bana kim olduğumu hatırlattı eşim

Birincisi su akrabalarin whatsapp grubunu hic anlamiyorum. Ben olsam o gruptan cikardim. Mesaj atmak isteyen mesajla bildirsin sana. Ikincisi hakanun triplerini bos tere takiyorsun. Hakanin bir problemi var boyle tatmin oluyor belli ki. Acisini senden cikararak. Cekememezlik gibi gorunuyor. Haka ile ben ilsam bu saatten sonra gorusmezdim. Uzak olmasi sana faydali cunku yakin oldukca evinin duzeni bozulacak belli ki. Bu arada gorumce ile mesafeli ol. Pek birseyini paylasma fazla konusma.
Esine de herseyini anlatma. Kendi tarafini da dinleyip onlar hakli diyen ama orta yolu bulamayan biri demek ki. Herkes seni sevmek zorunda degil. Beni sevsinler diye kendini de ezdirme. Gelinim diye herseye evet deme, gerektiginde gerekeni kirmadan dokmeden sakince soyle, hakkini koru. Asla kimsenin sana saygisizlik yapmasina izin verme, bu esin bile olsa. Her dugunde boyle problem cikaran tipler olur. Bunlari artik dusunme. O insanlari tanimis oldun, demek ki ya hic gorusmemen ya da mumkunse az gorusmen gorustugunde de mesafeli olman gerekiyormus.

Bohça adetini de abarttilar kız tarafı erkek tarafının sülalesine bohça hazırlıyor yazık günah değil mi düğün üstü o kadar masrafa ..

aynen hazırlayan var dediğim gibi başta konuşulucak varsa da ben herkese yapamam
sizde yapmayın denir olur biter ben mesela ev halkına yaptım anne baba ve kardeşler
teyzelere babanneye halaya vs giderken de elim boş olmasın diye havlu patik tülbent gibi
şeyler koydum çeyizden alıp yani 3 yada 5 tane gitti ancak bu olur buda mecbur değil..

bizde adet olarak değil ama kız tarafı arabaya koyar el de yapılır yada
hazır mesela benim düğünümde misafirler için yapıldığında ufak bir borcama
da bana yaptılar gelin arabasının arkasına koymuşlar olabilir ama mecburmuş gibi
gelin odasında sorulması çok saçma kız tafaıda eve girmez ama kapıya kadar götürülür
yani eşimin tarafı öyle bende kimse gelmemişti o ayrı.

Aynen. Bazı yörelerde eskiden kızın ailesi düğüne bile gitmezmiş ayıp diye.

yok artık telli duvaklı gelin ediyor ayıp bişeymi
yapıyor sanki eskilerden vadı kız annesi babası oynamaz diye
şimdi valla maşallah herkesden çok oynuyor niye oynamasın
tamam çok abartmasın ama iyi yapıyor telli duvaklı kızını gelin
ediyor neden oynamıycak.

Zor.. cok zor.
Allah yardimcin olsun..

Öyleymiş işte, bana kalırsa hepsi saçma kınasından kırmızı kuşağına kadar. Hespi “kız verme” ritüeli ekseninde kendi içinde mantıklı. O yüzden gelinin ailesinin düğün sonrası erkek ailesine tatlı alması çelişiyor. Uydurmuşlar bence.

Bizde tam tersi. Hatta kv nişanda da düğünde de kendisi yapmıştı baklavayı.

Dimi? bizim içimiz kan ağlıyor kızımızı size verdik, sizin mutluluğunuza da katkıda bulunalım diye bide baklava yaptık demek gibi bişey.

Hala da kendini nimetten mi saymis yazık ya ne olarak görüyor kendini acaba

Bence eş denen şahıs da biraz eşinin arkasında durup ezdirmeyecek. Ne olursa olsun orda bir de ondan dinleyeyim diyorsa ben o ortamdan uzaklaşıp buyur sen bir de onu dinle uzun uzun derdim...

Ben sana bi kardeş tavsiyesinde bulunayım ne kadar aile konusunu açarsanız o kadar eşimle arani acarsin sen muhatap olma bırak ne yapıyorlarsa yapsınlar eşinle mutlu olmaya bak 3 kişilerin mevzusunu bile açma evinde

Amaaaan bunların hepsi iletisimsizlikten ablacım ya var mı evlenirken Problem yaşamadım diyebilen... eşiniz Size kinci dmekle le haklı daha eve girip gelin olmamisken gorumcenin hiç bi hatasına rastlamamisken sorsaydin madem neyin var ablacım suratına asık ben seni mutlu görmek istiyorum diye baklava ve altın isteyen hala ya halacim ben bilmiyorum böyle gelenekler varsa keşke önceden soyleseydinz konussaydik bunları diye.. esin seni korumasını beklemen de hata hoş o da sana yüz vermeyip halam haklı demiş.. insan hayatını güzel geçirmek istiyorsa hoşgörü anlayış ve gerçekten kibirden kinden uzak duracak ki tadına varacak..
Suan yapmanız gereken herkesle iyi geçinecek "yapıcı" yollar bulup uygulamak..

Ben sana bi kardeş tavsiyesinde bulunayım ne kadar aile konusunu açarsanız o kadar eşimle arani acarsin sen muhatap olma bırak ne yapıyorlarsa yapsınlar eşinle mutlu olmaya bak 3 kişilerin mevzusunu bile açma evinde
Acacaksan da dolaylı yolla aç dimi ben genellikle hep iyimser düşünüyor gibi yaparak konuşurum ve kimsenin benle ve benim kimseyle sorunum kalmıyor..
Aşkım annem bana söyle dedi ama bi şeye mi kızgın acaba hiç böyle konuşmaz normalde yok ben kırılmadim ne hakkima ama canı sıkkın sanki konuşurken bi sor sana anlatır gibi.. sesi kötü geliyordu bana da konuşurken sert konuştu rahatsız mi acaba??

Benimkiler de evlenince ailem taraftan kışlık hazırlık gibi evde 3 günlük yemek gibi bi şeyler zirvaladilar ama hiç birini yapmamıştır bizimkiler. Çankırı nin bi ilçesinde var galiba gelin ailesinden tatlı falan beklemek gerçi konu Sahibi nere gelin gitti bilmiyorum da
Bence de saçma.

ben belki sadece yatak odasında yapmıyorum işimi o
an nerde uygunsa o zaman kız tarafı hiç bişey yapmasın..tövbe tövbe yaaaa

+10yüz bin.. :) ben zaten illaha adetdendir böyle olmalı denmesinin saçma bulduğumj önceki sayfalarda yazmıştım

+55 yaş üzerine olanlar öyle bulmuştu, bir olayı anlattım sadece ben, kimseye görgüsüz demem zaten haddimde değil.

Birde adana mersinde genelde esas adet (ya da benim çevremde diyeyim hadi yeni jenerasyon itirazlarınıda düşünerek) erkek tarafı aynı modelin tüm mobilyasını gelinin beğendiği hangi modelse artık erkek alır öder (yemek odası yatak odası salon takımı) alır, beyaz eşyayı da erkek alır tv dahil.
Fırın, fırınlı ocak ve küçük ev aletlerini vs. onlarıda kız alır.
Kız evi ayrıca evin ve mobilyanın içini doldurur ve oturma odasını perdesinden halısına tv ünitesine kadar kız tarafından alır.

Genelde böyle çevremde.

Off çıldıracağımm nasıl bu insanlar yaşıyor ya bak sen artık hala yı malayı takmayacaksın . Kötüler olacak hep kocanla onlar için kavga etme boşuna. Bırak zaman geçsin. Bık bık bık konuşmayacaksın hep erkekler bu konuları anlamaz. Aileolacaksan ne demek annemin babamın kızıyım lafı pamuk ipliği gibi evlilikler offf,,

Sanki ömrü hayatında baklava yememiş gibi elalemin düğününde baklava davası çıkarmak ne saçma Allah yardımcın olsun em güzel günümü b.ktan yere zehir etmişler üzgünüm ama bu konunun minimum 5 yılı var çünkü unutulmuyir

Dimi ama

31 yaşından sonra evlenenlerin mutlu olmaya hakkı yok mu nesi zor şans işi bu kimi iyi insanlar karşılaşır kimi kötü...hepimizin sınavı farklı

Senin bu depresif hallerinle istesende mutlu olamazsın . Bende 30 yaşında evlendim eşim zor adamdı ama öyle herşeye takılmadım. Kimse benden önemli olmadı hayatta ... Bence takıntılarından vazgeç kimseyi ve yaptıklarını önemseme .

Hay hala kızının b.. bogazina ve saçma sapan adetler yüzünden gerilim olusmasina...onun için ta-kıl-ma herşeye al-dır-ma

Dik durmanız gerekirdi. Ben bir halamı dinleyeyim dediğinde gerçekten çıkar giderdim o salondan kimse tutamazdı. Bana da çok atar gider yapan akrabaları oldu eşimin hepsi şuan mandal konumunda bile değil. Susarsan ezerler maalesef. Evime bile gelemezler işine geliyorsa evlenelim dedim eşime kapımdan giremiyorlar. Terbiyesizlere nazik olmayacaksın. Babasının evinde baklava görmemiş mi açgözlü sen kimsin pardon derdim şahsen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…