balkondaki kuş yuvasına değdim. anne kuş geri gelir mi??

yemek, su koyun daha iyi olur. anne kuş gelir, problem olacağını zannetmiyorum. yumurtalara dokunmayın,kokunuzu vermeyin, yerlerini değiştirmeyin

yok yok hiç dokunmadım. yuvaya elimi de değdirmedim. zaten öyle korunaklı bir yere yapmış ki hayran kaldım. balkondaki duvarın demirine halı atmıştım. o halının içine yapmış :D gelir belki o zaman.

Gelir mutlaka hiç merak etmeyin. Kolay kolay yavrusunu bırakıp gitmez onlar. Benim de vardı biliyorum. Bir süre balkonu ortak kullanmıştık :)

geri gelir öyle kolay bırakmıyorlar evde 2 tane kedim var biri bir kus yakalıp getirdi daha yavru. aldık ağzından uçamıyor öyle küçük ki. kedileri balkondan eve alıp kuşu bir terliğin içine yuva yapıp koyduk. belki annesi sesini duyar gelir diye. o kadar bağırdı kı annesi babası balkona geldiler. kediler camlarda düşünün kuşların korkusunu. çıkamıyorlar balkona ama camlara atlıyorlar. tam bir hafta baktı anne babası sonra birlikte uçurdular yavruyu balkondan. yine yavrulama zamanı geliyor bize bu senede kus yavruları getirmez umarım.

ohh mutlu son. ewt sizin ev biraz riskli onlar için. kediciklere de zor. nefislerini terbiye edemezsinde.

Kocam köyde büyümüş konunuzu okuttum bu yüzden yorum almak için gelir gelir dedi. O da çocukken değil kuşu kaçırmak yuvayi alıp gidiyormus kuş pesinden geliyormuş :KK25:

haha aferin anne kuşa valla.. o zaman gelir yaa.. vallahi çok sevindim. çok minik yumurtalar ..

Baba kuşta vardır fark etmemişsinizdir. Erkek yuvaya dönünce dişi ayrılır. Dişi gelince erkek ayrılırmış.
Dönecektir diye düşünüyorum. duyarlılığınız çok hoşuma gitti yazmak istedim.

bizim eski oturduğum evimde vardi çatida yuva yapmıştı.. önüne ekmek kırıntılari koydum hergün...
kuşlar sevmeye başlamişlardi alıştıydı:)
ekmek ariyolardi önünde kuş..:) yaklaşmadim.. kaç sene geçti çok güzeldir hey gidi günler...
sende öle yapın ekmek kırıntılari koyun ki kuş sizi sevecektir:) geri gelir inş ya..

gelir gelir

hele güvercin ise daha rahat gelir

bakın bir şey yazayım azıcık gülümseyin

annemler tatilde iken mutfak balkon kapıları açılmış

kuşlar mutfağa yerleşmiş

kombiye tünemiş yere kaka yapmış

içeride iki üç aile yaşamışlar

neyse annemler eve gelince bunlar kaçmış

onlar da temizledik sanmışlar

sonra birden ses gelmeye başlamış

zorla dolabın üstüne bir bakmışlar ki dolabın üstünde küçücük yerde yavru var

annem o yuvayı alıp balkona koymuş ve orada büyütüp uçurmuşlar yavrularını

sizinki azıcık ürkmüş

siz gidince gelmiştir o

gelir gelir

hele güvercin ise daha rahat gelir

bakın bir şey yazayım azıcık gülümseyin

annemler tatilde iken mutfak balkon kapıları açılmış

kuşlar mutfağa yerleşmiş

kombiye tünemiş yere kaka yapmış

içeride iki üç aile yaşamışlar

neyse annemler eve gelince bunlar kaçmış

onlar da temizledik sanmışlar

sonra birden ses gelmeye başlamış

zorla dolabın üstüne bir bakmışlar ki dolabın üstünde küçücük yerde yavru var

annem o yuvayı alıp balkona koymuş ve orada büyütüp uçurmuşlar yavrularını

sizinki azıcık ürkmüş

siz gidince gelmiştir o

Ayni telasi yasamis biri olarak yaziyorum,gelir.

Ben de su,ekmek vermek icin yaklastim aninda ucup gitti ama sonra geri geldi kuslar yumurtadan cikti,onlari da besledik buyuttuk ucup gittiler.

gelebilir de gelmeyebilir de:) önceki evimde 4 sene her yıl aynı yere yuva yapıyordu..ilki gidip geliyordu,3 tane yavrumuz olmuştu,büyüsü uçup gitti....ikincisi kalkmadan yattı,2 yavru büyüdü....üçüncüsünde oğlum devamlı baktığı için gitti ve bir daha gelmedi.yumurtalar heba oldu kurudu..sonuncusu yumurtaların biri yere düşünce depresyona girdi sanırım gelmedi bir daha:):)

ayy gelir inş. 2 tane minicik yumurtası var. ben oğlum anlamasın diye açmıyorumda kapıyı. yoksa zavallı kuşa işkence eder sıpa :D

Back
X