Basima gelenler

Abartmıyorsunuz, az bile yazmışsınız. Hepimiz yaşıyoruz bunları ama sebep giyimimiz, yürüyüşümüz ya da endamımız vs. değil, sebep ülkemizde kadına saygının olmayışı. Gerçi daha büyük meselemiz insana saygımızın olmayışı da neyse

Hiç abartı değil duyguların
Ben bunları her sabah 7:15 de Taksim-Tarlabaşı arasında hissediyorum
20 yıldır alışamadım
Hala gözlerim doluyor bazen

maalesef taciz hepimizin basına bir sekilde geliyor...
bazen cevap verip kendimizi savunuyoruz bazen de icimize atarak o yolu yurumek zorunda kalıyoruz.

bir de bunların -kendileri herkese laf atmıyormus gibi- "disi kuyruk sallamadıkca..." diye sacma sapan konusan versiyonları var.
ne yazık ki hak veren kadınlar da azımsanamayacak kadar cok : (
sizin yol boyunca hem de bulundugunuz semtte ses cıkaramamanız da yine bu tip insanların olusturudugu baskıdan kaynaklı.

bazen diyorum ki ses cıkarmadıkca devam edecekler, onları kim takar ki diyip konus bagır... ama is icraate gelince bazen insanın nutku tutuluyor, sırf daha fazla insan bakmasın diye kacacak delik saklanacak yer arıyor... sanki o ahlaksızlıgı yapan bizmisiz gibi.

londra`da geçen bir olay,
akşam saat 10 sularında bir genç kız parkta otururken üç tane adam kıza laf atmış. kız polise şikayet etmiş mahkemeye çıkmışlar.hakim 7 yıl 7 gün ceza vermiş. mahkemeden çıkınca gazeteciler 7 yıl kıza laf atıldığı için fakat 7 gün ne için demişler.hakim, ben 7 seneyi genç kıza laf attıkları için vermedim. laf atmanın cezasını 7 gün veridm. 7 yılı, bir genç kızın gece sokağa çıkma özgürlüğünü kısıtladığı için, gece dışarı çıktığında içinde korku oluşturdukları için verdim. demiş. .

tiksiniyorum erkeklerden artık.yolda yürümek bile bir kadının hakkı değil.kendilerinin o koca kafaları uçkurlarında olduğu için her yalnız gördükleri kadına asılma hakkını kendilerinde görüyorlar.kendi eşleri kızları kardeşlerine aynısını yapan olsa kıyameti koparırlar ama başkasının eşi kardeşi ise söz konusu olan herşey mubahtır.

Oyle lanet bi yerde oturuyorum ki bir de, evlenip buraya geldigime bin pismanim. Dedigim gibi bura kucuk bi yer. Bakkaliydi , manaviydi kasabiydi falan hepsi tek caddede. O caddede ayni zamanda sagli sollu sayisiz kirathane var. Hepsinin de masasi sandalyesi disarida artik. Tiklim tiklim. Bazen alisveris icin o caddeye gitmek zorunda kaliyorum. Inanir misiniz artik boynumu egmekten kambur olacagim. Butun gozler uzerimizde. Ordan gecip gidene kadar gozlerini ayirmadan bakiyorlar. Birde kucuk bi yer diye herkes birbirini tanir. Yani hemen hepsi de benim kim oldugumu, kimin karisi oldugumu biliyor buna ragmen hayvan gibi salyalarini akita akita bakiyorlar. Sonra da namus diye ahkam kesen insanlar bunlar. Ezan okununca hemen diplerindeki camiye gidip namaz kilan insanlar bunlar. Yemin ederim artik milletin karisina kizina bakanlari allah helak etsin diyorum ya. Ölsünler istiyorum resmen.

ne yaptın canım sen olur mu hiç ,onlar orda otururken geçilir mi,niye adamları günaha sokuyorsun. onların iradeleri yok ki bir kadın gördüklerinde bakmadan duramazlar.o yüzden kadın evden çıkmamalı ki beyni olmayan iradesizler tehlike saçmasın kadınlar güvende olsunlar dimi yani.

Bende o iradesizleri ahira baglamak istiyorum ya. Hayir yani hadi diyelim ki bakma konusu merak, yoldan biri geciyo refleks olarak da baksan sonra basini cevirir en azindan insan. Hic dusunmez mi bu kadin benim hayvan gibi bakmamdan rahatsiz olur diye. Hic dusunmez mi ya bu x'in karisi, ben nasil boyle bakarim ona diye. Yok Allah yok. Yani birine pist desek hic utanmaz arlanmaz Allahtan korkmaz her halti yemeye her an hazir ve nazirlar.

ben de bir kere bu durumda kalmıştım.. yaşım 15ti... aynı şeyleri yaşadım, titreye titreye ağlaya ağlaya eve gitmiştim... 15 ya... 15 ... çocuktum...tüylerim diken diken oldu siz anlatınca tekrar yaşadım..

Ne kadar kötü bir şey... Bir de usturuplu giyinmiştim diye açıklama yapmak zorunda hissediyorsunuz kendinizi. Halbuki bazılarına göre *açık* giyinmiş olsanız bile bunları yaşamayı hak etmiyorsunuz. Size laf atma hakkına sahip olmuyorlar.

Bu yüzden nefret ediyorum ataerkil toplum yapısından. Erkekleri şımartırlar, sadece kadınlar namusunu korumak zorundadır, erkek istediğini yapar ama kadın yapamaz. Kadın tek başına yolda yürüyorsa her şeyi hak ediyor demektir. Hele bir de kolu bacağı gözüksün, o kadına illa ki bakmak, kadını taciz etmek gerekir. Kendi kardeşlerine, kızlarına yapıldığında aslan kesilen, başkasını taciz edeni linç etmeye kalkan ülkemin güzide sapık erkekleri aynı şeyi rahatlıkla yapabilirler. Bir de işin kötüsü tacize uğradığında sesini çıkaran kadına diğer insanlar kötü gözle bakarlar hep. Ya kesin iftira atıyordur adama ya da *kuyruk sallamıştır*. Böyle ikiyüzlü bir toplumda yaşıyoruz işte.

Bu durumun değişeceğini sanmıyorum, sadece kadınların namusunun olduğunu düşünen bi toplumda bunlar her zaman yaşanacak maalesef. Uçkuruna sahip çıkamayan adamlar yüzünden hep tedirgin olacağız.

Bu arada geçmiş olsun, Allah yaşatmasın bir daha diyeceğim ama zor. Daha güvenli bir ulaşım şekli varsa onu tercih edin. Allah da böyle sapıkların belasını versin.

Darısı Türkiyenin başına bırak tacizi adamlar tecavüze bile yeterince ceza vermiyor.
Sapıklar nasılsa cezası yok deyip azıttıkça azıtıyor

Ya gerçekten bu korkunç bir şey bizim ülkemizde..

O gün ben de uzun sure otobüs bekliyordum sort giymiştim ki sortta dizimin üstünde yani mini de degil o arabalar, kornalar anlatamam ya cantami acip içine bacaklarimi geciirecektim artik o derece... En son duragin arkasina geçtim cantamida bacaklarima uzattim eve dönmeyi dahi düşündüm..

Ve en kötüsü bu adamlar evli nisanli kiz kardeşi var .. Cibiliyetsizler inşallah bir ggün boyle laf atarken iyi bir dayak yer hepsi

Son düzenleme:
Aynı şeyleri malesef bu 3. dünya ülkesinde birçok kadın yaşıyor. Bir kez 15 yaşındayken, anneme teyzeme gideyim dedim tek başıma. 2 saatlik yoldu annem bindirdi teyzem alacaktı. Terminalde değil de şehrin girişinde inecektim. İndim ama teyzem yoktu meğer yolda kaza olmuş. Şarjım bitmişti benim de arıyormuş halbuki. O yol bayunca orada bekelrken hayatımın en iğrenç anlarını yaşadım. Her gelen korna çalıyor, laf atıyor, arabaya davet ediyor. Kendimi çok kötü hissemiştim. Hiç abartmıyorsunuz bu kadar etkilenmekte çok haklısınız.

K.bakmayın ama gıyıniş tarzınız nasıldı etekse ondandır degilse normalse bu millet sapık .

Bir de arabalarında son müzik ses hanzolar kadınların yanından gecerken daha acmazlar mı? Hanzolar yaaaa
s..... bacım.
herseye boyle alınırsan aglarsan bu kişiler yuzunden gözündeki yaşlara yazık

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…