Bana ne oldu böyle! Bu ben olamam! Kizlar yardimci olabilir misiniz?

derdin yokta dertmi arıyon dış kapının dış mandalı seni nie bu kadar dert ettiriyo eşinle mutluymuşun o arkadaş mutluluk koyabilir resimlerini

Gerçekten haberi olsaydı ve size telefon açıp,
devamlı eşiyle ne kadar mutlu olduğunu ve gezdiği yerleri anlatsaydı, size hak verilinebilirdi.
Ama siz sizle hiç alakası olmayan birşeyi üstüne alıp dert etmişsiniz, daha doğrusu kıskanmışsınız.
Eşinizin arkadaşıyla sizin durumunuzu paylaşmış olması, o arkadaşının karısına anlattığı anlamına mı geliyor,
belki kadın bilmiyor, hem bilse bile resim ekleyemeyecek mi, alınacağınızı düşünmemiştir bile belki,
ki normalde alınmamanız lazım zaten.
Aramaması sıkıntı olarak görülebilir, ama samimiyet aynı zamanda sizin tarafınızdan da paylaşılmayı hakeder,
siz de arayıp durumu anlatabilir, paylaşabilirdiniz.
Ortada samimiyet diye birşey yokmuş ki zaten, bu kadar şüphe duyduğunuz, kötü niyetli olduğunu
düşündüğünüz biriyle samimi olmuş olamazsınız heralde.
Belki de kadının gerçekten haberi yoktu, ayrıca face de herkes resimlerini paylaşıyor, gittiği
yerleri paylaşıyor, bunun neresini üstüne alındınız gerçekten anlamak mümkün değil.
He şu olabilir, insan mutsuz olduğunda, özellikle de evliliğinde,
mutlu çiftleri görüp imrenebilir, kendisi neden böyle olamadı diye üzülebilir.
Ama siz kendinizden çok, karşıdaki kadına takmış durumundasınız, sizin derdiniz
kendi mutluluğunuz değil, karşıdaki kadın, mutsuz mu olsun isterdiniz yoksa.

facebooktan kişi olarak silmeniz gerekmiyor, onun paylaşımlarının, durum güncellemelerinin, resim eklemelerinin falan sizin anasayfanızda görünmesini engelleyebilirsiniz. Onun bir paylaşımı sizin ekranınızda görünsüğünde, isminin hizasında, sağ tarafta minik bir ok olur, orada bu kişiden gelen gönderileri gizle gibi bir ifade yer alır, onu tıklayarak, paylaşımlarını görmemeyi başarabilirsiniz. böylece de sinir olmazsınız. Önceden sinir olduğunuz konuları da kendi içinizde çözmeniz gerekiyor. O bayanın tavırları arkasında kötü niyet olduğuna dair inancınızı bırakın...affedin onu içinizde. ve daha az önemseyin...
hamileymişsiniz madem, olumsuz düşünce barındırmayın içinizde. Allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin

facede bir söz yazarim hoooop birisi üstüne alinir
bir resim koyarim hoooop neler olyuor der biri
bir alinti yaparim o banami der öbürü
facede neymis yaaa

siz en büyük sorununuzu halletmissiniz esinizle barismissiniz birde bebek geliyor
diger insanlari neden bu kadar ciddiye alyiorsunuz
iciniz soguduysa koyun mesafeyi gitsin
yok ugrasirim diyorsaniz sizde koyun fotolarinizi catlatin
bunun sonu yokki
ben sizin yerinizde olsam esime yogunlasirim ve hamileligimin tadini cikaririm :)

Kimsenin mutsuz olmasını istemem kesinlikle. Bu kadar ince düşünürken.

Haklısınız zaten kapattım faceyi yeniden arkadaşlarımı eklicem. Teşekkür ederim.

Sizi bu kadar incitmeye çalıştığını düşünüyorsunuz madem ,arkadaşlığınızı kesin,facede engelleyin.
Bu kadar basit..

niye bu kadar umursuyorsun ki kadını.salla gitsin fece bakma bırak ne yazarsa yazsın.
sen biraz takıntı yapmışsın bence kafanı başka şeylerle meşgul et onu düşünme

Canım bence sen biraz fazla abartmışsın olayı... sonuçta sen eşinle sorunlarını anlattın...ve evlilik öyle birşey ki yani kadın ondan yorum yapmak istememiştir.belki birşey dese sen yanlış bir karar alacaktın.ben olsam bende bi süre aramazdım...ayrıca öyle nispet falanda yapmamaıştır bence..ayrıca neden yapsın ki ? yine de üzme kendini canım sen bebişini bekle hamd olsun eşinle sorunlarnı bitirmişsin bak ne güzel...

Birbirinizin evinde ailece kalabilecek kadar samimi olursanız bu işin b....ku çıkar tabi,Üzülürsün de ,nefret de edersin , sinir de olursun.İnsanlarla arana mesafe koymazsan bugün buna,yarın başkasına takarsın.Kusura bakma yargılamk bana düşmez ama özel hayata da saygı duyulmalı değil mi?

Arkadaş hamile hamilelik geçiren insanlar bilir insanın psikolojisi çokda iyi olmuyor hassas oluyor zaten kötü günler geçirmiş halan o günlerin etkisinden kurtulamamış herkes yapmış yorumunu oda bu yorumlardan alacağını almışdır zaten bence kimse üstüne varmasın da kız herkese tek tek dert anlatmakdan kurtulsun.Samimi olarak birşey söylemek istiyorum buraya asla konu açmam çünkü buraya konu açmanın sonu ya suçlu durumuna düşmek yada kurtulmak için konuyu kapattırmak hani elini verin kolunu kurtaramazsın hesabı:)

Canım konunun bir kısmını okudum ama gerçekten haklısın o kadar yakınmışsınız en azından ayrılık döneminde nasılsın senin için ne yapabilirim tarzı seni arayıp sorması gerekirdi kötü döneminde aramamış sonrada hiçbirşey yok gibi arayıp durduk yere eşimle tatile çkıyoruz demesi aslında sizin onu değilde onun sizi kıskandığının göstergesi bence
bende facede bu tarz paylaşım yapan insanlardan çok rahatsız oluyorum
heranını yazanlar mesala uykum geldi , acıktım ne yesem acaba , şurdayım burdayım, bolca aşk mutluluk resimleri koymalar................. Benim en yakın arkadaşlarımdan birisi öyledir heranını facede duyurur , eşiyle çok sorunlar yaşadı boşanmadan döndü ama facesine baksan çok aşıklar , bende geçenlerde onu uyardım koyma resimlerini nazar değiyor dedim ,gerçekten de değiyor eşile hep sorun yaşıyorlar , kızı hep hastlanıyor falan.
Mesela bazılarıda normalda iki çift lafı bir araya getiremez ama profillerinde devamlı felsefi sözler paylaşıyorlar , kesin anlamlarını ne olduğunu bilmeden söz kime aitmiş bakmadan paylaşıyorlar görende hepsini felsefeci sanar benim eşim felsefe mezunu paylaşımlara bakınca basar kahkahayı insanlar farkında olmadan çok komik duruma düşüyorlar.
Bu tarz paylaşımları face profilimde de görmemek için bir yol buldum , uyguluyorum oh kafam çok rahat ayarlardan istemediğim kişinin paylaşımlarını ekranımda görünmesin yapıyorum , hem görüntü kirliliği olmuyor , hemde o kişiyi silipte kalbini kırmamış oluyorum sanada öneririm.
Canım şimdiden rahat sağlıklı doğumlar diliyorum

Soğumasın içiniz zaten. İnsanın herkesle arası iyi olacak diye bir kural yok ki. İlişkilerin (her şeye rağmen) sonsuza dek aynı seyri izlemesi sağlıklı bir şey değil ki. Kadın, gerçek yüzünü fazlasıyla belli etmiş. İyiyken iyi, sizin zor zamanınızda düşene bir tekme de ben vurayım havasında. E Rabbim size onun gerçek yüzünü böyle göstermiş, şükredin bence. Çünkü böyle sinsi biri çok daha farklı planlar kurabilirdi de. O yüzden bunları bahane ederek mesafenizi koruyun. Nispetten nefret ederim ve inanın herkes nispetin kötü bir şey olduğunu farkındadır, aslında herkes tüm kötülükleri farkındadır; yapanlar nefsine hakim olamayanlar, yapmayanlar nefsine hakim olanlardır. Kötülük yapanlar nefsinin esiridir, onun yönlendirmesiyle onlardan her şey beklenir.

Ayrıca, facebookta hayatının tüm ayrıntılarını paylaşmak kezbanlığın, cahilliğin, düşüklüğün ötesi bir durum. Ünlüler de bunu yapıyor, normal vatandaş da, çocuklar da. Facebookum yok, herkesin hayatını paylştığını nereden mi biliyorum? Haberlerden, medyadan, buradan. Böyle paylaşımlarla her şeyini ortaya dökenlerde üzerine alınsınlar lütfen, çok basit bir davranış bu.

Kesinlikle. Katılmamak elde değil. Burada konu açmak köpekbalıklarıyla yüzmek gibi.
Sitenin belli uygulanageliş kuralları var ve o yüzden kötüye kötü cevap versen yine sen kötü oluyorsun.
Çünkü çakalların da sürüyle gezmesi misali konu sahibine hiç olmadık bir şey söyleniyor, konu sahibi kibarca iddialara cevap veriyor, sonra sürünün diğer üyeleri (nasıl haberdar oluyorlarsa) hemen konuya gelip konu sahibine yükleniyorlar.
Alın size kötülük yapmanın sanal yolu.
Ya da konunun birkaç yerinde zaten yazmış olduğunuz bir şeyi ısrarla, kötü niyetle soruyorlar. Ben genellikle konu sahiplerine (eğer kendileri böyle bir tip değillerse) çok üzülüyorum ve böyle saldırılara uğradıklarında onları desteklemek istiyorum.
Gerçek hayatta nasıl bir profile sahip olduklarını çok rahat tahmin edebileceğiniz birçok insan sırf klavyede yazı yazmayı bildiği için burada kendine hiç sahip olamayacağı bir dünya kurabiliyor. Ve ne yazık ki, kötü iyiyi hep bastırıyor.

Çokkk haklısın çok samimi olmak hiç iyi bişey değil.
Evet nispeten öyle hamileyim ve hassasım fakat bu olay 1.5 sene önce oldu. Daha yeni cereyan etmiş değil. Ben zaten burada bu düşüncelerimden kurtulmak istediğimi önemsememeye çalıştığımı bu durumdan tahatsız olduğum u belirtip bu durumdan nasıl kurtulabilirim diye sormuştum ama konuyu çook saptıranlar oldu. sanane, istediğini yapar, kıskançlık yapma falan... ne kadar gereksiz. durup dururken rahatsız olduğumu söylemedim ki. Kötü dönemlerimdi ve yaptığı gösterişler canımı sıkmıştı. Ve sonra takıntı haline getirip her paylaştığı şey beni sinir etti olay bu aslında.. gayet net. Ama hiç problem değil. Ben zaten fikir almak için açmıştım konuyu. Ayrıca saygısızca yorum yapanlara da cevap yazmayarak belli ettim tavrımı.
Beni anladığın için çok teşekkür ederim canım. En azından kendini benim yerime koyup düşünmüssün. Düşüncelerimi yargılamadan konumu özenle okumussun. Tabiki herkes benim hissettiklerimi anlayamaz. Ama en azından senin gibi empati yapabilseler daha az kırıcı olurlar. Güzel düşüncelerin için teşekkür ederim.
Sen de benim gibi düşünüyorsun canım. İnanki ben eşimden ayrı olmasaydım ve bir sorunum olmasaydı böyle düşünmezdim asla insanın başına gelince anlıyor. Şimdi face de bişey paylaşıcaksam 100 kez düşünüyorum daha doğrusu içimden gelmiyor. Hamile olduğumu bile yazmadım çünkü çocuk sahibi olmaya çalışan arkadaşlarım var. Eşimle sarmaş dolaş foto koymuyorum eşiyle sorun yaşayanlar var. Tatil resimlerimi koymuyorum tatile gidemeyenler var. Göze batmamaya çalışıyorum. Aksi halde itici oluyor.
Çooook haklısın ben cevap vermedim saygısızca yorum yapanlara. Kendilerini önemli zannetmemeleri için. Tabiki ben burada beni pohpohlasınlar diye konu açmadım tabiki fikir ayrılıkları olacak ama SAYGI ÇERÇEVESİNDE.....

anlattığın kişi insanlıktan nasibini almamış, karaktersiz, cahil, kendince hava ve gösteriş budalası biri,
bu tarz insanlarla zaten görüşme saçma sapan hareketlerine de cevap vercem diye uğrasma, sen kaliteli kişilikli karakterli insanlarla görüş
o kişide zaten kendi karekterdeki insanları bulur kan çeker, kalitenden ödün verme cnm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…