Başkasının parasını kullanmak

Yaşadığım yerde emniyet amiri vardı ve bu tarz adamlarla işbirliği yaptığı için sürgün yedi. Ülkede bunlar yaşanıyor malesef ki. Bunları göz ardı etmemek lazım hepimiz biliyoruz ki insanlar kendi menfaatlerini düşünüyorlar ve ben de eşimin bu kategoriye girmesini istemiyorum

Eşinizin yaptığı midemi bulandırdı sadece. Ne demek böyle bir insanla yakınlık kurmak? Başta bilmeden tanışmış, sohbet etmiş olsa da öğrendikten sonra mesafe koymalıydı. Eşiniz hiç sorun görmemiş hatta iş yapmaya getirmiş konuyu. Pes diyorum. Ben bu adamın zihniyetinden iğrendim. Şimdi de karısısınız ama sizi dinlemiyor. Sizi saymıyor. Bu evlilikte, o işte hiç mi emeğiniz yok? Söz söylemeye hakkınız yok mu sizin? Eşiniz bir gün o genelev kapısından geçer, belki de geçti. Bir gün kendisini karakolda sen de mi bu işin içindesin diye bulur. Siz de utancınızla kalırsınız.

Bu adam pek sevgili arkadaşı ile ilişkisini kesmeden asla yolunuza devam etmeyin. Sizi de kendiyle beraber batağa çekmesin. Ki bu kadar ciddi bir konuda beni önemsemeyen insana koca da demezdim ben olsam.

Buna etki altına alınmak deniyor işte. O adam yaptığı işin niteliği! bir tarafa bir pazarlamacı sonuçta. Ağzı laf yapıyordur..

Üstelik paranın yüzü sıcaktır derler. Bu da cazip geliyor ona..

Bu işten ve bu insandan uzaklaşsın ileride olgunlukla "iyi ki yapmamışım saçmalamışım" diyecek. Şu anda mantıklı düşünemiyor.

Eşin akşama kadar kafa patlatıp çalışıyor hayatını idame ettirebilmek için. Neden kolay para için başkalarının bedenini kullanmıyor?
Helal kazanç, kimsenin hakkına girmemek için. Bunu hatırlaması gerekiyor.
Yani bir format atıp insani değerlerine güncelleme şart..

Bir anda biri çıkıyor, evi aileyi birbirine katıyor. Huzuru kaçırıyor.

Bu kişi de bunlardan biri. Umarım sıkıntısız atlatirsiniz.
Malesef tam da dediğin gibi oldu yaşadıklarımın tek özeti bu cümle aslında. Eşimle ilgili yaşadığım ilk olumsuzluk daha önce bu ve benzeri durumlarımız olsaydı bu bardağı taşıran son nokta olurdu ama eşimi de bildiğim için hayretler içerisindeyim. Şu yorumunuz gerçekten moral oldu teşekkürler

Aynen tam da öyle. Diyorum ki aç gözünü yalvarırım düşün iyice herkese danış diyorum aslında o da farkında bu durumun o yüzden kimseden akıl da alamıyor. Çünkü insanlardan ne geleceğini kendisi de biliyor. İyi ki yapmamışım diyeceğine adım gibi eminim ve şartlar ne olursa olsun haksız kazanç sağlanan bir işten gelen parayla asla ve asla bu işin içine sokmayacağım.

Bende bu savaşı veriyorum bu adamın ne olduğunu öğrendikten sonra kapıdan içeri sokmaman lazımdı diye. Daha düne kadar böyle bir adam yoktu adını sanını duymadım bile. Gittiğimiz bir gece kulübünde gözümüzün önünde uyuşturucu ticareti yapıldı. Eşim direk polisi aradı polisler geldi ve adamı alıp götürdüler ve adam cezaevinde şuan. Bunları yapan eşim nasıl bir yanılgıya düşüyor anlamıyorum.

Bak arkadaşım önceki yorumlarına da baktım. Demişsin ki rızasıyla bu işin yapan var. Bu iş rızalı da olsa rızasız da olsa pis bir iş. Uyuşturucu da öyle. Alan, kullanan razıyım dese ne olur, demese ne olur? Ki fuhuş ahlaksızlıktır. Evli barklı adam önce karısını düşünür. Ben bu adamın yanında geziyorum ama başıma iş gelir, biri bana laf der diye çekilir. Karakterli insan der bunları. Çocuğun var mı mesela? Yarın bir gün çocuğunu bu adamla tanıştırmak zorunda kaldığını, evine gelmesi gerektiğini düşünüyor musun? Bu eşiği bir kez atlatırsan sen de bu işin içine gireceksin. Burada bile sokuldun düşün yarın sana, kocana neler denecek? Kendini niye rezil ediyorsun diye bir sor kocana. Adamın aklı başından gitmiş. İtibar 30 yılda kazanılır ama 1 dk içinde çöp olur. Aklını başına topla. O adamı bu sevdadan vazgeçir. Yarın pişman olursa çıkamaz da artık. O adam tehdit bile eder. Ki eşin vazgeçmiyorsa kendin koşarak kaç. Koca için kendini rezil rüsva etme. Değmez. İnsan onuru için yaşar.

Bu ve bu tarz işler zaten isteyerek bile yapılsa hoş karşılamadığım şeyler. Ne bana ne aileme bu konuyla ilgili tek bir itham bile kabul edemem zaten ki yaşadığımız yerde herkes herkesi tanır neredeyse ve bir kez yanlış birşey konuşulsa ardı arkası kesilmez. Sen bu adamla görülmeyi göze alıyor musun diye soruyorum bana sadece dükkana gelirse görüşüyoruz diyor. Ee tamam diyorum sen bu adamın teklifini kabul edersen sanıyor musun yakanı bırakıcak. Benim net kararım ki kendisi de bilir ne kadar net olduğumu ya bu işe okey der beni kaybetmeyi göze alır yada bu sayfa hiç açılmamış gibi kapanır

Kendi doğrundan şaşma asla. Kocanı da doğru yola döndüreceksin ya da kendi bilir. Kocaman adamın elini kolunu bağlayamazsın. O seni düşünmüyorsa sen kendini düşün.

Ortaklık işin içine girince dediğin gibi yapışacak iyice size. Sürekli görüşecek. Aile hayatına dahil olacak. Gerçekten kocan iyi değil, mantıklı düşünmüyor.

Kesinlikle biraz mantığıyla hareket etse zaten bu işin bizim sonumuz olacağını bilir. Bunu anlamak için illa yaşamaya gerek yok çünkü aklın yolu birdir.

O zaman netlik kazandırayım adam genelev işletiyor

Amanınnn
İyi ki zamanında eşinize olan borcunu başka şeyler teklif ederek kapamaya çalışmamış.

Peki eşiniz o parayı ne yapacak? Neden adam böyle bi para veriyor?

Genelev yasal bi işletme ise kazanılan paradan devlete vergisi falan veriliyordur. Aslında bana kalırsa o da bi işyeri sayılır

Sıcak para , kendi içinde bahane yaratmıştır. Ikilemdedir.

Esnaflar bu ara çok tehlikede. Borç içinde yuzuyorlar .

Onu iyice silkelemelisin. Kavga etmeden ki senden saklamaya başlar.

Onu gururlandir. Şuana kadar hep helal çalıştın, hiç darda bırakmadın bizi , şimdi bu sana hiç yakışmaz tarzı konuşun.

Acaba şahisi ihbar mi etseniz diye düşünüyorum.

:) aslında genelev değilde işte otel tutmuşlar malesef o şekilde ilerletiyor işi. Parayla rent işine girmeyi planlıyor 5 6 araba alıp rente vercek ordan kazandıklarıyla da adamın parasını geri ödicek filan ama işte ne bu işe girmesini ne adamın ahlaksız parasını kullanmasını istemiyorm

Evet onu da düşündüm ihbar ediyim zaten polis biliyordur adamı iyice takibe alır yakalar bi şekilde. Bende esnafım ekonomi gerçekten çok kötü ama kötü diye de itibar zedelicek şekilde davranmamak lazım. Dün kavga etmeden başlamıştı konu ama bir noktadan sonra koptu tabi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…