- 14 Ağustos 2013
- 263
- 123
- 103
- Konu Sahibi Munevvergul
-
Öncelikle şunu unutmayın her şey Allah'tan gelir ve şununda farkında olun bu yaşadıklarınız bir sınav siz bu sınavı sabrınızla ve yoktan var edene inanarak geçeceksiniz sınavınızı ayette ne diyor Allah en sevdiği kulunu sınarmış ayetler ap açık yazılmakta Allah sevdiği kullarını sınarmış peygamberler Allah'ın en sevgilileri sınava tabi tutulurken biz acîz bir kul olarak nasıl baş kaldırırız Hz Eyüp peygamberimiz rıvayetlere göre bir gece 18 tane oğlunu bilenler bilir çok varlıklı bir peyganber malını sağlığını tek bir gecede kaybediyor sonra sabrediyor ve sabrının ödülü olarak ibadetini vücuduna çıkan yaralar yüzünde yerîne getiremeyip yalvarır ve o an sağlığı malı 18 oğlu dirilir Yasin süresinde bile geçer (Kün Fe Yekün) ol der ve olur sakın sapma yanlışaMerhaba;
Şu an 28 yaşındayım. 3 yıl önce boşandım. Eski eşim geçen yıl evlendi. Benimse karşıma hiç kimse çıkmadı. Çok genç yaşta büyük sıkıntılar yaşadım. Depresyona girdim hala tedavim sürüyor. İyi bir işim var ve çocuğum yok. Fakat içimdeki acı bir türlü dinmedi. Hayatım mahvoldu kilo aldım, gecelerce ağladım hala daha ağlıyorum.
Işin daha kötüsü artık Allah a inanmıyorum sanırım. Bugün yetmezmiş gibi eski eşimle karısını yanyana gördüm. Alt üst oldum. Neden ben? Ben tüm bu sıkıntıları yaşarken o musmutlu? Ben gerçekten yaşamaktan yoruldum Ne olur bana yardım edin
bence yanlış dusunuosun ,, Allah a ınancını kaybetmezsen asıl o zamann kazandgını goreceksın..cezasını vermedgını bılemezsın ..onu Rabbım bılır ve o en ıyisini bılır.. Bu dünyadakı varlığımızın sebebi baskalarını duzeltmek değil kendımızı duzeltmektır DOSdOGRU bir ınsan olabılmek için..hayat bu tür şeyleri İSRAF olarak goruyor..hıc kımseye degıl kendınıze saygınız olsun ve yep yenı hayata baslayın aynı yastayız ..Allah herkesın onune hayırlı temız ınsan eşleer cıkarsın ..Merhaba;
Şu an 28 yaşındayım. 3 yıl önce boşandım. Eski eşim geçen yıl evlendi. Benimse karşıma hiç kimse çıkmadı. Çok genç yaşta büyük sıkıntılar yaşadım. Depresyona girdim hala tedavim sürüyor. İyi bir işim var ve çocuğum yok. Fakat içimdeki acı bir türlü dinmedi. Hayatım mahvoldu kilo aldım, gecelerce ağladım hala daha ağlıyorum.
Işin daha kötüsü artık Allah a inanmıyorum sanırım. Bugün yetmezmiş gibi eski eşimle karısını yanyana gördüm. Alt üst oldum. Neden ben? Ben tüm bu sıkıntıları yaşarken o musmutlu? Ben gerçekten yaşamaktan yoruldum Ne olur bana yardım edin
Kusura bakmayın lütfen ama imtihan denen bişey var. Yaptığınız hatalar yada yanlış tercihler yüzünden yaşadığınız sıkıntıları haşa Allah'a bağlayıp inanmıyorum demekte bence biraz işin kolaya kaçması. Herşey biyana birazda kendinize yapmışsınız. Önce bi kilo verin diyetle sporla bi zayıflayın kendinizi bi beğenin. İkincisi derdiniz bitek eşinizle boşanmış olmaksa hayatta ondan başka milyon tane seçeneğiniz olduğunu ve yaşınızında daha 28 olduğunu hatırlayın.Ne kadar kolay şeyler yüzünden çöküyorsunuz. Kendinizden vazgeciyorsunuz. İnsanlar evlat acılarıyla uğraşıyor ya. Kızıyorum ben böyle insanlara.
Yaşamayan bilemezHayati dramatize edip sucuda yaradana atmayin litfen. Bu arada Eski esinden sana ne yahu!
kenini derhal topla daha cok gençsin maziyi bırak neden ben diye sorgulama kendini.elbet seninde karşına birisi çıkar geçmişle yaşanmaz allah onunda müstahakını verir sen böyle yapmaya devam edersen depresyondan hiç çıkamazssın.Merhaba;
Merhaba;
Yasamadigimida nerden cikardin 25 yasinda bosandim eski esim 2 yil sonra evlendi evlendigi gun gelin konvoyunu kapimin onunden gecirdi. Ailemle cok ters dustum cok agladim psikolojik destek aldim ama hic bir zaman senin gibi isyan etmedim ve mukafatimida aldim cok sukur gecen yil dunya iyisi birine asik olup evlendim ve cok mutluyum.Yaşamayan bilemez
Gecen bi arkadaş soylemisti aslında o yönden bakarsan çok rahatlıyor icin. Allah bu dünya da bi musibet vermisse ve sen bunu sabırla karsilayip bol bol dua.edersen bunun mükafatını diger tarafta alirsin demisti. Onlari görmek simdi sana zor gelse de imtihanin bu olduğunu düşün ve basariyla gecmek icin bol bol.dua.et namaz kıl Rabbime sarıl yoksa burda biz ne dersek senin içini rahatlatamayiz sadece rabbim rahatlatir seni.Merhaba;
Allah da sana bakip inanamiyodur bacim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?