Bayram da kimsesi olmayanlar

Sadecesen2

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Aralık 2013
3.104
1.638
133
Bayramlarınız nasıl geçer .Akraba zıyaretleri ,komşu zıyaretlerı böyle dolu dolu mu ,yapılan tatlılar hiç mi boşa gitmez. Bayramlarda alışveriş merkezlerı daha ılk gunden dolu dolu gıdecek yerlerı mı yok yoksa artık bayramlasma mı yok ?

Vallahi artık garip bir hal aldı. Eskiden iletişim kısıtlı olduğu için sanırım daha önemliymiş böyle günler. Aileler aynı köyde yada yakın yerlerde oturuyormuş. Gidip gelmek kolaymış. Şimdi zaten herkesle istediğin sıklıkla görüşüyorsun. Birçok kişi aileden uzak yerde oturuyor. Git gel zor. Yol parası pahalı. Birde doğruya doğru kimse de kimsenin ailesiyle fazla muhattap olmak istemiyor.

Herkes ya tatilde ya gezmede eglenmede toplu mesaj herseyi hallediyor sanırım. Biz eşimin görevi nedeniyle ailelerden uzaktyiz. Bayramlarda izin çıkmıyor ugrastiriyorlar bizde üstünde durmuyoruz bayram sonrasi gidiyoruz. Eşim evde değil kızımla takılıyorum. Ama bayram havasını kaybetmiyorum inşallah da kaybetmem. Dünden tatlimizi aldık bayram yemekleri yaptım kahvaltı ya bişeyler yaptım. Sabah erkenden uyanıp eşimle bayramlastik kahvaltı yaptik .kızımın bayramligini giydirip ailelerle bayramlastik görüntülü sohbet ile ve bizim gibi birkaç aile arkadasimiz var akşam da onlarla inşallah plan yaparız.

Ne guzel imrendim ama ben kacmazdım .

Ben sevmiyorum,
Didisinin didisini niye opeyim?
Neden sarilayim hic tanimadigim teyzelere...
Kizim neseli ama, gelen gidenin kuzenlerin cocuklariyla kuduruyor, en son bahcede birbirlerini suluyorlardi başından ayagina camur icindeydi.
Yaslilar ve cocuklar keyifli, gencler kacacak yer ariyor, benim gibi araftakiler direk darlandim diyip olay yerini terkediyor. Boyle boyle bitecek iste bayramlar...bizden sonraki nesil ici sadece tatil firsati olacak.

Biz de evde boş boş oturuyoruz pek gelen giden olmaz. Zaten sevmiyorum ben de samimi akraba ilişkilerini
Şu an tatile gitmeyi yeni yerler keşfetmeyi ne çok isterdim inşallah atanırsam kurban bayramında beni kimse tutamaz :)

Biz de evde boş boş oturuyoruz pek gelen giden olmaz. Zaten sevmiyorum ben de samimi akraba ilişkilerini
Şu an tatile gitmeyi yeni yerler keşfetmeyi ne çok isterdim inşallah atanırsam kurban bayramında beni kimse tutamaz :)
Tek basına da olmuyor işte bır arkadas olsa kafa dagılırdı.

Cümleyen hayırlı bayramlar!

Ben bu konuda eski kafalıyım, kimsesi olmayanları ayrı tutuyorum ama hısım akrabası olduğu halde kimseyle görüşmeyip kendi kendine sinek gibi vızıldayan (bizim burda öyle derler) yakınlık kavramı bilmeyen insanlardan hazzetmiyorum. Mıç mıç ilişkiler hoş değil ama en azından hatır gönül deyip insanlar birbirleriyle bayramlaşmalı. Bayramlar insanların birbirini arada hatırlaması için birer vesile.

Son düzenleme:
E herkes uzakta. Herkes bir yere dağılmış. Gerçi benim işime geliyo, hiç sevmem bayramları. Sahte bir samimilik bence. Başka zamanda arayıp sormayan,merak etmeyen insanlar evine geliyor,arıyor, hapur hupur hazırladıklarını yiyor falan. Ben sinir oluyorum bu sahte samimiyete. Zaten gerçekten samimi ve yakın olan insanların özel günlere ihtiyaçları olmaz...

Back
X