Başkasının çocuğuna müdahale

O an spontene gelişti yoksa bende normalde siz gibiyim

Kimsenin bebesine yorumda bulunmam. Evladım yok ama kedime karıştırmam öyle diyeyim.

Parktayız kızımla oynuyoruz kosuyoruz kadının biri cocuğa cubuk kraker uzattı alerjisi var tesekkür ederiz dedim tuttu ne alaka cubuğa mı alerjisi var cocugun dedi ukala bir tavırla.Ayni ukala tavırla aynen cubuga var alerjisi dedim uzaklaştım.Alerjisi var diyorsam vardir kurcalama işte paketli ürün

Nefretlik yaaa. Ne dokunanı öpmeye kalkanı biter ne anaya babaya sormadan şeker çikolata vereni biter. Kimse yerini sınırını bilmiyor.

Nefretlik yaaa. Ne dokunanı öpmeye kalkanı biter ne anaya babaya sormadan şeker çikolata vereni biter. Kimse yerini sınırını bilmiyor.
Alerjik cocuk annesi olarak en sinir oldugum cocuga bir sey uzatılması benim kızim mesela daha ufak anlamiyor alerjiden.Ben birinin cocuguna asla anneeine danısmadan bir sey uzatmam yanlıs gordugum bir sey olsa dahi mudahale etmem.Taciz dayak olmadigi surece

Karışmam karıştırmam.
Karıştığım tek bir mevzu vardır buna da engel olamıyorum ‘sağlık’.
Olmaması gereken şeyler yediren, deli gibi öksürüp aksırırken dışarıda gezmeye götüren ya da bir sorun olduğunu anladığım ama annenin bunu kaale almadığını gördüğüm durumlarda yardımcı olmak amaçlı sorar, sorgularım.
Durduramıyorum bunu.

Ben bebek bekliyorum ve yurtdışında yaşıyorum kimse kimsenin çocuğuna da evcil hayvanına da karışmıyor burda. Evcil hayvan şurdan çıktı, bugüne kadar hamile olmadığım için ve burda çok kişide hayvan olduğu için dikkatimi daha çok o çekmişti, Türkiye’de herkes sevmeye çalışır beslemeye çalışır vs diye. Şimdi bebek beklediğim için çocuklu aileleri de gözlemliyorum, örnek kimse kimsenin çocuğuna müdahalede bulunmuyor veya çocuğa şeker bilmem ne ikram etmiyor, veya düştü diyelim yerinden kaldırmak için harekete geçmiyor çünkü anne babasının müdahale etmesi bekleniyor. Burdaki yorumları okuyunca Türkiye’de durum bu kadar vahim mi diye şaşırdım, ben kimsenin bebesine müdahale etmem, benimkine de ettirmem. Kayınvalidemin arada metroda otobüste yanındaki çocuğa çantasından şeker çıkarıp vermişliği olmuştur, onu da durdururum, belki özel beslenme gereksinimi var, belki annesi yapay şeker vermiyor?
Siz de biri müdahale edecek olursa ‘ben annesi olarak böyle uygun görüyorum üçüncü şahısların fikrini kendi süzgecimden geçirmeden çocuklarıma uygulamıyorum, teşekkür ederim.’ diyip yürüyün.

Malesef o insanlardan cok var.herkesin tshirt giydigi havada oglum uzun kollu giymek istiyor giyiyor diye surekli uyariyorlar hava sicak neden giydirdin diye.cocuk kendi istiyor yani sizene.biz bilmiyor muyuz bazi seyleri.uyuz oluyorum herseye mudahil olanlara

karışmam. çünkü çocuk anneye müsaade etmiyordur. büyüdükçe zorlaşıyorlar ayrıca.
kızım 7 yaşında bazen kendi yapar saçlarını karıştırmaz öyle gider. öz güveni için gerekli bir şey bence. bu sabah beğenmedi kendi yaptığı saçı anne yapar mısın dedi. kıyafet konusunda de öyle bazeen müdahale ediyorum ama etmemem gerek. alalem mükemmel de olsan gözün üstünde kaş var der. kızıma biri bir şey dese zaten kendi, cevap verıyor bana gerek kalmıyor =D

Kısa ve sallamayan cevaplar baya iyi oluyor insanı pişman ettiriyor söylediğine
Olmaz bişey
Böyle iyi
Aynen evet
Hıhı evet Biliyorum
Öyle istedi
Bizimki böyle
Gibi gibi cevaplara genelde yorumlu bi cümle daha gelmiyor gelirsede allah ne verdiyse söylemeye devam ozaman haketmiş olur herkes kendi bebesine baksın

Cocuga sıddet gösteriyorsa karısım polısı bıle arayabılırım .
Anası babası bılmem nesı Kım olursa olsun.
Bır keresinde Anne çocuğun agzına vurdu çok kotu bır sekılde bende kadına bagırdım kadın benle kavga etti sanane falan dedı.
Kendi çocuğun da olsa sıddet gosteremezsun demıstım.
Bır keresınde de çocuk fırladı yola araba carpacaktı kadını yıne tersledım elinde telefon cocuga bakmıyor.Allah korur onu falan diyor kara cahıl .
Bu tıp durumlar dışında asla karısmam .

Karışmam ve karıştırmam.

Ama dün kaldırımda giderken (geniş kaldırım) 4 yaşlarında bir çocuk diğer tarafa geçeyim derken bisiklet çarpı .
(Kaldırımda bisikletin ne işi varsa o da ayrı bir sorun )

Neyse çocuk kalktı bisikletli adam hiç oralı olmadan yoluna devam etti.

Anne çocuğa durmadan bağırınıyor.

''Çocuğa bağırmayın lütfen bir bakın sağına ,soluna birşey var mı?
Yüzüne geldi galiba bisikletin direksiyon kısmı dedim'' .

Anne ''sanane sen işine baksana'' dedi .

Ben daha bu anneye ne diyeyim ki....

Kimsenin çocuğuna karışmamaya yeminliyim resmen
Sitede duvara çıkmış aşağıya inemeyen bir çocuğu alıp yere indirdim diye annesinden duymadığım laf kalmadı üstelik kaç senelik komşumdur. Ne sevmek için ne de korumak için hiç bir şekilde çocuklarla iletişim kurmuyorum, çocuğuma eğri baktın düz baktın, nasıl dersin, travma bilmem ne bir başlıyorlar artık ruhum tükeniyor. Çocuk sevimli gelse sevsen bir dert, dokunmak zaten hafezanallah.
Komşunuzun da kötü niyetli olduğunu düşünmüyorum, komşu adı üzerinde belki samimiyetten ya da çocuklara sevgiden yapmıştır böyle bir şey, kendinizi doldurmaya gerek yok. Çocuklarınızla güzelce konuşup başkasının dediklerine uymama konusunda uyarabilirsiniz belki. Bu gibi davranışları sürekli tekrarlanıyorsa o zaman konuşabilirsiniz ama sinirlecek, bozuşacak bir durum göremedim ben, sakin olun lütfen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…