benim de başıma bi takım şeyler geliyor.
küçüklüğüm anneannemin yanında geçti..evi bahçeliydi ve evinin önünde tulumba vardı..
ben her gece uyku arasında o tulumbadan su çekildiğini duyardım..yıllarca..
aradan 25 yıl geçti ve kardeşimle bir gün konuşurken onun da o sesi uykusunun arasında duyduğunu öğrendim..
--------------------
13 yıl önce bi akrabamın evinde kalıyordum. onun da benimle yaşıt kızı vardı.sürekli beni üzerdi. fitne , fesat .
arkamdan konuşurdu. ben hep duyardım, hiç cevap vermezdim. o zaman .bir sevgilim vardı.. sevgilimin farklı bi mezhebi olduğunu söyleyip akrabalarımı ayağa
kaldırmıştı..
ben "öyle değil yanlış biliyorsunuz " desem bile kimse bana inanmadı..ben de o kadar insanla uğraşmamak için sustum..ama ruhum acıyordu artık.onlarla mücadele edemiyordum.8 ay süren bi süreçti. beni kimse dinmiyordu..herkes inanmak istediğine inanıyordu.
sonunda akrabalarım sevgilimden ayrılmam için diretti..şart koştu..baskı kurdu ve ayırdılar.
aylar geçiyordu benim ruhum acıyordu. her gün acı artarak üst üste biniyordu sanki..
Sevgilim ayaklarına kadar gelmişti 14 saat yol kat edip,büyüklerimizle konuşmak kendini anlatmak istedi...ama büyüklerimiz onunla konuşmak yerine saklandı , beni de arka kapıdan kaçırdılar..bu kişiler annem ve babamlar değildi üstelik..
Neyse bi akşam yaşıtım olan akrabam yan karyolada uyudu..uyurken de " oh iyi oldu , ayrıldınız. Hem bak ne çabuk unuttun.Senden hiç beklemiyordum unutmanı " dedi.

cevap vermedim.onunla uğraşamayacak kadar yorgun bi ruhum olmuştu artık..tükenmişliğin dibindeydim.
gece sanıyorum 4 olmuştu ben uyuyamamıştım..4 saat yatakta dönüp durmuştum ama uyuyamamıştım. hem ayırmıştı hem mutluydu üzüntümle. lafının üstüne bi de horul horul uyuyordu yanımda.
içimden "beni uyutmadı , o da kabus görsün ki o da uyumasın " dedim içimden.
bu cümleyi içimden geçirmemle birlikte yanımdaki yataktan ismimi bağırarak fırladı.3 kez ismimi söyledi..korkuyla.
Ben şok oldum.

kalktım yatırdım yatağına.."tamam bir şey yok uyu "dedim.gözleri boş bakıyordu . ben de korktum olan bitene.
ben o sevgilimle evliyim şimdi. Rabbim iyinin yanında her zaman..Kalbi temiz olanın..
var böyle garip olaylar hayatımda.