Sinirlenmek mi:)Islamin cok farkli yorumlari var, bilmiyor olamazsiniz. Ayni ortamda buyumedik, benim ailem sizden cok farkli sekilde bakiyordu dine demek ki, bunda sinirlenecek bir sey yok.
Unlem koyunca sinirlendiginizi dusundum, yazili iletisim yoluyla bu kadar anlasabiliyoruz iste. :)Sinirlenmek mi:)
Ben baska sekilde ogrendim diyorum iste, benim ogrendigim kadariyla cok daha sert bakiliyordu bu olaya, sozk onusu uye konu acacak kadar onem verdigi icin ben de uyenin de kati bir sekilde yasaklandigina inandigini dusundum, o sekilde yorumladim. Konu zaten bu degildi, sorun olan bazi uyelerin pek cok farkli inanistan insan barindiran bu forumda kendini nasil ifade edecegini bilmiyor olmalari, cogu kisinin ifade ozgurlugunu 'hakaret ozgurlugu' olarak anliyor olmasi. Aslinda artik ugrasmamaya karar vermistim boyleleriyle ama uykum kacti bir kere, bulasmis oldum.Ben hanefi mezhebindenim..keyfi olarak yapmak mekruh, zinaya gitme ihtimali varsa biraz daha sicak bakilir.
Zinadan korkan bi insanin masturbasyon yapmasi kat be kat iyidir. Surekli Keyfi yapmakta hastaliktir.
Cok keskin bi sekilde yorum yapmis dogru. . Sevilmeye hakki yok vs. Kime gore neye gore.. sevilen seviliyo.. bakirlik bakirelikle ilgisi yok. birde insaniz yani hata yapabiliriz. Kaldiki kendimizi gectim ben cocuklarimiz var.. buyuk konusursak basima gelir diye dusunuyorum. Bu konuda degil, her konuda.Unlem koyunca sinirlendiginizi dusundum, yazili iletisim yoluyla bu kadar anlasabiliyoruz iste. :)
Ben baska sekilde ogrendim diyorum iste, benim ogrendigim kadariyla cok daha sert bakiliyordu bu olaya, sozk onusu uye konu acacak kadar onem verdigi icin ben de uyenin de kati bir sekilde yasaklandigina inandigini dusundum, o sekilde yorumladim. Konu zaten bu degildi, sorun olan bazi uyelerin pek cok farkli inanistan insan barindiran bu forumda kendini nasil ifade edecegini bilmiyor olmalari, cogu kisinin ifade ozgurlugunu 'hakaret ozgurlugu' olarak anliyor olmasi. Aslinda artik ugrasmamaya karar vermistim boyleleriyle ama uykum kacti bir kere, bulasmis oldum.
Budur iste; insanin bazi kirmizi cizgileri olabilir, cesitli tabulari olabilir vs bunlar normal seyler, hepimiz az cok belli tabulara ve sinirlara sahibiz. Ama bunlari dile getirmenin yolu kesinlikle hakaret etmekten gecmiyor.Cok keskin bi sekilde yorum yapmis dogru. . Sevilmeye hakki yok vs. Kime gore neye gore.. sevilen seviliyo.. bakirlik bakirelikle ilgisi yok. birde insaniz yani hata yapabiliriz. Kaldiki kendimizi gectim ben cocuklarimiz var.. buyuk konusursak basima gelir diye dusunuyorum. Bu konuda degil, her konuda.
Globalleşen dünyada değerlerimizi kaybetmemeye çalışmak benim için önemli bir şey . Bir insan nefsini tutamıyorsa bence onun sevmeye ve sevilmeye hakkı yok . İt nefisli insanlar bazı özel şeylerin anlamını yitirmeyi dilese de böyle bir şey mümkün değil . İnsan sevdiği ile eşi ile yaşamalı ilkleri .
Cok mu garip:)) zaten iliskiye giremedigi icin bakire:))) aguhaha
Girememek derken teknik acidan demek istedi arkadas. Istememek baska tabii o zaman o isi denemezsin bileGiremedigi icin mi anlamadim.
Belki istemiyor veya evlilik oncesi dusunmuyor.
Girmek istemiyordur.
Girememek ne demek insanlarin yasadiklarini iclerini bilemeyiz.
It nefisli insan nedir ya ?Globalleşen dünyada değerlerimizi kaybetmemeye çalışmak benim için önemli bir şey . Bir insan nefsini tutamıyorsa bence onun sevmeye ve sevilmeye hakkı yok . İt nefisli insanlar bazı özel şeylerin anlamını yitirmeyi dilese de böyle bir şey mümkün değil . İnsan sevdiği ile eşi ile yaşamalı ilkleri .
Ee ne oldu nefsss
Girememek derken teknik acidan demek istedi arkadas. Istememek baska tabii o zaman o isi denemezsin bile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?