bayanlar aranızda kayıvalidesini ve kayınpederini seven anlaşabilen birileri varmı?

TURKUAZ00

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2012
41
0
26
Afyon
ya ben çok abartıyorum ya da herkeste var bu dert.samimi bi şekilde soruyorum arkadaşlar kusursuz bi eş ailesi var mı?3 aylık sözlüyüm ama kayınvalideminde kayınpederiminde bazı hareketleri bazı sözleri çok kızdırıyo beni...normal mi bu

Bu konuyu bugün yarın açmayı düşünüyordum
Yani nişanlısının/eşinin hataları olup da
kayınvalide kayınpederle anlaşabilen, onlarla ortak düşünen
birileri olup olmadığını merak ediyorum

Binbir çeşit insan var. Tek yumurta ikizlerinin bile karakterleri farklı.
7 kat yabancı biriyle karakterlerinizin uyuşup, çok iyi anlaşabilme olasılığınız zaten çok düşük..
Sizinde bahtınıza bu düştü sanırım.

Bende daha yeni nişanlandım. Ve Allah bozmasın, nazarlardan saklasın.
Kayınpederim kayınvalidem iki görümcem hepsinide çok sevdim. Bana karşı çok ilgililer..
Nişanlım beni bu kadar düşünmüyolar. Evde her cümlenin içinde adın geçiyo neredeyse diyo.
Birazcıkta kıskanıyo sanırım delim :)
Bende onlara karşı çok saygılı, seviyeli ve sevecen olmaya çalışıyorum.
İnşallah bozulmaz muhabbetimiz..

Vardır tabıkı neden olmasın benim kayınvalidem kayınpederim iyilerdir.. 1,5 senelik evliyim şükür hiç bişeyimiz olmadıı bence bunları şimdiden kafaya takma herşeyi oluruna bırak..Snaki şimdiden tetikte durur gibi durmak olmaz..Kendini sanki şartlandırıyormuşsun gibi geldi..Eger karşına olumsuz bişey cıkarsa ona göre davranırsın her zaman tabıkı mesafa önemlidir ama gülen yüzünüde eksik etme saygı oldugu sürece eger onlar bişey derse yaparsa kendilerine ..derim...

Biraz vurdumduymaz, herşeyi kafaya takmayan bir karakteriniz varsa evet ufak tefek hataları olsa da varsa kv ve kp ile anlaşabilirsiniz.
Ama çok ince düşünüyor kalbiniz kolay kırılıyorsa anlaşmak zor oluyor.

İyiniyet sınırları içerisinde bazı şeyleri görmem, duymam.:17: Ama sınır geçilirse tavrım farklı olur elbette.:47: Genel tavırlarda sizi rahatsız eden bir şey yoksa ufak tefek şeyler için huzurunuzu kaçırmayın. Kapıyı kapattığınızda 3. kişiler ve onlarla ilgili herşey dışarıda kalsın:24:

Hiç kimse dört dörtlük değildir..Zaman zaman insan kendi annesi ve babasıyla bile anlaşamadığı ya da sözlerinin yanlış geldiği oluyor...
Ama işte arada bir fark var ve o da
... '' kendi ailemizin yanlış tavrına gülüp geçebiliyoruz ama eşimizin ailesinin yanlışına çook kızıyoruz..''...:36: :20: :20:
Ama bu durumu aşabildikten sonra kv ve kp de sevilir bence..:16:

var tabikide .ben çok severim ikisinide .henüz sözlüsünüz bence alttan alın biraz .

Ben anlaşıyorum 2 güler yüz göstersem dünyalar onların oluyor bazen cinsliğim tutuyor içten gıcık oluyorlardır ama hep yüzüme glülerler :) ama ben iyi isem onlar bana 10 kat iyiler herşey senin elinde birde şunu söyleyim kendi annemle hiç nalaşamam ama annem beni kv yanında görünce deliriyor kıza bak nasıl kendini sevdirtiyor diyor keşke senin gibi gelinim olsa diyor bende diyorum ne alaka yok diyor sen gelin olarak dışardan bakınca kendini çok sevdirtiyorsun diyor kv mesela beni evin içinde 10 kere salon mutfak arası gider geliriz 10 kere yolda öper şimdi o kadar abartmıyruz ama ben yapayım o 10 katını yapar yani sonuç olarak sen nasılsan tatlım sabırla karşındaki insan odunda olsa eninde sonunda sana benzer kv tarafım herkes akrabalar bu kadar kv gelin birbirine benzer yaa der maşallah derler.

Çünkü beni kötülemez mesela yaptığı yemeği bile gelinim yaptı der kimiside hiçbişey beceremez diye dedikodu yapar, bir iş yapmam ama misafirinin yanın bir bardak kaldırsam ayy hiç oturamaz hiç rahat edemez der övünmek hoşuna gidiyor ne yapsın yazık. Ama işte beni böyle kazandı oda.

Bence her şey senin tavırlarınla doğru orantılı, sen ne kadar iyiysen karşındaki de o kadar dikkatlidir.
Benim kayınvalidem çok laf sokar, memnuniyetsizdir ve beğenmediği herşeyi her an dile getirir, yıldırır.
He he der geçersen ne ala, ama kafaya takarsan muhattap olmamak için çok sebebin vardır.

Ben ciddiye almamayı tercih ediyorum,
Eğer kayınvalidem annemle yanyana geldiğinde "sık gelip gitmiyolar, kızından yana başka da hiç bi şikayetim yok, saygısıyla güler yüzüyle hizmetiyle beni herkese karşı gururlandırıyor" diyebiliyorsa bu kayınvalide benim için skalanın üstünde bi kayınvalidedir.Eğer ben her söylediğini karşılık vermiş olsaydım, onun davrandığı gibi davransaydım eminim bu tarz bi cümle asla kurmazdı.
Kayınpederim zaten beni "prensesim" diye seviyor, onunla hiçbir sorunumuz yok çok şüükür.
Ama dediğim gibi onların bu tavrı, benim onlara olna tarım sonucunda bu şekilde gelişiyor.
Ön yargılı olma bakalım, belki de hiç bişey korktuğun gibi olmaz.

valla anlaşan varsa şanslı gruptalar......ben ikisine de nötr üm....hatta kp den gıcık alma noktasındayım...kv dem de polyannadan beter oldugu için, sabrımı zorluyor

Ben anlaşıyorum 2 güler yüz göstersem dünyalar onların oluyor bazen cinsliğim tutuyor içten gıcık oluyorlardır ama hep yüzüme glülerler :) ama ben iyi isem onlar bana 10 kat iyiler herşey senin elinde birde şunu söyleyim kendi annemle hiç nalaşamam ama annem beni kv yanında görünce deliriyor kıza bak nasıl kendini sevdirtiyor diyor keşke senin gibi gelinim olsa diyor bende diyorum ne alaka yok diyor sen gelin olarak dışardan bakınca kendini çok sevdirtiyorsun diyor kv mesela beni evin içinde 10 kere salon mutfak arası gider geliriz 10 kere yolda öper şimdi o kadar abartmıyruz ama ben yapayım o 10 katını yapar yani sonuç olarak sen nasılsan tatlım sabırla karşındaki insan odunda olsa eninde sonunda sana benzer kv tarafım herkes akrabalar bu kadar kv gelin birbirine benzer yaa der maşallah derler.

Çünkü beni kötülemez mesela yaptığı yemeği bile gelinim yaptı der kimiside hiçbişey beceremez diye dedikodu yapar, bir iş yapmam ama misafirinin yanın bir bardak kaldırsam ayy hiç oturamaz hiç rahat edemez der övünmek hoşuna gidiyor ne yapsın yazık. Ama işte beni böyle kazandı oda.

Ne güzel böyle kayınvaliderin varlığını duymak:) :ssz:

Valla bende çok severim ikisinide
Ayrıca Annemi kaybedeli 5 ay oldu ve artık anne diye hitap ettiğim bi tek kayınvalidem var. Benim annemde çok severdi zaten kayınvalidemi . Babamlada görüşmüyorum , ama kendi babamdan daha da babalık yapan kayınpederim var . İkiside dünya tatlısı insanlar , ama bende hiç bi konuda saygısızlık yapmadım asla ve şöylede bi durum benim eşimin abisi beni istemedi ve bana yapmadığını bırakmadı , fakat anne ve babası ile aramızda bu konu hiç açılmadı. Ben onları seviyorum onlarda beni, sende herşeyi görme duyma boşver sev en azından sevmeye çalışş :112::112:

Ben de çok severim..
K.peder zaten konuşunca dinle mest olur..
Kızlarım der eltimle bana.. Çok sever..
Asla karışmak falan hak getire, gidelim yemek yiyelim beraber haftada bir iki delirir sevinçten..
K.valide de Allah razı olsun, çok aşırı samimi değildir, kızım annem demeyi beceremez belki ama bizi herşeyden çok düşünür..
Annemle oturuyorum, en büyük destekçim k.valide ile peder..
Nişanlıyken babamı kaybettim ben, bekarlığından tanışıyorlar..
Çok severlerdi birbirlerini iki aile de..
Bunun etkisi değildir belki, diğer eltime de aynı derecede iyiler çünkü..
En basit örneği, kır işine işçi götürüyor k.v.
İki senedir bizim için çalışıyor artık ev almamız için..
Diğer eltimle aynı apartmandalar, ona arada marketten erzak alır..
Bize oturmaya gelirken de hep alır getirir, annesiyle de olsa benim desteğim olmalı der..
Allah eksik etmesin başımızdan..

Onlar iyi oldukça daha iyi olurum, temizliklerine eltimle görümcemle bir girişiriz hep beraber yaparız..
Yemeğe sık sık gideriz, yer içer muhabbet ederiz..
Keşke herkes iyi olsa, iyilik görse derim cidden dertli olan bir kaç arkadaşımı görünce..

Ama sen ön yargılı olma sakın..
Bu melek gibi insanlar ilk zamanlarda batıyordu bana...
Terslemedim kızmadım sorun yaşamadık ama..
Rahatsız olduğum zamanlar oluyordu..
Allaha şükür geçti hepsi, şimdi gülüyorum kızdığım takıldığım şeylere..
Gerçek anlamda art niyetsiz, iyi oldular mı zamanla oturuyormuş gerçekten..

Ben de şanslıyım sanırım. Çünkü ben de severim eşimin ailesini.
Hiçbir sıkıntımız yok çok şükür. Önyargıyla yaklaşmamak iyi
geçinmenin ilk şartı. Bir de en ufak olayda köprüleri yakmamak
gerek diye düşünüyorum. İster polyannacılık deyin buna ama
her hareketin altında 'öncelikle' bir kasıt aramamalı.

Bir de kk'da topiklere çok fazla takılıp etkisinde kalmamalı :9::9:

vardır tabii olmaz mı?

bende severim ama böyle uzaktan uzaktan...:1:

ama en güzeli her davranışda bir mana kötü niyet aramamak..ve beklentileri en aza indirmek.

ne kadar az beklenti o kadar çok huzur.

kendi ailem mükemmel değil ki eşimin ailesinden mükemmellik bekleyeyim.
ben ikisini de severim. her ikisi de çok iyilerir bana karşı. bazı kvler oğlunu korur kollar benim ki beni kollar her zaman. o çalışıyo, yorgun oluyo kalk yarımm et der. halbuki kendi oğlunun işi benimkinden daha yorucudur. İnşallah bozulmaz aramız. İnşallah eşinin ailesiyle arası bozuk olanlar da düzeltir. çünkü ister istemez evlilikte etkileniyo.

Ben her yere yanlız gider gelirim çoğu zaman, eşim yoksa çalışıyorsa falan tabii.
Kv. kızar, "Oğluuuum, götür getirsene kızı, yanlız gitmesin, ya biri takılırsa" falan der :1:
Çocuk yanımda anne derim..
Ya abisinin falan derler bekar zannederlerse der :1: :1: :1:
Ödü kopar iş gelecek başıma diye, gerçi 4,5 sene oldu anca alıştı kadın naapsın :9:

ya ben çok abartıyorum ya da herkeste var bu dert.samimi bi şekilde soruyorum arkadaşlar kusursuz bi eş ailesi var mı?3 aylık sözlüyüm ama kayınvalideminde kayınpederiminde bazı hareketleri bazı sözleri çok kızdırıyo beni...normal mi bu

Kusursuz insan yokturki kusursuz kayınvalide,kayınpeder olsun.

Ben severim ikisinide ,benim kayınvalideminde bazı davranışlarıda beni kızdırır,ama onları olduğu gibi kabul ettim.

Benim sınırlarıma girmedikleri sürece umursamam,gerektiğinde kibarca uyarırım.

Çok şükür 12 senedir kavgasız ,tartışmasız,küslük olmadan karşılıklı fedakarlıklarla idare ediyoruz.

Ben her yere yanlız gider gelirim çoğu zaman, eşim yoksa çalışıyorsa falan tabii.
Kv. kızar, "Oğluuuum, götür getirsene kızı, yanlız gitmesin, ya biri takılırsa" falan der :1:
Çocuk yanımda anne derim..
Ya abisinin falan derler bekar zannederlerse der :1: :1: :1:
Ödü kopar iş gelecek başıma diye, gerçi 4,5 sene oldu anca alıştı kadın naapsın :9:

ne güzel,Maaşallah :nazar:

k.validene anne diyebilir miyim,görümcen olabilir miyim :1:

ne güzel,Maaşallah :nazar:

k.validene anne diyebilir miyim,görümcen olabilir miyim :1:

Oluuuur :1:
Görümcemi de çok severim.. Seni de seviyorum yorumlarından :1:
Görümcelik nedir bilmez tam anlamıyla..
Bizden 1,5 saat uzakta zaten kız..
1,5 ayda falan gelir 1 hafta kalır..
Sabah bir gideriz kv'ye, gece döneriz..
Gerçi artık çalışıyorum 10 aydır akşamları beraberiz sadece ama çok çok severim onu da..
Belli bir mesafe mutlaka vardır, ama onlarla asla sıkılmam, yanlarında olmayı vakit geçirmeyi çok severim..

Babamı çok zamansız kaybettik.. Allahın takdiri tabii ki ama..
Evliliğe ikna eden babacımdı.. Duasını aldım "Allah iki dünyada da yüzünü güldürsün kızım" dedi..
Rabbime şükürler olsun, babam gitti ama böyle insanlara emanet etti de gitti....

Back
X