bayanlar aranızda kayıvalidesini ve kayınpederini seven anlaşabilen birileri varmı?

evet benim kayınvalidemide kayınpederimide çok seviyorum.beni kızları gibi görüp koluuyorlar.hatta bazen eşime bile üzme kızımı o doğru söylüyor diye bile çıkışıyorlar:)))
elbette bazen sorunlar olur anne kız bile anlaşamazken gelin kaynanında ayrı düştüğü konular olur.ama biz bunları görmüyoruz.hatta hiç ona kaynana yada kayınvalide demedim.ismi yanlızlken hep anne yada annecim derim ki içimden geldiği için oda bana hiç gelinim demedi yavrum kızım der.Allah razı olsun onlardan ve herkesede nasip etsin böyle anlaşabilmeyi.

ya ben çok abartıyorum ya da herkeste var bu dert.samimi bi şekilde soruyorum arkadaşlar kusursuz bi eş ailesi var mı?3 aylık sözlüyüm ama kayınvalideminde kayınpederiminde bazı hareketleri bazı sözleri çok kızdırıyo beni...normal mi bu

Ne gibi sozler mesela? Saygi cercevesinden cikmiyolarsa normal.

ben sözlüyüm kv adayım sözlenmeden önce sevgilimn 6 sene önceki sevgilisiyle resmini göstermişti banaa sevgilimde gördü aldı paramparca yaptı kızmıstı annesine cok garibime gitmişti ogün bugündür ısınamadım

görmeyeceksin+duymayacaksın+susacaksın*sabır sabır sabır= al işte formül :)
Şaka bir yana ben anlaşanda 10 tanede 1 tane ancak :/

Ne gibi sozler mesela? Saygi cercevesinden cikmiyolarsa normal.[/

Qşöyle anlatayım canım mesela kayınvalidem düşüncelidir,daha insanın üzerine titrer,hareketlidir,yerinde duramaz,hele eli boş hiç duramıyor.bu tarz bir insan bazı sözlerinden kırılgan bir yapısının olduğunu anlıyorum birde sürekli gelmek gitmek istiyor ben çalışıyorum yorgun oluyorum.evlenincede bu böyle olur diye çok korkuyorum.ne kadar sevsemde sürekli gelip gitmek emri vakiler hoşuma gitmiyor.bir de acceleci oluşunu,sakin olmayışını sevmiyorum.kayınpederimde tam tersi vurdumduymaz,sakin,kendi halinde biri ilk başlarda onu seviyordum ama farkettim ki o da çok paracı çıktı yani 1 2 liranın hesabını yapan cinsten ondan da hemen soğudum.ama kayınvalidem cömerttir vermeyi sever.yani her ikisininde beğenmediğim huyları olunca fazla görüşmek bile gelmiyor içimden haz etmiyorum nedense.belki önyargıdan.bunların dışında bu tarz laflar var işte.yanlış yapmaktan çok korkuyorum zaten sözlümlede bazen kararsızlığa düşüyorum ama anlayışlı idare et diyo he de geç diyo.

Son düzenleme:
İnsanın öz annesi,babası,kardeşleri bile kızdırır bazen değil mi?
Arada kızacağın durumlar yaşayabilirsin..
Ama tabi şöyle bir olay oluyor ama o annem der ama o kardeşim yapar
ben onların gelinleriyim daha dikkatli olmalılar..
Aslına bakarsan bende de şu var temizlik vb durumlarda kızları gibi olmamızı bekleyip
başka durumlarda el kızı olduğumuz gerçeğinin suratımıza tokat gibi vurulması:ssz:
Ben el kızıyım tamam o halde bu gerçeği hep yaşayayım,her konuda mesafeli olalım
değil mi ama?
Ama işte olmuyor.. Olmuyor.. İnsanoğlu bencil,bir tuhaf.. Herkes kendini,kendi canını
önde tutuyor. Boşa dememişler ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar diye:ssz:

ben 19 yıllık evliyim.eşimin ailesi oğullarına çok düşkün.ben başta çok kıskandım.kavgamız çok oldu.ama baktımki eşim benim aileme karşı çok saygılı işte o zaman çok utandım.şükürler olsun yıllardır çok iyiyiz.ama şu bir gerçek onlar bana kötü davransalardı şu an böyle iyi olmazdık.yani eşini seviyorsan ailesinide seveceksin.başka yolu yok.

Eltimin de benim de kayınvalidemiz dışında kimseyle sorunumuz yok çok şükür. Kayınpederimizi çok severiz. O da bizi. Bir kızım der o kadar içten ki. Biz de babacım deriz. Dayı,teyze,amca,hala... hepsiyle de iyi anlaşırız.bizi ne kadar svdiklerini de iyi biliriz. sevmeyen tek kayınvalidedir. ikimizi de sevmez. zaten o kimseyi sevmez. ona göre herkes kusurlu bir tek kendisi doğrudur. 50 yaşında kendi kardeşleriyle bile kavga eden birinden ne beklersin ki.

[şöyle anlatayım canım mesela kayınvalidem düşüncelidir,daha insanın üzerine titrer,hareketlidir,yerinde duramaz,hele eli boş hiç duramıyor.bu tarz bir insan bazı sözlerinden kırılgan bir yapısının olduğunu anlıyorum birde sürekli gelmek gitmek istiyor ben çalışıyorum yorgun oluyorum.evlenincede bu böyle olur diye çok korkuyorum.ne kadar sevsemde sürekli gelip gitmek emri vakiler hoşuma gitmiyor.bir de acceleci oluşunu,sakin olmayışını sevmiyorum.kayınpederimde tam tersi vurdumduymaz,sakin,kendi halinde biri ilk başlarda onu seviyordum ama farkettim ki o da çok paracı çıktı yani 1 2 liranın hesabını yapan cinsten ondan da hemen soğudum.ama kayınvalidem cömerttir vermeyi sever.yani her ikisininde beğenmediğim huyları olunca fazla görüşmek bile gelmiyor içimden haz etmiyorum nedense.belki önyargıdan.bunların dışında bu tarz laflar var işte.yanlış yapmaktan çok korkuyorum zaten sözlümlede bazen kararsızlığa düşüyorum ama anlayışlı idare et diyo he de geç diyo.

Insan basta yadirgiyo ama onlarda senin ailen olacak. Mecbur gorusmek zorundasiniz bence kendini boyle kucuk seyler icin doldurma. Ben basta o hatayi yaptim. Simdi sadece iyi yonlerini goruyorum ve son derece mutlu ve huzurluyum :)

Benimde kayinvalide ve kayinpederle kötü anlarim oldu, ama bir kac senedir cok iyiyiz. Ozamanlar söylenen sözleri unutmus degilim, ama söyle düsündügümden beri rahatladim:

Ben dört dörtlükmüyüm? Ben herzaman herkesi memnun edebiliyorum? Benim ailem mükemmelmi?

Eeee ozaman herseyi büyütmemek lazim. Yerine göre mesafe, yerine göre sevgi ve saygi, yerine göre susma, yerine göre konusma, nabza göre serbet senin anlayacagin...insan zamanla herseyi ögreniyor, icini ferah tut...

evet ben varım. gerçi henuz 4 aylık evlıyım ama ne nişanlılık ne evlılık hiçbir yanlışlarını, ters hareketlerını,fenalıklarını görmedım görumcemde dahıl. sevıyorum onları ve şanslı kullardan olduğumu duşunuyorum. ağzımın içine bakıyolar resmen

Ben anlaşıyorum. Çokta severim onları. Hangisini daha çok seversin deseniz inanın ayırt etmem.
Ama ben onlarla haftada 1 kez görüşüyorum. Belkide aramızdaki sevgi, saygı bu yüzden var evlendiğimden beri.
Kötü insan değiller, aynı evde olsak veya hergün görüşsek eziyet edecek insanlarda değiller ama en ufak şeyler batabilir insana. Zaten aynı evde yaşama olayı başlı başına bir hata, evim ayrı olduğu için çok memnunum.
Tabiki hoşuma gitmeyen şeyler oluyor ama büyütülecek şeyler değil, çünkü hoşuma gitmeyen sözlerinden fazla gönlümü hoş tutan sözleri oluyor. Benimde oluyordur belki onlara karşı.
Bizi öyle rahatsız etmek istemezler hiç, ben devamlı gelin derim, kalın derim ama öyle gidipte rahatsızlık verelim diye düşünmezler. Geldiklerinde de elimden geldiğince iyi ağırlama çalışırım, hatta evleri 10 dk uzaktada olsa kalmaları hiç israr ederim.

Ama tabi her kaynana her kayınaba böyle değil. Çok cadıları var biliyorum. Allah onları islah etsin. Size laf sokuyor ve üzüyorsa inanın kendi çocuklarını sevmiyorlar onlar. Çocuğunu seven çoçuğunun eşinide sever, saygı duyar, çünkü bunu yapmazsa çocuğunun yuvasının huzurunu bozar.

Çok uzakta olmalarını istemezdim, çok yakında da olmalarını istemezdim. Şu an araba ile 10 dk ve haftada 1 kere görüşüyoruz haftasonları. Tam ideali de bu bence.

ya ben çok abartıyorum ya da herkeste var bu dert.samimi bi şekilde soruyorum arkadaşlar kusursuz bi eş ailesi var mı?3 aylık sözlüyüm ama kayınvalideminde kayınpederiminde bazı hareketleri bazı sözleri çok kızdırıyo beni...normal mi bu

kayınvalidemi sevdiğim söylenemez kayınpederimi severim ,sevmesem bile saygı duymak zorundayım büyüğüm oldugu için kocamın ailesi oldugu için kayınvalıdemın yaptıkları karsısında 3 maymunu oynuyorum baskası yüzünden kocamla aramı bozamam ya da kafamı yoramam

Her ikiside beni kendi ogullarindan cok seviyorlar eminim buna dusuncelidirler,gozumun icine bakarlar ayni sekilde bende onlara kendi babamdan gormedigim seyleri kayinpederimden goruyorum derdim olsun atlar gelirler hemen sagolsunlar..bu biraz karsilikli davranislardan ortaya cikiyorvilk baslarda hic boyle degildik sevmiyordum ama karsindaki insanin senin icin elinden geleni yaptigini gorunce vicdanli her insan ayni sekilde karsilik veriri cok sukur uc yil oldu:29:

her ikisini de severim..kayınpederim zaten inanılmaz bir insan..ondan çok şey öğrenmişimdir..kayınvalimde de çok iyi bir insan..kızı olmadığından gerçekten kızı yerine sever beni..oğluşuma da çok iyi bakıyor.gözünden sakınır..evime, eşime,oğluma , kısacası hayatımıza saygı duyar ve bunu hissettirir..

ben anlaşıyorum. çokta severim onları. Hangisini daha çok seversin deseniz inanın ayırt etmem.
Ama ben onlarla haftada 1 kez görüşüyorum. Belkide aramızdaki sevgi, saygı bu yüzden var evlendiğimden beri.
Kötü insan değiller, aynı evde olsak veya hergün görüşsek eziyet edecek insanlarda değiller ama en ufak şeyler batabilir insana. Zaten aynı evde yaşama olayı başlı başına bir hata, evim ayrı olduğu için çok memnunum.
Tabiki hoşuma gitmeyen şeyler oluyor ama büyütülecek şeyler değil, çünkü hoşuma gitmeyen sözlerinden fazla gönlümü hoş tutan sözleri oluyor. Benimde oluyordur belki onlara karşı.
Bizi öyle rahatsız etmek istemezler hiç, ben devamlı gelin derim, kalın derim ama öyle gidipte rahatsızlık verelim diye düşünmezler. Geldiklerinde de elimden geldiğince iyi ağırlama çalışırım, hatta evleri 10 dk uzaktada olsa kalmaları hiç israr ederim.

Ama tabi her kaynana her kayınaba böyle değil. çok cadıları var biliyorum. Allah onları islah etsin. Size laf sokuyor ve üzüyorsa inanın kendi çocuklarını sevmiyorlar onlar. çocuğunu seven çoçuğunun eşinide sever, saygı duyar, çünkü bunu yapmazsa çocuğunun yuvasının huzurunu bozar.

çok uzakta olmalarını istemezdim, çok yakında da olmalarını istemezdim. şu an araba ile 10 dk ve haftada 1 kere görüşüyoruz haftasonları. Tam ideali de bu bence.

calstgm ıcın hftasonunu kendıme ve kocama ayrmak ıstıorm ama olmuor

Kayınvalidemin aşırı nazlı hallerini sevmiyorum.
Sürü halinde, varık curuk maalie her ortamda biararada olma takıntılarını hiç sevmiyorum.
Yoğurda siyah deyip bunun aksini söyleyip "yok anne olur mu, yopurt beyazdır" diyince asla kabul etmemesini ve ilk kez duyuyormuş gibi yapmasını sevmiyorum
40 senedir (benim ömrümden çok daha uzun bir süre) TR'de olup da Türk adetlerine dair hiçbir şey bilmemesini sevmiyorum
Kısaca kendisine yarattığı dünyada yaşamasını ve bir şeyni doğrusunu onun yanında söylemenin mümkün olmamasını sevmiyorum
Kayınpederimin kabalıklarını, bir öyle bir böyle demesini, her şeye bir kulp takmasını sevmiyorum
İkisinin birden pis olmalarını sevmiyorum
Şaka adı altında akıllarına her geleni söyleyebileceklerini düşünüp, suratında bir değişim olsa aa sen de alıngan mısın nesin şeklindeki tavırlarını ve sen hiçbir ima ya da maksatta bulunmadan gayet normal konuşurken ota boka alınabilmelerini sevmiyorum
Bu yüzden benden ne kadar uzaklar o kadar iyi

burda yazılan her yoruma kulak asmam inanmamda.heleki bazen yazılan şeyler var ki bi tarafımla gülerim o mesajlara :1::1:

ama anlayamadığım ne hikmetse burdaki bir çok kayınvalide,kayınpeder öğğğ,tühhh,kaka,kötü,dedikoducu,pis,oğluyla gelinini ayıran tipler ama bi o kadar da mükemmel bir eş,mükemmel bir oğul yetiştirmişler ve bu mükemmel oğullarınıda mükemmel kızlar kapmış:1::1:

istisnalar hariç tabii..

ha beni soracak olursan evim ayrı ,barkım ayrı,ne kadar mesafe o kadar mutluluk.yanlış anlaşılmasın benim ailem içinde aynısı geçerli..

:nazar:Çok şükür kayınvalidemide, kayınbabamıda ,görümcemide, eltimide ,kaynımıda ,onların çocuklarınıda çok seviyorum kendi ailem gibi.:9: Hatta bazen kendi babamla 2 gün telefonda görüşmesek bile kayınbabamla mutlaka hergün görüşüyoruz. Arar halimi hatırımı sorar. Çalıştığım için evde yemek yapmıyorum hafta içi. Ya annemdeyiz ,ya kayınvalidemde iş çıkışı. Bazen eşime sinir olduğumda giderim kayınvalideme dert yanarım oğlun böyle böyle yaptı diye. Eşim gider anneme dert yanar kızın böyle böyle yaptı diye.:27:İnsanların lafının sözünün altında bişey aramazsanız """ aaa niye bana böyle dedi , aaaa niye şöyle yaptı" diye altında bit yeniği aramadığınız sürece her hangi bir sorun çıkmaz inşallah :nazar:

Back
X