Baş örtüsü ve Arabistan

Haklısınız var bu bazı bölgelerinde ama dubai de vs yok diye okudum

Arabistan derseniz evet dediğiniz doğru.
Ben arabım Lübnan arabı, genel olarak Arap denilince hepsi kapsanıyor onu açıklamak istedim.
Sadece Arabistan dediyseniz yanlışınız yok malesef ..

Bu arada yurtdışında yaşıyorum 2 yıldır.
Ondan önce Türkiye’de

Ben arabım Lübnan arabı, genel olarak Arap denilince hepsi kapsanıyor onu açıklamak istedim.

Evet, Arabistan diye başladığı için konu sahibi, orayı kastettim.

Hepsi hakkında ayrı gayrı bir fikrim yok açıkcası.
Yine de genelleme olmuş sanırım, öğrenmek iyidir :)

Nerenin Arabı daha iyidir ehehe. Alınmayın bu arada lütfen şaka yapıyorum. :) Suudi Arabistan'dakiler en sıkıntılı olanlar onu anladım.

Kız kafayı mı yedin? İtalyan bir erkek bul ya da ne bileyim hangileri yakışıklı oluyodu hatırlayamadım Arabistanda yaşanır mı ya.

Yaşın küçüktü diye hatırlıyorum. Evlenip, ülke değiştirecek olgunluğa eriştiğini düşünüyor musun gerçekten? En azından bir kaç sene daha bekle.

Ay çok büyük bi karar. Yok anam, ben yapamam

Heheh başörtü benim için büyük bi karar yoksa alkol sigara vs kullanmıyorum öyle aykırı bi insanda değilim ama açığım işte oraya gittiğimde kapanmak zorundayım

İtalyan bir erkek bul ya da ne bileyim hangileri yakışıklı oluyodu hatırlayamadım

Tanıdığım İtalyan erkekleri hep benden kısa ve epey kendini beğenmiş erkeklerdi. Abartıldıklarını düşünüyorum ehehe.

Favorim İskandinav olan beyler. İngilizler de fena sayılmaz. :)

Nerenin Arabı daha iyidir ehehe. Alınmayın bu arada lütfen şaka yapıyorum. :) Suudi Arabistan'dakiler en sıkıntılı olanlar onu anladım.
Yooo asla üstüme alınmam.
Evlenmek içinse hiç bilemiyorum yani hiç merak etmedim :)))
Arkadaşlık felan tamam ama aile ilişkilerine girmiyorum.
Mutlu olan yok mu?
Elbette var ama ben o Riski göze alamam o kadar şanslı değilim

alkol alıyo, çok modern biri.

vauuvv ne modern ama....

ama kadının çalışmasına izin yok. onlara göre ters bu... cık cık cık.

aşırı tezat, itici.

müslümanlara ‘yobaz’ diyenler veya alkol alanlara ‘dinsiz’ demek gibi.
ay üf ben susucam.

Bacim su turkiyede ozgurluk yok diyenlere cvp olmus bu.. elimizdekinin kiymetini bilmeli neler var

Bu konu hakkında söyleyecek çok şeyim var ama önce daha önemli bir nokta var; bu ilişki ne kadar ciddi? Aileler tanıştı mı?

Arabistan' daki 7 yıldızlı otelde 5 gün konaklama, eşimle bana ücretsiz uçak bileti, 5000 lira da ''alın gönlünüzce harcayın'' parası verseler gitmem. Yasalarını iyi öğren gideceksen de, alışma alışmama kısmını değil. Gidip dönememek var oralardan. Kocan izin vermiyor dönemezsin diyen bir yasası varsa ne yapacaksın? Adamlar daha yeni kadınlara araba kullanmayı serbest bıraktılar. O da insanlıktan değil, sırf ülke pazarı canlansın diye.

Ayyy ne cesaret arabistan?

Hayretle okudum yazınızı ve "yürek mi yedin kuzucum" diye sorasım geldi
Ben kapalı bir kadınım Arabistana en yatkın profil gibiyim dışarıdan bakılınca ama o işler öyle olmuyor ki be kuzu, bir şeyi dayatarak zorla yapmak var bir de içinden gele gele yapmak var. Sadece başörtüsü ile kalsa hadi yine aştın sorunu bir şekilde deriz ama onunla kalmayacak ki. Burada modern! takılan şahıs ait olduğu yerde özüne dönecek, o belki farklı davranmak isteyecek ancak çevre aile baskısı engel olacak hep. Yanında kocan baban olmadan nasıl çıkacaksın mesela dışarı, arabayı özgür özgür nasıl kullanacaksın, gülüp eglenemeyecksin mesela, ailesinin yanında hep arka planda kalan sesi solugu cikmayan hizmet eden birisine dönüşeceksin, tek eşli kalman mümkün olacak mı mesela. Amacım hor görmek değil sakın yanlış anlaşılmasın durumun vehametini anlayabiliyor musun onu kestiremiyorum sadece. Oralarda yasayan insanlar kendilerini turkiyeye yahut başka ülkelere atıp özgür bir hayat sürme derdindeyken sizin bile isteye buralardan kopup gitmek istmeniz hiç akıl karı değil. Bence bu işi biraz erteleyip etraflıca araştırmanızda fayda var,erkek arkadaşınıza soru bile soramıyorsunuz Allah aşkına biraz cesur olun ve gerçeklerle yuzlesin. Ne kadar tanıyorsunuz mesela o kişiyi? hiç zıtlaştığınız oldu mu? illa benim dediğim olacak triplerine girdiniz mi, ne tepki verdi? bazı durumlarda baskın taraf olmayı denediniz mi, nasıl karşıladı? Tek eslilik istiyorum şöyle böyle diye isteklerinizi söyleyip kartları açık oynadınız mı? Bunların hepsi ciddi şeyler ve hayati bir karar vermek üzeresiniz. Lütfen dikkatli olun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…