- 19 Ocak 2012
- 232
- 85
- 73
- Konu Sahibi Janet Jak Esim
Ben karabasana inanmıyorum, bi yazı okumuştum Çinlilerde de karabasan olayı varmış onlar üstlerine basan şeyin cekikgozlu kısa boylu korkunç birşey olduğunu soyluyolarnis, bizde de karabasani gördüm diyen insanlar oluyor onlar çekik gözlü demiyor ama. Tamamen bilinç altı meselesi bence, insan uykuda kirlenir bazen yavaş yavaş uyansa da o hal devam eder özellikle sırtüstü yatinca, çok yemek yiyip yatinca da bu ağırlık yapar insana, insan da bunu karabasan olarak nitelendiriyor bence. Cunku ben de bazen uykumdan uyanırken hareket edemiyorum bir ağırlık oluyor sanki üstümde sonra hic panik yapmıyorum ve okumuyorum da sakince gozumu kapatıp aciyorum sonra hareket edebiliyrm. Öyle durumlarda hic üstümde karabasan var ve okuyim gider diye düşünmedim. Tek yaptığım sakince beklemek saniyeler içinde geçiyor zaten
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Ben de yıllar önce karabasan olayının aslında bilimsel bir açıklaması olduğunu özellikle çok yorgunken beynin bir an vücuttaki tüm kaslara söz geçirememesi şekli diye okumuştum bir yerde kafama yatmıştı ve çok şükür başıma çok nadir geldi bu olay. Buna rağmen başıma geldiğinde içimden felak ve nas gibi süreleri okumaya başlayınca geçtiğini farkettim. Uyku uyanıklık arası birşey belki de rüyadır kimbilir. O an çok da korku duyduğumu hatırlıyorum. İnsanoğlu imanı kuvvetliyse de zayıfsa da korkunca Allah'a daha çok sığınır zaten. Uçak türbülansa girince içinde hiç ateist kalmazmış derler. Gece bir an korku duyarsam 3 ihlas 1 fatiha felak ve nas okuyorum içimden ve huzurla uykuya dalıyorum ya da kalkıp evin içinde geziyorum çok şükür.