- Konu Sahibi Beautician1
-
Kizlar merhaba,
Birçoğunuz beni hatırlayacaksınız. Ben geçen sene eşimle ayrılma noktasına gelmiştim. Saçma sapan sebepler yüzünden. Ama barıştık Allaha şükür eskisi gibi sorunlarımız kalmadı. Hamileyim zaten rayına oturdu Allah'a şükür.
Benim eşim bir şirkette yönetici konumunda çalışıyor ve birde yardımcısı var. Yardımcısı demem de şimdi tuhaf geldi bana eşimle yakın arkadaşlar. Ve biz ailece görüşüyorduk onlarla.sıkıfıkıydık. Sürekli onlar bize gelirdi biz de onlara giderdik. Hatta müsaitmisiniz diye sormadan. O derece samimiydik. Bizde kalırlardı biz de onlarda. Sabahlara kadar otururduk haftasonları.
Herneyse biz eşimle 3 ay ayrılık geçirdik. Ben annemlerde kaldım fakat beni asla aramadılar. Eşimin arkadaşının aramasını beklemiyorum fakat karısı beni bir kez dahi aramadı. İnsan kötü zamanında bekliyor ilgi alaka ama yok. Yani bilmiyormuş gibi davrandı karısı.eşi eşimle aynı odada çalışıyor. Eşim3 ay nasıl saklasın ki. Zaten eşim söylemiş arkadaşına ama nedense karısı bilmemezlikten geldi. Size anlatamam face de sürekli gezme tozma fotoları koymalar, eşiyle sarmaş dolaş fotolar koymalar, aşkımız bitmesinle başlayan yazılar, tatil fotoları nispet yaparcasına. Albüm adını aşk koymalar falan size anlatamam. Tam da yaz dönemiydi. Her onun mesajını görünce ağlardım benim ne günahım vardı ben niye mutlu değilim diye bunalıma girdim resmen.
Kızlar belki yadırgayacaksınız ama bu kıskançlık falan değil sadece kendimle hesaplaşmam. Biz neden şuan bu haldeyiz onlar gibi olabilirdik diye iç hesaplaşma. Belki de o anki hissettiklerimle kıskançlık adını siz koyun.
Eşimle ayrılığımızdan 3 ay geçmişti ve bayramdı. Kadın beni aradı bayramlaşmak için. Canım nasılsın iyimisin eşim bahsetti bazi olaylar olmuş nasılsın falan. Bende gayet normal herşey falan dedim konuşmak gelmedi içimden çünkü yeni öğrenmiş ihtimali asla ve asla yok. Biz tatile gidiyoruz falan hala nispet yapıyor bana. Sinirim bozuldu ve eşimden nefret etmiştim o zaman sinirle mesaj atmıştım ona çoook kırıcı. Haketmişti gerçi o ayrı konu.
Şimdi asıl sorunuma geçeyim. Bu olaylar geçeli 1 buçuk sene oluyor fakat ben bu kadından çok nefret ettim. Face de sürekli foto koyuyor, sürekli ordayız, burdayız, geziyoruz, coşuyoruz, içiyoruz, hayat bize güzel, aşk iyiki varsın size anlatamam özel hayatları yok herşeyleri facede. Sürekli hava atıyor. Alışverişe gidiyoruz, off bu ay alışverişin dozunu kaçırmışım, kahvaltı keyfiiii, Sürekli bir ıspat halinde ve ben bunu takıntı haline getirdim. Sinirim bozuluyor onun face de yazdıklarına. Sürekli söylenip duruyorum. Ben ayrıyken beni bu yaptıkları çok üzmuştü. Şimdi hep o gunler geliyor aklıma nefret duyuyorum.
Bana bu konuda yardımcı olabilirmisiniz lütfen. Ben nasıl sinir olmam ona. Nasıl içim soğur. Nasıl umursamam. Bu takıntıdan nasıl kurtulabilirim.
Şimdiden çook teşekkür ederim. Fikirleriniz benim için çok önemli....
Kizlar merhaba,
Birçoğunuz beni hatırlayacaksınız. Ben geçen sene eşimle ayrılma noktasına gelmiştim. Saçma sapan sebepler yüzünden. Ama barıştık Allaha şükür eskisi gibi sorunlarımız kalmadı. Hamileyim zaten rayına oturdu Allah'a şükür.
Benim eşim bir şirkette yönetici konumunda çalışıyor ve birde yardımcısı var. Yardımcısı demem de şimdi tuhaf geldi bana eşimle yakın arkadaşlar. Ve biz ailece görüşüyorduk onlarla.sıkıfıkıydık. Sürekli onlar bize gelirdi biz de onlara giderdik. Hatta müsaitmisiniz diye sormadan. O derece samimiydik. Bizde kalırlardı biz de onlarda. Sabahlara kadar otururduk haftasonları.
Herneyse biz eşimle 3 ay ayrılık geçirdik. Ben annemlerde kaldım fakat beni asla aramadılar. Eşimin arkadaşının aramasını beklemiyorum fakat karısı beni bir kez dahi aramadı. İnsan kötü zamanında bekliyor ilgi alaka ama yok. Yani bilmiyormuş gibi davrandı karısı.eşi eşimle aynı odada çalışıyor. Eşim3 ay nasıl saklasın ki. Zaten eşim söylemiş arkadaşına ama nedense karısı bilmemezlikten geldi. Size anlatamam face de sürekli gezme tozma fotoları koymalar, eşiyle sarmaş dolaş fotolar koymalar, aşkımız bitmesinle başlayan yazılar, tatil fotoları nispet yaparcasına. Albüm adını aşk koymalar falan size anlatamam. Tam da yaz dönemiydi. Her onun mesajını görünce ağlardım benim ne günahım vardı ben niye mutlu değilim diye bunalıma girdim resmen.
Kızlar belki yadırgayacaksınız ama bu kıskançlık falan değil sadece kendimle hesaplaşmam. Biz neden şuan bu haldeyiz onlar gibi olabilirdik diye iç hesaplaşma. Belki de o anki hissettiklerimle kıskançlık adını siz koyun.
Eşimle ayrılığımızdan 3 ay geçmişti ve bayramdı. Kadın beni aradı bayramlaşmak için. Canım nasılsın iyimisin eşim bahsetti bazi olaylar olmuş nasılsın falan. Bende gayet normal herşey falan dedim konuşmak gelmedi içimden çünkü yeni öğrenmiş ihtimali asla ve asla yok. Biz tatile gidiyoruz falan hala nispet yapıyor bana. Sinirim bozuldu ve eşimden nefret etmiştim o zaman sinirle mesaj atmıştım ona çoook kırıcı. Haketmişti gerçi o ayrı konu.
Şimdi asıl sorunuma geçeyim. Bu olaylar geçeli 1 buçuk sene oluyor fakat ben bu kadından çok nefret ettim. Face de sürekli foto koyuyor, sürekli ordayız, burdayız, geziyoruz, coşuyoruz, içiyoruz, hayat bize güzel, aşk iyiki varsın size anlatamam özel hayatları yok herşeyleri facede. Sürekli hava atıyor. Alışverişe gidiyoruz, off bu ay alışverişin dozunu kaçırmışım, kahvaltı keyfiiii, Sürekli bir ıspat halinde ve ben bunu takıntı haline getirdim. Sinirim bozuluyor onun face de yazdıklarına. Sürekli söylenip duruyorum. Ben ayrıyken beni bu yaptıkları çok üzmuştü. Şimdi hep o gunler geliyor aklıma nefret duyuyorum.
Bana bu konuda yardımcı olabilirmisiniz lütfen. Ben nasıl sinir olmam ona. Nasıl içim soğur. Nasıl umursamam. Bu takıntıdan nasıl kurtulabilirim.
Kizlar merhaba,
Ben gezmesin tozmasin demiyorum zaten! Ben sadece ayriyken beni aramayip bu sekilde davranmasi uzdu. Dedigim gibi coook samimiydik. Kaliyorduk birbirimizde. Hatta bir kere2 gunlugune tatile bile gitmistik. Sorun hem aramamasi hemde esimden ayri olmama ragmen umursamaz davanip cosmasi.
sadece esimle ayri oldugum gunler geliyor aklima. Kötü oluyorum.
En iyisi face kullanmamak haklisiniz.
Yok canım görüşmüyoruz asla. Sadece eşimin işi gereği bazen yemek aktivite tarzı durumlarda görüşüyoruz o kadar.görgüsüzlük diz boyu , deniz kum güneşş ,, fenalık gelir ya
peki siz şu an bu kişiyle gerekmedikçe görüşmüyorsunuz değil mi :44:
Bana nispet yaptı demiyorum ya da yaptı bilemem ama ben çoook kötü günler geçiriyordum psikolojim bozulmuştu evliliğim bitecekti, eşimi de seviyordum, onun bu yaptıkları battı bana normal zamanda olsa asla ama asla böyle hissetmem. Ve sonra ona çok sinirim bozulduğu için barıştıktan sonra onun her yaptığı her paylaştığı şeye gıcık oldum takıntı yaptım. Olay bu.samimi olup da kötü zamanlarınızda yanında olmaması dışında bir sorun göremedim. o yaptığı şeylerde karakter, görgü meselesiyle alakalı bir durum. size nispet yaptığını sanmıyorum. ama sinirlenmenize sebep oluyorsa tabi ki uzak durmak, araya mesafe koymak sizin için daha hayırlı olacaktır kesin. facebooktan silin ya da engelleyin gitsin
Evet canım seni bende hatırladım. Güzel dileklerin için teşekkür ederim. peki böyle yaparsam onu silmemiş mi oluyorum?Canım seni hatırlıyorum,seni çok sevmiş ve üzülmüştüm .İnan ki çok sevindim barıştığınıza...şimdi senin hayatın yolunda olduğuna göre,sadece kendi hayatına odaklan artık..Eğer yüzyüze geldiğinizde de canını sıkarsa bence görüşmeleri de azalt,bebişine eşine en önemlisi de kendine konsantre ol artık..Sen de çok çektin çünkü,bundan sonra artık kendi mutluluğunu ön plana koy ve canını sıkan sadece bu konu değil ne varsa,uzaklaş gitsin..Bu arada ben face den silmeden görmek istemediğim kişilerin yaptıkları herşeyin aboneliğinden çıkıyorum,gözüme görünmüyorlar..
Tabiki beni ilgilendirmez. Ne haddime. Normal zamanda yapmış olsaydı onun adına çok mutlu olurdum ama ben boşanmak üzereydim ve yanlız kalmıştım.Evet o kadının sızı zor zamanınzda aramaması ayıp ve yanlış bısey .
ama facede paylaştıkları sizi hiç ilgilnedırmez koca onun alısverıs onun fotograf onun orası 'sosyal paylasım sıtesı ' PAYLAŞMAK. yani.
Bence buna takılmanız gereken bı durum yok .
Kıskandırmaya çalışmıyor tabiki facesinde 250 kişi var beni mi hedef alacak sadece ben onun bu hareketlerini eşimle ayrı iken o psikoloji ile üstüme alınmıştım. şimdi de hep batıyor.muhtemelen hissettin kadının bilerek seni kıskandırmaya çalıştığını. bu başlığı açma gereği duyduğuna göre hissettin. ancak doğru sonuca ulaşamamışsın.
1- bu kadın seni kıskandırmaya çalışıyosa bi kuyruk acısı var seninle ilgili... demek ki başlangıçta takıntı yapan sen değilsin o
2- o kişiyi listenden çıkartmadan sadece durum güncellemelerini engelleyebilirsin, böylece hiç bir yazdığını görmezsin - özellikle açıp bakmazsan tabi-
3- onun o resimlerini beğenebilirsin güzel yorumlar yapabilirsin böylece senin kıskanmadığını düşünüp gıcık olur.
artık hangisi işine gelirse. mutlu hamilelikler
Çoook haklısın canım güzel yorumların için teşekkür ederim. Ama eğer onu silersem önemsemiş gibi olurum gibi geliyor bana.kısmen haklısınız cunku ; çok samimi olduğunuz bı çiftle ayrıldıgınız da
sizi bi arayıp hal hatır sormaması gercekten cok ayıp olmus .
sonucda birbirizde kalacak kadar samimiymıssınız .eşi neyse ama
bayan arkadasın kesınlıkle araması gerekırdı .arkadaslar boyle gunlerde vardır
hem arayıp bi hal hatır sormadıgı gıbı nispet yapar gibi fotolar paylasmasıda cok kırıcı .
bılemıyorum artık cahıllık mı gorgusuzluk mu nedır bılemıyorum yanı .
buraya kadar kesınlıkle haklısınız ama ,esınızlede aranızı duzeltmenıze ragmen
hala o kişiyi takılıp kalmanız cok yanlıs .bir kere o zor surecınızde sızı bı kere
bıle aramayan sahısı hayatınızdan cıkarmanız gerekıyordu ,hala yuz yuze
bakıyoruz facemden sılemem dıye hesaplar yapmanız cok sacma .
onu hayatınızdan cıkarmak ve facenızden sılmek ıcın cok haklı sebebınız var
kımsede sana neden sıldın neden boyle yaptın dıyemez oyle haklarıda yoktur
yuzsuzluk yapıp sorsalar bıle cevabın hazır "zor gunumde hangısı yanımdaydı ?
mutlu gunumdede olmasınlar o zaman" bu cevap yeterde artar .
ne kadar yanlış düşünen insanlar var.neden insanlar sadece gösteriş yapmak için resim eklesin.bu bir paylaşımdır.rahatsız olan face vb. paylaşım sitelerini kullanmasın.işimiz gücümüz yokta face te paylaşmak için gezmeye gideceğiz öylemi
neden herkesin her adımı,her yaptığı zorunuza gidiyor ki.ben de eklerim face e resim.gezdiğim yerleri,gittiğim arkadsaşlarımın evinde çektiğim resimleri ya da bana gelen ailemin ve arkadaşlarımın resimlerini sürekli eklerim.kime nispet yapıyorum şimdi ben.
geçen misafirim geldi.gelen misafir bizi ve çocuğunu çekti,giderken sıkı sıkı tembihledim,koy resimleri görelim diye.demekki böyle kişiler varsa gruplarımızın içinde onlar da bize kızacak
Canım herkes özgürdür. Herkesin düşüncesi farklıdır. ve herkes herkese saygı duymak zorundadır. Ama ben ayrı olduğum dönemde çok kötü durumdaydım allahım kimseye yaşatmasın o zaman battı bana yaptıkları sinir oldum hep ona. Normal zamanda yapmış olsaydı inan bu konuyu açma gereği duymazdım. Bana söylenecek tek cevap sanane olurdu. Ama sen eminim ki bir arkadaşın boşanma arefesinde iken böyle davranasın. İnsn azıcık düşünür. Ben böyle düşünüyorum ama kimsenin yaptığı beni ilgilendirmez. Benim bütün arkadaşlarım yapıyor foto koyuyor ama insanlara itici gelmiyor. o itici davranıyor.
konu8 sahibi diyor ki,kaynanası onu istemiyor,çocuk yapmasını engelli,yor,demekki o mutluluk resimlerine aileye karşı koyuyor.neden üzerine alındığını hala anlamadım.
üstelik benim canım ne kadar sıkkın olursa olsun,sevdiklerimin tanıdıklarımın mutluluk
paylaşımlarıyla ben de mutlu oluyorum.
Nispet yapmadı belki ama ben üzgün olduğum için sinirim bozuluyordu. Bide aramaması hepten sinir etmişti.araması gerekirdi zamanında bu konuda haklısın..
amaaaa resimlerini fln nispet için koyduğunu düşünmek biraz garip...
Haklısın canım. Bundan sonra asla muhattap olmam zaten görüşmüyoruz ama face den silicem onu.İnsan kendinde ne eksikse onu yüceltmeye yükseltmeye çalışırmış. Benim de var bi kaç arkadaşım her yediğini, içtiğini, gezdiğini face e yazan. eğer çok mutlu huzurluysan bunu insanlara ispat etmek zorunda kalmazsın ki. Buna vaktinde kalmaz. Bence sıkma canını. Her evlilikte olur kavga gürültü insanız sonuçta. Düzeltmişsiniz aranızı bebişte geliyor hayırlısıyla. sen kendi hayatına ağırlık ver. Senin için annen ve kardeşlerinden başka kimse gerçekten üzülmez emin ol. Bi tek onların içi yanar senin gibi. Gerisi böyle seyre bakar.
Umarım hayatınızda herşey yolunda gider ve hiç bi sorun yaşamazsınız. Bebeğini sağlıkla, huzurla büyütmen dileklerimle...
yapıcam canım zaten. Eski yaşadıklarım geliyor aklıma zaten...face'ini kapat.. ya da onun paylaştığı şeyleri görme engeli koy. yani onun paylaşımlarını gizle yapabiliorsun. salla yaa sıkma canını.. boşversene.
Canım hamilelik gibi güzel bir sürecin içerisinde bence görme bile...Mutlu olduğun şekilde yaşa.
Tabiki bana yapmadı ama ben o kötü psikolojiyle hep üstüme alındım. şimdi de onu her paylaştığı şeye sinir oluyorum. Hoş artık bebeğim olacak ona yoğunlaştım kontroller falan ama görünce öfff ya yinemi şeklinde oluyorum. Takıntı oldu yani. sinir olmadan geçemiyorum onu yazdıklarıı.Merhaba
Öncelikle sağlıkla bebeğini kucağına almanı diliyorum. geçmişte kalan olaylar ve tam olarak bilmediğin olasılık üzerine kendini üzme. geçmiş gitmiş ve bitmiştir.Öncelikle kadının seninle bir derdi olduğunu sanmıyorum. Nispet eder gibi resim koyması vs. facebook ta bir tek sen ekli değilsin değil mi? Genel bir paylaşım ve senin geçmiş üzerine hassasiyetini bilemez bilse de onu ilgilendirmez bence.. o kadar ince düşünmek zorunda değil. O dönemde aramamış olmasını iki yönlü düşünebiliriz. Senin açından evet araması lazımdı ama onun açısından da bakınca arayıp ne diyeceğini bilmediğinden ya da senin durumundan dolayı konuşmaktan rahatsız olacağını düşünmüş olabilir. Ben de eşimin iş arkadaşlarının eşiyle aynı ortamda bazen eşimin işinde olan şeyler konuşulunca bilmemezlikten geliyorum. Bence seni üzen olay önceden çok samimi olduğunuz insanların önünde özel hayatınızın deşifre olması. Aramış olsaydı da sonuç değişmeyecekti kanımca.yani sen o insandan yine rahatsız olacaktın. Elinde olmadan böyle bir tepki verir bünyen. Tam tersi davranmaya çalış. Sen de güzel resimler koy.onun resimlerine yorumlar yap. Her ailede tatsızlıklar olur.
Bazı insanlar bu sosyal paylaşım sitelerinden hayatlarını sunmayı seviyorlar.
O arkadaşınızda aynı öyle davrananlardan demekki.
Size neden nispet yapsın ?
Bana nispet yapmadı belki ama ben o iğrenç dönemimde böyle algıladım ve kendimi buna inandırdım. şimdi ise gıcık olmaktan kendimi alıkoymıyorum.
O dönemdede eşi arkadaşınıza söylememiş olabilir, bu normaldir.
Facey, takip etmeseniz bunları görmezsiniz.
Başkalarının hayatlarıyla kendi hayatınızı kıyaslamayınız.
Tabiki bana yapmadı ama ben o kötü psikolojiyle hep üstüme alındım. şimdi de onu her paylaştığı şeye sinir oluyorum. Hoş artık bebeğim olacak ona yoğunlaştım kontroller falan ama görünce öfff ya yinemi şeklinde oluyorum. Takıntı oldu yani. sinir olmadan geçemiyorum onu yazdıklarıı.
Bizim hayatımız çoook farklı onlardan asla kıyas yapamam. Şimdi size onlar bunu yapmıyor biz yapıyoruz diyerek te çocuklaşmak istemem ama benim evimde kalmasalardı keşke bizimle böyle bir samimiyet kurmasalardı..
eğri oturalım doğru konuşalım sen bu kadını kıskanıyorsun bence, bence kıskandığını kabul edip bu kıskançlığın mantıksızlığını düşünerek bu düşüncelerden kurtulabilirsin
neden 3 ay seni aramadığına gelince, söylecek bişey bulamamış olabilir, konuşup seni üzmek istememiş olabilir, ben mesela yakını ölen birine başın sağolsun diyemem çıkamaz ağzımdan o söz, hatırlatıp daha çok üzerim diye korkarım, benzer bişey olabilir
ben zaten normalde, eşiyle öpüşlü koklaşlı resimler koyup birbirine aşk cümleleri düzmeye anlam veremiyorum facede
ama bunlara sana karşı yaptığını nerden biliyosun bence bu tamamen kuruntu. hem siz kocalarınız iş arkadaşı olduğu için arkadaşsınız, senin dip temel arkadaşın değil, arada çok fark var, hem zaten aramış kız bayramda, hiç aramamış değil
özel hayatı facedeyse sanane ki, sayfa onun sayfası, isterse yarı çıplak foto koyar, seni ilgilendirmez ki, engellersin, yok engelleyemem dersen haber kaynağında gizlersin yaptıkları özellikle sayfasına gidip bakmadıkça sende çıkmaz.
bence bu insanlarla özelden arkadaşlığı kesmelisiniz, çünkü bu noktadan sonra dönmez bu arkadaşlık
yok kısknamıyorum deme, kıskançlıkta insanı bi duygu yargılmak için yazmıyorum objektif durum tespiti yapıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?