Başka şehre gelin gidenler

Bende 1 yıllık evliyim eşim polis.2 ayönce tayinimiz çıktı 1 yıl İstanbuldaydık şimdi Sivas 1 geldik memleketime daha yakınım.Önce13 saatti şimdi 3,5 -4 saat .Annem çok karşı çıktı birde tek çocuğum dışarıya olmaz dedi yıllarca evlenmeme karşı çıktı.
Çok çatıştık inat ettim zaten başka bir ilde çalışıyorum ne farkeder dedim.Ama farkediyormuş çok üzüldüm başta ve çok suçluluk çektim.Düşününce büyük cesaret her şeyi bırakıp sırf sevdiğinin peşine düşüyorsun.Evliliğimdeki tek problem uzaklık .Ama aynı şehirde olup mutsuzda olabilirdim ,kötü şeyler de yaşayabilirdim.
Bizde birer aile olduk artık sürekli buna takılıp mutsuz olmakta anlamsız.
Sonuçta hepimiz tercihlerimiz yaşıyoruz.Seçtik bari hayalimizde ki gibi yaşamaya çalışalım.

selam... ben de karar verme aşamasındayım. o kadar bunaldım ve arada kaldım ki patlamak üzereyim sanki. bir yanım "git bursaya uzak mesafe değil alışırsın yaparsın istanbulda mutsuz olmaktansa orada mutlu ol" diyor. bir yanımda en ufak tartışma veya kriz anımızdan sonra "evlilik zaten zor, işe git, ev işine koş, evlilik zaten zor bir de ayrı şehir anne özlemi" boşver yapma diyor....
bunun kararını vermem gerekiyor artık çünkü artık nişan evlilik olaylarına girmemiz gerekiyor ama ne yapacağımı hala bilmiyorum
Hele burada okuduklarım, sürekli kafamda dönen senaryolarla "hamile kalınca annenin yanında olamaması, yada annem hastalanınca onun yanına gidememek, eşimin ailesi çok farklı kültür, ya onların kültür ve darvranışlarına alışamazsam" gibi sizin yaşadıklarınızla aynı olunca iyice korktum

Arkadaşım hiç bir mutluluk eksiksiz değildir.Eğer sen unutacağına,onsuz güzel bir hayat kuracağına inanıyorsan ayrıl ama unutma ki hayat senin hayatın ve dünyaya bir daha gelmeyeceksin ,istediğin kişiyle yaşamaya değmez mi?bilmiyorumkismile

mehabalar aranıza yeni katıldım ilk olarak bu konu ilgimi ekti arkadaşlar bende istanbuldan antalyaya gelin geldim eşimin ailesi çok farklı kültürden geliyolar veben inanılmaz zorluk çekiyorum eşimin beni anlaması yerine ailem yaımda olsa bile onlarla zaten görüşemezmişim gibi davranmalarıda cabası. 3 senedir evliyim severek ve ailemin rızası olmadan evlendim ilk 1 sene yine olsa yine yaparım diodum ama artık öyle diil 40 defa daha düşünürdüm diyorum. zaman geçtikçe yaşadıkların çoook çook değişiyo

selam,bende aranıza dün katıldım:))ve bu konu benim en büyük üzüntüm.2 yıllık evliyim.şehirden ilçeye gelin gittim.hiç bu kadar üzüleceğimi tahmin etmemiştim.mesafe 45 dak.olsa bile kültür,bakış açısı okadar farklı oluyoki.şimdi ise pişmanım keşke sevdiğim insan için kendimden istemeyerek bu kadar ödün vermeseydim.şuan ki mutsuzluğum onuda etkiliyo çünkü.ne yapıcam bilmiyorum.belki bir gün gideriz....diyerek umutla bekliyorum...sevgiler:))))

bende malatya dan elazığa gelin gitcem aramızda 1 buçuk saat var uzaklık pek problem değil ama farklı bir ortama alışma düşüncesi zor yani

bende kismetse hataya gelin gidiyorum ve oranin insanlarina bayiliyorum cok anlayisli ve mukemmel insanlar..kaynanam gorumcelerim bal gbi masalllahhh :smiley-cool:
hataya gelin giden veya orali olanlar bana hak veriyorlarmi acaba yorumlarini bekliyorum...

bende kayseriden bitlise geldim 10 ay oldu eşimin işi gereği burdayız ve ne kadar süre burada kalacağımız belli değil insanlar çok garip kendi memleketimdeki sıcaklığı bulamadım burda tek derdim gurbet aile özlemi onun dışında şükür sorunum yok zaten hiçbi evlilikte dört dörtlük olmuyor benim eksik tarafımda uzaklık böyle düşünerek kendimi avutuyorum daha büyük sorunlardan böle olması iyidir..

kültürü birbirine tamamen zıt bir evlilik yaptım..ve çok pişmanım..ilk yıl eşime duyduğum sevgi birçok zorluğun üstünü örttü..ama ikinci ylımda dayanamıyorum bazı şeylere..olmuyor...olmuyor...hala alışamadım ailesine,yaşadığı yere ve o bölgenin insanlarına..şimdi hamileyim..ve kendi aileme 18 saat uzaklıktayım..ailemle görüşemiyorum senede bir kere gelebiliyorlar..doğumumda yanımda olabilecekler mi onu bile bilmiyorum..ne zormuş hem farklı kültüre hem de çok uzaklara gelin gitmek...

Allahımmmm bu konu benimde kabusum 1 yıldır nişanlıyım hala napıcam ne edicem diye düşünüp duruyorum ailem uzak olduğu için pek yanaşmıyodu ama ben istediğim için oldu hem suçluluk duygusu hem ya yapamazsam duygusu beynimi yiyor...Erkek tarafı orda bizden kimse yok bu dahada geriyo...

bizim bulunduğumuz yerde ne eşimin tarafı nede kendi tarafım var okadar yalnız hissediyorum ki kendimi kendime yakın birinin olmaması çok üzücü temennim aileme yakın bir şehre gitmek

bızde iki tarafada çok uzağız ınsan bır akraba bır tanıdık yuzu ıstıyoz çok yalnızız burda ahh canım annem canım babammm sızı özledımmm

Şimdiki aklım olsaydı aslaaaa şehir dışına gelin gitmezdim,öyle anlar geliyor ki kendini yalnız ve çaresiz hissediyorsun,sığınacak bir dal bulamıyorsun,zor...

mrb kızlar .Ben de gurbet kusuyum kı aıleme o kadar duskunken arabamızla 7 saat uzaklıkta bır yere gelın geldım.o kadar zorlanıyorum kı...haaaaaaa sımdıkı aklım olsa asla dıyorum memleketımden baskasıyla evlenmezdım.ama elden ne gelır kader....BEN SIMDI SIZE BIRSEY SORMAK ISTIYORUM.ben hafta ıcı calısıyorum.hafta sonu 2 gunum yanı boş.sızce 7 saatlık bır mesafede ne kadar sıklıkla aılemı hafta sonları gııdıp gormem normal ....yanı hafta sonları 2 gunum var sızce ben ne kadar ara ıle gormelıyım aılemı?

Ayyy kızlar, gurbet gerçekten zormu, benim gözüm korkuyor zaten.Şöyle söyleyim şimdiye kadar şansımamı nedir hep şehir dışından oldu görüştüklerim.Görücü usulu olup isteyenlerede şehirdışı olanlara sıcak bakmadım. Fakat yaşım oldu 34..Şuan benimle ilgilenen biri var, aramızda bir flört durumu var ve malesefki oda şehir dışında. Onunla evlilik olursa mecbur onun şehrine gideceğim. Ailesiyle aynı binada oturacağız. Bunlar beni düşündürüyor. Bir taraftanda belki mutlu olurum orda diyorum, ben ne yapacağım bilemiyorum...

Sevgili cadaloz99..öncelikle yorumun için çok teşekkür ederim canım. Senin yurtdışı olman daha zor tabi, Türkiyede olsaydın biraz daha sık gelip gidebilirdin, haklısın. Şöyle söyleyim bizimkisi çok yeni bir ilişki,flört aşamasındayız henüz, hani niyetimiz evlilik... sonradan ben bu olayı sorun yapmak istemiyorum.Bir taraftanda yaşım malum ortada, eğerki çok iyi bir çift olacağımızı düşünürsem, mecbur onun yaşadığı şehre giderim diye düşünmeye başlıyorum. Bu arada ben Ankara, o Bursada yaşıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…