Bana bir akıl verin :(

Sizce ne zaman başlamalı?

• Bu sene mi?

OY: 40 63,5%
  • Seneye mi?

OY: 23 36,5%

• Ankete Katılan
    63
Kurs ne kursu canım ? Yüzme düşündüm ben ama 4 yaş sonrası alıyorlar bizim burada

Canım senin durumun farklı, şimdi yeni bebek gelecek. Açıkçası , kardeşim geldi beni evden gönderdiler hissine kapılma olasılığı yüksek. Tek çocuk olsaydı, gönder derdim. Ben kızımı jimnastiğe yolluyorum, hem oyunlar hem spor hem yaşıtları ile sosyalleşiyor, hemde spor yapıyor :) Haftada 3 gün yarım gün gidiyor.

Açıkçası senin durumunda olsam, üsteli çalışmaya bir süre ara verecek olsam asla düşünmezdim kreşi. Hayatları boyunca gidecekler zaten. Yine de karar senin.

Bende bugün hamile olduğumu öğrendim, benim 2. evimizin 3. çocuğu geliyor....Bir sürede bende ara vereceğim çalışmaya, umarım doğru kararı verebilirsin sende.

Ben oğlumu 2 buçuk yasında eylulde kreşe verecem, oğlumun yemek yemeyişi ve bi kaç sorun yüzünden pedagoğa gittim bi kaç kere, o sırada hamilede kaldım ( düşük yaptım) pedagog bana o döneme dogum yapacagım icin asla kreşe vermememi sanki yeni Bebek geldiği icin onu evden gönderdiğimi düşüneceğini söyledi,vazgeçtim , bebeğimi kaybedince de bu sorunda ortadan kalktı
Sen varsın,annen var,bahçeniz var senin yerinde olsam hem iki çocuğumla dolu dolu bi kaç yılı geçiririm hemde haftanın iki günü yarım gün olan oyun grubuna gönderir değişiklik sağlardım kızıma.

Canım senin durumun farklı, şimdi yeni bebek gelecek. Açıkçası , kardeşim geldi beni evden gönderdiler hissine kapılma olasılığı yüksek. Tek çocuk olsaydı, gönder derdim. Ben kızımı jimnastiğe yolluyorum, hem oyunlar hem spor hem yaşıtları ile sosyalleşiyor, hemde spor yapıyor :) Haftada 3 gün yarım gün gidiyor.

Açıkçası senin durumunda olsam, üsteli çalışmaya bir süre ara verecek olsam asla düşünmezdim kreşi. Hayatları boyunca gidecekler zaten. Yine de karar senin.

Bende bugün hamile olduğumu öğrendim, benim 2. evimizin 3. çocuğu geliyor....Bir sürede bende ara vereceğim çalışmaya, umarım doğru kararı verebilirsin sende.

:KK9::KK9::KK9:
tebrikler canım

Ayy ne güzel haber, Allah bağışlasın :))

Ben oğlumu 2 buçuk yasında eylulde kreşe verecem, oğlumun yemek yemeyişi ve bi kaç sorun yüzünden pedagoğa gittim bi kaç kere, o sırada hamilede kaldım ( düşük yaptım) pedagog bana o döneme dogum yapacagım icin asla kreşe vermememi sanki yeni Bebek geldiği icin onu evden gönderdiğimi düşüneceğini söyledi,vazgeçtim , bebeğimi kaybedince de bu sorunda ortadan kalktı
Sen varsın,annen var,bahçeniz var senin yerinde olsam hem iki çocuğumla dolu dolu bi kaç yılı geçiririm hemde haftanın iki günü yarım gün olan oyun grubuna gönderir değişiklik sağlardım kızıma.
Pedagoglar böyle söylüyorsa demek ki doğru ya, ama sizin kreşle doğum aynı aya mı geliyordu da böyle söylemişti? Bizim arada 4 ay olacak.

Pedagoglar böyle söylüyorsa demek ki doğru ya, ama sizin kreşle doğum aynı aya mı geliyordu da böyle söylemişti? Bizim arada 4 ay olacak.
Aşagı yukarı aynı Zaman dilimine denk geliyordu senin arada baya Zaman varmıs

Batmanda 15 gün krese gitti oğlum, 2 gün gitti araya 1 ay girdikten sonra 13 gün daha gitti, dün son günüydü bugün göndermedim benimle işe geldi izin alıp eve geldik, yarında zaten ayrılış yapıyorum tayin dolayısıyla...

İlk gittiği o 2 gün hariç diğer günler hep lanet ederek götürüp bıraktım, kamuda izinler kalktı izin de alamadım,peki neden?, öğretmenimiz gudubetti, oğlum için ısırma huyu var ilerde arkadaşı olmayacak dedi, her gün yarın da gelecek mi diye sordu

Dolmuşum kusura bakmayın...öğretmen vicdanlı biri olsun en önemlisi o, binanın güzel olması falan fasa fiso
Manyak mıdır nedir her gün yarında gelecekmi diye bi öğretmen soruyo
Ota b.ka mülakat getirene kadar kreşlerdeki anaokullarındaki öğretmenleri takibe alsınlar ve bırakmasınlar hiç,insan psikolojisi neymiş Nasıl etkilenirmiş heleki çocuklarda Nasıl sonuçlar doğururmuş... Size bunu diyebilen biri çocuklara Nasıl tavır sergiliyordur Allah bilir

Manyak mıdır nedir her gün yarında gelecekmi diye bi öğretmen soruyo
Ota b.ka mülakat getirene kadar kreşlerdeki anaokullarındaki öğretmenleri takibe alsınlar ve bırakmasınlar hiç,insan psikolojisi neymiş Nasıl etkilenirmiş heleki çocuklarda Nasıl sonuçlar doğururmuş... Size bunu diyebilen biri çocuklara Nasıl tavır sergiliyordur Allah bilir

Öğretmen olduğunu sanmıyorum, keşke diplomasını sorsaydım...boya yemiş kakasında gördüm diğer öğretmen söyledi mesela, normalde eşimi beklemek istiyodum ayrılış yapmak için ama bu şartlarda daha fazla yollamak istemedim kreşe, gurbette kime bırakayım işe kaç gün götüreyim, e kamuda izin de yok şu ara, yani sırf gözüm arkada diye eşimi bırakıp ankaraya gidicem

Ben diğer zihniyetleri gerçekten anlamıyorum," 2. çocuk doğacak ,daha iyi ilgilenirsin ,daha iyi olur gönder "
Eve yabancı bir minik geliyor, ve bu çocuk onunla en duygusal en zıt bağı kuracağı sırada alışacağı sırada okula gitsin diyenler var.
Anne evde anneanne evde
Kreşlerin ortamı çok mu iyi ? Bir arkadaşım 3 ay kadar göndermeye dayandı sonra aldı
Siz bilirsiniz yaşamadan öğrenilmezmiş bazı tecrübeler
Ama siz evdeyken özellikle onu göndermeniz bana haksızlık gibi geliyor..
Hayırlısı olsun

Öğretmen olduğunu sanmıyorum, keşke diplomasını sorsaydım...boya yemiş kakasında gördüm diğer öğretmen söyledi mesela, normalde eşimi beklemek istiyodum ayrılış yapmak için ama bu şartlarda daha fazla yollamak istemedim kreşe, gurbette kime bırakayım işe kaç gün götüreyim, e kamuda izin de yok şu ara, yani sırf gözüm arkada diye eşimi bırakıp ankaraya gidicem
Yazık ya insanlar en kıymetlilerini emanet ediyor, hadi öğretmenliği bırak insan olmak bu kadar mı zor?
Canım keşke şikayet filan etseydin,bir şey yapsaydın yani sessiz kalmasaydın. Diğer anneler bilmiyordur bunları.

Yazık ya insanlar en kıymetlilerini emanet ediyor, hadi öğretmenliği bırak insan olmak bu kadar mı zor?
Canım keşke şikayet filan etseydin,bir şey yapsaydın yani sessiz kalmasaydın. Diğer anneler bilmiyordur bunları.

0-3 yaş grubuna bakıyordu bu öğretmen ve tek benim oğlum kalmıştı o grupta, ona rağmen her faaliyete dahil olmaya çalıştığını resimlerden gördüm, ne bileyim yaa 15 gün göndermiş olduğuma inanamıyorum

Bebek geldi pabucum dama atıldı gibi algılayabilir çocuğunuz. Ben olsam seneye gönderirdim.

CeYzyazdırdı7432537 .!.:
Yaş araları aynı bizimki gibi,size bir milyon soru sormak geliyor içimden ama çenemi tutayım :))
İnşallah Allah yardım eder de kızım için en doğru kararı verebilirim ben de.
Hatta bugün yazdırdık okula..günlerdir konuşuyorum..heveslenir gibi oluyor sonra hooppp başa donmusuz, ben okula gitmiycem diyor..benden çok fazla sevgi bekliyor.. kardeşini çok seviyor ama sevgimi paylasamiyor.. ne istersen sorabilirsin..uzman değilim ama belki yardımcı olabilirim..

C CeYz oglum dogudugunda kizim 3.5 yasundaydi. Ayni sekilde annem babam krese sakin verme kardesini kıskanır dediler. Bende vermedim. Ama evde cok sıkılıyor ben kardesiyle ilgilendikce o bana sarıyordu. Ona sordum "krese baslamak ister misin?" diye. Cok istedi hatta ben kararsizdim onun israrina dayanamadim. Iyiki de göndermişim diyorum. Kardesi dogar dogmaz degil de 5 6 ay sonra başladı.

0-3 yaş grubuna bakıyordu bu öğretmen ve tek benim oğlum kalmıştı o grupta, ona rağmen her faaliyete dahil olmaya çalıştığını resimlerden gördüm, ne bileyim yaa 15 gün göndermiş olduğuma inanamıyorum
Allah karşına çıkarmış canım,ya daha uzun süre gitseydi. İnşallah yeni okulunda,yeni öğretmeni arkadaşlarıyla çok mutlu olur

Canim biraz benzer durum bende var, ben dogum yapmak uzereyim 2. bebegime ve kizim 20 aylik. ben 16 aylikken krese verdim, hem calistigim icin hemde bebek gelmeden once diger ufakliklarin yaninda sosyallesmeyi ve birazcik daha ozgur olmayi ogrenmesi icin. Sana su kadar soyleyim ilk baslarda kendimi cok kotu hissettim ama 1 ay adapte suresinden sonra kizimda acayip degisiklikler gordum. Hem konusma ve kelime hazinesi gelismeye basladi hemde sanki cocuga daha cok cesaret geldi hareketlerinden. Bebekten sonra hemen vermek istemedim kendini dislanmis hissetmesin diye onun icin 4 aydir gidiyor. simdi isi biraktim evdeyim inan oda benle 2 gun evde oldumu 3. gun krese gittiginde ustume yapismak yerine bana el salliyor. Egitmenleri orda cok mutlu oldugunu yemegini aksatmadigini soyluyorlar. Bu arada ben haftada 2 gun veriyorum. Kesinlikle tavsiye ederim ama bebek gelmeden once olsa daha iyi olur.

C CeYz oglum dogudugunda kizim 3.5 yasundaydi. Ayni sekilde annem babam krese sakin verme kardesini kıskanır dediler. Bende vermedim. Ama evde cok sıkılıyor ben kardesiyle ilgilendikce o bana sarıyordu. Ona sordum "krese baslamak ister misin?" diye. Cok istedi hatta ben kararsizdim onun israrina dayanamadim. Iyiki de göndermişim diyorum. Kardesi dogar dogmaz degil de 5 6 ay sonra başladı.
Ne güzel bir örnek oldu bu, teşekkür ederim iyiki yazdın

Allah karşına çıkarmış canım,ya daha uzun süre gitseydi. İnşallah yeni okulunda,yeni öğretmeni arkadaşlarıyla çok mutlu olur

Kendi derdini unuttun valla :)

Kalbini dinle canım, çocuklar söz konusu olduğunda genel geçer ifadeler bazen havada kalıyo, çocuğunu en iyi sen tanıyosun deneyip sonuca göre de hareket edebilirsin,geri dönüşü olmayan yol değil ya

Benim ikinci kızım ağustosta doğdu. Birinci kızım eylülde okula başladı ve tam gün olarak. Başladığında tam 3,5 yaşında bile değildi.Herkes verme kardeş geldi beni attı diye düşünürdedi. Ama ben dinlemedim. Kızımı bir senedir seneye okula gideceğine alıştırmaya başlamıştım. Hamilelik sonrasında geldi zaten. Ben 4 ay evdeydim sonrasında işe döndüm büyük kızım hiç etkilenmedi açıkçası hatta okulu öyle çok sevdi ki hafta sonu olsun istemiyordu. Ayrıca yarım konuşan bir çocuktu konuşmasına çok katkısı oldu.

Back
X