Başka bir evde yatılı kalmak

Vallahi eşimde bende sevmiyoruz kalmayı. 1.5 saat yol çekip eve geliyoruz gece 10da. Ertesi sabah aynı yerde işimiz oluyor, sabah 7de kalkıp tekrar oraya dönüyoruz. Sırf uyumak için geliyoruz yani. Ama anne babalarımız için sorun değil bu. Gelip kalırlar bizde. Sormazlar da yani. “Evladımın evi” diye düşünüyor onlarda. Bizde bi cinsiz heralde.

Aranan kan bulundu.
Cevabım size miydi?

Yine savunuyorum.Bazı kadınlar konu eş ailesi olunca bahane üstüne bahane bulur.

Tabi ki sürekli kalma olayları bana da ters.
Fakat ayda yılda ailece bulusulabilir, kalinabilinirde sürekli kaç kaç nereye kadar?

Bu konuda ki asıl sorun kalmak falan değil Eş ailesi !

5 yıllık evliyim.Esimin İstanbulda oturan dayisi ve Bursa'daki kuzenlerinde kaldık mecburi olarak.Çok ilgili ve sıcak olmalarına ragmen diken üzerinde kaldım. Yalnız değilsin bence tuhaf da değil.Annemlerde dahil rahat edemiyorum.Aramizda 30 km var.Yatiya kaldığım sayılıdır.Çok yakın akrabam değilse evimde yatılı ağırlamayi da yatılı misafir olmayı da hiç sevmiyorum.Temizlik konusunda da takıntım var benim ve rahatıma çok düşkünüm belki ondandır.Ayrica mecbur değilsin eşinin suçlamaya hakkı yok.Cok çok elzem olmadığı sürece seni kalmaya zorlayamaz.

ufff ayni dert benim basimda da var. 1. derece akraba haric kimsede kalmadim .
simdi esim gelecek ay arkadasinin israrla cagirdigini soyluyor, simdiden strese girdim. 2 cocukla 2-3 gun pek de tanimadigim bi ailenin evinde ne yapacagim bilmiyorum

Yatili kalmayi ben de sevmiyorum bizim ailede de akrabalarda da öyle bir alıskanlik yok
Eşinizin ailesinde bu adet haline gelmis istemediginiz biseyi yapmayin yatıli kalmak ve yatıli misafir kabul etmeme prensibinden taviz vermeyin bireysel farkliliklarimiz hayat standartlarımızı olusturuyor

Ben de uzun sureli misafirlikten yoruluyorum. Hani 1 en fazla 2 gece. Cunku surekli bir telas koşturmaca gittigim evi de beni de yoruyor. Yapma ugtasma diyorsun olmuyor belki kendine yapiyor sana ozel degil. Demiyorsun bu kez asalak gibi hissesiyor insan kendini. Ben de mumkunse gidip gelme taraftariyim aya yilda bir gorusuyorsak cocuklar uyumluysa onlar uyuyunca sohbete bayılırım. 2.5 aylik bebeginle gidip sehir disinda gezer kalir gelirdim. Ben de cok pimpirikliyim ama ihtiyacim olan her seyi tasiyabilecegim kadar yanima alirim alamadigimi da rica ederim ev sahibinden. Benden de çekinsin istemem kimse. Gece saat 4 te orda olacagiz dese bir akraba ya da arkadasim hic zoruma gitmez agirlarim. Tamamen tercih meselesi. Yeter ki samimiyet olsun.

"Akıl kılı kırk yarar,sonunda ne kar ne zarar"demiş büyükler,kalmak başka ama avm de dolaşmak için çokta düşünmeyin canım,ne olabilir ki çocuğa:)
Bir arkadaşım otobüse yetişecek 5 dksı varsa karar verip evden çıkabilirdi,hem de çocukla
Ben o kadar değil ama yine de 3 çocuğum da küçükken onlarla bayram öncesi mahşerinde gezip alışveriş yapmışlığım var,hem de eşsiz:)
Fakat bahsettiğin gibi rahat insanlar da var evet,örneğin bir gece kalmamız gereken bir yere gidecektik,kaç gün önceden biliyoruz,ben çocuklar için her duruma göre hazırlıklı çıkarken eltim sadece çocuğunun elinden tuttu,geldi,ne bir çamaşır ne bir çorap:)
O halde gerekirse 1 hafta bile kalabilirdi,Deniz pijama var mı,dur şu tişortü de ben giydireyim diyerek tabi

Kimsede kalmak zorunda değilsin kendini strese sokma içinden geldiği gibi yaşa hayat senin hayatın

Ben de kolayına kalamam kimsenin evinde. Evli degilim ama üniversitedeyken bile gec saatlere kadar ders çalışırdık yine de babam gece gelip alırdı bu yetisme tarziyla da alakalı sizin davranışınızı ve düşüncenizi hic yadırgamadım evime gidecek durumum varsa kalmam ha uzak bi yerdir baska sehirdir o zaman düşünülür ayrıca herkese kendi evi rahattır eşiniz baska yerde rahat edebiliyor mu

Hiçbir yerde evim gibi rahat etmem
Kalmam da

Yatılı misafirliği sevmem
Hele ki eve dönme şansım varken

(Mecburi durumlar hariç)

Cocukla asla uygun olmayan bir aktivite.4 duvar arasinda cocuk sosyallesse ben su anda nirvana olmustum

yatıya kalma kaldı mı bu zamanda hani ne bileyim şimdi herkesin arabası var uzakta olsa aynı şehirde kalan misafirler gelir giderler..arabanız varsa illa yatıya kalmasanızda olur diye düşünüyorum

Senede bir kere memlekete gidiyoruz onda bile yatılı kalmak zor geliyor . KV nin evi kendi evimiz gibi ama olsun. Giderken havlum, sampuanim, taragim, her ihtimale karşı aldıklarım , yedekler vs. Derken bir sürü yüklenip gidiyoruz. Döndüğümde oh be evim diyorum .
Aynı şehir içinde yatılı kalmak niye onu anlamadım . Yerini yadirgamaz mı insan ? Hem bir gece kalacaksın diye o ev sahibi çarşaf , yorgan , yastık vs. Bir sürü şey çıkartacak . Evden gidince hepsini yikayacak.. gözümde büyüdü valla

baska sehıre arkadasa zıyarete gıttıgımde bıle yatılı kalmıyorum
adanaya 2 saat de gıdıyorum kuzenıme gıdıp gerı donuyorum
mersıne 3 saatde gıdıyorum donuyorum
degıl aynı sehır baska sehırde olsa bıle . nıye yatılı kalınır kı
ankaraya 7 saatde gıdıyorum gıdınce otelde kalıyorum teyzem cok ısrar ederse belkı 1 gece onda kalıyorum okadar. mıllete nıye yük olmaya heveslı olur kı ınsan

sız gayet normalsınız. dogrusunu yapıyorsunuz konu sahıbı. bence bu cızgınızı bozmamalısınız.

Bu milletin isi gücü cocugunun ödevi utüsü vs vs yokmu yahu .Gitsin evinde uyusun .Bogulurum en fazla 1 gündüz tahammül sınırım bu .Elalemle niye burun buruna yaşayayım.
Tatile gidiyoruz hersey onumuze geliyor .Eve dönünce oh be evimiz diyoruz.

O kadar normal ki birinde kalmak istememeniz. Bende nefret ederim birinin evinde kalmaktan, geçte olsa evime dönmek isterim. Rahat edemem asla.Dişimi fırçalamadan uyuyamam, sabah uyanınca duş almadan duramam asla. Öyle burda yıkanırsın tekliflerinide hiç sevmem, kendi banyom dışında yıkanmakta huzursuz eder beni.Eşimde bi yere yatılı gitmek istediğinde hep reddederim.Alıştı sayılır.

Ben de kalmayayım, onlar da ben de kalmasın mümkünse, ne kadar gereksiz hareketler ya , şehirler arası olur o zaman anlarım da , bunun dışında diler getirin bence açık açık, rahat edemiyorum bana göre değil deyin ve bunu ortamlarda da dile getirin ki kimse de sizden talep etmesin, huyunuzu anlasınlar

20 dk lik mesafede yatiya kalmak neden? Sirf kendilerine hizmet ettirmek icin diye dusunuyorum. Ben kardesimde filan bile kalmiyorum. Herkesin bi duzeni var hele cocuklar kucuk yani..sabahki duzenimiz bazen icler acidi.. gece 40 defa uyandirildim bugun mesela.. savah 6 da butun cocuklar yatagimdaydi guluyolar bagiriyolar:)) kalkip cocuklari giydirmek doyurmak vs bunlar hep kendi duzenimde olmasini istedigim seyler. Ha arada olur 500 km o zaman yatiya gidersin belki ama keyfi olarak sanmam. Ancak bi dugun nisan bisey icin olur

Hanımlar, yorumlarınızın hepsini tek tek okudum. Benim gibi dusundugunuz ve moral oldugunuz icin cok tesekkur ederim. Dün tartıştık. Eski konuları actim, kendimi savundum derken bir bakmisim sarılmış barismisiz. Beni anladığını artık bir yere gidersek kalmayacagimizi söyledi. Ki zaten oglum dogdugundan beri kalmadim hicbir yerde. arabamizi sattık o yüzden gidiş neyse de dönüş zor olur diye kalmak istemiş. Bir de zaten dediğim gibi ailesinde, bir yerlerde kalmak çok normal. Kalmamak anormal neredeyse.

Bakalım, şimdilik herşey yolunda gibi. Umarım bu kalma meselesi bir daha çıkmaz önüme. Hepinize sonsuz teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…