Bohça adetini de abarttilar kız tarafı erkek tarafının sülalesine bohça hazırlıyor yazık günah değil mi düğün üstü o kadar masrafa ..
Ya abuk sabuk konuşmuşlar. Bizde de var bu adet erkek tarafı alır baklavayı. Zaten gelinlikle giriyosun erkek evine elinde baklavayla mı gireceksin? Üstelik gelin tarafı da girmez eve.
Hem sen niye taktın ki halaya bu kadar? Eşinin adam olması lazım önce. Sen orda gelinlikle duruyosun adam dur ben halamı dinleyeyim diyor. Öyle kocayı mahvederdim ben olsam.
Aynen. Bazı yörelerde eskiden kızın ailesi düğüne bile gitmezmiş ayıp diye.
Öyleymiş işte, bana kalırsa hepsi saçma kınasından kırmızı kuşağına kadar. Hespi “kız verme” ritüeli ekseninde kendi içinde mantıklı. O yüzden gelinin ailesinin düğün sonrası erkek ailesine tatlı alması çelişiyor. Uydurmuşlar bence.aynen hazırlayan var dediğim gibi başta konuşulucak varsa da ben herkese yapamam
sizde yapmayın denir olur biter ben mesela ev halkına yaptım anne baba ve kardeşler
teyzelere babanneye halaya vs giderken de elim boş olmasın diye havlu patik tülbent gibi
şeyler koydum çeyizden alıp yani 3 yada 5 tane gitti ancak bu olur buda mecbur değil..
bizde adet olarak değil ama kız tarafı arabaya koyar el de yapılır yada
hazır mesela benim düğünümde misafirler için yapıldığında ufak bir borcama
da bana yaptılar gelin arabasının arkasına koymuşlar olabilir ama mecburmuş gibi
gelin odasında sorulması çok saçma kız tafaıda eve girmez ama kapıya kadar götürülür
yani eşimin tarafı öyle bende kimse gelmemişti o ayrı.
yok artık telli duvaklı gelin ediyor ayıp bişeymi
yapıyor sanki eskilerden vadı kız annesi babası oynamaz diye
şimdi valla maşallah herkesden çok oynuyor niye oynamasın
tamam çok abartmasın ama iyi yapıyor telli duvaklı kızını gelin
ediyor neden oynamıycak.
Bizde tam tersi. Hatta kv nişanda da düğünde de kendisi yapmıştı baklavayı.aynen hazırlayan var dediğim gibi başta konuşulucak varsa da ben herkese yapamam
sizde yapmayın denir olur biter ben mesela ev halkına yaptım anne baba ve kardeşler
teyzelere babanneye halaya vs giderken de elim boş olmasın diye havlu patik tülbent gibi
şeyler koydum çeyizden alıp yani 3 yada 5 tane gitti ancak bu olur buda mecbur değil..
bizde adet olarak değil ama kız tarafı arabaya koyar el de yapılır yada
hazır mesela benim düğünümde misafirler için yapıldığında ufak bir borcama
da bana yaptılar gelin arabasının arkasına koymuşlar olabilir ama mecburmuş gibi
gelin odasında sorulması çok saçma kız tafaıda eve girmez ama kapıya kadar götürülür
yani eşimin tarafı öyle bende kimse gelmemişti o ayrı.
yok artık telli duvaklı gelin ediyor ayıp bişeymi
yapıyor sanki eskilerden vadı kız annesi babası oynamaz diye
şimdi valla maşallah herkesden çok oynuyor niye oynamasın
tamam çok abartmasın ama iyi yapıyor telli duvaklı kızını gelin
ediyor neden oynamıycak.
Dimi? bizim içimiz kan ağlıyor kızımızı size verdik, sizin mutluluğunuza da katkıda bulunalım diye bide baklava yaptık demek gibi bişey.Öyleymiş işte, bana kalırsa hepsi saçma kınasından kırmızı kuşağına kadar. Hespi “kız verme” ritüeli ekseninde kendi içinde mantıklı. O yüzden gelinin ailesinin düğün sonrası erkek ailesine tatlı alması çelişiyor. Uydurmuşlar bence.
Acacaksan da dolaylı yolla aç dimi ben genellikle hep iyimser düşünüyor gibi yaparak konuşurum ve kimsenin benle ve benim kimseyle sorunum kalmıyor..Ben sana bi kardeş tavsiyesinde bulunayım ne kadar aile konusunu açarsanız o kadar eşimle arani acarsin sen muhatap olma bırak ne yapıyorlarsa yapsınlar eşinle mutlu olmaya bak 3 kişilerin mevzusunu bile açma evinde
Benimkiler de evlenince ailem taraftan kışlık hazırlık gibi evde 3 günlük yemek gibi bi şeyler zirvaladilar ama hiç birini yapmamıştır bizimkiler. Çankırı nin bi ilçesinde var galiba gelin ailesinden tatlı falan beklemek gerçi konu Sahibi nere gelin gitti bilmiyorum daÖyleymiş işte, bana kalırsa hepsi saçma kınasından kırmızı kuşağına kadar. Hespi “kız verme” ritüeli ekseninde kendi içinde mantıklı. O yüzden gelinin ailesinin düğün sonrası erkek ailesine tatlı alması çelişiyor. Uydurmuşlar bence.
ben belki sadece yatak odasında yapmıyorum işimi o
an nerde uygunsa o zaman kız tarafı hiç bişey yapmasın..tövbe tövbe yaaaa
Dimi amaAcacaksan da dolaylı yolla aç dimi ben genellikle hep iyimser düşünüyor gibi yaparak konuşurum ve kimsenin benle ve benim kimseyle sorunum kalmıyor..
Aşkım annem bana söyle dedi ama bi şeye mi kızgın acaba hiç böyle konuşmaz normalde yok ben kırılmadim ne hakkima ama canı sıkkın sanki konuşurken bi sor sana anlatır gibi.. sesi kötü geliyordu bana da konuşurken sert konuştu rahatsız mi acaba??
31 yaşından sonra evlenenlerin mutlu olmaya hakkı yok mu nesi zor şans işi bu kimi iyi insanlar karşılaşır kimi kötü...hepimizin sınavı farklı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?