bana kim olduğumu hatırlattı eşim

Ayrıca konu sahibi,yuvanı kurmuşsun,eşinle kendine biraz zaman ver,eşine hatırlatıp kendini de üzme.Arada konuşulur tabi de,ne kadar üzüldüğünden bahset,halan da kim oluyor deme.Zamanla eşin de anlayacak akı karayı.
Sonra bizim gibi konuşur gülersiniz.Benim eşim baştan farkındaydı gerçi, halamdan da dinleyeyim diyen adam ne kadar arkanda durur,onu da bilemedim

düğün zamanı
düğün sonrası ilk ay laf çarpmalar, taşlamalar olur

sonuçta 2 kardeş geçinemiyor siz insanlarla geçinmek istiyorsanız konuları (ama böyle basit konuları, basit diyorum evlenen arkadaşlarına bile sor her 3 kişiden birinde ailenin bir edepsizi vardır) neyse böyle küçük konuları uzatma unut görme duyma
ama halaya hemen cevap vermeniz güzel
eşinizin size sizin ve ailenizin haberi olmayan birşey için hak vermemesi tuhaf ama uzatılacak abartılacak bir konu değil
bu tür basit konuları uzatma eşini güler yüzle karşıla evin dağınık olmasın ve sen de hemen serme kendini
birde bakımlı olduğun günler hemen o isteyince he deme azıcık cilveli ol ama hemen he deme öyle nazlı olunca daha kıymetli olunuyor ben öyle öğrendim evli arkadaşlarımdan

keşke diğer yorumlarıma da baksaydınız. zaten tatlı konusunda eşinin hatalı olduğunu, önceden söylemesi gerektiğini söyledim.
Benim baktığım mesajiniz da konu sahibi alttan almamış aslında yapılması gereken şeyleri yapmamış kabahatli gibi bir algının vardı da

Mesela bende kızın oturma odasını aldığını hiç duymadım.
Kız yatak odası ve mutfağı alır.
Ayrıca kızın yatak odası alması neden ayıp olsun?
Sevişme odası gibi sığ bir düşünce çağrıştırdığı için mi
Asıl o kırmızı olarak işaretlediğim lafı söyleyen zihniyetlerin yaptığı ayıp.

kocalarda iş yok valla herkes kendi gelinine kayınvalidelik
yapsın yoksa gelini illa yapıcam diyorsa görümce ise yani hala ise
yengesine yapsın kız kardeşse de kendin kızkardeşlerine yapsın gelinlere dokunmasın
valla elimden geleni yaparım halayada teyzeye de olmuyorsa da yiğenini boşarım gider hiç bakmam
annesini geçtim artık halasına teyzesine karşıda beni savunamayacaksa kocalık yapmasına da gerek yok...

en güzeli en baştan farklı adetler varsa konuşulması.
ozaman bu tarz şeylere de gerek kalmaz benim kv mesela
sormuştu adetleriniz varmdır bilelim demişti bu şekilde konuşulabilir.

Kendi kınam geldi aklıma bizde de adet değildir damadın avucuna altın koymak zaten esimde akraba aynı sulalede onlarında adet değil biliyoruz . Ama buna rağmen eşimin teyzeleri tepemize dikildi zebellak gibi eşime açma avucunu dediler kaynana nerede gelsin altın koysun dediler. Benim annemde sizinki gibi hazirliksizdi garibim. Eşimin koluna bir dirsek attım çabuk aç elini dedim. Hemen açtı . Keşke sizde kaba kuvvete basvursaydiniz :)

en güzeli en baştan farklı adetler varsa konuşulması.
ozaman bu tarz şeylere de gerek kalmaz benim kv mesela
sormuştu adetleriniz varmdır bilelim demişti bu şekilde konuşulabilir.
Bazı insanlar yoktan adet çıkartıyorlar sırf karşı taraf mahçup olsun diye .. zaten günümuzdede saçma sapan bir çok adet çıkarttılar evlenenlere yazık vallahi

ben de heryer de kızın yatak odası almasını duydum görgüsüzlük niye olsun
bence o kelimeyi söyleyen görgüsüz niye yatak odası bence kendi fikrim oranın çeyiz eşyası
alındığı için mobilyası da alınır mutfak da yine eşyaları alındığı içindir. özel oda olduğundan
farklı düşünceler oluyor hiçte ayıp değil ben belki sadece yatak odasında yapmıyorum işimi o
an nerde uygunsa o zaman kız tarafı hiç bişey yapmasın..tövbe tövbe yaaaa

İyiki de kinagecesi yapmamisim dedirtti bu konu bana

Benim baktığım mesajiniz da konu sahibi alttan almamış aslında yapılması gereken şeyleri yapmamış kabahatli gibi bir algının vardı da

ben size şöyle anlatayım. karşı taraftan bir şey bekleniyorsa sizden de beklenir. bende evliyim aynı yollardan ben de geçtim hem de ne geçmek! anneme eşimin altın isteyeceğini söyledim hazırlıklı geldi, eşime de ben söylemiştim altınını iste diye iyi ki de ayarlamışım çünkü kına yakılırken eşimin kuzeni damat elini açmıyooooo diye salonu inletmişti. hep bana hep bana dersek olmaz yani bize gelince altın konulsun ama nasıl benim annemden isterler denilemez, denilecekse kendisi de altına gerek yok deyip kınasını yaktırabilirdi.

baklava konusunda eşi hatalı, en başta konu sahibine bizde böyle bir adet var demesi gerekiyordu. baklava alınsa ne alınmasa ne en fazla ne kadar tutar? ama halanın ağzını açma, eşin de halayı haklı bulma gibi bir durumu olmazdı.

bir de benim çevrem bana çok sabırlısın diyor eşimin ailesine bana yaptıklarına rağmen tepki vermeyişimden dolayı. bakın siz terbiyeli olursunuz, ben terbiyeli olurum ama karşımızda ki terbiyesizdir o terbiyesiz diye bizde mi terbiyesizleşelim? en iyisi mesafe..

Bazı insanlar yoktan adet çıkartıyorlar sırf karşı taraf mahçup olsun diye .. zaten günümuzdede saçma sapan bir çok adet çıkarttılar evlenenlere yazık vallahi

aynen valla bazı bilindik adetler evet var ama olmayan da
çıkarıyor mesela kınada erkeğe de altın konulması nerde görülmüş ya bu
sırf kıza fazladan altın veriyorlar diye aaa bizde niye olmasın deniliyordur.
mesela kız kuşağını da abi yada erkek kardeş bağlar yoksa dayı amca bağlar
baba asla bağlamaz 30 yaşındayım hep böyle duydum ama çalıştığım yer bu sene
aaa olurmu baba bağlar abiye ne dediler çok şaşırdım bu nasıldır mesela.

Ama olur mu,kimseyi kendi gelini kesmiyor,10 kaplan,pardon kaynana gücünde görüyorlar kendilerini:))
Benim kayınvalidem bile azıcık fırsat bulsa sıkıştırıyor araya birşeyler,annenin içinde kaldı hevesini alamadı diyorum eşime gülüyoruz,ama bana diklense ailem diye valla ne olur bilmem artık

Herşeyde cozutulunca bu işler de nasibini alıyor demekki:)
Eskiden damatlar kına gecesine mi katılırdı,o gece kadın kadına eğlenilirdi,erkekler belki kendi arasında eğlenirdi.Şimdi hangi kına gecesine gitsem organizasyon kınası ve davul çalan,kına yakılan bir damat
Eee nemiz eksik diyorlardır onlar da,ya da anacığı

valla sanırım öyle kötülük yaparak can sıkarak ne anlıyorlar ben anlamıyorum
arkadaş herkes kendi evine yuvasına baksın yaa.

aynen öyle kına geline aittir ve herşey onadır yani
şimdi maşallah kayınpederler babalar damat hep içer de
ben 6 sene önce evlendim sadece sonunda fotoğraf için geldi

Bohça adetini de abarttilar kız tarafı erkek tarafının sülalesine bohça hazırlıyor yazık günah değil mi düğün üstü o kadar masrafa ..

badetmiş gelin kayınavlde evine inince baklava yenirmiş ama benim böyle adetten haberim yoktu annem de eşimin halasına dedi bunu gel bana de o kız gelin odasında nerden düşünür bunu dedi
Kayınvalide evinde yenilen baklavayı ne münasebet gelinin ailesi alıyormuş? Böyle bir adet olduğunu hiç zannetmiyorum çünkü anadolu kültüründe kızın ailesi gelin olduktan sonra 5 kuruş harcamaz ona. Kız verdik kafasıyla ile çelişiyor bir kere. Utanmaz ya, gelmiş bir de geline söylüyor. Yolardım onu oracıkta.

badetmiş gelin kayınavlde evine inince baklava yenirmiş ama benim böyle adetten haberim yoktu annem de eşimin halasına dedi bunu gel bana de o kız gelin odasında nerden düşünür bunu dedi
Ya abuk sabuk konuşmuşlar. Bizde de var bu adet erkek tarafı alır baklavayı. Zaten gelinlikle giriyosun erkek evine elinde baklavayla mı gireceksin? Üstelik gelin tarafı da girmez eve.
Hem sen niye taktın ki halaya bu kadar? Eşinin adam olması lazım önce. Sen orda gelinlikle duruyosun adam dur ben halamı dinleyeyim diyor. Öyle kocayı mahvederdim ben olsam.

Aynen. Bazı yörelerde eskiden kızın ailesi düğüne bile gitmezmiş ayıp diye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…