Baş örtüsü ve Arabistan

Birde madem oyle arkadasin turkiyeye gelsin oyle evlenin.. ters birseyde onun gitmesi daha kolay olur..

Bence kapanmak konusu biraz abartılıyor gibime geldi. Bende sonradan kimsenin baskısıyla değil içimden geldiği için kapandım. İlk başta alışma süreci zor oluyor tabi ama sonra benimsiyorsun artık kendini. Yani illa kapanınca kara kara bişey olmuyorsun (aslında olması gereken bu tabi)
Renkli tesettür kıyafetleri Şallar derken çok modern kıyafetler var.
Ama bir erkek için kültür, ülke ve kendinizi değiştirmeye değer mi ona karar vermelisiniz bence.
Zamanınız ve maddiyatınız müsaitse kısa süreliğine bir gidin bakalım Arabistan’a, bir tanıyın ortamı. Sadece kapanmak değil başkaca sizin kaldıramayacağınız farklılıklar olabilir.
Yapamayacak gibiyseniz kendinizi zorla şakın değiştirmeyin. Hele de 5 aylık birisi için. Kapanmak içinizden gelmiyorsa sırf zorlama olduğu için kapanacaksanız şakın yapmayın. Başınızda taşıyacağınız ayet daha sonra size yük gelebilir.

Tatlım modern biri olsaydı senin çalışmana izin verildi...

Konu sadece başörtüsü değil...

AVM ler gibi pek çok yerde haremlik selamlık vardır...
Eşin ile el ele yürüyemezsin. Sokak'lar ahlak polis i ile dolu...

Photo çekmek yasak, konuşmak yasak vs...

Bir sürü bunun gibi şeyler var.

Ayrıca kadın hakları yoktur.
Özgürlük yoktur... bak şimdi den çalışmayacaksın diyerek özgürlüğün elinden alınıyor.

Ben senin annen/baban olsaydım kesinlikle izin vermezdim...

Gençliğine yazık etme... çok çok çok pişman olursun.

Ben acikcasi Turkiye gibi demokratik ve modern bir ulkede yasadiktan sonra Arabistanda yasamaya alisacagini hic sanmiyorum.Bircok acidan zorluk cekeceksiniz.Gectigimiz nisanda umre icin gitmiştim ve orada kadınların nasil ikinci sinif hatta belkide insan yerine bile konulmadigini gordum.Biliyorsunuz seriatla yonetiliyor.Heryer haremlik selamlik.Araplar kadinlara karsi cok kaba.Sordugunuz sorulara bile cevap vermeye tenezzul etmiyorlar.Sokaklarda sigara icmek bile yasak.Daha cok yeni kadinlarin araba kullanmasina izin verildi.
Bunu yazmam dogrumu bilmiyorum irkci sanmayin beni millet olarak temizlige de pek önem vermiyorlar.
Orada yemek yiyebilmek bile bir basariydi acikcasi.
Bilemiyorum alistiginiz sartlari cok arayacaksiniz.
Basortu takma zorunlulugunu zaten biliyorsunuz.
Acayip olansa orada erkeklerde bir acgozluluk var butun vucudun kapali olsa bile gozleriyle taciz ediyorlar.Ben Turkiyede acik halimle o kadar taciz edilmedim..
Neyse lutfen iyi dusunun.Emin olmadan asla evet demeyin.

Mekke medine dışında örtü şartı var mı ki orda? Ben yok diye biliyorum ama yanılıyor olabilirim.. Cidde mesela gece hayatıyla meşhurdur.. Uyruğu suudi arabistan olan biriyle neden evlenmem çünkü onlarda dört karı almak normaldir yarın bi gün böyle bir istek peydah olabilir

Canim solemeden gecemiycem.. onlarin seriat adi altindaki yonetim sekli aslinda seriat degildir.. zaten sirf bunlar yuzunden seriatla ilgili yanlis algilar var..o kdr seriatci olsalardi kadina en guzel degeri verirlerdi..herkes kafasina gore 4 kadin aliyosa sorun buyuk...burda sunu anlamaliyizki; islerine geleni istedikleri kilifa uyduruyolar.. herneyse.. diger solediklerine katiliyorum

benim bildiğim kadarıyla her kural her millet için gecerli değil mesela suudi kadınlarının çalışması yasak ama türklere fln değil. Yani her yasak herkesi kapsamıyor. Ama tabikide kapalı gezmeniz lazım bunun nedeni sadece kurallar değil, kendi güvenceniz içinde önemli. Ben bir avm de gezerken sadece tek başıma oldugum için peşime erkekler takılmıştı. Eger dininiz yada başörtüsü hakkında bir şeyler öğrenmek istiyorsanızda bunu internettende araştıra bilirsiniz.
Buarada Benim arkadaşımında sevgilisi dubaide yaşayan bir arapdı ve kendiside aileside öyle baskıcı insanlar değildi.

Profilinizdeki yuzuklu el resmi sizin mi? Eyer sizinse evlenme isteginiz bu pirlanta yuzuk sebebiyle olmasin:)) canim suudilerin cogu yasadigim ulkeye gelip ferari kiralayip her b...u yiyipdonuyorlar. Hersey onlara serbest,karilarina yasak. Soylemedi deme. Ona gore kararini ver derim.

İleride boşanma vs olursa çocuğunu dahi alamazsın. Nikahına girdiğin anda boyunduruğuna girersin. Oranın yasaları çok ağır, başa çıkamazsın. Aklını başına topla, git Norveç'li koca falan bul napıcaksın elin Arabını.

Sen şaka mısın ya?
Ayrıca alkollü içeceklerin tarihini bir araştır eski çağlara dayanır... Yani alkol almak modernlik belirtisi değildir... Alkol kullanıyor ama senin çalışmana izin vermiyor çok modernmiş gerçekten...

Bence alkol içmesini modernlikle bağdaştırmanız doğru değil.
Ben kabul etmezdim sonuçta tanımadığın bir ülke 5 ay çok kısa bir süre. Gerçi bende bir sene içinde evlendim ama ne bileyim yurtdışına çıkmak büyük bir risk birde o ülke çok fazla kadınların hakkını önemsemeyen bir ülke ise 10 defa düşün

Hiç bir erkek için bu kadar radikal bir değişime değmez. Bence nişanlılık sürecini uzun tutun. Ayrıca size hiç bir şey anlatmıyor olması iyi birşey değil. Çünkü başınıza gelecekleri anlatmak istemiyor. Evlediğinizde muhtemelen oranın yasalarına dahil olacaksınız. Sırf şu müge anlıda kaybolan bir kadının hikayesini dinlerken edindiğim izlenim orada erkeksiz bir hiçsiniz. Ve tamamen erkek egemenliğinde olacaksınız. Resmen karakteriniz düşünceniz olmayacak.

Sımdı soyle birşey ben eskı işyerimdeyken gitmiştim, 2 hafta kadar kaldım. O hayatı yaşayabılecegını dusunmuyorum.

Sadece basortu degıl kadınlar sadece gozlerı acıkta kalacak sekılde kapanıyorlar.

Her yerde kadın ve erkek yerleri farklı, mc donalds dan bıle yemek alırken ayrı sıraya gırıyorsun, markette sokakta alısverıs merkezınde sana oyle degersız hıssettırıyorlar ki kadın oldugun için.

Bu sene araba kullanma ozgurlugu verildi kadınlara. Yanında eşin, baban, abin yoksa şehirler arası yolculuk yapamıyorsun.
Namaz vaktı her yerde kepenkler aşağıya iniyor eger marketteysen içerde kalıyorsun.

Oyle yani insanların dısardan gordugu gibi değil. Bir de araplar gerçekten cok kabalar.

Ve gelirlerine gore eş alma hakları var gelir seviyesine gore 1-4 arası, geliri iyi olanların 4 eşi var cunku devlet eşine bakabilecegını garantılemenı ıstıyor. Yani evlenecegım dedıgın kişinin zaten bir eşi olabilir.

Arabistanda bazı şehirlerde başı açık gezebilirsin ama ferace giymek zorundaymışsın arap olan biri söylemişti.. ama bazı yerlerde peçe bile zorunlu.. araba kullanmak zaten yasak.. evlerde balkon yokmuş.. ne bilim bazı yerlerde beyaz tenli kadınları kaçırıyorlar.. gündüz uyuyup gece çalışıyorlar.. aşırı sıcak..

yani ben tesettürlüyüm ama Arabistan da yaşayamam.. düşünsene çalışamana da ixin vermiyo.. yarın bir gün istediğin gibi çıkmazsa çıkıp gelemezsin..

Bence evlenme.. bakma şimdi modern takıldığına.. çok zorlanırsın çünkü ne kadar olsa da kültürü böyle..

Cok buyuk ihtimalle zenginligine kanip gideceksin ve bir riyal faydasini goremedigin icin pisman olup donemeyeceksin.. ben ki konu yurtdisi olunca durma git derim ama konu suudi arabistan olunca bes parasiz yasa ama otur ulkende diyorum.. o zenginligi orada sana tek basina yedirmezler, uc farkli es+anne+ baba+ kardeslerle hayati paylasirken farkedersin durumu zaten.. lv cantayla ferrarine binip gezdirmezler seni.. hostesken iyi kazaniyorsun zaten buradan yuru derim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…