- Konu Sahibi Sylvia Plath
-
Ne tuhaf bir alışkanlıkmış bu yahu. Biz ailelerden uzak yaşıyoruz o yüzden bayramda seyranda mecbur yatılı kalıyoruz da evimize gelince insanın evi gibisi yok diyoruz . Aynı şehirde yatılı kalmak da neymiş . Ayda yılda bir hadi bayanlar toplanıp kalalım gırgır şamata sohbet muhabbet olsun dense anlarım da bunu duydum bir yaşıma daha girdim :) Çok gereksiz ve rahatsız edici. Tuhaflık sizde değil onlarda. Çok haklısınız hele ki çocuklu olunca iyice sıkıntı. Siz kendi rahatınıza göre hareket edin .Hanımlar merhaba, ben kendimi tuhaf hissetmeye başladım, eşimin ailesini tanıdıktan sonra. Onlarda yirmi dakikalık bir mesafe bile olsa, yatılı kalınıyor. Hiç rahatsız olmuyorlar. Benim için ise, çok yakınım bile olsa, evinde gece kalmak büyük bir olay. Çok düşünmem gerekiyor. Bu yüzden eşimin teysesinin oğluna hala gidemedik. Bebeğim var ve böyle olunca başka bir evde yatıya kalmak daha da zor geliyor.
Konuşmadığım eltim var bir tane. Kadın evden çıkmazdı. Şimdi ikinci çocuğunu doğurdu ve neredeyse her hafta sonu bir yerlerde kalıyor. Hal böyle olunca, ben mi tuhafim diye sormadan edemiyorum. Benim bir cocugum var ama duzeninin bozulmasi, yemeginin ve uykusunun aksamasi gibi durumlar beni cok etkiliyor. Gitmek istemiyorum yatıya falan. Eşim, kimse senin gibi yapmıyor. Herkes çok rahat diyip, bir nevi beni suçluyor.
Ailemde böyle bir şey görmedim ben. Teyze vs gibi bir yakınlık olmadığı sürece saat kaç olursa olsun, arabaya atlar evimize gelirdik. Hanımlar siz de durumlar nasıl? Ben mi tuhafim? Samimi fikirlerinize ihtiyacım var .
Tek tek cevap yazamayabilirim ama hepsini tek tek okuyacağım, sevgiler.
Hanımlar merhaba, ben kendimi tuhaf hissetmeye başladım, eşimin ailesini tanıdıktan sonra. Onlarda yirmi dakikalık bir mesafe bile olsa, yatılı kalınıyor. Hiç rahatsız olmuyorlar. Benim için ise, çok yakınım bile olsa, evinde gece kalmak büyük bir olay. Çok düşünmem gerekiyor. Bu yüzden eşimin teysesinin oğluna hala gidemedik. Bebeğim var ve böyle olunca başka bir evde yatıya kalmak daha da zor geliyor.
Konuşmadığım eltim var bir tane. Kadın evden çıkmazdı. Şimdi ikinci çocuğunu doğurdu ve neredeyse her hafta sonu bir yerlerde kalıyor. Hal böyle olunca, ben mi tuhafim diye sormadan edemiyorum. Benim bir cocugum var ama duzeninin bozulmasi, yemeginin ve uykusunun aksamasi gibi durumlar beni cok etkiliyor. Gitmek istemiyorum yatıya falan. Eşim, kimse senin gibi yapmıyor. Herkes çok rahat diyip, bir nevi beni suçluyor.
Ailemde böyle bir şey görmedim ben. Teyze vs gibi bir yakınlık olmadığı sürece saat kaç olursa olsun, arabaya atlar evimize gelirdik. Hanımlar siz de durumlar nasıl? Ben mi tuhafim? Samimi fikirlerinize ihtiyacım var .
Kalma olayı bana da cok sacma gelirHanımlar merhaba, ben kendimi tuhaf hissetmeye başladım, eşimin ailesini tanıdıktan sonra. Onlarda yirmi dakikalık bir mesafe bile olsa, yatılı kalınıyor. Hiç rahatsız olmuyorlar. Benim için ise, çok yakınım bile olsa, evinde gece kalmak büyük bir olay. Çok düşünmem gerekiyor. Bu yüzden eşimin teysesinin oğluna hala gidemedik. Bebeğim var ve böyle olunca başka bir evde yatıya kalmak daha da zor geliyor.
Ben annemin evinde bile rahat edemiyorum. Ben de sevmem. Sebebi bence biz gençliğimizde annem dışarıda arkadaşlarda kalmamıza kesin suretle izin vermezdi. Benim arkadaslarim her hafta sonu birinim evinde toplanirlar orada kalirlardi. Universiteydeyken başka şehirlerde okudum ama arkadaşlarda kalmaktan nefret ederdim. Yurtta yatağımda yatardım 1000 kat iyiydi. Yani çocukken anaları yengeye komşuya yatıya göndermiştir bol bol ondan alismislardir.Hanımlar merhaba, ben kendimi tuhaf hissetmeye başladım, eşimin ailesini tanıdıktan sonra. Onlarda yirmi dakikalık bir mesafe bile olsa, yatılı kalınıyor. Hiç rahatsız olmuyorlar. Benim için ise, çok yakınım bile olsa, evinde gece kalmak büyük bir olay. Çok düşünmem gerekiyor. Bu yüzden eşimin teysesinin oğluna hala gidemedik. Bebeğim var ve böyle olunca başka bir evde yatıya kalmak daha da zor geliyor.
Hanimlar bu kalma sevdasından inanın bıktım eşimin. Bana yabanisin diyor. Kalmadan gidelim gelelim diyorum yok öyle o kadar yol yapıp geri gelemezmiş. Bende gitmiyorum dedim hicbiyere. Çekti gitti şimdi.
Aranan kan bulundu.Tuhaf değil ama fazlasıyla pinpiriklisiniz ve eşinizin tarafına karşı önyargilisiniz.
Bu yüzden bahaneniz çok...
Bu ön yargilarinizdan kurtulmanız aile huzuru ve çocuğunuzun her anlamda sosyalleşmek için çok önemli.
Böyle yaparak insanları kendinizden uzaklastiriyorsunuz.Çocuğunuz hep bebek kalmayacak zamanla etrafında insan isteyecek,babasının tarafının kendisini sevmesini isteyecek vs. ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?