bana kim olduğumu hatırlattı eşim

Iyiki görümce yok bende çok şanslıyım galiba. Allah kolaylik versin

Yine yaziyorum yazacağım kız tarafı hangi yöreye ait baklava yaptığı ya hala çözemedim ben

Esin nereli

Eğer böyle değilse adetleri birilerinden öğren ve hala kizinabu lafı yedir

Hiç acıma hatta oncekinus başka biriyle ki büyük ihtimal bizim dediğimiz doğru çıkacak baklava yi erkek getirir kız yapmaz hiç bı zaman ya da biz adet bilmiyoruz

Eğer bizim dediğimiz çıkarsa o baklavayi al hala kızının ağzına sokup sizin almanız gereken ve kınami b*ka çeviren baklavam afiyet olsun de ama bunu çok sakin ve gülerek şöyle

Bir sürü insan sana kaynanalık yapmaya çalışıyor.Eşinde onların yanında onlara hak verdiğini söylerse elbetteki yapmaya devam ederler.Evlenmeden önce hiç tanıyamadınmı bu insanları.Keşke o zaman bozsaydın işi.Pek huzur verecek insanlar değil bunlar.Ne yazıkki eşin de senin hakkını koruyabilecek biri gibi görünmüyor.

kusura bakma bacım ama sümsüklü bir koca müsvettesiyle evlenmişsin..yine de aranı kocan ile iyi tut..bi nevi yetiştir onu çaktırmadan uyandır :) halaymış görümceymiş onlara cok yüz verme gitsin..

Ailenizin adetlerini bize kimse söylemedi bilmiyoruz diyemediniz mi kına da altın olayında ve düğünde baklava olayında. Bu tip adetler bazı ailelerde çok önemlidir ama bunlsr tek tek sizin ailenize söylenmeliydi. Söyledilerse ve yapmadınız ise gerginlik normal . Ama hiç bir şey söylemedilerse hiç bir trip atmaya hakları yok. Size tavsiyem eşinize durumun ağrınıza gittiğini sakin bir zamanda söyleyin

Ben başka şehirdeyim onları yılda bi iki kez görüyorum buna dua ediyorum yoksa görümce hala yüzünü görmek zorunda kalsam eşimle aram daha kötü olurdu başlarda görümcemi seviyordum iyi biri diyordum onun da maskesi düştü

Bizim buralarda oğlan evine tatlı tavuk gönderilir o gün düğün gecesi yensin diye

Bizde de düğünün 3. Günü tatlı getirir (eskiden telefon olmadığı için kız mutlumu haber almak için getirilirmiş hala devam ediyor) tatlıyı getirene para verilir kızın kız kardeşi halası ya da teyzesi ama genelde para verildiği için bekar biri gelir..tatlı isteyen altın isteyen aileye verdiğiniz tepki dozajında olmuş sizi tebrik ederim çünkü yüzsüzlüğün dibini yapmışlar ben olsam madem öyle oğlunuzu bizim eve götüreyim sabahta çarşafını ipe asayım gelin hangimiz anlayamadım da derdim( ağır oldu ama ben biraz ayarsızım)yaşın var memursun her düğünde bir kaç Dangalak çıkar olan olmuş ama kocana ve ailesine ezdirme kendini herkes yerini bilsin varsın seni sevmesin ailesi ama saygı duymak zorunda kalsınlar

Ama bu benim aklıma bile gelmedi o adet genelde köylerde olur çünkü halası en mutlu günümde gelin ayakkabısı altına isim yazarken başıma dikilince baklava için ben şok oldum Zaten

Ama bu benim aklıma bile gelmedi o adet genelde köylerde olur çünkü halası en mutlu günümde gelin ayakkabısı altına isim yazarken başıma dikilince baklava için ben şok oldum Zaten

Yani halası gelince bol bol baklava ikram et o zman sen en iyisi o sanırım

Buarada ben kınada yapmadım kendi evimde birkaç yakın arkadasla eğlence falan bi iki akraba.eşim ise bildiğin kına yapmış aşırı gelenekçi bi ailesi olduğundan ayrı ayrı takıldık bildiğin iyiki kinayida yapmamisim

nefret ediyorum böyle salak koca kişilerinden o senin karin ya biraz koru kolla. ya o hala bozuntusuna ne demeli. eviniz ayrı mi ? boşverin gitsin hiç konuşmayın siz . bırakın o eşiniz ne yaparsa yapsın. siz umursamayın. gerçekten okurken gıcık oldumm

Şu düğünlerde adet diye garip şeyler isteyip sorun çıkaranlara uyız oluyorum
Bi imam kızının düğününde kızdaki tüm takıların diğer kızına takılmasını istemiş damat kabul eder mi yani kimse kabul etmez darp etmişler damadı karakol falan kızı balayına öyle gitti

Ben adet konularından anlamam.Ama her şerde bir hayır varmış.Düğününüzde çıkan sorunlardan kocanız dahil kimin ne olduğunu anlamışsınızdır.Bundan sonra kime mesafe koyacaginizi bilirsiniz hiç olmazsa.Yillarca cefa çekip de asıl yüzlerini görmektense şimdiden görmeniz daha iyi olmuş.Hic üzülmeyin.Bu olaylar aslında sizin hayriniza.

Yabancılar ve bizde evlilik karşılaştırması bence durumu özetliyor
Onlarda evlenmek:

-flört, birlikte yaşama
-ailelerin tanışması ya da önceden tanış olmaları
-nikah, ardından aile ve dostlarla küçük bir kutlama
-maddi durum elveriyorsa güzel bir tatil (hayır ter kokan garsonların rus turistlere yavşadığı beş yıldızlı oteller değil)
-normal hayata dönüş

bizde evlenmek:

-anadan babadan gizli saklı flört
-kızın konuştuğu çocuğu itiraf etmesi, kavga gürültü
-söz
-kavga (söz gününe eltinin iştirak etmemesi)
-nişan bohçası (kekoluk+masraf kapısı+damat bohçasından çıkan pijama ipekli değildi diye kavga)
-nişan alışverişi (elin kadını sana don sütyen alıyor sanki incir yaprağıyla geziyormuşsun gibi)
-kavga (alışverişte görümce suratını sarkıttı)

-nişan (büyük masraf kapısı)
-kavga (takılan bilezikler yeterince kalın değildi)
-kavga (oğlanın kıza bayramda getirdiği keçinin boynuzundan pekmez akmadı)
-ev düzmece (kalantor, tipsiz mobilyalar, stor perdeler, fakir geçmişin acısının orta-üst sınıfa yakınsanan minimalist mobilyalı, ankastre mutfaklı şeylerle giderilmesi, 30-100k arası masraf tahminimce)
-düğün (devasa masraf kapısı)
-kavga (görümce düğün günü kırık beyaz elbise giydi)
-kavga (kaynana bir şey takmadı)
-kavga (gelinliği straples olsun isteyen gelin,muhafazakar kayınpeder engeline takıldı ve bolero giymek zorunda kaldı)
-balayı (ter kokan garsonlu, yılışık animatörlü, fakir rus turistli tatil köyünde, en aşağı 10k)
-kavga (kayınvalide yeni evli çiftin evinin anahtarının kopyasından yaptırmış)
-kavga (kayınpederin masraf yaptım gerekçesiyle takılara el koyması)
-kavga (koca işten dönünce sığır gibi yatıp önüne yemek bekliyor)
-kavga (kayınvalide evleneli bir ay olmasına rağmen yemeğe çağrılmadı diye bozuk attı)
-kavga (kayınbirader cep telefonu dükkanı açmak için ağabeyinden borç istiyor)
-kavga (kızın kardeşi eve çöreklendi, otel gibi kullanıyor)
-borç harç (düğün masrafı, eşya borcu, taksitle gittikleri balayı masrafı, aldıkları sıfır aracın masrafının üstüne ev kredisinin bellerini bükmesi ve evliliklerinin ilk beş yılını bu borçları ödeyerek, diğer beş yılını da tüp bebek tedavisi ve sonunda kavuştukları tüylü ve bıyıklı mira bebeğin masraflarını karşılayarak geçirmeleri)

allah mesut etsin.

Yanlış anlamayın bizim bu gelenekler o kadar saçma ki özellikle 3.sahışların sürekli karışması falan hersey çok saçmabenim eniştede akrabalarına çok değer verir dıdısının dıdısı bile eşinden kıymetlidir.onlar için hep kardeşimi üzer ağlatır anası kardeşleri zaten aşırı kıymetli.eşiniz takmazsa sıkıntı yaşamazsınız kapıyı kapatırsınız dışarda kalır hersey önemli olan eşin karakteri.dikkat edin hemen bebek düşünmeyin iyice tanıyın bu çok önemli bi sorun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…