Bayram bayram sinirlerim bozuldu

Usaklibirkiz

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
12 Aralık 2017
1.681
863
53
Bugün eltimler kv de kahvaltı için sözleşmişler. Eltim gittiği her yere anne babasını da götürür Kp eşime sizde gelin demiş.
Abisi aradı biz geldik diye Herneyse cok oyalanmadan gittik baktık ki kahvaltılar yapılmış eltim sofrada oturuyor anne babasıyla muhabbet ediyor kv mutfakta bulaşık başında. Biz girince eltim ayaklandı güya iş yapıyor. Sofra falan toplandı. bende bozuldum çünkü aile kahvaltısıysa bizi de bi 10 dk bekleyebilirlerdi.
Kv sizde yapın kahvaltı dedi. Dünden eşimle biraz midemiz bozuktu bende yemeyeceğiz dememle kv bağırması bir oldu. “ hiç sevmiyorum senin şu huyunu, yemeye yemeye şu haline bak, her şeyde yemeyeceğim yemeyeceğim ( bu arada taklitimi yapıyor). Bende ne huyumu sevmiyosun dünden midemiz karışık yemek istemedim dedim. Eşim o sırada mutfaktaydı zaten onun olmamasını fırsat bildi.
Her neyse zaten 10 gün önce anneannem vefat etti annemler memlekette içim çok buruktu. Gözlerimden yaşlar istemsizce süzüldü. Bu arada 55 kilo 1.70 boyundayım ve gayet sağlıklıyım. Ağladığımı görünce annem sen buna mı sulandın(ağladın) ben senin iyiliğin için diyorum dedi yapmacık bir şekilde. Bende cevap vermedim.

O sırada eşimin babaannesi geldi. Kv bana “ sus sus kaynanam geliyor ona anneannem için ağlıyorum de “ dedi. Sonra kv evinden çıktık bayramlaşmaya. Eşim üzüldüğümü gördü neşelendirmeye falan çalışıyor muhtemelen duydu annesinin dediklerini. Şimdi eşim evde yok iş arkadaşlarıyla bayramlaşmaya gitti. Geldiğinde bu konuyu konuşmak istiyorum. Lafa nasıl başlamalıyım ? Çünkü İnan’ın bıktım artık sürekli zayıfsın yemiyosun demelerinden. Eltim kilolu yemeyi seviyor ayrıca sağlığı da pek iyi değil. Onlara göre kilolu olda ne olursan ol.

Kıyamam gerçekten. Yasin verdiği hüzünde büyük, hem haklisinjzda .
Sadece diyebileceğim öfkenizi eşinizden almayın. Eşiniz ve annesi başka insanlar ; eşiniz o konumda olsa onu yapmazdı.
Bunun için yapıcı konuşun, sizin ne hissettiğinizi bilsin bu yeterli.
Anneanneniz içinse sabır diliyorum . Iyi bayramlar

Yemek yemeyecekmişsiniz zaten sanırım huyunuz böyle olunca erkenden yapmış onlar kahvaltıyı.
Başınız sağolsun da orda neden bir anda ağlayasınız geldi anlamadım. Sanki yoktan yere ağlamış gibi olmuşsunuz.

Olayı olduğu gibi anlatın. Esinizin durumda bir suçu yok. Geri kalan bayram günlerin tadını beraber çağırın. Kahvaltı olayı da ayıp olmuş. Madem kahvaltiya davet edilmiş bekleyebilirlerdi. Kayinvalidenize de gelecek sefer sınırlarinizi ağlamadan belli edin.cocuk değilsiniz. Sizi yedirmek ona düşmemis onun derdi de degil. Yerini bilsin

Kahvaltiya saat kacta gittiniz? Sadece 10 dakika gec kaldiginiz icin insanlar yiyip kalkmis olamaz cunku. Saat kacta davet edilmistiniz? bu sorularin cevaplari lazim ki ona gore duzgun yorumlayalim konunuzu
Aslında biz dün ilk bayram bir arada olalım diye görümcemler falan oradaydık. Eşim abisigilin gideceğini duymuş olmalı ki babam sizde gelin dedi demişti bana. Bende bugünde evde kahvaltı yapalım dedim. Eşim gitmek istedi kırmadım çünkü 7 aylık evliyim kahvaltıya hiç gitmemiştik. Hafta içi çalıştığı için bugün uyudu eşim. Saat 11 de abisini aramış oda biz yeni geldik demiş. Bizde giyinip çıktık en fazla 20 dk ordaymısızdır.

Hayır midemiz bozuktu yine de yerdik ama hem çağırdılar hem beklememişler. Hadi ben yemiyorum sonuçta eşim var yani onu beklemeleri gerekirdi diye düşünüyorum. Orda da yazdım kv tavrı hiç hoş değildi üslubu yanlıştı ve sürekli zayıfsın zayıfsın diye duymaktan dolmuş olabilirim.

Eşinizi karıştırmayın. Muhatabınız o mu ki?
Kayınvalideniz bir robot olsa, eşiniz de mühendis, robotun programlamasını yapar, ne konuşacağına karar verir.

Ne yapsın şimdi adam?
Sizi üzen kv, sizin üzeceğiniz kişi eşiniz.

Abuk sabuk şeylerle eşlerinizi üzüp trip atmayın, sonra ona trip atmayan, huzur veren bir kadın gördüler mi elinizden kaçırıyorsunuz.

Oncelikle basiniz sagolsun.

Su bekleme merasimini ben sevmiyorum. Siz galiba gec kalmissiniz. Onlar kahvaltiyi yapmis , size de sorulmus . Hayir demissiniz .

Ayrica yemek istemediginiz kahvaltinin nesine bozuluyorsunuz .

168 e 52 kiloyum 2 kilo daha vermeye ugrasiyorum. Insanlarin zayifsin lafini da hic ama hic takmiyorum. Bu kiloda mutluysaniz insanlarin soylediklerine aldiris etmemelisiniz.

Sıkmayın canınızı nickinizi şimdi hatırladım aileyle sıklıkla problem yaşıyorsunuz sanırım. Sakince bir durum tahlili yapın eşinizle öyle konuşun.

Ben defalarca bu konuda konuştum. Anne böyle demeyin ben zayıf değilim sadece yediklerime dikkat ediyorum kilo almıyorum diye. Eşime trip atmak değil konuşmak istiyorum konuşsun bu konuda tembihlesin diye

Teşekkür ederim. Çok bekletmedik ki zaten. Ayrıca bu saygı değilmidir. Eşim ailemin evine saat 9 da 10da da geldiği olur babam ille yemeğe bekletir ayıp olur diye. Yemek istemediğim kahvaltıya bozulmadım oturup yerdim normalde

Ben defalarca bu konuda konuştum. Anne böyle demeyin ben zayıf değilim sadece yediklerime dikkat ediyorum kilo almıyorum diye. Eşime trip atmak değil konuşmak istiyorum konuşsun bu konuda tembihlesin diye

Ben kendi annemi ne diyeceği konusunda kontrol edemiyorum. Yetişkin insanları tembihlesen de olmaz.

Ama siz kendinizi değiştirebilirsiniz. Size zayıf dediklerinde “yaaa evet biraz alsam çok iyi olacak” deyin geçin. Gene bildiğinizi okuyun.

Bakın siz yazmışsınız “defalarca bu konuda konuştum” diye. Ama işe yaramamış. Eşiniz konuşsa da yaramayacak. Eşinizi arada bıraktığınızla kalacaksınız.

Amaaaan gerçi bana ne.

Tabi ki onun sucu yok ama eşimin ailesi problemli ve ben haliyle yoruldum. Yani üslubu ses tonu ister istemez ağlattı zaten acılıyım. Eşimle de bu yüzden konuşmak istiyorum ben konuşuyorum olmuyor eşim bildirsin yerlerini diye

Orda burda da dedikodumu yapıyormuş zayıf diiye. Güya herkes gelinin zayıf diyormuş yesin banane önünden alan mı var diyormuş bınu apaçık kendisi söyledi. E be kadın madem banane diyorsun neden hala zayıfsın zayıfsın diyosun.

Bence siz geç kalmışsınız ,saat 11.30 gibi gitmişsiniz ve kahvaltı için beklememiş olabilirler .ayrıca bir gün önceden haberiniz yok muydu kahvaltıdan ,saat konuşulmadı mı ?

Teşekkür ederim. Eşimle sakince konuşmak istiyorum uyarması için. İyi bayramlar

Bence siz geç kalmışsınız ,saat 11.30 gibi gitmişsiniz ve kahvaltı için beklememiş olabilirler .ayrıca bir gün önceden haberiniz yok muydu kahvaltıdan ,saat konuşulmadı mı ?
Eşim abisini aradı yeni geldik dedi muhtemelen kahvaltı her şey hazırdı eltimler üstüne geldi. Saat falan konuşulmadı hatta cağırıldığımız konusunda bile şüpheliyim eşim gitmek istedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…