Bana hesap vereceksin!...

Eğri oturup doğru konuşalım. Aynı davranışı erkek tarafı gösterseydi eminim ne ilgisizliği kalırdı ne de sorumsuzluğu. Evli olur nişanlı olur sevgili olur kimse kimsenin hayatına zorunlu olduğu için girmiyor ve giriyorsa da kadın olsun erkek olsun o sorumluluğu üstlenmeli. Bunun adı hesap vermek de olur rapor vermek de olur sadece haber vermek de olabilir. "Sen" ve "ben"in olmadığı "biz" kavramının geliştiği ilişkilerde kimse bundan gocunmamalı bence.

haber vermek ayrı, hesap vermek ayrı, izin istemek çok ayrı.

bence bir ilişkide karşılıklı "haber" verilmeli. bu şekilde özgürlük kısıtlanmış olmuyor, kaldı ki ben de çok özgürlüğüne düşkün bir insanım.

ama "seni eğiteceğim" demesi düşündürücü.
çok affedersiniz, evcil hayvan mı sahipleniyor? o nasıl bir konuşma?!!

Türk erkekleri kadar egoist ve ne istediğini bilmeyen erkek var mıdır acaba? Eğitmek istiyorsa fino köpeği alsın. Akşama kadar arayıp sormayan adama da nereye gideceğimi söylemezdim yani. Düşünce yapını beğendim de bu adamla uyuşmuyorsun.

Ben size %100 katiliyorum, ne hesap vermesi ? Herif sahibiniz mi, yediginizi ictiginizi mi oduyor, hayatinizi ona mi boruclusunuz ?

Bence hic gerek yok zaten ikide bir mesaj atip arayip ben suraya gidiyorum, ben buraya gidiyorum demeye. Gun icinde alisverise AVM'ye giderim, sonra arkadasimla bulusurum vs vs, her yaptigimi rapor mu edeyim ? Ne gerek var, bana cok cocukca geliyor.

Egitmek nedir, sebek misin kardes sen? Bir daha hesap ver derse vermiyorum ne yapacaksin, de.

Ask, sevgi boyle bir sey degil, sizi temin ederim. Erkegin her an tepesinde olan, nereye gittiyse soyleyecek diyen , elimden aldilar, baskasina bakti korkusuyla olup biten ultra-guvensiz zavalli kadinlar ne kadar iticiyse , sahibinmis gibi davranan psikopat erkek de en az o kadar itici.

Simdi buraya oooooo tabi ki o arkadaslariyla bulsuursa bana soylemeli gozunu oyarim diyen kocis kaybetme korkusundan olenler de, aaaa mutlaka mesaj atarim nereye gidiyorsam haberi vardir diyen kocis-taparlar da buraya yazarlar. Dikkate almayiniz :)

bu klişe cümleleri büyük bir heyecanla sıralayacak kadar önemli bir sorun göremedim ben. sen abartmışsın olayı. ortada bi ilişki varsa haber de verilir hesap da sorulur. bunun özgürlük kısıtlamakla, nerede nasıl davranacagını ögretmekle pek bir ilgisi yok.

yarın bir gün hayatına belki başkası girer senin istedigin tarzda... ne 'neredeydin' diye sorar ne de kendisinin ne yaptıgını haber verir ve hatta bunları mevzu yapmayı kişilik haklarına tecavüz olarak görür... o zaman da dersin ki ne umursamaz, ne ilgisiz bir adam bu. o zaman da adam heyecanla sıralayacak klişeleri, ''görünmez prangalar, bireyim ben, kişilik hakları, nerede nasıl davranacagımı senden mi ögrenecegim''.. vs. diye.

adam sana bunları sorarken sana nasıl davranacagını ögretmiyor ya da seni kısıtlamaya çalışmıyor. buna merak etmek denir. sevgililer, eşler birbirini merak ederler, ne ilgisi var özgürlük kısıtlamayla falan? hem bi kısıtlama varsa bile sonuçta ortada ilişki var, tek başına oldugun gibi olamazsın.

bence sen farkında olmadan bu bahsettigim klişeleri karşındakine çok yansıtmışsın ve adam da en sonunda ''egitecegim seni'' diyerek patlamış. neyse umarım bu adam merak etmeyi keser bir anda, ya da merak etmeyen birine denk gelirsin çünkü hoşuna giden böylesi sanırım.

'Ben seni eğiteceğim' ne demektir. Evcil hayvan alsın kendisine, terbiyesiz.

Güya seni kıskanıyormuş gibi görünmeye çalışıyor. Ne gerek var böyle şeylere

Evli olsan mutlaka haber verilir(hesap değil) ama sevgiliyken arkadaşa gitmeden önce ben şuraya gideceğim demek çok gereksiz.
Özellikle gitmeden önce hesap verir gibi arayıp söylemek çok saçma. Normal olan bu bana göre.
Sırf erkek olduğu için hesap sormaya hakkı yok. O sana söylemeden çok çıkmıştır.

Ben eşime kendi başıma bir şey yapacaksam planladıktan sonra haber veririm. Bu konuda hassasım ben.

Bence bu ciddi bir problem. Eğer şimdi çözmezsen evlenince çok daha büyür.

Gerçekten erkeklerin dediği kadar anlaşılmazız, sizin bir ilişkiniz var ilişkide olsa sorumluluk gerektirir akşam arkadaşında kalacak benim haberim olmayacak yahu ben karşımdakine sonsuz güvenmek zorundamıyım canım arkadaşımda kalıcam demek hesap vermek değil haber vermek binlerce şey duyuyoruz başınıza bişey gelse sizi arayacağı yeri bilir ,o zaman diyeceksin ki ben haber vermem hesap vermem kabul ediyorsan böyle etmiyorsan ayrılalım, kimse kimseyi değiştiremez kararı ona bırakın, kabul ederse herkes istediği yerde kalsın.. Ben asla gelemem kaldı ki eşim karışmaz nereye gideceğime ama haber veririm oda versin isterim ..

Hesap vermekle haber vermek arasında çok ince ama bir o kadar da keskin bir çizgi var. Bence çok doğru düşünüyorsun. Evet ben de bir yere gitmeden önce haber veririm, nişanlım da bana haber verir. Çünkü dünyanın bin türlü hali var. Ama bunu hesap verme durumuna dönüştürmek, haber verilmediği zaman tepki vermek çok saçma ve çocukça. O sizin sevgiliniz sahibiniz değil. Siz de 15 yaşında değilsiniz. Bence çizginizi bozmayın.

Bana ters böyle şeyler dedim,anlattım uzun uzun.ama bu bana gösterdiğin saygının işaretidir diyor.İkide birde işi "sen beni sevmiyorsun" a bağlıyor.

İzin almak çok saçma ama haber vermek bence de saygı işi sonuçta arkadaş değilsiniz sevgilisiniz ben iki tarafında birbirinden haberi olmasından yanayım bu özgürlük kısıtlamakla ilgi bişi değil izin vermem gidemessin derse o ayrı tabii..

hesap verme olarak tabiki yanlış,ama arkadaşta kalıcam demekte zor olmamalı bence,sadece birbirinizden haberini olması anlamında

ben bütün gün ondan mesaj bekledim.bir nokta dahi göndermedi.benim de gururuma dokundu açıkçası, bir mesaj yahu çok muydu? ertesi gün aradığında eve yeni dönüyordu, arkadaşıyla oturmuşlar ama söylemedi bile. ben de benden bekliyorsan sen de yap dedim, kem küm ık mık kıvırdı durdu.

seni egitirim dediginde ben olsam git cocuk yap da onu egit vesayet sen kimi egitecegini saniyosun derdim yine hanim kizmissin sen

Haber vermek, ayrı hesap vermek ayrı.
Bir yere çıkarken falan "ben falan yere gidiyorum" derim.
Öteki türlü "falan yere gidebilir miyim?" gibi bir cümle ağzımdan çıkmadı daha.
Kimsenin kimsenin icazetine ihtiyacı olmadığı gibi, acil durumlarda ulaşılabilmesi veya yapılacak planlarda aksaklık çıkmaması için nerede bulunacağını söylemek nezaket icabıdır diye düşünüyorum.

haber vermek niye bu kadar zor ki. izin almak değil ki bu. luraya gidiyorum şunu yapıcam demek sorumluluktur. gece kaldığını falan söylemeyecek kadar iletişimsizseniz ilişkinizi gözden geçirin

Seni egitecegim ne allah askina. Af edersin, köpek misin de egitiliyosun. Sevgilin tam bir odun. biraz daha cabalasa agac olmaya hak kazanacak. Haber vermek baska hesap vermek baska. Oldu olcak bir de tasma taksin boynuna o yönlendirsin. Adam olmaz bundan

çok takdir ettim sizi, benim istediğim de bu işte.

Yani olmasi gereken bu bence , Guven olduktan sonra yasimizi basimizi almis insanlariz ..
Ailemizr bile hesap vermezken , Ese ve sevgiliye hesap vermek benim cok tuhafima gidiyor...

Esimde gidecegi yere , gidiyorum der ve gider.
Nerdesin , ne zaman geliyosun gibi sorularida ben sormuyorum...

Cunku ikimizde yablis birsey yapmayacagimizi biliyoruz cevremizi biliyoruz .. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…