• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

balkonsuz evde oturulur mu????

İstanbuldaki evim minik bir ev,buradaki ise devasa bir ev ama her ikisinde de balkon var .Kışın nereye çamaşır asacağız .Eve asılsa rutubet yapar .O bakımdan şart ama hayati bir şey değil .Mutfaksız tuvaletsiz ev olmaz ama balkonsuz olur .

sonuçta ömürlük bi ev satın almayacaksınız muhiti çevresi iise ilerde satmanız için primde yapar,balkonsuz evde oturulur tabikide ama ben oturamazdım herhalde,yaz akşamlarımız bizim hep balkonda geçer yemeğimizide balkonda yeriz,eşimde bende gün boyu kapalı alanlarda çalışıyoruz çünkü.
bence 600 kira vermektense zorlamayacaksa 900 kredi ödemek daha makul
ben 5tıl kirada oturdum acıyorum verdiğim paraya şimdilerde

İstanbulda oturuyorum artık sitelerde balkon yapılmıyor benim sitem 30 katlı 5 bloktan oluşan sitede oturuyorum hiçbir dairede balkon yok ama zaten boydan boya fransız cam olduğu için balkon sorun olmuyor.
Ben kurutmalı çamaşır makinası aldım çamaşırda sorun olmuyor ,üst katlarda oturduğum için perdenin de kapanmasına gerek yok 2 berjere karşılıklı geçip kahve için ohhh oldu sana kış bahçesi işte:))

sigara kullanan var mı evde?
yazları balkonda kalvaltı keyfi olmazsa olmaz bir de..
yaz akşamları çekirdek sefası :)

Benim için balkonsuz ev söz konusu bile olamaz.
Benim gibi yılın nerdeyse 8 ayını balkonda geçirenler için facia olur.

Bence yatırım son derece mantıklı. Ama ileride satmak istersen ya da kiraya verirsen paraya çevrilmesi kolay bir yer olmalı. 70 TL diye seni heveslendirmesin ilk etapta diğer kriterleri mutlak değerlendir.
Mesela kuzey güney cephe olması, semti vs bunlar satış yaparken çok önemli şeyler..

Sizin ev işi ne oldu ipek?

Valla canım bizim evde 3 balkon var.
Ama sor bi akşam çıkıp da oturmamışızdır.
Ancak yazları işime yarıyor çamaşır asmak için.
Sonuçta 2 kişisiniz, ele para kazandırmaktansa kendi evinin parasını öde. İlerde küçük geldiğinde ya yatırım amaçlı kullan yada sat daha büyük bi ev al. Şuan imkanın varsa alın derim.
Küçük olsun senin evin olsun.

benim evimdede balkon yok. çamaşırları asabiliyorum arkada camımızda ipimiz var. bizde bundan 3 buçuk sene evvel 75 bine almıştık şuan ederi 125 bin. yani kaybetmiyor gayrimankul her zaman kazanır kazandırır. haa balkonu olsun istemez miydim isterdim. ama balkonsuzda yaşanmıyor değil. kira yerine bizde kredi ödüyoruz 650tl. 2 senemiz kaldı bitmesine. iyikide almışız şuan kiraya versem en ez ederi 700tl civarı. kira verip eli zengin etmektense kredi çekip kendi evininzde ev sahibi sıkıntısı yaşamadan oturmak çok daha mantıklı. bizde aldığımız zamanlar ayy balkonu yok zor olur vs. diyenler oldu ancak yaşayacak olan benim onlara baksaydık şimdi hala kiradaydık ;)

ben oturamam balkonsuz ev sıkıcı geliyor bana bu yaz ev aldık balkonu olmaya eve girdiğimizde eşimde bende bunaldık yazın yemek çay kahve hep balkondayız biz ve gönlümüze görede bulduk sonunda iki balkonu var :) bende bir tanede olsa olsun balkon camdan bakmakla balkon bir olurmu hi,ç:KK64::KK64:

Şu an kiracı olduğumuz eve 600 tl veriyoruz. Bi ev bulduk 2+1 yani. Fiyatı 70 bin . 10 yıllık kredi çekip ayda 900 tl ödemeyi düşünüyoruz. Aslında memlekette aldigimiz bir ev daha var onunda ödemeleri devam ediyor ama su an ikimizde düşünüyoruz memur olarak bulunduğumuz ilde 3 yılda 30 bin TL Ye yakin kira ödeyip elimiz boş dönmek ten se 70 bine ev almayi. Elimiz bol olunca yapılandırır borcu kapatır iz diyoruz.
Şimdi sorularım şunlar ;
1- sizce 90 metre kare ev eşim ve bana yeter mi ilerde küçük gelir mu
2- evin balkon u yok kafama çok takılıyor . Sizce balkon olmazsa olmaz mı?
3- kiraya 600 vermekten se kendi evine 900 vermek mantıklı mi.
Bizi zora sokmaz şu an öyle görünüyor aradaki 300 tl fark
. Ama yine en çok kafama takılan şey şu : balkonsuz evde oturur muydunuz?
Aslında balkon varmış ama kapatmis lar.
Konum disindaki yorumlari dikkate almayacagim..
Simdiden konuma Yorum yapan herkese teşekkür ederim. .

merhaba gayrimenkul sektöründe 5 yıl emek vermiş şuan bir satış müdür olarak konut alımı ile ilgili konuna cevap veriyorum
1 .70.000 tl ye ev bulmuş hala sorguluyormusun
2. ev nerde önümüzdeki günlerde konut sektörüne % 25 zam gelicek tabiki o evi almalısın ama 70.000 eve 70000 kredi nasıl çekiceksin
evin balkonsuz olmasının deger açıısından bir önemi yok balkonu kapanmış olması da kötü birşey değil

ev alırken dikkat etmen gereken şey kat iltifak tapusu var mı kaç yıllık deprem görmüşmü gördü ise hasar durumu nedir
konum olarak hangi bölgede merkezimi değilmi rutubet yapma olasılıgı varmı satılabilirmi .
kira getirisi nedir.

sonuçta ömürlük bi ev satın almayacaksınız muhiti çevresi iise ilerde satmanız için primde yapar,balkonsuz evde oturulur tabikide ama ben oturamazdım herhalde,yaz akşamlarımız bizim hep balkonda geçer yemeğimizide balkonda yeriz,eşimde bende gün boyu kapalı alanlarda çalışıyoruz çünkü.
bence 600 kira vermektense zorlamayacaksa 900 kredi ödemek daha makul
ben 5tıl kirada oturdum acıyorum verdiğim paraya şimdilerde

biz ne yapalım kızzzz 14 yıldır kiradayım :(

merhaba gayrimenkul sektöründe 5 yıl emek vermiş şuan bir satış müdür olarak konut alımı ile ilgili konuna cevap veriyorum
1 .70.000 tl ye ev bulmuş hala sorguluyormusun
2. ev nerde önümüzdeki günlerde konut sektörüne % 25 zam gelicek tabiki o evi almalısın ama 70.000 eve 70000 kredi nasıl çekiceksin
evin balkonsuz olmasının deger açıısından bir önemi yok balkonu kapanmış olması da kötü birşey değil

ev alırken dikkat etmen gereken şey kat iltifak tapusu var mı kaç yıllık deprem görmüşmü gördü ise hasar durumu nedir
konum olarak hangi bölgede merkezimi değilmi rutubet yapma olasılıgı varmı satılabilirmi .
kira getirisi nedir.
Ay bu ge4cek mi yani konuta yuzde 25 zam gelecegi. Daha bizim cok firin ekmek yememiz lazim ama neden bu zamm. Kiralara da gelecek mi peki zam. Sacma seyler mi soruyorum bilmiyorum ama biliyorsaniz cok makbule gecer.. tasinmayi dusunuyoruz cunku.

bütün yazım balkonda geçiyor . kışımın yarısıda yani olmassa olmaz bizim aile için . hatta diyoruz ev biraz daha küçük balkon daha büyük olsaymış iyiymiş diye :KK14:

:KK28:
konuyla alakasiz ama acimasizmyorumlardan sonra evimi piril piril yaptim. Totomu yere simdi koyabildim:KK68:

canıııım güle güle kirlet :) ben en çok çamaşırlara acıdım valla yorum yapmadım ama. ütü çılgını biri olarak çorabı bile ütüleyen ben çamaşırlarıma kıyamazdım

senin çamaşırların hepsini ütüleyesim geldi

dipnot ben de çok titiz değilim sadece ütüsüz çamaşır giymem giydirmem

Ay bu ge4cek mi yani konuta yuzde 25 zam gelecegi. Daha bizim cok firin ekmek yememiz lazim ama neden bu zamm. Kiralara da gelecek mi peki zam. Sacma seyler mi soruyorum bilmiyorum ama biliyorsaniz cok makbule gecer.. tasinmayi dusunuyoruz cunku.

maliyetlerle beraber konut fiyatlarıda artıyor taşınmayı düşünyorsanız en yakın zamanda en uygun fiyatlı eve taşını çünkü yaz dönemi geldiğinde herkez ev değiştirir ve kiralar artar . malesef bende bu sektörün içinde olmama ragmen bende ev alamıyorum . 5 yıldır begenmesemde aynı evde oturuyorum . 750 kiram şuan çıksam ev sahibi 1000 liraya kiraya vericek çünkü. ayrıca bu zamın nedeni faizlerde 0.69 kadar düşüş bekleniyor o yüzden kredi çekicek olanlar katılım bankalarından çekmeyin ki yapılandırabilirsiniz sonrasında katılım bankaları ( bankasya .türkiye finans , kuveyt türk gibi ) bankalar yapılandırmaz

Balkonlu evi sevemiyorum.
Açık balkon sürekli kirleniyor, sürekli yıkayacaksın, temizleyeceksin.

Kapalı balkon olunca balkon olmasının anlamı yok.

Mutfaktan balkona yiyecek taşımaktan nefret ederim. Mutfakta şip şak kahvaltı ve yemek yemek daha işime gelir.

İstanbul'da otururken yeni yapılmış sitede oturuyordum, Fransız balkon, tam bana göreydi.
2 sene önce Ankara'ya taşındım, Allah'ım şok oldum. Oda kadar balkonlar.

Mecburen balkonlu evde oturuyorum. ama yatak odası balkonu bir nevi depo.
Mutfak ve oturma odası ve salon aynı balkona açılıyor. Bir masa attım ama pek kullanmıyorum.

Çamaşır işini de kurutma makinesi ile çözmek daha pratik geliyor. Zaten soğuk havada çamaşır balkonda da olsa kurumuyor ki? Ben mi çok beceriksiz ev hanımıyım??? :oops:

Back
X