bana teyze teyze teyzeee dedilerrrrr
Ayyy..
yenge vs dıye okudukca bır arkadasımın anısı geldı aklıma ama nasıl anlatıcam edeplice.. du bideneyım
Bursada arkadasım pampasıyla minibüse biniyor (ikiside erkek). Bir tane şopar teyzemiz elinde kasayla dolmuşta savruluyor , pampası amman yenge dikkat et diyo elindekiler dökülecek!..
Şopar teyzem toparlanıp patlatıyor bombayı.. ne yengesi bea amcan mı ..sevdi(!) benide yengen oldum diyor.
arkadaşlar durdurup minibüsü inmişler ne eğlenmiştim ama ilk duyduğumda yaa
genç erkeklere delikanlı diyoruz:)koca erkeğe oğlan dersen ,o erkek buna alınır.
oğlan pek hoş değil:)
yumoş gibi hissettirmeyelim erkekleri:)
İlkokul 4 yada 5 öğretmenin masasının etrafında toplanmışız. Tam hatırlayamıyorum ne dediğini içimizden biri bir şeyler söyledi öğretmene bende "koskoca kadına akıl mı veriyorsun?" gibisinden bi cümle kurmuştum. Hay kurmaz olaydım.Bence bunun sebeplerinden biri de kadınların bizzat kendisi.
Birkaç yıl önce eski işimde farklı departmandan yaşça da biraz büyük bir hanımla konuşurken "çok çalışkan bir kadınsınız" gibi bir şey söyledim, "aa lütfen laflarına dikkat et ben hiç evlenmedim" diye tersledi. Yok ben bayın karşılığı olarak kullanırım yani kendim için de böyle söylerim gibi toplamaya çalışırken de "senin yaşantın beni ilgilendirmez" diye devam etti. Başta kadınların kadın olduğunun ve bunun ayıp bir şey olmadığının farkına varması lazım.
İlkokul 4 yada 5 öğretmenin masasının etrafında toplanmışız. Tam hatırlayamıyorum ne dediğini içimizden biri bir şeyler söyledi öğretmene bende "koskoca kadına akıl mı veriyorsun?" gibisinden bi cümle kurmuştum. Hay kurmaz olaydım."aaaa nurtennn! "Kadın" mıı?!! duymayayım bir daha! " deyip azarlamıştı beni...
Hakikaten bu ülkenin ciddi anlamda "kadın" olmaya alerjisi var.
İlkokul 4 yada 5 öğretmenin masasının etrafında toplanmışız. Tam hatırlayamıyorum ne dediğini içimizden biri bir şeyler söyledi öğretmene bende "koskoca kadına akıl mı veriyorsun?" gibisinden bi cümle kurmuştum. Hay kurmaz olaydım."aaaa nurtennn! "Kadın" mıı?!! duymayayım bir daha! " deyip azarlamıştı beni...
Hakikaten bu ülkenin ciddi anlamda "kadın" olmaya alerjisi var.
kafaaa hayatim kafaeee.. bende sabah işe geliyorumm açıyorum bilgisayarımı ve kk ve yazıyorumm topiğe günaydın KIZLAR diye..
Bazen konuşmak için konuşuluyor galibaa anlamadımki şu siyasete girdimmi şaşırıyorum vallahh..kafaaa hayatim kafa
birine kadin deyince yok bakire degilmis yok kiz deyince bakireymis bunu dusunen akillarda sorun var.Ķiii her soylemide boyle bir dusunceye ceviren akillardada
Yalandan bir muhabbet bu ya aslinda konusmaya bile degmez kulubumuzun adi kadinlar kulubu ve hepimiz bu catinin altindayiz.Onemli olan bu
Ama halaaa idiii viddiii bidiii diyenler cikiyor sivriliyor cok sasiriyorum.Daha hemcinsini cozemeden baska olaylara kafa yormaya calisiliyor.
kafaaa hayatim kafa
birine kadin deyince yok bakire degilmis yok kiz deyince bakireymis bunu dusunen akillarda sorun var.Ķiii her soylemide boyle bir dusunceye ceviren akillardada
Yalandan bir muhabbet bu ya aslinda konusmaya bile degmez kulubumuzun adi kadinlar kulubu ve hepimiz bu catinin altindayiz.Onemli olan bu
Ama halaaa idiii viddiii bidiii diyenler cikiyor sivriliyor cok sasiriyorum.Daha hemcinsini cozemeden baska olaylara kafa yormaya calisiliyor.
şaşırıyorum sana devlet yöneticilerin arasındada bazen ne dediğini bilmeyenler olmasınmıı insan yahu.. hem bu kadın ,,kız muhabbeti sadece türkiyede yokki madam ve matmazeli bir araştır istersen..topluluğa seslenilirken hey kadınlarmı denilir yaş ne olursa olsun kızlar denilir yada erkekler yahu dukacım şu yorumların bazen güldürüyor beni..Valla "kız mıdır kadın mıdır bilemem" diyen devlet yöneticileri olduğu için kadın ve kız ayrımının sadece bizim kafamızda bu şekilde olduğunu sanmıyorum :)
kimin kafasinda oluyorsa yanlisdir kimin haddine karsisindaki bakire veya degilValla "kız mıdır kadın mıdır bilemem" diyen devlet yöneticileri olduğu için kadın ve kız ayrımının sadece bizim kafamızda bu şekilde olduğunu sanmıyorum :)
Ama avrupaninki daha dattluuu oluyorrr onlar gelismisler yaaaşaşırıyorum sana devlet yöneticilerin arasındada bazen ne dediğini bilmeyenler olmasınmıı insan yahu.. hem bu kadın ,,kız muhabbeti sadece türkiyede yokki madam ve matmazeli bir araştır istersen..topluluğa seslenilirken hey kadınlarmı denilir yaş ne olursa olsun kızlar denilir yada erkekler yahu dukacım şu yorumların bazen güldürüyor beni..
Bence o derece değil şu derece "
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?