- 31 Mart 2008
- 8.769
- 1.121
- 373
- Konu Sahibi _donukpudra_
Ayrıldığınız insanların neden acı çekmesini istiyorsunuz anlamıyorum. Adam size kötü bişey yapmamış, sadece ayrılmış. Akşam seviyorum deyip sabah gitmesi falan mesele değil. İnsanın sevgisi bir anda bitebilir bazen. O ettiğiniz ahlar çoğu zaman gereksiz olduğu için tutmuyor.
O hayatına devam ediyor belli ki, siz de devam edin. Sekiz ay birini unutamamak için çok uzun bir süre.
Bu yoruma aynen katılıyorum.
Gerçekten çok basit şeylerden dolayı hak hukuk, adalet sorguluyoruz bazen. Bir ilişki yaşıyoruz, ayrılıyoruz hemen başlıyor hakkımı helal etmiyorumlar, beddualar, ahlar, neden hala mutlu söylemleri...
Siz seviyordunuz, o da seviyordu; sonra sevgisi bitti ve gitti. İşte bu kadar basit aslında. Ömür boyu sevecek diye bir şey yok, ömür boyu sevmedi diye de bela bulacak diye bir şey de yok. İlişki boyunca tek acı çeken de siz olmayabilirsiniz, o da acı çekmiş olabilir; siz kendinize göre haklısınız, o da kendine göre haklıdır. Bu kadar basit aslında. Ayrılmışsınız, hayatına tabii ki de bakacak. Siz ise mutlu diye hırslanıp İslama olan inancınızı sorguluyorsunuz.
Hiçbir ayrılık acısız olmaz, hepimiz zamanında ayrıldık, terk edildik, üzüldük. Sizin de eminim ki canınız yanıyordur, üzülüyorsunuzdur tabii ki. Ama gerçekten böyle sebepten dolayı İslam sorgulamak, adalet nerede demek, ahlar beddualar bana çok garip geliyor.