Bana o kadar acı çektirdikten sonra kendisinin çok mutlu olması... İnancım yavaş yavaş kayboluyor.

Ayrıldığınız insanların neden acı çekmesini istiyorsunuz anlamıyorum. Adam size kötü bişey yapmamış, sadece ayrılmış. Akşam seviyorum deyip sabah gitmesi falan mesele değil. İnsanın sevgisi bir anda bitebilir bazen. O ettiğiniz ahlar çoğu zaman gereksiz olduğu için tutmuyor.

O hayatına devam ediyor belli ki, siz de devam edin. Sekiz ay birini unutamamak için çok uzun bir süre.

Bu yoruma aynen katılıyorum.

Gerçekten çok basit şeylerden dolayı hak hukuk, adalet sorguluyoruz bazen. Bir ilişki yaşıyoruz, ayrılıyoruz hemen başlıyor hakkımı helal etmiyorumlar, beddualar, ahlar, neden hala mutlu söylemleri...
Siz seviyordunuz, o da seviyordu; sonra sevgisi bitti ve gitti. İşte bu kadar basit aslında. Ömür boyu sevecek diye bir şey yok, ömür boyu sevmedi diye de bela bulacak diye bir şey de yok. İlişki boyunca tek acı çeken de siz olmayabilirsiniz, o da acı çekmiş olabilir; siz kendinize göre haklısınız, o da kendine göre haklıdır. Bu kadar basit aslında. Ayrılmışsınız, hayatına tabii ki de bakacak. Siz ise mutlu diye hırslanıp İslama olan inancınızı sorguluyorsunuz.

Hiçbir ayrılık acısız olmaz, hepimiz zamanında ayrıldık, terk edildik, üzüldük. Sizin de eminim ki canınız yanıyordur, üzülüyorsunuzdur tabii ki. Ama gerçekten böyle sebepten dolayı İslam sorgulamak, adalet nerede demek, ahlar beddualar bana çok garip geliyor.

Siz söylediniz ya senin enerjinle besleniyor diye? Diyelim ki ben onu çok düşünüyorum ne oluyor? Hiç düşünmeyince ne oluyor?
Bence biraz arastir. Bu arada sevda dikerin aslinda giden erkek yoktur diye kitabi var. Orda da enerji meselesi anlatiliyor.
bu arada boyle ustu kapali cevaplar vermek hos degil cunku bu insanlar gercekten sana yardim etmek icin buradalar ama sen bulmaca cozmemizi bekliyorsun.
Sorularinin cevabi icin bu kitaplari oku bence. Cunku yazarak uzun uzun aciklamak zor.

şimdi inanan insanlar için sistem şu şekilde işliyor.
birinden bi kötülük gördüğünde o anki ruh haline gerekirse göre beddualar eşliğinde ilgili şahısı Allaha havale ediyorsun.
ve yoluna bakıyorsun.
yani ahım tuttu mu acaba diye geriye dönüp bakmak yok ;)
çünkü herşeyin bi zamanı var.

Bence biraz arastir. Bu arada sevda dikerin aslinda giden erkek yoktur diye kitabi var. Orda da enerji meselesi anlatiliyor.
bu arada boyle ustu kapali cevaplar vermwk his degil cunku bu insanlar gercekten sana tardim etmek icin buradalar ama sen bulmaca cozmemizi bekliyorsun.
Sorularinin cevabi icin bu kitaplari oku bence. Cunku yazarak uzun uzun aciklamak zor.
Her şeyi ayrıntılı anlatmayın. Düşününce şöyle oluyor, düşünmeyince böyle deseniz yeter. Kırtasiyeye gittiğimde bu kitabı alacağım.

Anlıyorum seni canım... bende senden farklı olarak ilişkide tam umutlandıgm garanti gördüğüm evlilik adımı attığım anda bir şekilde ortada kalıyor olmam. İlk seferinde çok dua ettim, Allahım karşıma hayırliyi ve sonum olacak kişiyi çıkart diye. Nişanlandım, okadar büyük bir aşk ki anlatamam. Babam istemiyor dedi ve gitti. Benim dualarim?... insan bunu düşünmeden duramıyor. Yine de inancımı eksiltmemek için elimden geleni yapıyorum

Şeytana kadere hiç suç atmadım :KK70: Sadece üzülen üzüldüğüyle kalıyor beni üzen bu
Genel dedim. Yazarkende "biz" diye yazdim.

Onlarda islama ait seyler seyler.
Ama mevzu bu degil.

O hakaretler karsiliginda ne gibi bir ceza versin ALLAH isterdin?

En guzeli ALLAHA havale etmek cunku ALLAH o kisiye sana yasattiklarindan ne bir gram fazlasini nede eksiigini yasatir. Neyi hakkediyorsa onu yasatir.
Tabi boyle ALLAHA havale ettikten sonra zaten ALLAH kabul etmiyo derseniz olmaz dilediginiz sey.
Inanarak ALLAHA havale edin neye layiksa onu bulacak.
Belkide kiz yalan soyluyor ve belkide guzel seyleri hakkediyordur? Sonucta ALLAHA havale ediyoruz hakkettigini yasasin istiyoruz. Belkide kotu dileklerini hakketmiyordur?
Bilemeyiz. Dedigim gibi sabirli olmalisin. Zaten gormek istedigin gibi aci cekiyor olsada kisi, bir uyenin dedigi gibi senin gormeme ihtimalin yuksek.

Söylediği yalanlardan dolayı

Söylediği yalan ne allah aşkına, tüylüydü, kötü kokuyordu falan. Bunun için, bunları söyleyen bir adamla muhatap olunur mu?

Sonuç olarak şu anlattığın saçma sapan hikayeden başka bişey yok ortada anladığım kadarıyla. Hala diğer kadınla, sonrasında adamla neden muhatap oldun anlamış değilim. Belli ki onlar seni değil sen onları zorlamışsın biraz. Şu durumda ahın geçersiz bence. Ortada cidden ah edecek bişey yok çünkü.

Nişanlıydı, nişanlısına döndü?

Gece gece parçaları birleştirmeye çalışıyoruz resmen. Gizemli konular, "bir başlık açıyorum ama ısrar etmeyin olayların yarısını anlatırım anca". Peki.
Sadece nişanlısıyla değil ki. Her hayatına aldığı kızı kandırıp ardından nişanlıyım ayrılamam diye kandırıyor.

Sadece nişanlısıyla değil ki. Her hayatına aldığı kızı kandırıp ardından nişanlıyım ayrılamam diye kandırıyor.
Size de böyle yaptı sonra başka kıza döndü. Hatta siz o yüzden ağlayarak yatağa gittiniz. Bunu başta söyleyebilirsiniz.

Siz de kıza adamla ilişkinizi anlatmak için iletişim kurdunuz, kız da size adamın söylediklerini aktardı diye tahmin ediyorum.

Söylediği yalan ne allah aşkına, tüylüydü, kötü kokuyordu falan. Bunun için, bunları söyleyen bir adamla muhatap olunur mu?

Sonuç olarak şu anlattığın saçma sapan hikayeden başka bişey yok ortada anladığım kadarıyla. Hala diğer kadınla, sonrasında adamla neden muhatap oldun anlamış değilim. Belli ki onlar seni değil sen onları zorlamışsın biraz. Şu durumda ahın geçersiz bence. Ortada cidden ah edecek bişey yok çünkü.
Kendine aşık edene kadar hiçbir şey söylemeyip kendine bağladıktan sonra nişanlıyım diyen bir insan. beni kandırırken ne suçum vardı söyler misiniz* olanların binde birini bilmiyorsunuz

Kendine aşık edene kadar hiçbir şey söylemeyip kendine bağladıktan sonra nişanlıyım diyen bir insan. beni kandırırken ne suçum vardı söyler misiniz* olanların binde birini bilmiyorsunuz

Anlatmazsan nereden bilebiliriz? İçimize doğmuyor böyle şeyler.

S shot bravo dostum.

Size de böyle yaptı sonra başka kıza döndü. Hatta siz o yüzden ağlayarak yatağa gittiniz. Bunu başta söyleyebilirsiniz.

Siz de kıza adamla ilişkinizi anlatmak için iletişim kurdunuz, kız da size adamın söylediklerini aktardı diye tahmin ediyorum.
Yok ilişkimizi anlatmak değildi amacım vallahi aslında tamamen kızı da kandırmasını istemediğim içindi

Her şeyi ayrıntılı anlatmayın. Düşününce şöyle oluyor, düşünmeyince böyle deseniz yeter. Kırtasiyeye gittiğimde bu kitabı alacağım.
Su an senin enerjin dusuk. 7.8 megaherzden yuksek frekanslardasin yani (enerji ile frekans ters orantili). Dusurdugun bu enerjiyi evrene saliyorsun. Baskasi da senin enerjini aliyor bu da senin dusundugun kisi olan o eski erkek arkadasin. Senin enerjini alarak enerjisini yukseltiyor ve mutlu mutlu geziyor. Oysa kendi isine gucune baksan, bana ne ondan artik bitti gitti desen enerji akisin kesilecek ve o enerjiyle beslenemeyecegi icin bir sure sonra enerjisi dusecek. kendinle ilgilen. Baskalarini birak. Kendine yonel. Bu kadar her seyi en ince ayrintisina kadar dusunerek yaratan Allah icin seninki mesele bile degil. Neden herseyi O na birakmiyorsun. O halleder merak etme. Sen kendine yonel. Takibi de birak. Cunku adam mutlu mu mutsuz mu diye takip ederek aslinda Allah i mi kontrol ediyorsun ya da sorguluyorsun yapti mi yapmadi mi diye. merak etme O ne yapmasi gerektigini bilir. incinme incitme der O. Dikkat et once incinme diyor sonra da incitme. o adami dusunerek kendine eziyet edip kendini incitiyorsun. Incitme kendini. Sen kendini incitme. O seni incitenleri zamani gelince incitir merak etme. Ama lutfen O nu sorgulama.

Yani adam seni sevdigine inandirdi. Sinra nisanliyim dedi. Baskadina gitti. Sen de kizi aradin. O da senin hakkinda ona birsuru yalanlar soykemis. Sen iliskilerinin bitmesini beklerken onlar da oyle olmadi mutlular. Oyle mi? Olay bu degil mi?

Back
X