Bayan mı, kız mı, kadın mı?

Ayyy..
yenge vs dıye okudukca bır arkadasımın anısı geldı aklıma ama nasıl anlatıcam edeplice.. du bideneyım
Bursada arkadasım pampasıyla minibüse biniyor (ikiside erkek). Bir tane şopar teyzemiz elinde kasayla dolmuşta savruluyor , pampası amman yenge dikkat et diyo elindekiler dökülecek!..

Şopar teyzem toparlanıp patlatıyor bombayı.. ne yengesi bea amcan mı ..sevdi(!) benide yengen oldum diyor.
arkadaşlar durdurup minibüsü inmişler ne eğlenmiştim ama ilk duyduğumda yaa

43 yaşında olgun bir kadınım, 25'imdeyse gencecik bir körpeydim anneme göreyse hala genç bir kızım ama hiç bayan olmadım, kız, kadın veya hanımdım her zaman.

Konuya yorumumu yaptığıma göre şimdi kükreme zamanı, sadece ilgili kişiler üzerine alınsın, bakın farkındayım bu ara karşılıklı restleşmeleriniz var, buna bir son verin veee uyarılarımı tek taraflı alıp cesaret bulmayın.
Ben mevzuya girersem kötü olur, o yüzden artık buna bir son verilsin.

koca erkeğe oğlan dersen ,o erkek buna alınır.
oğlan pek hoş değil:)
yumoş gibi hissettirmeyelim erkekleri:)
genç erkeklere delikanlı diyoruz:)
cinsellik çağrıştırmıyor nasıl diyorlarki,yani dikkatli konuşmaya çalışıyoruz,yerinde konuşmaya gayret ediyoruz,çağrıştırıyor sanırım ondan bu şeklde davranıyoruz..

aslında genç kızlara kız oğlan kız olarak genç hanım,küçük hanım ,hanım kızımız demiyorum açıkçası,yaşı genç olduğu için belirli bir yaştaysa kadınsı görünüyorsa çocuğu vs varsada kadın diyoruz değilmi

İlkokul 4 yada 5 öğretmenin masasının etrafında toplanmışız. Tam hatırlayamıyorum ne dediğini içimizden biri bir şeyler söyledi öğretmene bende "koskoca kadına akıl mı veriyorsun?" gibisinden bi cümle kurmuştum. Hay kurmaz olaydım. "aaaa nurtennn! "Kadın" mıı?!! duymayayım bir daha!" deyip azarlamıştı beni...

Hakikaten bu ülkenin ciddi anlamda "kadın" olmaya alerjisi var.

Aynen ayıp çünkü kadın olmak. Kadın dediğin bakire değildir ama kız bakiredir, bakire olmak da kar tanesi kadar temiz olmak demektir, gururdur bizim insanımıza göre.

Kiz diye cinsiyet yoktur. Bayan bir hitap seklidir. Ya i kadindir.

eee.. bende sabah işe geliyorumm açıyorum bilgisayarımı ve kk ve yazıyorumm topiğe günaydın KIZLAR diye..
kafaaa hayatim kafa
birine kadin deyince yok bakire degilmis yok kiz deyince bakireymis bunu dusunen akillarda sorun var.Ķiii her soylemide boyle bir dusunceye ceviren akillardada
Yalandan bir muhabbet bu ya aslinda konusmaya bile degmez kulubumuzun adi kadinlar kulubu ve hepimiz bu catinin altindayiz.Onemli olan bu
Ama halaaa idiii viddiii bidiii diyenler cikiyor sivriliyor cok sasiriyorum.Daha hemcinsini cozemeden baska olaylara kafa yormaya calisiliyor.

Bazen konuşmak için konuşuluyor galibaa anlamadımki şu siyasete girdimmi şaşırıyorum vallahh..

Valla "kız mıdır kadın mıdır bilemem" diyen devlet yöneticileri olduğu için kadın ve kız ayrımının sadece bizim kafamızda bu şekilde olduğunu sanmıyorum :)

Başbakan: "O kadın, kız mıdır kadın mıdır?"
04.06.2011 Cumartesi10:51
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Konya mitinginde, Hopa'daki olayları protesto etmek için tank üzerine çıkan ve polis müdahalesi sonucu kalçası kırılan Halkevleri Merkez Yürütme Kurulu üyesi Dilşat Aktaş'ı "O kadın, kız mıdır kadın mıdır?" diye nitelemesi sosyal paylaşım sitesi Twitter'da büyük tepkilere neden oldu.

Valla "kız mıdır kadın mıdır bilemem" diyen devlet yöneticileri olduğu için kadın ve kız ayrımının sadece bizim kafamızda bu şekilde olduğunu sanmıyorum :)
şaşırıyorum sana devlet yöneticilerin arasındada bazen ne dediğini bilmeyenler olmasınmıı insan yahu.. hem bu kadın ,,kız muhabbeti sadece türkiyede yokki madam ve matmazeli bir araştır istersen..topluluğa seslenilirken hey kadınlarmı denilir yaş ne olursa olsun kızlar denilir yada erkekler yahu dukacım şu yorumların bazen güldürüyor beni..

kimin kafasinda oluyorsa yanlisdir kimin haddine karsisindaki bakire veya degil
sananeee derler adama bu tayyipde olsa aynisini derim.

Ama avrupaninki daha dattluuu oluyorrr onlar gelismisler yaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…