Bana 'Lan' dedi...Şoktayım...

ayy terbiyesize bak senn.hangi durumda olursan ol kendini kontrol edeceksin ya böle adamlardan hayır gelmez kızım şimdi lan der yarın öbürgün sana söver de sınırını çek bence yanii

Burda çoğu kişi ne kadar kolay ayrıl bırak git vs gibi kelimeleri rahatlıkla kullanabiliyor...
Sizler size lan dedi diye gerçekten ayrılıyormusunuz eşinizden sevgilinizden merak ettim...
Lan kelimesi argo bi kelimedir... Tam olarak anlamı ne bilmiyorum.. Ama argo kelime demek zaten kaba bir dille konuşmak demektir..
Erkeklerin özünde kabalık vardır takılcak bi durum göremiyorum ben bu kelimeye...
Özellikle ayrılmayı gerektircek bi durum yok yani..
Diğer açtığın konuyu gerçi bilmiyorum birazdan orayada bakıcam ama sırf bu lan kelimesi yüzünden ayrılana valla totomla böyle gülerim ben :roflol:

4 yıldır beraberim nişanlımla bende tek argo kelimesini duymadım.. ne lan, ne salak, ne de idiğü belirsiz diğer sıfatlar.. dışarda çok sinirlnince arkadaşlarınn arasında konuşuyordr bielem.. kulağmla duymadm oda zaten çok hassas. asla kimsenin benim yanmda argo konuşmasına iizn vermez.. uyarır çevresini de.. ben de asla kullanmadım.. normalde yaşantımda da kullanmam.. ben ailemden böyle gördüm böyle büyüdüm.. telefonda geçen farkında olmadan baybay dedim diye uyardı babam.. o ne demek diyor.. hoşçakal yada gülegüle demedim diye üzüldü.. büyüklerime daha da hassas davranmam gerekiyor.. ALlah'In izniyle evladımı da aynı saygı çerçevesinde büyüteceğim..
tabi insan sinirlenir, tartışabilir, ama bunu argo ve küfürle alevlendirmek gerekmiyor illa...

ben bir tanıdığım başkasına salak diye atıfta bulununca uyarıyorum gayri ihtiyarı.. kimseye yakışmıyor bence.. ama kullananlara ve rahatsızlık duymayanlara da saygı duymak gerekiyor tabi..

bu ara belirtmek ve bilgilendirmek isterim.. sürekli bağırma, isim takma, alay etme, duygu istirmarı, sürekli eleştiri, aşağılama, küfür etme gibi eylemler şiddet çerçevesinde (sözel şiddet/ duygusal şiddet/ psikolojik şiddet) değerlendirilir.. biz çalıştığım kurumda (Kadın EMeğini Değerlendirme Vakfı) bunların eğitimini ve bunlardan sakınılması gerektiğini, kadına yönelik şiddetin bir insanlık ayıbı olduğunu ve bu ayıba ortk olunmamasını anlatmaya çalışıyoruz yıllarca.. şiddet sadece dayakla (fiziksel şiddet) sınırlı değildir.. bu ve diğer davranışlardan (ekonomik, cinsel ve sosyal şiddet) sakınmanın anlamı elit yaşamak değildir.

konu hakkında yorumumu belirttim gerçi.. kesinlikle tepki verilmesi gereken bir durum.. ama ayrılık konusuna ise değinmedim.. düzeltimesi gereken ve rahatsızlık duyulması gayet olağan bir hadise olduğu kanaatindeyim.. böylece erkek arkadaşınız da daha dikkatli olması gerektiğini farkına varabilsin..
saygılar,

Son düzenleme:
bu yüzden ayrılınırmı hiç anlamadım
erkeklerin huyları genel itibariyle böle
kendi erkek arkadaşlarıyla bu tarz konuştukları için
sanada sinirle ağzından kaçmış olabilir
ama ayrılık sebebi olamaz bence

dün bi topic açmıştım,hem suçlu hem güçlü diye.
suçlu olmasına karşın bana telefonu kapat lan sinirimi bozma dedi.yüzüne kapattım bende.
bundan sonra kesinlikle aramıycam.herşey bitti....

eyer erkek arkadsiniz veya nisanliysaniz..bencede artik görüsmeyin..zararin neresinden dönersen kardir......

eyer erkek arkadsiniz veya nisanliysaniz..bencede artik görüsmeyin..zararin neresinden dönersen kardir......

baklavacım ayrılsın diosun yaniCADIARZU

peki sölenmemesi gereken ama malesef talihsizce sölenen bi laf yüzünden bitmelimi herşey gerçekten?

baklavacım ayrılsın diosun yaniCADIARZU

peki sölenmemesi gereken ama malesef talihsizce sölenen bi laf yüzünden bitmelimi herşey gerçekten?

adam basta kendini belli etmis iste.......lanlar lunlar bir gün daha büyük siddete gidebilir..yasamis biri olarak düsüncem bu...gerci olayin ic yüzünü bilmiyoruz ..erkek arkadsinida tanimiyoruz..tam net olarak fikir veremeyebiliriz..kendi karari..

bence birinden ayrılmak biriyle birlikte olmak bu kdr basit olmamalı..bgn lan diyen de yrn dovebilir lan demiyen de..bu mu yani?lan dedi ayrıl hot dedi ayrıl onu yaptı ayrıl..yapmayın Allah askına ya lan dedi diye 3 yıllık iliski mı biter?!3yil dan bahsediyoruz..noldu o kdr emek ask sevgi vs bı hata hemde küçük bı hata sildi supurdu koskoca 3 yılı?kolay mı bı insanı tanımak sevmek ayakuydurmak anlaşmak vs bı lan yüzünden ayrılmak kusura bakmayın ama bana ters

haklısın tabiki tam net bişe sölemeyiz dediğin gibi tanımıoruz sewgilisini.. ama çokmu damgalayıcı laf ben bunu çözemedim..

ama şunu kendi adıma net olarak sölüorumki bana nişanlım kawga ederken lan dese ben ayrılmam :1closedeyes:
bazı arkadaşlar demişki lan diyeceğine aşkım kapat tl seni kırmak istemiorum dese ii olurdu falan die,tamam çokgüzel sölüolarda Allah aşkına kawga ederken kim böle bi cümle kurar,şahsen ben kuramam öle sakin olamam yani sositososito

du öpecemŞeniz

du bende öpcem Şeniz

ben geçen sinirlenip o malum kısaltmayı kullandım. lan halt etmiş yanında o derece ama haketti. ben takmam bu kadar sinir anında çok ağır hakarete varmadığı sürece. ki lan lafı ağzıma sakız duruma anneme bile bazen kaçıyo.

bir lan lafı yüzünden ayrılınır mı?
bu bir hakaret değil,küfür değil..argo bir kelime..evet kız arkadaşına kullanması doğru değil ama sinir anında söylenebilicek bir söz.uyarırsın birdaha bu kelimeyi kullanma dersin biter..tabi bu yorumu aranızda baska bir sorun olmadığını varsayarak yazıyorum.
forumdaki bazı insanları hiç anlamıyorum..eşi aldatıyor,affet diyor..lan dedi denince ayrıl diyor..
yok böyle bişey :hulya:

bencedeealkisalkisalkis

hayret ediyorumsize kızlar bazen hemen ayrıl bırak sal gitsin yol ver gitsin sana adammı yok vs . ya her kavgada yol versek nasıyüriycek bu ilişkiler evlilikler sonracıma gerçekten sizin mükemmeleşleriniz sevgililerinizmi var sahiden bunuda çok merak ediyorum sinirlendiğinde bile hata yapmayan ağzından bişey kaçırmayan. yadayokdiyemi böle davranıyosunuz anlamadım amacım tartışma oluşturmak değil yanlışanlaşılmasın bu konunun öncesinide bilmiyorumama hermen herkesin bırak gitsin vs demesi enteresan. abim neye sinirlenmiş bilmiyorum ama sakinleşicek elbet konuşup neden bana böle davrandın çoküzüldüm çok ağladımvs gibi bir konuşmayla eminim pişman olacaktır
sen bilirsin yinede tabi canım hayat senin hayatın a.s.

Söyleme tarzıyla alakalı birşey bu.Eğer geyik yapıyorsak,şakalaıyorsak söylediğinde problem olmaz bana göre, ama tabiki dozunu ayarlamak lazım yanii.Alışkanlık haline gitrilecek bir kelime değil.yasakkelime:1closedeyes:

sabah eşim kalkmakta zorlandı bende "hadi aşkım kal hadi hadi" diye ısrar ettim geç kalmamak için, "kabus musun lan" dedi bana akannehir
napıyım ben bu adamı boşayayım mı şimdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…