Başka bir evde yatılı kalmak

Ben sadece kendi ailemde kalirim gittigm zaman, o da aramazda 7 saat mesafe var sonucta orasi da benm.evim diye gorurum her zaman ve ordan cekinmem, oraya gittgimzde abmler 20 d uzaklikta onlar gelir ve aksam doner evine hatta gelinimz bana der bizde de kal diye sag ol derim kalmam kimseyi rahatsiz etmek istemem...ben hic girmedim 20 dk git geri gelme orda kal cok sacma

Tuhaf değil ama fazlasıyla pinpiriklisiniz ve eşinizin tarafına karşı önyargilisiniz.

Bu yüzden bahaneniz çok...

Bu ön yargilarinizdan kurtulmanız aile huzuru ve çocuğunuzun her anlamda sosyalleşmek için çok önemli.

Böyle yaparak insanları kendinizden uzaklastiriyorsunuz.Çocuğunuz hep bebek kalmayacak zamanla etrafında insan isteyecek,babasının tarafının kendisini sevmesini isteyecek vs. ..

Herkesin kendi bilecegi is. Ama bebekli bir aile bana yatiya geldiginde ben cok rahatsiz oluyorum cunku evim musait degil. 2 oda 1 salon evin neresinde misafir yatirayim? Ben de ayni sekilde evi musait olmayan,yakin olmadigim kimseye yatiya kalmaya gidemem. Kendi teyzeme vs asla kalmaya gitmem,otelde kalirim. Sadece esimin teyzesinde kalabiliyorum cunku evi koyde ve musait. Bize ayri bir kat,oda ve wc verebiliyorlar ve kimse rahatsiz olmuyor. Cocugum sosyallessin diye duduk kadar yerlerde yasayamam.

Tuhaflık eşinizin ailesinde, ne gerek var yatılı kalmaya herkesin bir düzeni var, üstelik bebek var yazık yaa kesinlikle taviz vermeyin

Ben de kalamam başkasının evinde çok rahat bir şekilde. Hele ki aynı ilde olup altında araba varsa çok çok saçma geliyor kalma olayı. Eşim ve ailesi de bayılır gittikleri yerde kalmaya öyle alışmışlar. Bana kendi yaptığım normal geliyor. Hele çocuk olduktan sonra başkasının evinde kalmak daha da külfet gibi.

Bende tuhaf karşılıyorum çok uzaktan akrabalar tanımıyo etmiyor herhangi bir paylaşımı yok gidip kalabiliyorlar 2-3 gün mesela ben inanılmaz şaşırıyorum.
Ben şehirler arasıysa ziyarete gitmişse. mecbursam ve gerçekten yakınımsa gidip kalabilirim diğer türlü misafircikik oynamayı sevmiyorum zaten. O yüzden gerçekten çok haklısınız anormal olan siz değilsiniz.

Hanimlar bu kalma sevdasından inanın bıktım eşimin. Bana yabanisin diyor. Kalmadan gidelim gelelim diyorum yok öyle o kadar yol yapıp geri gelemezmiş. Bende gitmiyorum dedim hicbiyere. Çekti gitti şimdi.

Cocugum sosyallessin diye duduk kadar yerlerde yasayamam.
Rahat bile değil.
Zaten yeni moda olsa gerek.
Eskiden çocuklu aileler gittikleri yerde az oturur kalkardı. Hem kendileri rahatsız olur çocuğa dur yapma etme diyerek sık boğaz ettiği için hemde ev sahipleri rahatsız olmasın diye belli bir yaşa kadar isteselerde gidemezlerdi. Zor çünkü.

Ben de evimden başka yerde rahat edemiyorum. Kendi annemler üst katımda oturuyor olmasına rağmen eşim yokken bile çocuklarla annemlerde kalmam. Akşam oturur ederiz ama yatmaya evimize ineriz. Kayınvalidelerde de uzun zamandır kalmadık. Sabah gidiyoruz, akşam saat en geç 23.00 gibi kalkıp evimize dönüyoruz. 1 saat sürüyor yol. Çok rahat ettim bu şekilde. Eskiden tatillerde 3-4 gün kalırdık. Çok sıkılırdım. En güzeli gece kendi evine dönmek.

Hanimlar bu kalma sevdasından inanın bıktım eşimin. Bana yabanisin diyor. Kalmadan gidelim gelelim diyorum yok öyle o kadar yol yapıp geri gelemezmiş. Bende gitmiyorum dedim hicbiyere. Çekti gitti şimdi.
Doğrusunu yapıyorsun. İlişkileri kopartmak istemiyorsa kabul edecektir.
Bence geri adım atmamalısın.
20 dklık yola 2 saat için veya 24 saat için gidip gelmenin arasında fark yok. Şehir dışı değil ki bu.

Valla ben ayni sehirde yatili misafirlige karsiyim.objektif olarak soyluyorum cunkuailelerimizle ayni sehirde degiliz bulundugumuz sehirde yalniziz.ama sehir disindan akraba gelirse kapim acik olur yatili misafire esimin yada benim ailem farketmez.
Bebekli olanlarin yatili misafirlik egilimine hic anlam veremiyorum.sadece anne sutu aldigi donem idare edilebilir de...mama ile beslenenler ek gida donemine gecenler icin cok zor.her gun elin evinde yogurt mayala..kahvaltisina evde yaptigin peyniri corbasina ilikli kemik suyu..ana ogunu ara ogunu...ben yapamam baska evde.bez degismeye bile cekiniyorum baskasinin evinde.bence siz haklisiniz.asosyallik degil bu.ozenlianneolmakla ilgili ki cocukolmasa da evli evine koylu koyune diye bosa dememislerdir

Ayy evliligimin ilk 3 4 senesi bu durumu anlamaya ve bana gore olmadigini anlatmakla gecti. Yan binada oturan kaynimlar bile her geldiklerinde kalirlardi( haftada 2- 3). Esim dogulu, hos bizim de bir taraf ayni memleket ama, koloni halindr yasamayi sosyallik saniyorlar. Oturma idam yok, salon koltujlatını da değiştirdin açılmayan koltuklar. Gelmek isteyene yerim yok diyorum.

Kesinlikle haklısın..eğer yakınsa evleri ne gerek var kalmaya..bu yatılı kalma konusunda rahat olunmaması gerek..Belki kişi yorgun hasta psikolojik olarak bitkin uzanicak miskinlik yapacak açıp film izlicek..

ki çocuğun düzen o herşeyden önemli..

Ben kalmam bu şekilde bende de kalınmasını istemem..

Kalmak zorunda değilsin ki, doğru olan senin düşüncem zaten. Kime gitmek istiyorsanız gidin ama geri dönün. Niye kalmıyorsunuz derlerse de hem zahmet vermek istemiyoruz hem de çocuğun düzeni bozulmasın istiyoruz deyip teşekkür edip ayrılın.

Gittiğiniz yere ayak uydurmalisiniz bu dünüa geçici yatin kalkın sizde yapın oh ne güzel haftasonu ne pisircem derdi yok

Çok değişikmiş tarzları. Yirmi dakikalık mesafede kalmak falan. Siz onlara uymak zorunda değilsiniz. Eşinize gideceğinizi ancak gece olunca evinize dönmek istediğinizi kesin bir dille belirtin. İşine gelmiyorsa gitmeyin. Soran olursa ben evimden başka yerde -zorunluluk olmadıkça- kalamam, bunu da eşim kabul etmediğinden gelemiyoruz dersiniz.

Ay tam olarak benim esimin ailesi. Bayilirlar yatili kalmaya.
Evlerimiz vesaitle toplam yarim saat ama isterler ki biz gittigimizde orda kalalim. Onlar geldiginde bizde kalsin.
2 haftalik evliydim bize geldiler. Tam 3 gun kaldılar. Çıldıracaktim. Kis geldi bizim evimiz soguk dediler 1 hafta kaldılar. Her gelmelerinde en az 1 gece kaldılar.
Biz gittik birkac saat oturduktan sonra kalkalim dedik soka girdiler nasil kalkarsiniz kalmayacak misiniz diye. Baktim bu durumla bas edemeyecegim. Bu kadar kısa mesafede kalmanin ne anlami var gorustuk iste, yatili kalmaya gerek yok dedim. Ben kesinlikle kalmak istemedigimi belli ettim. Ben kalmayınca onlarda giderek azaltti ve artik pek kalmıyorlar.
Ama kizinda surekli kalıyor. Kv, kb ve 40 yasindaki bekar kaynım, gorumcemin evine gidip en az 1 hafta - 10 gun kalıyorlar. ( Ayni sehir bu arada) Gorumcem de gelince en az 1 hafta onlarda kaliyor esiyle.
Hic bir zaman anlayamadim mantigini. Bende hic hoslanmam bir yerde yatili kalmayi.
Bence biz normaliz. :)))

Anormal ve tuhaf insanlar..
Hamileyken kv. nin evinde eve gidemeyecek kadar çok rahatsızlandım. (Arabayla 15 dk. evlerimizin arası) zaten düşük tehlikem de vardı. Öyle olunca kv. göndermedi, gece bir sıkıntı falan olursa diye kalmamızı istedi.
Eşim sabah erkenden kalkmış beni de uyandırdı. Ben burda rahat edemiyorum iyi hissediyorsan artık evimize gidelim dedi.
29 yıl nasıl yaşadın peki bu evde dedim adama
10 yıllık evliyim sadece o gün kaldım kv.nin evinde, 1 defa da annemde kalmıştım. Aynı şehirdeyiz zaten, gerek yok..

Şimdiden evinizde yerli yersiz yatılı misafirden hoslanmadiginizin yerini yapın.
Eşinizin yatılı kaldigi akrabaları yarın bir gun cümbür cemaat siz de de kalmak isteyecek.
Siz nasıl karşılarsınız bilmiyorum ama ben cinnet geçiririm herhalde sürekli nevresim takımı yıkamaktan.
Varsın adınız yabaniye çıksın kafanız rahat eder hiç olmazsa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…