Başım dertten kurtulmuyor

Cancancan333

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Temmuz 2022
128
59
48
Merhaba kızlar her gün yeni bi dert bende … konu ailem ve maddi sorunları. Ailemi bildim bileli hep maddi problemleri var ben hep kendi çabalarımla okudum memur oldum. Evlendim eşim de memur yani düzenli maaşlı insanlarız. Düğünümüzü eşyalarımızı hep kendimiz düzdük ailemin bi katkısı olmadı artı olarak annem düğün takılarımı alıp kendi koluna bilezik yaptı. Kardeşimin okumasına yardım ettim sıkıştıklarında para gönderdim elektrik ödeyemedik dediler yolladım doğalgaz dediler yolladım hatta üniversitedeyken bursumdan bile yolluyordum. Babam esnaf dükkanı kira bağkurunu ödeyemiyor sağlık güvencesi yok dükkandan gelenle geçiniyorlardı. 2 kız kardeşim var biri üniversiteyi yeni bitirdi biri de üniversiteye başlamadı. Biri 24 biri 22 yaşında. Zamanında ortanca kardeşimden çok nankörlük gördüm çok bencillik gördüm hani ne yaptın ki oldu sonu… annem de onun tarafında kardeşimin. zamanında annemin babamı aldatması gibi ailevi problemler oldu. Kısacası aile bağlarımız aslında hiç iyi değildi ve ben bi şekilde bu aileden sıyrılıp hayatımı kurdum. Gel gelelim babam geçtiğimiz hafta trafik kazası geçirdi 6 ay 1 sene arası dükkanı çalıştıramayacak durumda ameliyat oldu. Yani sonuç olarak biraz acımasız olacak ama yine benim başıma kaldılar. Gözümün içine bakıyorlar söylemeye de çekiniyorlar ama onlar demeden ben dedim ben size aylık yollarım merak etmeyin dedim eşimle ortak kararımız bu yönde oldu. Annemin 12 bin kadar aylık bir geliri var 10 bin de ben yollamak istiyorum. Fakat sorum şu ki diğer iki kardeşim çalışmıyor bu durum canımı sıkıyor her şeyin bana yıkılmasından çok bunaldım artık gerçekten ve bu durumun kesin bir bitiş tarihi de yok yani anneme dedim onlar da çalışacak elini taşın altına sokacaklar dedim annem ortancadan için o KPSS ye çalışacak nasıl çalışsın diyor. Diğer küçük de çok sorumsuz odasından bile yemek yemeye çıkmaz o kafada bi insan . Yani benim başıma kaldılar. Sizce ben mi abartıyorum bilmiyorum ama sadece benim üzerimden faydalanacak olmaları geçmişteki tartışmalar travmalar beni rahatsız ediyor arkadaşlar. Siz olsanız bu süreçte neler yapardınız nasıl atlatırdınız ?

Aılenın baska gelırı yok mu? Dıbıne koşesıne attıgı.
Baban da rahatsızmış bır sure yardım edersın. Ancak kız kardeslerını alıstırma. Kpss ye atanınca kesın gıdecek mı? Calısıyorum deyıp 70 puan alan ınsanlar var. Eger oyle olacaksa gırsın bı ışe calışsın

Yooo 24-22 yaşlar hiç de küçük değil. Babaları kaza geçirmiş, bir zahmet ellerini taşın altına koysunlar. Kocaman insanlar bunlar, siz bakmak zorunda değilsiniz. Anneniz de çalışamazlar diyorsa artık gerisiyle kendi ilgilenecek, sizinle ilgili değil. Siz onların annesi değilsiniz.
Ben olsam birkaç ay destek olurdum kendi bütçemi sarsmayacak şekilde, gerisine karışmazdım.

Yani ben de o şekilde düşünüyorum çünkü alıştıkları zaman sürekli istiyorlar gerçekten bu döngüde olmaktan aşırı sıkıldım bunaldım şu an gerçekten ihtiyaçları var yani olmasa inanın vermem ama şu anlık mecburum ama nereye kadar…
Yooo 24-22 yaşlar hiç de küçük değil. Babaları kaza geçirmiş, bir zahmet ellerini taşın altına koysunlar. Kocaman insanlar bunlar, siz bakmak zorunda değilsiniz. Anneniz de çalışamazlar diyorsa artık gerisiyle kendi ilgilenecek, sizinle ilgili değil. Siz onların annesi değilsiniz.
Ben olsam birkaç ay destek olurdum kendi bütçemi sarsmayacak şekilde, gerisine karışmazdım.

Valla aile planlaması önemli .Yemek yemeğe para yok anneniz koluna düğün takılarindan bilezik derdinde.Bu kadar çok çocuk neyine kusura bakmayın.Ya okumasaydiniz ya iyi bir eş ve iş olmasaydı.Sizde Dünya starı degilsinizki ne kazanıp bu kadar insanın sorumluluğunu çekeceksiniz.Evlat degilki bu.Ebeveyyn.Roller karışmış sağlıklı bulmadim hadi babaniz iyi olana kadar neysede onun dışında böyle taşıma suya alışması doğru değil insanların

Yani ben de o şekilde düşünüyorum çünkü alıştıkları zaman sürekli istiyorlar gerçekten bu döngüde olmaktan aşırı sıkıldım bunaldım şu an gerçekten ihtiyaçları var yani olmasa inanın vermem ama şu anlık mecburum ama nereye kadar…
Çok zorlanırlarsa anneniz bileziklerine kıyacak, zaten altının bir amacı da bu değil mi? İhtiyaç olduğunda bozdurmuyor muyuz? Bundan ala acil durum mu olur ki?

İşin sonunda her koyun kendi bacağından asılır,Memur olmasaydınız ya da eşiniz yeter ettiğin yardım kıymette görmüyorsun sana takılan takılar annenin kolunda şıngır şıngır deseydi ne olacaktı????Kardeşlerin hem KPSS çalışıp hem işe gidebilirler hayatını böyle yaşayan binlerce kişi var,arada göndermeyin bu vicdansızlık değil,neye alışırlarsa öyle gider,ölüm var size daha ne kadar yapışacaklar? Kendi ayakları üstünde durmayı öğrenmeleri gerekir,sizinde mesafe koymayı öğrenmeniz kurtarıcı Mesih rolünü bırakmanız gerekir......

Back
X