bayanlar aranızda kayıvalidesini ve kayınpederini seven anlaşabilen birileri varmı?

ya ben çok abartıyorum ya da herkeste var bu dert.samimi bi şekilde soruyorum arkadaşlar kusursuz bi eş ailesi var mı?3 aylık sözlüyüm ama kayınvalideminde kayınpederiminde bazı hareketleri bazı sözleri çok kızdırıyo beni...normal mi bu

evet benimkiler kusursuz

bennnn bennn bennnn.....çok seviyorum her ikisinide hele o kayınpederime ciğerimi veiririm düşünmeden adama öyle aşığım...kayınvalidemlede oturur herşeyi konuşuruz kendi evine ne alsa benide arar şu eksikmi canım alayım der...maşallah :nazar: he ufak tefek gıcık olma durumları yaşamamışımdır tabikide yaşamışımdır ama ben çok şanlıyım bu konuda...kısa elbise alırım eşim kızar kayınvalidem sen karışamassın genç kız giycekte süslencekte der...eşim biyere gitmemde kısıtlama yapar kayınpeder hoopp atlar duruma bu kız kölenmi lan sen ne diye böyle yapıyosun der ezerler başını :1:torun çok istemelrine rağmen 1 senedir olmuyor birkere bile bana açmadılar konusunu açanıda bozarlar hemen size ne diye...evlerimiz 5 dakika 1.5 yıllık evliyiz kayınpederim 2 kere kayınvalidem ayda belki 1 kere gelir bi tartışmamız olsun eşime bu ev bu kızın sen çıkıp giidceksin der...kayınpederim evi aldı alın dedi sıfır ev size kafanıza göre döşeyin ne fiyat sordu ne bişey,arabamızıda aldı altımıza siz gençsiniz size lazım herşey der hep ALLAH binkere razı olsun haklarını ödeyemem....

Son düzenleme:
[sıze=3]ben şu ara bişey farkettim.mesela kv' bebeğin altını değiştir deyince insan bi kasılıyor-sanki bben bilmiyormuyum,inadıma söylüyor:47: Falan -diye geçirir gelin içinden ,ama anne söyledi mi -annem benim torununu ne çok seviyor,hemen de hatırlatıyor:16::16:[/sıze] der. Bence mesele kp ve kv anne bab gibi görmekte saklı,bir bakış açısı herşeyi değiştirir

Ben evli değilim ama teyzem var canım kv değil anne gibidir ama gelinlerine asla yaranamaz hep hediyeler alır hiç birşeylerine karışmaz aldıklarına ettiklerine hatta oda alır para verir ama yaranamaz bir iyi bir kötüyümü buluyor anlamadım ki. Ama kv faktörü ezelden beri var yani hep böyle geçimsiz bir profil var sanırım yani çoook büyük kısmı. Bizim komşumuzun kv var kadını eşinin yanına oturtmuyor oturacak olsa gelip aralarına oturuyor şaka gibiler ya :) o kadar kıskanıyorsan oğlunu evlendirme dimi ama

Bende 2buçuk aylık evliyim kayinvalidemle altli üstlü oturuyoruz 2seneye yakın nişanlı kaldım şükür bi problemimiz yok kayınpederle de öyle bana da çok düşkünler eşime de hatta öyle ki kayınpederim hamsiyi çok sever 2günde bir alırlar ben önceden sevmezdim bir keresinde sofraya oturup yemedim kp yemek yemiyorum diye gözleri doldu ağladı kayınvalidem yine aynı yukarı çıkmasak yemeğe yaptığından aşağı indirir. Bugün adetliyim ve ben çok ağır geçiriyorum ilaç içmeden geçmiyor kayinvalidem geldi ağladığımi gördü üzüldü tuttu hadi doktora gidelim diye kadını çok ikna ettim ben hep böyleyim diye nese gitti bir saat sonra geri geldi iyi misin diye :-) görümcelerım de çok iyiler arkadas gibiyiz benden küçükler onlarla yaşıt kızkardeşlerim var hep birlikte toplanıp birşeyler yaparız lunapark sinema arkadas grubu gibi gezeriz hep

Ben evlenmeden önce eşimle ve kayınpederimle pek anlaşamazdım, eşimle her gün bir tartışma, kayınpederle soğukluk falan... Ama kayınvalideyle çok iyiydim. Bildiğiniz ana kız yani. Evlendikten sonra işler tam tersine döndü, nasıl oldu ben de anlamadım. Eşimle ne oldu da bu kadar iyi olduk, kayınpederle ne oldu da arkadaş gibi olduk, kayınvalide ne oldu da oğlunu evlendirdiğine pişman oldu :1:

ben onları seviyorum ve anlaşıyorum çok şükür...hem de her şeye rağmen.onlara katılmadığım ,hatalı bulduğum yanları yok değil.ama kimse 4/4 lük değil. onlara göre bende değilimdir belki. empati kurarak bakarsak, ortak bir noktada buluşuluyor.şöyle bile düşünsek sevdiğim adamın olmasındaki sebepler.aslında onların beklediği biraz saygı ve sevgi.aynılarını kendi annemiz babamız yapsa nasıl davranıyorsak onlara da öyle davranmalıyız.o zaman işler çığrından çıkmaz diye düşünüyorum:16:

Bende 2buçuk aylık evliyim kayinvalidemle altli üstlü oturuyoruz 2seneye yakın nişanlı kaldım şükür bi problemimiz yok kayınpederle de öyle bana da çok düşkünler eşime de hatta öyle ki kayınpederim hamsiyi çok sever 2günde bir alırlar ben önceden sevmezdim bir keresinde sofraya oturup yemedim kp yemek yemiyorum diye gözleri doldu ağladı kayınvalidem yine aynı yukarı çıkmasak yemeğe yaptığından aşağı indirir. Bugün adetliyim ve ben çok ağır geçiriyorum ilaç içmeden geçmiyor kayinvalidem geldi ağladığımi gördü üzüldü tuttu hadi doktora gidelim diye kadını çok ikna ettim ben hep böyleyim diye nese gitti bir saat sonra geri geldi iyi misin diye :-) görümcelerım de çok iyiler arkadas gibiyiz benden küçükler onlarla yaşıt kızkardeşlerim var hep birlikte toplanıp birşeyler yaparız lunapark sinema arkadas grubu gibi gezeriz hep

vay vay o kayınpederin elleri öpülür. maşallah...

ya ben çok abartıyorum ya da herkeste var bu dert.samimi bi şekilde soruyorum arkadaşlar kusursuz bi eş ailesi var mı?3 aylık sözlüyüm ama kayınvalideminde kayınpederiminde bazı hareketleri bazı sözleri çok kızdırıyo beni...normal mi bu

canım bende nişanlıyım şu ana kadar hiç aramızda huzursuz olucak bı durum olmadı ama evlendıkten sonra değişirlermi blemıyorum :S

Arkadaşlar benim kv kp iyi şükür,yani bana karşı herhangi bir tersliklerini görmedim..Tatlı dilliler...farklı şehirlerdeyiz..
evleneli 1 buçuk yıl oldu..benim tek canımı sıkan şu...maddi durumlarının iyi olmasına rağmen en ufak katkıları olmadı...kredi çekip evlendik ve evimde hala bir sürü eksiğim var...
kışın gelip 1 ay kalırlar sadece sebze meyve alırlar...faturadır başka bir şeydir hiiç karışmazlar.sanki başkasının oğlu...evlenirken gelin çiçeğimi bile kendim aldım...
bana hani adettendir düzen felan hiçbirini yapmadılar..
mobilyaları kendimiz ortak ödüyoruz ama mutfak eşyalarına ve tekstil ürünlerine verdiğim parayla yemek odası alınırdı inanın..bunların parasını ortak vermedik,babam verdi destek oldu..Nişanlı kaldım 2 yıla yakın kv tek çöp almadı hediye......yüzlerine belli etmiyorum saygılıyım ama bunları düşününce çok soğuyorum ..yanlış mı yapıyorum:44::44:

Evlenmeden once, nisanlilik doneminde cok seviyordum. Dugunden sonra nefret ediyorum.:47:
Biz akrabayiz. Ve esimin ailesi cok kiskanc ve dedikoducu. Kulagima gelecegini bildikleri halde ailemle ilgili benle ilgili laflar soyluyorlar. Esimin annesi zaten sinir hastasi, babasi da patavatsiz biri.

Son düzenleme:
ben ne seviyorum ne sevmiyorum.

ne çok iyi anlaşıyorum diyebilirim nede anlaşamıyorum. zıt fikirlerde tartışmaya girmiyorum he diyip geçiyorum. bazen stres olsamda böylesi makbul.

yani çok şükür büyük problemlerimiz yok.

herkez süper anlaşıyor diye bişey yoktur yada aşırı sevecek diye bişey. herkezin ufak da olsa anlaşmazlıkları oluyordur.

nefret ediyorum desem bu yükü taşımaya bile degmezler. yazık diyorum ömürlerine yazık.

yaa durumalr baya vahim gibi....
ben seviyorum ya su an için tabi bazen geriliorum ama cok ii insanlarr
tabi daha nişanlıyım zman ne gösterir bilemiorumm :))

ben ne seviyorum ne sevmiyorum.

ne çok iyi anlaşıyorum diyebilirim nede anlaşamıyorum. zıt fikirlerde tartışmaya girmiyorum he diyip geçiyorum. bazen stres olsamda böylesi makbul.

yani çok şükür büyük problemlerimiz yok.

herkez süper anlaşıyor diye bişey yoktur yada aşırı sevecek diye bişey. herkezin ufak da olsa anlaşmazlıkları oluyordur.

En gerçekçisi de bu.
Şu forum baştan aşağı komedi değil mi zaten? Herkes bir sorgulasın bence, ben kimim, neredeyim, kiminle evlendim, 1 kişiyle evlendiysem neden 50 kişiyle evlenmişim gibi davranılıyor bana vb. soruları kendine bir sormalı herkes. Yanlış olan bizim bu saçmasapan sapmış adetlerimiz evliliğe ilişkin.

Kusursuz değil eş ailesi, kusursuz insan yoktur
Öncelikle bunu kabullenmek lazım
Sende değilsin mesela :34:

Kişilerin sorunsuz ilişkiler kurması onların kusursuz olmasına bağlı değil, gerekli saygı ve hoşgörüyü göstermelerine bağlıdır.
Sen burdan faz etkilenme , burası zaten dert bölümü
İyi olanlar da vardır elbette
Şöyle ki kendi ailemizle bile problem yaşıyoruz ama onlardan bi çırpıda nefret edemiyoruz değil mi?
Öyle olmak lazım zaten ama tek kendi ailemize değil, eşimizin ailesine de aynı şekilde.. Hem kendi huzurumuz hemde insan ilişkilerimizin güzel olması bakımından kaynana kayınpeder sıfatı ile ön yargılı yaklaşmamalısın..

Mesafenizin yanı sıra saygı ve hoşgörünüz olursa, herşey daha güzel olur..

Back
X