Bana bir akıl verin :(

Sizce ne zaman başlamalı?

• Bu sene mi?

OY: 40 63,5%
  • Seneye mi?

OY: 23 36,5%

• Ankete Katılan
    63
bak aklıma taktın C CeYz , ben de bu süre için kurs araştırayım bari, yüzme ve jimnastik yaş olarak en uygunu gibi duruyor.
sen nasıl bulamadın ki, gerçi İstanbul bakmıyorum ben ama, 0 yaş yüzme kursu bile var Bursada.

İyi de çocuğunuzla sağlıklı bir ilişkiniz varsa ve adam akıllı kreş yollama sebebini anlatırsanız neden kendini kötü hissetsin ki çocuk ben anlamadım?
Bir de zaten yarım günmüş siz de çocukla evde vakit geçireceksiniz zaten çocuğu dışlama gibi bi durum yok ki.
Ki bir de 3.5yaşına gelmiş tam sosyalleşme zamanı.

Ceyz selam, benim de kizim 5,5 yasinda.
Gecen sene basladi anaokuluna, yani senin kızından 1 yas büyüktü gittiginde.
Birinci donem idare ettik ama 2.dönemi mayisa kadsr hasta gecirdi. Ama oyle boyle degil. O hastalandi, evde bana bulastirdi. Perisan gecirdik kışı.
Simdi benim bebek de ocakta dogacak inşallah. Sirf eve hastalik getirmesin diye, eger kendisi de evde kalmak isterse cok israr etmeyi dusunmuyorum.
Evde hasta bir abla ve bir yenidoganla ugrasmak şimdiden gozumu korkutuyor.
Ki senin kizin kucuk, daha cok hastalanacaktir.
Yerinde olsam 1 yil bekletirdim.

bak aklıma taktın C CeYz , ben de bu süre için kurs araştırayım bari, yüzme ve jimnastik yaş olarak en uygunu gibi duruyor.
sen nasıl bulamadın ki, gerçi İstanbul bakmıyorum ben ama, 0 yaş yüzme kursu bile var Bursada.
:))
Kurslar var canım bize yakın ama yüzme 4 yaşında alıyor, 4yaşına da kışın girecek. Servis olmayacağı için götürüp getirirken zor olur sanki bizim açımızdan. Bize yakın başka semtlerde kesin vardır ama kreş araştırırken bile servise çok dikkat ettim. Servisi olmayan farklı semtler zor olur. Yanlış biliyorsam düzeltin; yüzme günde 2 en fazla 3 saat oluyor diye biliyorum? Onda da servis olmaz

merhaba,
konuyu takip ettim ve yazmadan edemedim.
benim oğlum 3,5 yaşındaydı kreşe başladığında ve yarım gün olarak başlamıştı üstelik anane bakıyordu ben çalıştığım için
benim amacım sadece sosyalleşmesine biraz daha katkı sağlamaktı.
6 ay bu şekilde devam ettik.sonrasında tam gün başladık o arada 4 yaşına geldi ve benim hamilelik durumum oldu
tabii 4.cü aydan sonra kendisine söyledik.
hatta ben kreş yetkilisi ve pedagog ile görüştüm çünkü aynı sizin gibi çelişkilerim vardı kreşle ilgili
kesinlikle devam etmesi gerektiğini onun düzenini bozmamamız gerektiğini
o kreş de iken bebekle daha rahat ilgilenebileceğimi yani diğer arkadaşlarında yazdıkları gibi anlattılar
ve diyorum ki iyi ki o zaman almamışım onun düzenini bozmamışım
ve hiç de zorlanmadık
ve kesinlikle oğlum da sen evdesin ben neden kreşe gidiyorum demedi
ama şunu yaptık mesela
bir hafta ben bir hafta babası sadece büyük oğluma özel haftasonları 2-3 saat ayırdık
ama burada en önemli etken gittiği kreş ve öğretmeni tabii ki anne babanında tavrı ve çocuğun duyguları önemli
eminim sizde evladınız için en doğru kararı vereceksinizdir.
şimdiden hayırlı olsun yeni bebeğinizde
sevgiler

Tabiki bu sene gönderin. Her açıdan faydası olur, zaten kardeş geldiğinde bir travma yaşayacak çocuk :)
Okula gidip farklı bir ortama girmesi iyi gelecektir..

merhaba,
konuyu takip ettim ve yazmadan edemedim.
benim oğlum 3,5 yaşındaydı kreşe başladığında ve yarım gün olarak başlamıştı üstelik anane bakıyordu ben çalıştığım için
benim amacım sadece sosyalleşmesine biraz daha katkı sağlamaktı.
6 ay bu şekilde devam ettik.sonrasında tam gün başladık o arada 4 yaşına geldi ve benim hamilelik durumum oldu
tabii 4.cü aydan sonra kendisine söyledik.
hatta ben kreş yetkilisi ve pedagog ile görüştüm çünkü aynı sizin gibi çelişkilerim vardı kreşle ilgili
kesinlikle devam etmesi gerektiğini onun düzenini bozmamamız gerektiğini
o kreş de iken bebekle daha rahat ilgilenebileceğimi yani diğer arkadaşlarında yazdıkları gibi anlattılar
ve diyorum ki iyi ki o zaman almamışım onun düzenini bozmamışım
ve hiç de zorlanmadık
ve kesinlikle oğlum da sen evdesin ben neden kreşe gidiyorum demedi
ama şunu yaptık mesela
bir hafta ben bir hafta babası sadece büyük oğluma özel haftasonları 2-3 saat ayırdık
ama burada en önemli etken gittiği kreş ve öğretmeni tabii ki anne babanında tavrı ve çocuğun duyguları önemli
eminim sizde evladınız için en doğru kararı vereceksinizdir.
şimdiden hayırlı olsun yeni bebeğinizde
sevgiler
Çok teşekkür ederim:KK200:

yenı gelen bebısı kıdemlı cocugun onunde sureklı sevıp ılgılenmek yerıne onun dıkkatını dagıtmak ve enerjısını dogru yonlendırmek ıcın ben olsam bu sene yollardım
haftada 2-3 gun gıtse guzel olur bence

Benim de kızım var 3 yaşında bende ocakta doğum yapıcam Can'ım. Bende yarım gün kreşe vermeyi düşünüyorum ama ikimizin durumu senin çalışıyor olmandan dolayı farklı.
Benim senin Hakkı'nda ki düşüncem şu eylülde kreş açılacak ve doğum ocakta yani 4-5 ay zaten çocuk me olduğunun farkımda olmayacak. Sonra doğumdan sonra 1-2 ay göndermezsin evde biraz beraber Zaman geçirirsiniz sonra sen yine işe başlamış gibi gönderirsin. Zaten ilk sene çok hasta oluyorlar hasta oldukça evde bi hafta bi hafta kalır

kardeşi tüm gün anneyle, o ise yarım günle yetinecek eğer anne bebekten fırsat bulabilirse.
anneye kolaylık da çocuk ne hisseder acaba?

Kucuk bebegin kiskancligi olmaz. Anne sutu disinda diger ihtiyaclarinda anneniz yardim etsin. Siz de hazir evdeyken ona daha cok vakit ayirip kaloteli zaman gecirin.

Bence evde seni sürekli bebekle görmesindense arkadaş edinip kafasını dağıtması için bu sene daha mantıklı geldi bana

Selam kızlar, burada çocuğunu daha erken yaşta kreşe gönderenler var biliyorum, belki de evham yaptığımı düşünecekler ama elimde değil. Eylül ayı yaklaştıkça gerildiğimi farkettim. Bizim durumumuza göre anketi oylayabilir misiniz; kızım 3 buçuk yaşında,hamileyim doğumum ocak ayında. Şuanda annem bakıyor, Allah nasip ederse 2. bebek de doğduktan sonra bir kaç yıl ara vermeyi düşünüyorum. Beni en çok annem etkiliyor sanırım, "bu sene vermeyin sende evde olacaksın,kardeşi de doğacak ne gerek var"diyor. Sizce bu sene yarım gün başlarsa faydasından çok zararı mı olur? Yani üzülür mü,annem kardeşim evde ben niye gidiyorum diye; yoksa aksi mi olur? Aşırı kararsız kaldım. Kaydını çok önceden yaptırdık, o ara benim doğrum buydu böyle ikilemde değildim,şimdi niye böyle oldum anlamıyorum.

Bir de bahçemiz var,eve çok yakın park var. Sürekli eve hapsolmuş değil yani ama yine de yaşıtı çok az olduğu için sıkıldığı oluyor.
Merhaba.kızım şu an 4.5 yaşında geçen yİl tam 3.5 yaşındaydı okula başladığında ve ben 2 aylık doğum yapmıştım.aynı kaygıları yaşadım ama şaşırtıcı derecede mutlu oldu okulda.kendine güveni geldi arkadaş ortamı oldu vs. Özel okulaverdim sabah 8 akşam 4 hem de.yarım gün de değil.şimdi okulumu özledim diyip duruyor.sizin için de çok iyi olacak Bebeğinize kaliteli zaman ayıracaksınız

Back
X