Baş örtüsü ve Arabistan

Yüzük senin mi güzelmiş :KK8:

İyi düşün bak, bugünler güzeldir gelir geçer ..
ama ömür boyu katlanabilecek misin?
Biz burda kendi ülkemizde kültür çatışması yaşıyoruz, yeri geliyor anlaşamıyoruz. Sen bambaşka bir kültürden bahsediyorsun.
Daha çok gençsin,ilerde ah vah para etmez. Bence acele etme ...

Arkadaşlarım turistik amaçlı dubaiye gitmişler. Anlattılar biraz
Turist olmayan kadınlar lokantalarda peçelerini açmadan altından yemek yiyorlarmış bana çok acayip geldi
Sanmıyorum gidip de rahat edebileceğini. Önceden bi gidip gezsen daha iyi olabilir
Ya da dini öğrenip benimseyeceksin
O zaman belki zor gelmez o şekilde yaşamak

başını kapatmakla bitmicek oraya gidip geri yollamazsa seni ailene yada ayrılmak ıstedınde kimse seni gelip alamaz bulamaz da kesseler kımsenın haberi olmaz göndermezler kolay kolay ayrılamazsın çok korkutucu şeyler bunlar oranın kuralları çok çok ağır mecbur uymak zorundasın aılesı devlet hep baskıcı baksana çalışmana da iizn yok o aile seni o yaşa kadar boşa mı okuttu yazık sen 21in de bırak hayatını işini kapıl olmucak şeye diye ordakıler rahat dıe baska ulkelere kacıyor bıızm ulkemıze gelıyor turkıyeden daha rahat ulke mı var allah askına suyu mu cıktı başka uleklerı rahatlıgın otuz kırk olsan yıne yapamazsın oralarda cok ıyı düşün bu kadar ınsan bile dıyosa kulak ardı etme daha adamla konusamıyosunuz bıle sorularına cecap alamıyosun 360 derece ıster ıstemez dönecek oraya gıdınce kk dakiler dediydi dersin haberın olsun yıne de hayat senın ben hostes olcam rahat olcam 21 olcam hayatımın baharın da kalkıp işi gücü bırakıp arabistana gitcem peh akıl işi deil yine severain yine aşık olursun yakışıklılığına aldanma derin hal hareketine tatlı geliyo olabilir ama daha çokk başındasın yolun

Bir arkadaşım Londra'da dil okulunda tanıştığı Suudi bir arkadaşı ile tanıştırmıştı. Mevzu bir şekilde çok eşliliğe gelmişti. Zaten kendi babasının birden fazla eşi vardı ve sayısını hatırlamadığım kadar kardeşi. Ben çok seversem ikinci evliliği yapmam modunda konuşmuştu ama o kadar normaldi ki onun için. İki eş çok normal oralarda. Bir de kız kardeşleri, ailedeki kadınlar yanlarında bir erkek olmadan hiçbir yere gidemiyordu. O bunları bir lütuf, çok iyi bir şey olarak görüyor ve anlatıyordu. Nereye gideceklerse biri bırakıyor, hani hep özel şoförleri var gibisinden. Özgürlüğün kısıtlanması demek değil bu onlar için. Haberin olsun. Kimyasal aşkın ömrünün de 3 yıl olduğunu ve evlendikten sonra herkesin özüne döndüğünü göz önünde bulundur.

Göz göre göre kendini yakma. Daha çok gençsin. Bu cesareti de gençliğin veriyor sana. Ben çok kısa bir sürede tanıştım ve evlendim, ancak eşim olumsuz şeyleri dahi saklamadı ve ben onunla ve potansiyel geleceğimiz ile ilgili her şeyi bilerek, ondan ve kendimden emin olarak evlendim. Sen her şeyi soramıyorum diyorsun. Kafanda soru işaretleri varken 5 ay bu kararı almak için çok kısa bir süre. Ülkemizden daha iyi şartlara sahip bir yer olsa yine belki ama değil. Burada yeterince özgür değilken kendini tamamen kısıtlayacak bambaşka bir ülke, bambaşka bir kültür. Mutlu olacağına, ömrünün sonuna dek sevgilinle olduğun için mutlu olacağına, hiç lanet etmeyeceğine, emin misin?

İranlı bir arkadaşım vardı,her zaman İran anlatıldığı, dışarıdan bakıldığı gibi değil derdi.
Ama Arabistan da çalışmış bir arkadaşım da ne anlatsam az gelir derdi,şartlar hiç de iç açıcı değilmiş.
Geçici bir süre bilemiyorum belki ama uyum konusunda zorlanacağınız aşikar.

• Beğen
Reactions: KV_
Hepimiz burada derdini dert edindik, daha sadece 21 yaşındasın, ben 25 yaşımda verdiğim bazı kararlar için bile o zamanlar yeterince olgun değilmişim derken... Yapma.

21 yaş ve 5 aylık, her şeyi sorup paylaşamadığın bir ilişki, bambaşka bir ülke... Senin şu anki yaşantına çok ters bir ülke. Yapma.

Lütfen yapma ya.

Kardeşimmişsin gibi dertlendim, lütfen yapma.

21 yaşındaymışsın doğru değilmi..
Ailen ne diyor bu duruma,nacizane fikrim ben olsam asla ve asla buna müsade etmezdim..
Arabistan gibi bir ülkede helede şeriatla yönetilen sistemle yaşamanın ne kadar zor ve itici olduğunu bilmen lazım..
Özellikle Kızım Olmadan Asla filmini seyretmeni tavsiye ederim ona göre bir kere değil milyon kere düşün..
Kadınların bile araba kullanmasına daha yeni izin verilen bir ülkede gerisini sen düşün..
Yakma kendini sakın bir erkek için..

21 yaşındaymışsın doğru değilmi..
Ailen ne diyor bu duruma,nacizane fikrim ben olsam asla ve asla buna müsade etmezdim..
Arabistan gibi bir ülkede helede şeriatla yönetilen sistemle yaşamanın ne kadar zor ve itici olduğunu bilmen lazım..
Özellikle Kızım Olmadan Asla filmini seyretmeni tavsiye ederim ona göre bir kere değil milyon kere düşün..
Kadınların bile araba kullanmasına daha yeni izin verilen bir ülkede gerisini sen düşün..
Yakma kendini sakın bir erkek için..
konuyla alakası yok ama torun geliyormuş hayırlı olsun:emir_bebek::emir_bebek:

29 yaşındayım
tesettürlüyüm
gayet mütevazi bir yaşantım var
alkol almam ama modern bir insanım
gitmezdim
hani bunları neden söyledin dersen bence tek problem başörtüsü değil
onu anla diye söyledim
ama biliyorum ki burada binlerce yorum yapılsa da evleneceksin ve gideceksin
ne diyeyim inşaallah sonun beklediğimiz gibi olmaz

Arkadaşlar herzaman ki gibi yine ben :KK70: biliyosunuz ki 19 yaşındayım artık ve geçen sene mezun kaldım üniversiteye gitmedim bu sene hazırlanıcaktım hatta dershaneye yazılıcaktım pazartesi. Fakat bugün sabah annem geldi dedi ki seni İngiltereye göndericez babanla karar verdik (orada teyzelerim kuzenlerim çok var ve teyzem annem gibidir çok yakınız ailecek) bende orada ne yapıcam diye sordum anneme oda part time çalışırsın türk restorantlarında veya kuaförde bi yandanda dil kursuna girersin sonra da üniversite okursun dedi. Bende nasıl kalıcam peki dediğimde giriş çıkış yaparsın dedi. Böyle birşey mümkün mü? Hatta sordum kendisine 1 senemi daha heba edemem kesin karar mı diye sordum oda kesin dedi işlemlere başlıyacak dedi. Ondan öncesinde İngiltereye gitme fikri hep kafamdaydı ama nasıl kalıcam diye düşünüyodum. Sizce doğru bi karar mı bu? Türkiyede üniversiteye mi hazırlanmalıyım yoksa orada çalışıp dil öğrenip orada mı hayat kurmalıyım kendime?
5 ay sonra da uzakdoğu yolu görünebilir gibi duruyor:süslü:

Arkadaşlar seneye Arabistan taşınıyorum erkek arkadaşım evlenme teklifi etti yüzük taktı aileler de biliyordu zaten herneyse sevgilim benimle gezdi tozdu herşeyi birlikte yaptık hem en yakın arkadaşım hemde sevgilim oldu (5 aydır birlikteyiz çok ani oldu) Türkçe öğrettim ona gerçekten de birbirimizi seviyoruz öyle çok fazla kuralları olan biri degil (alkol vs kullanıyo) normalde Araplarda bunlar çok yanlış ama o öyle degil modern biri. Lakin geleceği konuştuğumuzda evlendikten sonra çalışmamı istemiyor benim hostes oldugumu biliyor tabi ki ama evlendikten sonra yapmamı istemiyor onlara göre yanlış bu. Herneyse, zaten Arabistan da yaşamak başörtüsünü göze almak demektir. Fakat ben dini konular hakkında hiçbirşey bilmiyorum ailemde de türbanlı yok zaten. Nasıl alışabilirim bu duruma?
bence yol yakınken gerı donun sızın yanınızda aılesınden cevresınden uzak modern hayatı yasıyor olabılır ama orada oranın kuralları ıle yasadıgına emınım, zaten sızı calıstırmak ıstememesınden vs bellı degıl mı bu? sıze saygı duyan bır adam sızın karıyerınıze işinize karışmaz en başında, bırde dını acıdan rahat yetısmıs bırı orada yapamaz buna emın olabılırsınız.

Back
X