• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

balkonsuz evde oturulur mu????

Şu an kiracı olduğumuz eve 600 tl veriyoruz. Bi ev bulduk 2+1 yani. Fiyatı 70 bin . 10 yıllık kredi çekip ayda 900 tl ödemeyi düşünüyoruz. Aslında memlekette aldigimiz bir ev daha var onunda ödemeleri devam ediyor ama su an ikimizde düşünüyoruz memur olarak bulunduğumuz ilde 3 yılda 30 bin TL Ye yakin kira ödeyip elimiz boş dönmek ten se 70 bine ev almayi. Elimiz bol olunca yapılandırır borcu kapatır iz diyoruz.
Şimdi sorularım şunlar ;
1- sizce 90 metre kare ev eşim ve bana yeter mi ilerde küçük gelir mu
2- evin balkon u yok kafama çok takılıyor . Sizce balkon olmazsa olmaz mı?
3- kiraya 600 vermekten se kendi evine 900 vermek mantıklı mi.
Bizi zora sokmaz şu an öyle görünüyor aradaki 300 tl fark
. Ama yine en çok kafama takılan şey şu : balkonsuz evde oturur muydunuz?
Aslında balkon varmış ama kapatmis lar.
Konum disindaki yorumlari dikkate almayacagim..
Simdiden konuma Yorum yapan herkese teşekkür ederim. .

Oturulur neden oturulmasın ki, ama ben balkonlu tercih ederdim, ama eğer şartlar durumlar şuan bu eve uygun görünüyorsa tabi ki de otururum balkon evin olmazsa olmazı değil ki en azından bana göre, 90 metre kare ev de de oturulur :)) iki kişisiniz sanırım rahat rahat yeter, insanlar 75 metre kare evde çocuklu oturuyorlar bizim evimizde 95 metre kare şuan için iki kişiyiz eşim ile çocuk olursa eğer inşallah zamanı vakti gelince evin bir odası ona olacak kısmetse Allah izin verirse tabiki :) kiraya 600 tl verip havaya uçmasındansa 300 tl fazla veririm mal sahibi olurum onu öderim zorlamayacak etkilemeyecekse tabi evin ekonomisini bu 300 tl..

Şu an kiracı olduğumuz eve 600 tl veriyoruz. Bi ev bulduk 2+1 yani. Fiyatı 70 bin . 10 yıllık kredi çekip ayda 900 tl ödemeyi düşünüyoruz. Aslında memlekette aldigimiz bir ev daha var onunda ödemeleri devam ediyor ama su an ikimizde düşünüyoruz memur olarak bulunduğumuz ilde 3 yılda 30 bin TL Ye yakin kira ödeyip elimiz boş dönmek ten se 70 bine ev almayi. Elimiz bol olunca yapılandırır borcu kapatır iz diyoruz.
Şimdi sorularım şunlar ;

bence balkonsuz ev tercih etmeyin balkonlu ev yokmu bir bakın araştırın

bence balkon olmazsa olmaz

Oturulur oturulmasına da balkonlu evde bir başka oturulur.:KK14:
Şaka bir yana kiraya o kadar ödemektense kendi evinizi ödersiniz baktınız olmuyor ileride üzerine ekler daha geniş bir eve geçersiniz .

valla benim evde de sözde bir balkon var ama çamaşırlık bile açılmıyor iki sandalye sığmıyor kaç kere çıktın dersen balkona 5 senede 5 kere değildir. Kendi evin olduktan sonra küçük de olsa kullanışlı hale çevirebilirsin.

benim babam emlakçı
balkonsuz ev hiç evdir der nedense
benim içni farketmez açıkçası
mülk sahibi olmanız daha mantıklı kira vermenizdense

bu arada arkadaşlar yaa benim evim 90m² ve 2. çocuğuma hamileyim
herkes sığılmaz falan demiş
sizler yaylada mı oturuyorsunuz allasen :KK45:

70 bine nerdeymiş bu ev
bizim balkonumuz var ama bi işe yaradığı yok küçücük daracık, balkon yokmuş gibi davranıyoruz :-) balkonsuzda oturulur

Konu sahibi bizim de eve talip olduğumuzu duyunca satın almaya gitti herhalde :KK53:
Cevap bekliyoruz cidden merak ettim, semt neresi?

benim babam emlakçı

sizler yaylada mı oturuyorsunuz allasen
:KK45:
Ben de şaşırdım ona. Bazı illerde evler cidden çok geniş oluyor acaba ondan mı öyle tepki verdiler? :KK53:
Balkon deyince çamaşır asmaktan başka bir şey aklıma gelmiyor benim. :KK70:

Ben de şaşırdım ona. Bazı illerde evler cidden çok geniş oluyor acaba ondan mı öyle tepki verdiler? :KK53:
Balkon deyince çamaşır asmaktan başka bir şey aklıma gelmiyor benim. :KK70:
yani bende şaşkınlıktan yazdım
benim kuzenin ev 70 m² 2 çocukları var
moralim bozuldu biran

Oturulur neden oturulmasın ki, ama ben balkonlu tercih ederdim, ama eğer şartlar durumlar şuan bu eve uygun görünüyorsa tabi ki de otururum balkon evin olmazsa olmazı değil ki en azından bana göre, 90 metre kare ev de de oturulur :)) iki kişisiniz sanırım rahat rahat yeter, insanlar 75 metre kare evde çocuklu oturuyorlar bizim evimizde 95 metre kare şuan için iki kişiyiz eşim ile çocuk olursa eğer inşallah zamanı vakti gelince evin bir odası ona olacak kısmetse Allah izin verirse tabiki :) kiraya 600 tl verip havaya uçmasındansa 300 tl fazla veririm mal sahibi olurum onu öderim zorlamayacak etkilemeyecekse tabi evin ekonomisini bu 300 tl..
CTRL+C CTRL+V AYNEN KATILIYORUM

benim babam emlakçı

sizler yaylada mı oturuyorsunuz allasen :KK45:

Onu diyenlerden biri benim :KK48:
Şöyle bir durum var biz çocuğumuz olmadığı halde zor sığıyoruz eve ki evimiz 90 m2'den büyük :KK53:

bence yazın çok ihtiyaç balkon.
gece gündüz o balkonun kapısı kapanmaz, her daim temiz tutulurki her istediğimizde çıkıp oturabilelim.
yazları yemek, çay her türlü orda olur.

Şimdi sorularım şunlar ;
Bence yatırım son derece mantıklı. Ama ileride satmak istersen ya da kiraya verirsen paraya çevrilmesi kolay bir yer olmalı. 70 TL diye seni heveslendirmesin ilk etapta diğer kriterleri mutlak değerlendir.
Mesela kuzey güney cephe olması, semti vs bunlar satış yaparken çok önemli şeyler..

anladığım kadarı ile aslında biraz yatırımlık biraz kiraya vereceğinize alacağınız bir ev yani belli bir süre sonra orada oturmayacaksınız bence mantıklı kiraya vermektense hemde yatırım yapmış olursunuz. Bizimde balkonumuz var ama çıkıp hiç oturmadık 90 m2 ye gelince planını görmek gerekli sığar mısınız sığmaz mısınız. Nasıl uygulama yaptıklarına bağlı bazen 60 m2 bile yetiyor ama bazı evleri öyle yapıyorlar ki kullanım alanı çok kötü oluyor.

Back
X