- 12 Aralık 2017
- 3.065
- 3.397
- 63
Gelinin bu adetlerden haberi yoksa napsin. Düğünde başına kalkmanin manası var mı ?
Benim baktığım mesajiniz da konu sahibi alttan almamış aslında yapılması gereken şeyleri yapmamış kabahatli gibi bir algının vardı dakeşke diğer yorumlarıma da baksaydınız. zaten tatlı konusunda eşinin hatalı olduğunu, önceden söylemesi gerektiğini söyledim.
Mesela bende kızın oturma odasını aldığını hiç duymadım.Zaten kız evi yatak odası almaz bizde çok ayıp bulunur, benim çevremde şayet alan bir kişi olmuşdu her duyan kızın anası görgüsüz azıcıkda ayarsız demek denmişti.
Oturma odasını alır baştan sona kız evi bir de çeyiz denilen mutfak ıvır zıvırı vs..sizin adetler baya tuhafmış :)
Ben akdenizliyim akdeniz geliniyim hiç duymadım yatak odası alan kız evini.
Hatta halk arasında eskiler şöyle der;
"Gelin almayı biliyorsan döşeğini sermeyide bileceksin"
Halalarda mı karışıyor muBir arkadaşın kayınvalidesi büssürü kız kardeş,birbirlerinin gelinlerine kaynanalık yapıyorlar toplu halde evlerden ırak
Düşünün kaynanayı 7yle çarpın işte
Kaçı boşanmanın kıyısından döndü,kimi hastalık sahibi oldu,ama sorun oğullarda,nasıl yapıyorlarsa sürü gibi güdüyor kadınlar onları vallahi
Baklava adeti bizde vardir, ama kina gecesinde erkek ailesi kinanin sonunda halay cekerek tatli ister ve tatliyi alir salonu terkederler. Ama bu oncesinden soylenir kimse orada mahcup olmaz. Hicbirsey konusulmadan biranda onu isterim bunu isterim denmez. Halayla mesafe koy, muhattap olma. Demek biran once evlenebilmek degil hayirlisiyla evlenebilmek onemliymis.
Bazı insanlar yoktan adet çıkartıyorlar sırf karşı taraf mahçup olsun diye .. zaten günümuzdede saçma sapan bir çok adet çıkarttılar evlenenlere yazık vallahien güzeli en baştan farklı adetler varsa konuşulması.
ozaman bu tarz şeylere de gerek kalmaz benim kv mesela
sormuştu adetleriniz varmdır bilelim demişti bu şekilde konuşulabilir.
Zaten kız evi yatak odası almaz bizde çok ayıp bulunur, benim çevremde şayet alan bir kişi olmuşdu her duyan kızın anası görgüsüz azıcıkda ayarsız demek denmişti.
Oturma odasını alır baştan sona kız evi bir de çeyiz denilen mutfak ıvır zıvırı vs..sizin adetler baya tuhafmış :)
Ben akdenizliyim akdeniz geliniyim hiç duymadım yatak odası alan kız evini.
Hatta halk arasında eskiler şöyle der;
"Gelin almayı biliyorsan döşeğini sermeyide bileceksin"
Benim baktığım mesajiniz da konu sahibi alttan almamış aslında yapılması gereken şeyleri yapmamış kabahatli gibi bir algının vardı da
Bazı insanlar yoktan adet çıkartıyorlar sırf karşı taraf mahçup olsun diye .. zaten günümuzdede saçma sapan bir çok adet çıkarttılar evlenenlere yazık vallahi
Ama olur mu,kimseyi kendi gelini kesmiyor,10 kaplan,pardon kaynana gücünde görüyorlar kendilerini:))kocalarda iş yok valla herkes kendi gelinine kayınvalidelik
yapsın yoksa gelini illa yapıcam diyorsa görümce ise yani hala ise
yengesine yapsın kız kardeşse de kendin kızkardeşlerine yapsın gelinlere dokunmasın
valla elimden geleni yaparım halayada teyzeye de olmuyorsa da yiğenini boşarım gider hiç bakmam
annesini geçtim artık halasına teyzesine karşıda beni savunamayacaksa kocalık yapmasına da gerek yok...
Herşeyde cozutulunca bu işler de nasibini alıyor demekki:)aynen valla bazı bilindik adetler evet var ama olmayan da
çıkarıyor mesela kınada erkeğe de altın konulması nerde görülmüş ya bu
sırf kıza fazladan altın veriyorlar diye aaa bizde niye olmasın deniliyordur.
mesela kız kuşağını da abi yada erkek kardeş bağlar yoksa dayı amca bağlar
baba asla bağlamaz 30 yaşındayım hep böyle duydum ama çalıştığım yer bu sene
aaa olurmu baba bağlar abiye ne dediler çok şaşırdım bu nasıldır mesela.
Ama olur mu,kimseyi kendi gelini kesmiyor,10 kaplan,pardon kaynana gücünde görüyorlar kendilerini:))
Benim kayınvalidem bile azıcık fırsat bulsa sıkıştırıyor araya birşeyler,annenin içinde kaldı hevesini alamadı diyorum eşime gülüyoruz,ama bana diklense ailem diye valla ne olur bilmem artık
Herşeyde cozutulunca bu işler de nasibini alıyor demekki:)
Eskiden damatlar kına gecesine mi katılırdı,o gece kadın kadına eğlenilirdi,erkekler belki kendi arasında eğlenirdi.Şimdi hangi kına gecesine gitsem organizasyon kınası ve davul çalan,kına yakılan bir damat
Eee nemiz eksik diyorlardır onlar da,ya da anacığı
Bohça adetini de abarttilar kız tarafı erkek tarafının sülalesine bohça hazırlıyor yazık günah değil mi düğün üstü o kadar masrafa ..aynen valla bazı bilindik adetler evet var ama olmayan da
çıkarıyor mesela kınada erkeğe de altın konulması nerde görülmüş ya bu
sırf kıza fazladan altın veriyorlar diye aaa bizde niye olmasın deniliyordur.
mesela kız kuşağını da abi yada erkek kardeş bağlar yoksa dayı amca bağlar
baba asla bağlamaz 30 yaşındayım hep böyle duydum ama çalıştığım yer bu sene
aaa olurmu baba bağlar abiye ne dediler çok şaşırdım bu nasıldır mesela.
Kayınvalide evinde yenilen baklavayı ne münasebet gelinin ailesi alıyormuş? Böyle bir adet olduğunu hiç zannetmiyorum çünkü anadolu kültüründe kızın ailesi gelin olduktan sonra 5 kuruş harcamaz ona. Kız verdik kafasıyla ile çelişiyor bir kere. Utanmaz ya, gelmiş bir de geline söylüyor. Yolardım onu oracıkta.badetmiş gelin kayınavlde evine inince baklava yenirmiş ama benim böyle adetten haberim yoktu annem de eşimin halasına dedi bunu gel bana de o kız gelin odasında nerden düşünür bunu dedi
Ya abuk sabuk konuşmuşlar. Bizde de var bu adet erkek tarafı alır baklavayı. Zaten gelinlikle giriyosun erkek evine elinde baklavayla mı gireceksin? Üstelik gelin tarafı da girmez eve.badetmiş gelin kayınavlde evine inince baklava yenirmiş ama benim böyle adetten haberim yoktu annem de eşimin halasına dedi bunu gel bana de o kız gelin odasında nerden düşünür bunu dedi
Aynen. Bazı yörelerde eskiden kızın ailesi düğüne bile gitmezmiş ayıp diye.Gelin iç evine gelince baklava yer fakat bunu gelin tarafı almaz kp kb alır
Ağızları tatlı olsun diye
Gelinin annesi aaa biz çok mutluyuz kız veriyoruz diye göbek atarak vermezler
Ben bu adetleri yapmadım da biliyorum söz de kına da hep getirdi eşim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?